no mina värske tudeng ütlen, et tartu ü ja tty olid enam vähem ainsad koolid mida ma üldse võimalikuks pidasin edasiõppimise jaoks. Kuna otsustasin õigusteaduse kasuks, siis tü. Ja mis kurat majandus on kerge? Rahvamajanduse esimese aasta kursusel kukuvad kolinal igal aastal umbes pooled esimesel eksamil läbi. Ilmselt ka mina vist, eks siis järeleksamile ja kui sealt ka läbi ei saa, siis järgmine aasta uuesti. Lihtsat pole seal midagi.
Ja see, et 55 on lävend tasulise kohal, on siis nii hull või? KUi nad seal hakkama saavad, siis ei ole ju probleemi? Meie koolis oli samamoodi, mina ja minu pinginaaber läksime õppima õigust (tasulisele kohale, mitte just väga targad ja püüdlikud), samas vaesematest peredest pärit geeniused said sisse vaid kuskile õpetajaks, sest tasuta lävend oli ikka megakõrge igalpool. Väga kahju nendest ausalt, aga ega mina selles ju süüdi pole. Ega minu vanemad ka rikkurid pole: käin ise tööl, võtan õppelaenu, ema-isa ja poiss-sõber toetavad. Saab hakkama küll.
Enam ei saa kuskile normaalsesse kohta tasuta õppima kui sul punktid 70-80. Kahjuks nii see on. Päris tarkurid ja tublid inimesed saavad tasuta sinna kuhu tahavad, ülejäänud peavad maksma või siis pressima sinna khu saavad.
Ja 55 punkti eksamitel ei ole midagi iga lolli tulemus. Matemaatika ja Inglise keel olid väga madalad minu koolis, kuigi tavaliselt on üsna kõrged olnud.