Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
kui hästi oskate süüa pulkadega?
 
Sushi-fänn 11. oktoober 2010, kl 13.56
käin palju hiina toitu söömas, no maitseb ja samuti sushit. enamasti näen, et inimesed kasutavad kahvlit-nuga. seepärast tekkis huvi, et kui paljud oskavad vabalt süüa pulkadega nii sushit kui ka riisi ja kastet. ise olen harjunud sööma pulkadega ning söön sama vabalt ja kiiresti kui kahvli-noagagi. saan kätte praktiliselt viimasegi riisitera. kodus hiina või jaapani toitu ise tehes sööme samuti pulkadega. see nagu annab toidule õige jume meie meelest.

huvitav fakt on veel see, et inglismaal on hakatud müüma eraldi kahvleid ja eraldi nuge, nuge ostetakse aga pooled vähem ehk enamus peredes ei kasutata söömisel nuge, vaid ainult kahvlit. kummaline, et osad noored ei pidavat isegi oskama süüa kahvli-noaga. ja ma ei pea silmas hiinlasi, vaid ikka eurooplasi. kuidas teil kodus kasutatakse?
 
p 11. oktoober 2010, kl 14.12
Pulkadega süüa oskan, olen muidu ka osavnäpp :)
Kodus tavaliselt sööme ainult kahvliga. Ainult pidulikul laual on nuga ja kahvel. Sööklas söön küll noa ja kahvliga.
 
z 11. oktoober 2010, kl 14.58
vabalt oskan nii pulkade kui noa ja kahvliga süüa. ja kodus sööme ka korralikult.

suuremat osa toite ei saagi ju ainult kahvliga süüa või kuidas see välja peaks nägema? et torkad oma lihatüki kahvli otsa ja närid servast?
 
vares 11. oktoober 2010, kl 15.06
söön ka kodus riisi-nuudlitoite pulkadega. harjumuse asi. hiina restoranis töötades jäi külge kunagi ammu.
 
24 11. oktoober 2010, kl 15.10
Pulkadega oskan süüa aga nii pro pole, et iga viimsegi tera kätte saaks, noa ja kahvliga ei jää samuti hätta. Kodus söön tihti noa ja kahvliga.

Inglaste kohta kommenteeriks, et siingi normaalsest haritud perekonnast pärit lapsed oskavad kenasti noa ja kahvliga süüa- hätta jäävad chavid, kes arvatavasti peale kahvli ja sõrmede midagi ei tunnista- sama kehtib meie rullnokkade kohta (burgeri jaoks pole ju nuga ja kahvlit vaja nii kui nii).
 
mhh 11. oktoober 2010, kl 15.22
oskan, kuid ETIKETT lubab sushit süüa ka näppudega. käisin ka sushi koolitusel kunagi. eelmises töökohas käisime kord nädalas hiinakas ja sealt harjumus pulki kasutada. harjutamise asi. nüüd, rohkem kui 10a möödas ja ikka oskan, kuigi söön harvem taolist toitu. ameerikas ja kanadas rasvast kiirtoitu süües rikkusin isu ära.
kodus kuidas kunagi. kuid 6a kasutab nuga suht harva, seda küll.
 
kris 11. oktoober 2010, kl 15.49
oskan ikka pulkadega süüa, Aasia-reisidel praktiseeritud ja tegelikult juba enne oli asi käpas. Teen palju aasia toitu, ja sööme ka suppi pulkadega: tahke kraam pulkade abil suhu ja puljongi joome kausikesest otse peale.
 
n 11. oktoober 2010, kl 16.30
ooooo küll te olete kõik osavad ja tublid ja ägedad!
 
Styg 11. oktoober 2010, kl 17.13
pulkadega söömine probleeme ei valmista. näiteks selliseid pikki nuudleid ma ei oskagi muu asjaga süüa... samas pole ka proovinud, ausalt öeldes.
 
make-someone-happy 11. oktoober 2010, kl 17.28
Oskan, aga kodus küll pulkadega ei söö. Pole sellele kunagi nii mõelnud, et kui on riisitoit, siis lihtsalt seepärast, et see kuulub aasia kööki, pulgad välja otsida.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati make-someone-happy 11.10.2010 17.29.
 
jee3 11. oktoober 2010, kl 18.35
to make-someone..: heh, egas keegi kujutagi ette ju, et kui pakud hakklihakastmega kodus riisi, sööd pulkadega ;DDD ikka aasiapärase toidu söömisel, näiteks sushi või koju kaasaostetud aasiapärane toit.
 
enter 12. oktoober 2010, kl 11.26
Sushit söön loomulikult pulkadega. Mõnikord olen näinud, et süüakse näpuvahelt, aga mitte kunagi pole kedagi näinud noaga sushi kallal...

Riisiga on kuidas kunagi (eeldusel, et ikka Aasia köögist pärit toit, mitte risotto näiteks), kui on korralik sticky rice, siis läheb pulkadega, sõmer kahvliga. Kaste sinna juurde pulkade ja lusikaga.

Aasia köögi supid pulkade ja lusikaga (ei joo üle kausiserva, leem ikka lusikaga).

jee3, kes üldse riisi hakklihakastmega serveerib? :D
 
kahve ja lusikas 12. oktoober 2010, kl 11.26
Ega siis ainult Hiinas ja Jaapanis pole riis pühitoiduks. Nt. Iraanis ja seal ümbruses süüakse üldse noa ja kahvli asemel kahvli ja supilusikaga. Võibolla on see ka põhjus, miks nt inglismaal neid nuge siis vähem ostetakse. Seal neid immigrante päris palju.
 
z 12. oktoober 2010, kl 18.44
kõiki aasia toite ei sööda kusjuures pulkadega, nagu näiteks India, Indoneesia, Tai, Filipiinide jne toite.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!