Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
külmapühad koolis
 
anne 24. veebruar 2011, kl 08.39
Milleks on vajalikud nn.külmapühad koolis?Praegusel ajal ei käi lapsed mitmeid km jalgsi kooli.Mammad-papad viivad oma võsukesed kodu ukse eest koolimaja ukseni autodega.Koolimajad on seest soojaks köetud.Naabri lapsed kooli ei läinud külmade ilmadega,kuid väljas kelgutamas olid ikka.Siis polnud külm.Tuttav helistas hommikul vara töö juurest lastele,et nad kooli ei läheks(200 m koolini)Milles asi?Äkki peaks suvel lapsed kooli panema?:)
 
ka üks ema 24. veebruar 2011, kl 09.34
Mina naabrilaste pärast ei muretseks, aga oma teismelistega tegu, et neid kooli saada. Teavad täpselt, et seadus lubab ja vanem otsustab. Põhjendavad seda, et teised ei tule ka kooli :) ja isegi õpetajad on öelnud, et miks te külmapühadel vabatahtlikult kooli tulete.
Hommikul on tõesti külm, aga meilgi kool kiviviske kaugusel. Hiljem käivad õues küll, sest enam nii külm ei ole.
Samas on palju kaugelt tulevaid lapsi, kes ka busside-rongidega liiklevad, neist aru saada.
Tavaliselt on selliseid päevi üksikuid ja muret ei ole, kuid sel aastal juba rohkem ja õppida tuleb ju ikka kõik, mis ette nähtud.
 
... 24. veebruar 2011, kl 09.39
Nojahh eks neid lapsi, kes kaugelt käivad on tõesti vähe ja nende puhul põhjendatud. Aga õpetajad ei saa edasi võtta kui iga teine puudu.
 
libanõid 24. veebruar 2011, kl 10.02
meie kodus on see reegel, et kui kooli ei lähe, siis on täiesti välistatud ka see, et laps läheb õue/trenni/poodi või ns tšillima. Ja luban ka lastele mõne puhkepäeva, kui nagunii täiskoosseis koolis ei ole ja uusi asju nagunii edasi ei võeta. Luban seda niikaua, kui lapsed õpivad ise (et ma ei pea naaksuma ja kontrolle tegema) ja teevad seda hästi. Kool on lähedal ja iseenesest ei peaks nad puuduma.
 
aa 24. veebruar 2011, kl 10.20
Issver, üks asi on nt bussi ootamine hommikul. Teine asi on päeval nt kelgutama minna. Siis sa oled füüsiliselt tegeus ja külm ei hakka. Külmpühad ongi selline...tshillimise värk. Sage üle. Paar päeva ette või taha who cares?
 
mann 24. veebruar 2011, kl 10.23
ka ei saa aru paanikast....
anne, elu läheb edasi, hull probleem sul ikka...
 
kert 24. veebruar 2011, kl 10.55
Jobudest vanemate jobud lapsed.
 
jamh 24. veebruar 2011, kl 11.04
Tundub, et siinsed pirisejad oleks nagu hilisemas vanuses lapse soetanud, nii algeline mõtlemine. Ega siis õppeained ju õppimata jää, teevad tagantjärgi ja kogu lugu. Ja õpetajad lähevad ainetega edasi ikka küll koolis, olgu või 23-st lapsest 5 koolis.Ja veel, mõni teismeline käib ka nö. koolis, aga kas ta seal ka õpib, nii kuis emme seda ette kujutaks last viksilt lauataga istumas, phh..imelik, aga jah enamasti nad saavad ikka hakkama koolis ka ilma selleta et.."ma ei luba sind siis õue" hirmutamisega. Tahavad õue, ei aita see kinnihoidmine ka varsti enam, jõud käib üle.haha))
 
hihi 24. veebruar 2011, kl 12.13
Jumal tänatud, et mul NORMAALNE ema on, kes mind ei sundinud kooli külmapüha ajal, olgugi, et koolini oli 500 m. :)
 
kiska 24. veebruar 2011, kl 13.17
Ausalt öeldes on külmapühad õpetaja seisukohast väga tüütu nähtus. Õpilasi on vähe ja tööd nad teha ei taha. Samas jälle on juhtkonnalt antud käsk materjaliga edasi minna (sest kui õppetöö katkeb, siis tuleb tunnid suvest järele teha). Eks need, kes koolis on, saavad oma materjali ikka läbi võetud, kuigi vingumist on päris palju.

Ja siis on pärast külmapühade lõppu pudunud õpilaste teadmised-oskused nullis (sest ise nad ju ometigi midagi ei õpi ja tunnis pole käinud) ja õpetaja süüdi selles, et nende hinded järsku märgatavalt kehvemad on.

Kõige häirivam on see, et üldiselt on kõige laisemad ja rumalamad õpilased just needsamad, kellel need "normaalsed" vanemad on ja lapsed koju jätavad, kuigi põhjust tegelikult ei ole. Kas on normaalne, kui mitme kaheseisuga laps, kes elab kooli kõrvalmajas, jäetakse koju, sest "seadus lubab"? Ehksiis, vanemad aitavad õpilastel poppi teha ja seeläbi süvendavad nende rumalust ja halbu hindeid.
 
tjahh 24. veebruar 2011, kl 13.39
Anne, mis on sinu probleem? Kas see, et sul pole kooliealisi lapsi(voi lapsi yldse), kes ka saaksid kylmapyhi pidada ja nyyd narib kadedus hinge, kui naabrite lapsed kooli ei lahe? Kas sul endal ei olnud kylmapyhi kui koolis kaisid? Kas sulle ei meeldinud koju jaada ja kooli mitte minna? Kui seadus lubab lastel koju jaada, siis miks mitte? Ja koigil ka ei ole autosid ja paljudel ei ole voimalust lapsi hommikuti autoga kooli viia ja peale tundide loppu koju tagasi vedada. Maakohtades on ikka vaja kilomeetreid kompida kooli, sest bussid liiguvad harva ja ka nii, kuidas jumal juhatab.
Kes on tubli see opib ka kylmapyhade ajal koolis labivoetud teemad tagant jargi ara ja kes on looder, see ei opi nii ehk naa ja vahet siis pole, kas on kylmapyha voi mitte.
 
riina 24. veebruar 2011, kl 16.19
mind küll ei huvita kas on külmapühad või mitte. mina pean tööle minema ja laps kooli.
 
häh 24. veebruar 2011, kl 16.32
Tuletage oma noorusaja külmapühasid meelde, istusite kodus, nina õpikus? Mina mäletan küll seda, kuidas kõigi jaoks külmapühad suur pidu oli, sest see tähendas, et sai terve päeva sõpradega uisuväljakul või kelgutamas veeta. Miks tänapäeva lapsed teistsugused olema peaksid?
 
helesinine 24. veebruar 2011, kl 17.38
Minu lapsed (1. ja2. klass) pidasid ka külmapühi. Ei ole eriti pikk maa bussi peale minna ja kool ka bussijaama kõrval. Aga kui hommikul on ikka -25 siis mina oma lapsi välja külmetama ei saada. Kunagi ei tea, kas buss üldse tuleb või kui palju hiljaks jääb.
Päeval päike paistab ja termomeeter näitab -10 siis saadan nad õue suusatama-kelgutama. Loomulikult peavad õhtul e-koolist õppimist vaatama ja kõik järgi tegema.
 
carlos 25. veebruar 2011, kl 06.54
Omg no mis vingute... kool võiks hoopis ära jääda kui on 20 kraadi. Nigunii ei viitsi keegi koolis käia, sest on saadud aru et pole mõtet. Need vanemad on täielikud asshole-id kes mõtlevad lapse eest. JA KUI ON ~24 kraadi sis ei lähe kooli ja kõik. Maal juba vist -20 :D
 
Jups 25. veebruar 2011, kl 08.18
Tuhka nad seal kodus õpivad ja tuhka need vanemad neid õpetaja tasemel õpetada viitsivad. Tulevad peale külmapüha kooli ja ei saa ööd ega mütsi aru. Algkoolilaps ei suuda iseseisvalt miskit edasi võtta ega pole tal eriti ka tahtejõudu. Pigem on kasulik kooli saata kui saatmata jätta. Maalapsed või kaugelt bussiga käivad on teine teema ja pole mõtet sellest jahuda. Mina igatahes küll ei mäleta, et külmapühade ajal oleksid õues möllamas käinud. Kui ikka oli nii külm, et kooli ei saanud minna, siis oli see tõsine krõbekülm, mis püsis terve päeva. Pole see talv nii tõsist külma veel olnud.
 
to helesinine 25. veebruar 2011, kl 08.30
Sa ei suuda oma lastele selgeks teha, et kui buss pole õigeaegselt tulnud ja nad on viis või kümme minutit juba üle oodanud, siis ei pea mitte kringliks külmuma, vaid minema rahulikult koju tagasi ? Tänapäeval igal jütsil mobiil ka kotis, pole muud kui helista emmele ja küsi nõu.
 
ah 25. veebruar 2011, kl 08.38
ära seleta, õpivad küll järgi. Üks nädal oli õpetaja haige, kohe pärast seda oli poiss nädal haige, niiet kahe nädala õppimise tegime tagantjärgi kahe päevaga (poiss 1. klassis) ning, kui ütled, oh, see ju alles 1. klassi põngerjas, mis see tal õppida on järgi, siis teadmiseks- on ikka raske, kuna laps ju alles õpib hoobilt kõike korraga- lugemine, inglise keel arvutamine- kümnekohalised nr.d, kontrolltööd järgi teha ning samal ajal uus materjal edasi võtta. POle lapsed nii lillekesed midagi ja enamusjuhul sundima ka ei pea, haiguse ajal lausa tüdines arvutis istumisest ja ise võttis õpikud.
 
muig 25. veebruar 2011, kl 10.21
Tegelikult pole üsna suur protsent koolilapsi üldse õppimisvõimeline. Nemad võiks aasta otsa külmapühi pidada - kõik oleksid õnnelikud.
 
ohjah! 25. veebruar 2011, kl 10.31
Kulla teemaalgataja,
sinu maailmapilt on küll äärmiselt piiratud. Sellest ka selline hukkamõitev ja eluvõõras sõnavõtt.
Katsu nüüd natuke ajusid liigutada (kui see võimalik on) ja suunata mõtted sinnapoole, et Eesti Vabariik - see ei ole ainult Tallinn. Kuigi pealinna tibidele vist nii tundub. Ei tea, kas ise palju külmapühasid pidanud ja sellepärast teadmised nii lünklikuks jäänud või mis..... Valdav osa kooliõpilasi ei ela Tallinnas ja seal mujal on ka olud hoopis teised. Kas suudad ette kujutada, et seal käivad lapsed tõesti maha jalgsi mitmeid kilomeetreid? Ja seda mitte kooli, vaid bussipeatusesse.
 
anne 25. veebruar 2011, kl 12.17
to ohjah
Kas arvad,et minu ajud on külmunud?Olen ise koolis käinud bussiga 7 km ja palju on tulnud ka jalgsi seda maad läbida.Bussijaamanigi oli tükk maad,aga polnud probeemi.
Minu lapsed ei pidanud kunagi külmapühasid,kuna koolini oli minna 500 m.Neil polnud see mõtteski.Ilma ei saa keegi tellida ja nii võib ka järgnevatel aastatel olla pikalt külmaperioode.Kuna minu tööaeg pole ainult päevasel ajal,siis olen näinud külmadel koolipäevadel lapsi linnas ja kaubanduskeskustes aega veetmas.Ega neid sinna kandikul pole toodud,ikka ise kodust tulnud.
 
annele 25. veebruar 2011, kl 13.13
No sa peaksid ehk tähelepanelikum olema, siis teaksid, et teatud lapsed veedavad kaubanduskeskustes aega iga ilmaga ja seda ka tundide ajast. Need, kes tahavad luuserdada ja poppi teha, saavad seda teha ilma külmapühadetagi ja need, kes tahavad õppida, saavad seda teha iga ilmaga, kas koolis või kodus. Kui su lastel on koolis edasijõudmisega probleeme, siis palka eraõpetaja. Mõttetu draama külmapühadest, praegu kõige pikema veerandi keskel kulub väike puhkus tublidele õppuritele igati ära. Ja nagu juba öeldud - kes õppida ei viitsi leiab põhjusi koolist puudumiseks igal ajal.
Sinu lastest on mul kahju. Paraku on nii, et külmapühade ajal tulevad kooli pigem need lapsed, kellel pole oma kodus hea või turvaline olla ja kelle jaoks kool on meeldivam koht kui kodu.
 
anne 25. veebruar 2011, kl 13.23
Minu lastel on olnud õnnelik ja turvaline kodu.Nad on juba täiskasvanud tööinimesed ning meenutavad hea sõnaga lapsepõlve,aga see on juba teine teema.
 
oioijahh 25. veebruar 2011, kl 16.21
No kuule ohjahh siis räägiti just nimelt linnalastest, mitte maalastest. Ikka ja jälle tuleb mõni loll kes hakkab otast pihta rääkima maalastest, kes jalgsi kümme kilomeetrit kooli kõnnivad. Keegi ei rääkinudki neist lastest. Nende puhul külmapühad õigstatud. Räägiti lastest, kes elavad kooli kõrval ja peavad külmapühi.
 
ah 25. veebruar 2011, kl 16.40
Minu lapsel ka kooli 200 m ja ümberkaudsetel lastel enam/ vähem sama maa >500 m vast -20 õpilasest oli 23 kraadise külmaga koolis 5 last hommikul, õpetaja ütles, oi oi selle külmaga oleksite võinud küll koju jääda, no eks ta ka ei taha viiega tegeleda, kasulikum koju talgi minna. Mina oleksin saanud lapse koju tagasi tuua, aga teistel lastel polnud seda võimalust, sest paljudel 1. klassi juntsudel ei ole veel koduvõtit usaldatud, vanemad käivad järel lastel, seega autoga tuuakse- viiakse, miks nad ei oleks pidanud siis kooli mitte minema..
 
ah-ile 25. veebruar 2011, kl 17.47
õpetaja koju minna ei tohi, kas tal klassis lapsi on või mitte. ja sina usu rohkem, mis su jorss sulle luuletab.
 
ah 25. veebruar 2011, kl 17.53
Oih, miks minu 7 aastane laps jorss on. Ta ju ei luuletagi, kuna mina viin ta kooli ja minu kuules õptaja nii ütleski: " täna oleksite võinud külamaga koju jääda". Muidugi ei jätnud tunde ära, aga tegelesid ainult eelneva materjali kordamisega.
 
ohjahh 25. veebruar 2011, kl 18.01
oioijahh 25. veebruar 2011, kl 16.21
No kuule ohjahh siis räägiti just nimelt linnalastest, mitte maalastest. Ikka ja jälle tuleb mõni loll kes hakkab otast pihta rääkima maalastest,

No muidugi! Kui jutt lastest, siis peaks igaüks aru saama, et jutt ainult Tallinna lastest..... Isegi siis, kui seda poole sõnagagi ei mainita! Muidu oled tibide meelest loll!
Tase - tõepoolest! Ilmselge kinnitus minu eelnenud kirjutisele - mitte ei suuda mõni ette kujutada, et lapsi on ka mujal. Või ... mis inimesed need väljaspool Tallinna üleüldse on! Puhta lollid ju - ei oska teemaalgataja mõtteid lugeda. .
 
anne 26. veebruar 2011, kl 03.18
Mina kui teemaalgataja olen Tallinnast ikka väga kaugel ja maainimestega väga seotud,kuid olude sunnil elan töökoha tõttu linnas.Kuid jutt käis ikka linnalaste kohta.Maal on lapsed tublid ja ei karda külma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!