Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Et siis eestlased paljunevad nagu seened???

lehelugeja 12. mai 2011, kl 19.17
Tänases Postimehes oli artikkel Eesti rahvaarvust. Eestlaste osakaal pidavat tasapisi suurenema meie maa rahvastikus.
Intervjueeritud oli ka lastega pargis olevaid emasid. Eesti ema ütles: tahaks veel lapsi, esimene tuli nii tore välja. Samas pargis olev vene ema aga teatas, et vene peredes ongi enamasti kõige rohkem kaks last, sest nemad tegevat ikka nii palju lapsi kui paljude eest hoolitseda jaksavad, nt ei anna nooremale vanema kasutatud riideid, igal lapsel peavad omad olema. Eestlased paljunevat nagu SEENED (!) ja nende lapsed pole nii korraliku välimusega ega hoolitsetud, seda olevat näha.
Kurivaim, ma nii vihastasin, kuidas saab ükski endast lugupidav inimene nii väljenduda selle rahva kohta, kelle kodumaal ta elab! Ja miks üks eesti päevaleht sellist lollust üldse ära trükib! Mille poolest need uhiuued riided seda hoolitsust näitavad kui vene pädarikud on sageli kasvatamatud röökurid, kelle vanemad neil avalikes kohtades segamatult üürata lasevad (just praegu üks eksemplar ruigab akna taga mänguväljakul juba veerand tundi järjest...)
Ma ei ole muidu rahvusvaenulik, nõmedaid inimesi on igast rahvusest, aga no see võttis nüüd küll igasuguse integratsiooni-isu ära.
Paneks lingi kah, aga veel ei saa, see uudis on alles tasulises veebiversioonis.

boo 12. mai 2011, kl 20.13
Mulle ei meeldi ei see eesti emme ega see vene emme. Üks halvustab test rahvust ja teine arvab, et peaks aga lapsi vorpima kuna üks tuli nii tore.

oi 13. mai 2011, kl 12.03
Noh, sattus olema selline venelannast emme, kes võrdleb mänguväljakul mängivaid lapsi selle põhjal, kui nukulikud nad välja näevad ja et kas kõik, mis mängival lapsel seljas on, on ikka silmnähtavalt uus ja moekas.

Samas, pidev hoolitsetuse taotlus väikelapse enda huvides nüüd küll ei ole - väikelast huvitab hoopis, et ta saaks vabalt mängida! Väikelaps, kelle vanemad ei põe, kui ta mänguväljakul riided ära trööpab ja eriti "esinduslik" välja ei näe, on kindlasti rõõmsam, kui see, kelle vanemad pidevalt arvestavad, et kas nende laps näeb ikka piisavalt peen...

ä 13. mai 2011, kl 14.45
et see konkreetne venelanna avaldas vaid oma nägemust, ei maksa nüüd sellest rahvuse vastu ka vimma kanda. eestlaste hulgas leidub ju smasuguseid, kes ilma tuntud märgita riideid ei pane sega ise ega oma võsukestele. Las nad siis õitsevad edasi oma pasamere keskel:)

andra 13. mai 2011, kl 19.43
Selle jutu peale tahaks öelda, kuradi vene eit, aga kahjuks ei saa. tunnen isiklikult nii mõndagi venelast, kes on väga hea inimene.

V 13. mai 2011, kl 21.24
Nõme vene mutt aga ega lapsi tõesti ei tasu teha nii palju, et peab telekasse raha küsima minema.

mnjah 13. mai 2011, kl 23.39
Tundub, et mõlemale "emmele" oli rinnapiim pähe löönud.

hahh 14. mai 2011, kl 09.59
miks mõlemale? mis te tõesti arvate, et lapsega pargis mängides oleks pidanud see eesti emme hakkama tegema süvaanalüüsi sotsiaalsetest ja psühholoogilistest põhjustest, miks ta veel last soovib?
aga vene emme...temast on mul pigem kahju. päris õudne võib olla elada "seeneriigis", kui sa "seeni" vihkad. aga "putukariiki", omasuguste hulka kolida ka ikka ei taha, sest "seeneriigis" on priskem ninaesine. vaimselt võib selline olukord päris ruineeriv, olla, nagu ka näha on.

hapud viinamarjad 14. mai 2011, kl 10.18
Töötades väga spetsiifilises rajoonis Tallinnas olen ka märganud jõukaid eesti peresid kus on näiteks neli-viis-kuus last. Loomulikult on esimesed lapsed juba oma elu peal ja viimased naistel 40alguses sünnitatud.
Naised haritud ja töötavad ja tunduvad esmapilgul "tavalised normaalsed inimesed" :D
Aga kui mõlema vanema sissetulek tõesti on selline, et kasvata ja koolita kuus last siis miks mitte? Ja kui abielu on kestnud ja kestab aastakümneid siis miks mitte?
Selles mõttes on väike tõetera seal jutus sees, et venelaste seas pole nii jõukal järjel inimesi kes saaksid pool tosinat last kasvatada, koolitada ja elule aidata.
Vene naised, räägin jälle oma töökandist, on siin tihti kodused, eesti naised töötavad.

Mu meelest ka 14. mai 2011, kl 11.11
Tore ju, et eestlased lapsi saavad. Mida mingi kodumaata kibestunud vene käkk sellest arvab, pole üldse oluline.

maavillane 14. mai 2011, kl 13.45
tore jah, sest statistika näitab et arvuliselt sünnib muumaalastel rohkem lapsukesi...

Anja-Nanja 14. mai 2011, kl 14.34
-

Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 17.03.2016 13.35.

maavillane 14. mai 2011, kl 14.52
defineeriks nüüd konkreetselt väljendi "kaltsud" ka ära. Ja hoolitsetud välimusega lapsed, millised need oleks siis ? See kultuursete juudisugemetega mitteokupandist venelanna võib olla ka kommenteerija Anja-Nanja?

Anja-Nanja 14. mai 2011, kl 14.56
-

Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 17.03.2016 13.34.

on ikka küll 14. mai 2011, kl 15.03
Mõlemad parajad tibuemmed. Lapsi tohiks ainult siis teha kui on piisavalt majanduslikke võimalusi. Vaadates saateid kodutunne ja teised, ei saa mõned sellest aru.

Anja-Nanja 14. mai 2011, kl 15.10
-

Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 17.03.2016 13.34.

bbb 14. mai 2011, kl 15.26
No eks igaüks ise teab, kas ta laseb ennast ära kasutada ajakirjandusel või mitte. Alati on võimalik keelduda.

Anja-Nanja 14. mai 2011, kl 17.35
-

Toimetatud 2 kord(a). Viimati Anja-Nanja 17.03.2016 13.31.

maavillane 14. mai 2011, kl 17.51
hm, teiste ärakasutatud rõivad on siis kaltsud. Aga vanema venna teksad noorema jalas, sest vanem vend kasvas enne pikaks kuid pükse sai kanda vaid kaks korda. Või iseenda lõputuid kordi kantud kampsik seljas ei ole kalts... Mul tegelikult suva, mida mingi mimm teistest kaaskodanikest arvab. See näitab vaid tema enda suhtumist . Mitte seda, et tema arvamus oleks vankumatult ainuõige . Ajakirjanduse ja meedia teenitud kasumid kellegi väidetava lihtsameelsuse tõttu oleks nagu ilmselged . Aga tohutuid kasumeid teeniv rõivatööstus, sh. ka hinnalisemad trendibrändid nagu ei oleks lihtsameelsete ärakasutamine? Loomade varjupaikades vabatahtlikuna käia oleks nagu igati ok. Ent keskkonna säästlikkus ja arutu tarbimise vähendamine on aut, sest kasutatud riiete kandmine oleks nagu eriline madalalaubalisus.

sekundeerin 14. mai 2011, kl 17.57
mnjah Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tundub, et mõlemale "emmele" oli rinnapiim pähe löönud.

ja 14. mai 2011, kl 17.58
üle ühe lapse teevad vaid väga rumalad inimesed.
kahjuks see on nii.

Anja-Nanja 14. mai 2011, kl 18.17
-

Toimetatud 3 kord(a). Viimati Anja-Nanja 17.03.2016 13.30.

maavillane 14. mai 2011, kl 18.41
Et siis mõned inimesed jagasid oma kaltsud ära. Täpsemalt jagasidki need, kes soovivad jälle osta uusi aga enda vanu ka ära visata ei raatsi:). Ehk käib teistele küll. Kes toodab saasta? Et siis oled võtnud oma kõrge positsiooni ja paigutad sunniviisiliselt teised kohale, et saaks ikka ülalt alla vaadata. Ükski kvaliteetjalanõu ei pea parema tahtmise juures vastu 20 aastat, KUi neid muidugi kappi vaid imetlema ei osteta. Kvaliteetjalanõud valmistatakse üldjuhul elus looma surmamisel tema seljast nülitud nahast. See tõsiasi ei paista sind üldse morjendavat. Mind ei puuduta humana ega ms. Mul on vedanud, saan eluga normaalselt hakkama ja taaskasutus ei ole ka mu südameprobleem. Aga mina ei leia mitte mingit põhjust alavääristada neid inimesi, kes materiaalsetel põhjustel või siis vaadetelt kasutavad kasutatud rõivad, jalanõusid, kodumasinaid, elektroonikat. Kvaliteetaeg???Kirevad loosungid, paraku sisutud .

Anja-Nanja 14. mai 2011, kl 21.08
-

Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 17.03.2016 13.29.

hahh 15. mai 2011, kl 10.06
mina tahaks ka esiteks öelda, et pole mingit vahet, kas eestlane või venelane. teiseks ma tahaks öelda, et kõigil vene naistel mehed joovad ja peksavad. mitte ühelgi eesti naisel nii ei ole!
ja lõpuks tahaks ma uuesti kinnitada, et rahvusel ei ole apppsaluutselt mitte mingit vahet!
seda kinnitan mina, kultuurne eesti-soome-saksa-vene juurtega inimene.

iks 15. mai 2011, kl 16.04
Venelaste ja eestlaste riietumise stiil ongi ju erinev. Nende stiil on alati maitselagedalt ülepakutud, ülisätendav ja kirev. Seda on tõesti ka laste pealt näha (eriti tüdrukute). Vaesekestele selga topitud sünteetilised ja ebamugavad riided, mõni tüdrukuke pigem nagu lapsprostituut. Eestlane on praktilise meelega ja arvestab rohkem lapse tervisega.

Venelased on meil pigem see vaene kiht ja seega uute riiete ostmine arutu raiskamine. Selle asemel võks lapsele tervisklikumat toitu osta. Just nende lapsed käivad krõpsud ja limonaad pihus.

Laped kasvavad ju ruttu ega jõua oma riideid läbi kanda. Täiskasvanutega pole ju mõtet võrrelda, kes võib tõesti 20 aastat samu riideid ja jalatseid kanda.

Linnaturul rippumist ka küll ette ei kujuta? Väljas vihma ja lume käes? Kusagil katuse all? Aga ruumi tuleb nagunii kütta, keegi peab neid riideid seal ju korrastama, vahetama, juurde panema jne. Kes seda tasuta peaks tegema? Tasuta lõunaid pole olemas. Inimene kipub lolliks minema kui kusagil midagi täitsa tasuta saab. Tormab nagu haigijas kallale ja kahmab kokku nii palju kui kanda jõuab. Pärast ise ka ei tea, mis peale hakata ja kas ikka oli vaja. Kasutatud riiete kokku kogumine, pesemine, sorteerimine ja transport on paras suur töö.

de 15. mai 2011, kl 16.13
Ma võin ju oma riideid ise ka tasuta ära anda. Aga kui pole tuttavat, kes tahaks, siis mis mul selle vastu, et keegi äriettevõte need vastu võtab ja raha eest maha müüb. Võiks ju ka ise kusagil kuulutada, aga ei viitsi jamada. Las siis sehkeldab see, kes tahab teenida. Kokkuvõttes ikkagi kõige otstarbekam ka neile, kes tahavad kasutatud riideid kanda, osta neid ühest ja kindlast müügikohast, kui et sortida kusagil netis tonnide kaupa mingeid üksikpakkujate kuulutsi. No ja kes siis maksaks hoiruumide rendi, riiete sorteerimise, pakkimise ja kõik muud kulutused kui riided ise oleks tasuta?

tarbimishullus või talupojamõistus? 16. mai 2011, kl 22.28
Ah siis igasugune kantud riie on kohe kalts? Ka täiesti korralik ja kandmiskõlblik vanemale õle/vanale väikseks jäänud riie?

Vabandage väga, aga minu jaoks on see arvamus arutule tarbimishullusele õhutav - viska ära ja osta uus, muudkui traavi mööda poode ja osta-osta-osta-osta-osta-osta-osta, kuhja uusi asju kokku ja viska vanad minema, kuhja kokku prügimäed, mis siis, muidu pole sa piisavat esimese sordi inimene !!!! Minu meelest lastega vanematel on olulisem lastega koos aega veeta, värskes õhus viibida, mängiida, mitte pidev uute asjade jaht poodides (pood on reeglina vaäiksele lapsele üsna väsitav ja ebameeldiv koht, ta väsib ja muutub virilaks seal ruttu).

Samas, saan aru, et osade inimeste sissetulek oleneb sellest, kui suure lademe uusi riideid nad suudavad läbi müüa, ni et - tarbimis-ja prestiižhihullus massidesse! Olgu ikka rohkem selle venelanna mõtteviisiga inimesi!

Ise kül ei allu sellele müügihimulisele ajupesule :P

Ja muide, nn. vana Euroopa elanikest ongi paljudel uute asjade hullus juba eilne päev - noh, oleks tore, kui see ka eestlastel nii oleks.

Küll on aga just-just veidi jõukamaks saanud riikide elanikel, ka venelastel, see faas alles läbi põdemata ja seetõttu on nende hulgas eriti palju tarbimishullusele õhutavatele müüjatele-reklaamiinimestele tänuväärset materjali...

eelmine veel 16. mai 2011, kl 22.38
Ah ja mis puutub sellesse "nagu seened" paljunemisse, siis MITTE ÜKSKI Euroopa rahvus ei paljune nagu seened ehk siis mitte ühegi euroopa rahvuse arv ei kasva loomuliku iibe tõttu plahvatuslikult - paar tükki on oma loomuliku iibega napilt taastetasemel (islandlased, iirlased) ja enamusel kahaneb.

Eestlased on paljunemisega veidi üle Euroopa keskmise taseme, nii et jutt seentena paljunemiset (nagu seeni pärast vihma - on selline väljend) - see on absurd.

mhhh 17. mai 2011, kl 06.30
Anja-Nanja püüab siin hirmsasti intrigeerida, saab näha, kas keegi ikka lõpuks ka tuld võtab:D Et asi selgem oleks, siis alustame sellest, kas Anjal ikka üldse endal ka lapsi on või targutab siin pere ainukese pesamunana enese olematust elukogemusest?

Aga üldiselt siis - lapsed sündisid ka sõdade ajal, pidevalt majanduslikult kalkuleerides jääksid varsti alles need külmkalkulaatorid, kellede ainukesed pesamunad rahvast taas ei tooda ja sinna me rahvus kaoks. Nii, et sünnitage aga terviseks ja ikka endale eelkõige rõõmuks - igasse perre 3 last oleks ikka üsna normaalne üritus.
Ise üle 2 ei jaksanud, praeguste võimalustega oleks neid tõesti kolm olnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!