Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Pihlaka kondiitri tooted
 
Pihlaka kondiiter müüb solki 13. august 2011, kl 20.21
Pihlaka kondiitri kodulehel on kirjas, et oma kondiitri- ja kulinaariatoodetes kasutavad naturaalset toorainet ja ei lisa säilitusaineid. Sai lolli peaga lasta osta Pihlaka kondiitrist tort ning pärast kodus vaadatud koostist, milles HÜDROGEENITUD TAIMSED RASVAD vaatasid punnissilmi vastu! Oleks ma seda ise poes märganud, oleks selle tordi müüjale tagasi andnud ja öelnud, et sööge ise seda s*tta!
Ma ikkagi eeldaks, et naturaalne tooraine ja ei sisalda säilitusained tähendab tõesti, et tooted on kvaliteetsed, mitte mingisuguseid asendajaid ja odavaineid täis.
 
kui nii tõesti 13. august 2011, kl 20.27
See on siis umbes sama, nagu osa mutte müüb netis sitta meeste nimede all ajatäiteks ja oma haiglase fantaasia turgutuseks?
 
k 13. august 2011, kl 22.31
Mulle Pihlaka totoed väga maitsevad. Ja näiteks nende vahukooretort - keskel on kreemiks vahukoor, kuid need valged tutsakad kaunistuseks tordi peal, on tõenäoliselt mingi hüdrogeenitud taimerasva segu. Lihtsalt vahukoor ei püsi eriti hästi tupsukujulisena. Ja süües võib ju selle väikse osa söömata jätta. PS Nende mandli-šokolaadikook on ikka võrratu!
 
annamaa 14. august 2011, kl 10.17
Nii, et kui toode ei maitse, siis mõnita inimest, kes leti taga seisab. Tubli tüdruk, intelligentne ja haritud.
 
mis sa räuskad 14. august 2011, kl 11.47
sa oled rumal. hüdrogeenitud taimne rasv on ju samuti natyraalsest toorainest. ega see plastik pole. sul paistab kõik segi olema nagu pudru ja kapsad. sünteetika võib olla kas lõhna- või maitseained. tööstus on ikka tööstus kui kõik peab olema sul nii kindel ja naturaalne siis asi see tordikene sul endal valmis teha ei ole. ainult vaata, et sa sinna sidrunhapet ega destilleeritud alkoholi ei lisa, needki ju puhas keemia. tee aga kodus ehtsa margariiniga... irv
 
K. 14. august 2011, kl 13.34
hallo, teemaalgataja, mis sa arvad, et sa saad seda s*tta (kasutates sinu sõnu) ainult Pihlaka tordist ve? Korra kuus/kvartalis 1 tordilõik süüa, ei tapa kedagi. Kui sa just torti igapäev ei söö, siis saan ma su murest aru. Eeldan siiski, et torti süüakse natuke harvem kui iga päev.... seega ära silmakirjatse siin midagi ja räuska tühja asja pärast.
 
nojah 14. august 2011, kl 14.40
mul tuli kah magusa isu peale, aga kui siis selveri koogileti kookide sisu lugesin, siis panin nad küll rahuga tagasi, sest e-sid oli nagu muda...vist ainult e-d olidki mingis vaarika koogis, mis nägi väga e-punane ka välja.
 
nõus 14. august 2011, kl 18.37
Pihlaka retsepte on ilmselt "optimeerima" hakatud, varem oli Pihlaka kook või tort ikka täiesti kindla peale minek, kuid viimasel ajal olen pidanud pettuma. Pihlaka kondiitriäri trumbiks oli varem väga tugev tehnoloogia, sellist asja ei olnud, et sama tort maitseb iga kord erinevalt, st osa koostisaineid on vahepeal odavamate vastu välja vahetatud nagu meie toiduainetetööstuses sageli juhtub. Paraku paaril viimasel aastal on tooted keskpärased ja ülehinnatud, lastakse liugu endisel heal mainel. Samas, igaühel on õigus oma arvamusele, mõnele võibolla maitsevad väga.

Mina eeldan samuti, et hüdrogeenitud taimerasv pole mingi looduslik toiduaine, kes arvab, et on, see lugegu, kuidas toodetakse hüdrogeenitud taimerasvu. Nii et olen teemaalgatajaga nõus.
 
to mis sa räuskad 14. august 2011, kl 18.45
mine hari ennast ja ära tee siin marki täis!

Pihkala tooted on juba mõnda aega kehvad, muidugi tänu igasugustele uutele ja odavatele komponentidele :) Olen selle teemaga veidi kursis, ilmselt see šokeeriks ikka paljusid, millest tänapäeval neid kondiitritooteid tehakse, kuigi otseloomulikult on see tänapäeval toiduainetetööstuse üldine probleem.
 
siim 14. august 2011, kl 19.01
On ikka lolle, kes on Ilvese ajupesust nakatunud ja siis elavad oma komplekse netis välja. Kui eksisid, siis kannata ära ja osta mujalt või tee ise, milles müüja süüdi on, et sa sellise lolli valiku tegid? :)
 
Kati Mullaäri 14. august 2011, kl 19.02
Sel juhul on minul, kui tarbijal jäänud ainsaks valikuks ebasobivate toodete ostmata jätmine. Jään lootma, et neid kodanikke, kes viitsivad, tahavad, oskavad toiduainete siltidelt nende koostisi lugeda, tuleb aina juurde, ehk siis jääb ka rämpsu vähemaks.
Olen ka nii mõnegi koogi-tordi ostmata jätnud, sest pakendilt vaatab vastu Mendelejevi tabel. Ja nagu me teame, ei ole see ainult kondiitritoodete probleem.
Vaatan vahel õudustundega neid titemammasid kes oma aastasele jutsule tulipunase pulgakommi suhu litsuvad. Vaesed lapsed kes neid värvaineid siis lutsutavad.
 
- 14. august 2011, kl 20.07
to mis sa räuskad Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mine hari ennast ja ära tee siin marki täis!
>

> > Pihkala tooted on juba mõnda aega kehvad, muidug
> i tänu igasugustele uutele ja odavatele komponenti
> dele :) Olen selle teemaga veidi kursis, ilmselt s
> ee šokeeriks ikka paljusid, millest tänapäeval nei
> d kondiitritooteid tehakse, kuigi otseloomulikult
> on see tänapäeval toiduainetetööstuse üldine probl
> eem.

Ükskõik, mis toiduainetest või nende valmistamise tehnoloogiast on jutt, leidub alati keegi, kes "on natuke asjaga kursis", aga loomulikult midagi täpsemalt ei kirjuta. maamunapeal ei usu ma, et teie vaikimistasu (juhul, kui oleksite vastavas asutuses tööl) oleks nii priske, et anonüümses netikeskkonnas "rumalaid" harida ei saaks.
Kui nii teemas sees olete, paluks siis käivitada kodanikukohuse nupp ja harida lolle, mis nendes õudsetes asutustes siis TEGELIKULT toimub!
Miskipärast siis on suu vett täis.
Pole ka siis mõtet tulla vehkima Proshtokvashino-külaelu kombel nagu postiljon Petshkin teatas - teile on pakk, aga kätte ei anna, sest teil pole dokumente.
Kui keegi metamorfoosist aru ei saanud, siis - annan mõista, et midagi siin on, aga täpsemalt ei räägi, sest...

Keegi näeb pointi sellisel anonüåumsel keksimisel? (Peale keksija enda muidugi).
 
kriipsule 14. august 2011, kl 21.35
Ise ka aru saad, mis sa siin lämised või?
 
ehh 14. august 2011, kl 22.06
metamorfoos??? Äkki ikka metafoor.... Ära kasuta sõnu, mille tähendust sa ei tea! Nii ütlen ma tavaliselt ropendavatele lastele :)))
 
Pihlaka kondiiter müüb solki 14. august 2011, kl 22.31
Tort maksis vanas rahas 200 krooni ning selle raha ette tahaks juba tõesti midagi asjalikku. Enne seda umbes nädal sai ostetud 150kroonine tort ning seal polnud mingisugust keemiat sees (mitte Pihlaka kondiiter). Järelikult peaks ka 200kroonine tort mürgist vaba olema.
 
magusasõber 14. august 2011, kl 23.35
Ei ole see Pihlaka enam midagi naturaalne, nagu nad on endale maine kujundanud.
Ei osta sealt enam midagi, vaid teen ise. Kui kiire on, siis ostan pigem Olümpiast....tordid ja koogid on seal head ja ei huvitagi, millest need tehtud on, vähemalt pole kunstmaitsega.
 
Kärp 15. august 2011, kl 00.47
Tõstku käsi need, kes kodus koogitainast võiga teeb.
Kõik, kes koogiteos margariini kasutavad, saavad ka kodukoogist teemaalgatajat šokeerinud hüdrogeenitud rasva kätte:)

Soe soovitus: söö vähem kooki - muutud ilusamaks ja targemaks ehk kah.
 
magusasõber 15. august 2011, kl 00.59
Tõstan käe...ainult puhas või ja vahel kookosrasv.
 
to kärp 15. august 2011, kl 09.47
Ei kasuta margariini, ei koogiküpsetamiseks ega muidu. Kas tõesti on neid margariinitarvitajaid sellised massid või? Väga pikalt on juba teemast räägitud, kuidas mõned ikkagi nii harimatud on?
 
kk 15. august 2011, kl 10.19
Teen kõiki tainaid puhta võiga. Ja poetortidest loobusin juba ammu. Mõnikord külas olen tükikese maitsenud, pärast kleebib suu taimerasvast ja selline tunne, et ka soolikad, jäle! Eriti tülgastav on vahukoore asendaja taimerasvavaht, prrrr!
 
kk-e 15. august 2011, kl 11.48
Kus sa puhast võid saad? Olen otsinud, aga poes olevad võid on enamus ka rasvasegud
 
Kärp 15. august 2011, kl 12.48
Kindlasti on päris palju margariini tarvitajaid. Vastasel korral oleksid need ammu müügilt kadunud:)

kke-e: Selleks, et rasvasegu asemel võid osta, tuleb pakendilt koostist lugeda. No esimesena kargab pähe Tere punasekirjus pakendis või, mida peaks juba paljalt pakendi järgi olema kerge tuvastada.
 
vastuseks 15. august 2011, kl 13.40
Nojah, loogiline muidugi :) Lihtsalt et ise ei tunne kedagi, kes margariini sööks, ikka kasutatakse võid peamiselt ja ei ole meil mingisugused ökofanatid ja muidu kummaline rahvas, tavalised inimesed.

Ise ostan Valio võid, prantslaste omi ka vahel :) Ei kasuta taimerasvast kreeme ja vahukooreasendajaid jms. Söödavaid torte saab Tallinnas paarist kohvikust ja Stockmannist kus ka need kohvikute omad müügil.

Et siis mida kondiitritööstused tänapäeval kasutavad (ämm on toiduainetetehnoloog ja õde biokeemik kes muuhulgas toiduainetetöösuses töötanud)- vahukoort peaaegu, et enam ei kasutata, põhjuseks nõuded säilivusele, kreemid on peamiselt taimerasva baasil, koospüsivaks saadakse nad erinevate paksendajate, tarrendajate, emulgeerijate jms juraga, maitse ja lõhn saadakse loodusidentsete (loe- sünteetiliste, mitte naturaalsete) maitse ja lõhnaainetega, muna ei kasutata, ikka munapulber, palju kasutatakse värvaineid, jahuparendajaid jms. Kui mõni ei usu ja pakendist piisavalt aru ei saa, siis heitku pilk mõnele kondiitritööstustele toorainet tarniva firma kodukale.

Kes tahab, see sööb ja ei ülbitse, eksju :) Või on mõni lisaainete tarbmisest nii hüperaktiivseks muutunud, et muudmoodi ei oskagi enam, kui netis räusata ja tatti pritsida?
 
? 15. august 2011, kl 13.42
Mina küll pole kunagi uurinud, millest kook, mida ma ostan, koosneb. Mis vahet seal on, pea-asi, et maitseb! Kooki/torti ju üldiselt süüakse nii harva, et see suts valet rasvainet või e-ainet tunda ei anna! Või palju te neid kooke sööte, et iga suutäie alla ja peale peab koostisainete teemal ohkima?
 
to ? 15. august 2011, kl 15.12
Sul on midagi maitsemeelega pahasti sel juhul vist? Või pole sa kunagi normaalset toitu söönud, kui seda taimerasvapläga maitset ei tunne? Ei söö, sest ei maitse.
 
? 15. august 2011, kl 16.12
Kas just maitsemeelega midagi korrast ära on, aga ju jumal pole seda vingumise soolikat piisavalt eraldanud :)
Mis on normaalne toit? Naati ja võilillevarsi pole jah kunagi söönud ja ei hakka never sööma ka, samas sellest pole ma tõesti kunagi aru saanud, et vabapidamisel olevate kanade munad oleksid paremad vangistuses elavate kanade omast jne.
 
to ? 15. august 2011, kl 17.06
Ütle ausalt, kas sa nt ei saa aru vahukoore ja taimse vahukooreasendaja maitsevahest aru? Või või ja margariini? Aga juustu ja juustulaadse toote? Kui ja, siis pole mõtet üldse pikemalt rääkida :P :)
 
? 15. august 2011, kl 19.36
No ikka saan vahest aru. Mis ei tähenda, et ma törtsu vahukooreasendaja või killu juustulaadse toote peale vinguma hakkaksin, kui vahel midagi sarnast hamba alla jääb. Päris ausalt öeldes on mõni juustulaadne toode isegi maitsvam kui nn õige juust Rääkides aga praeguse aja võist - kes on õiget kodukootud võid maitsa saanud, nende jaoks on kõik praegusel ajal poes müüdavad võid pigem võilaadsed tooted :)
 
Kati Mullaäri 15. august 2011, kl 21.35
to: Kärp
Küpsetan palju ja mitte IIAL ei ole mul tulnud pähe mõtet asendada või margariiniga. Ausalt, ma pole sellele isegi mõelnud. Kui retseptis on kirjas või, siis ma ka panen sinna koogi sisse võid, mitte mingisugust Delma-jura. Ka leivale läheb alati või, mitte margariin. Ostsin hiljuti Voimixi, no ei söö seda meie kodus keegi.
 
to k 15. august 2011, kl 22.11
" Lihtsalt vahukoor ei püsi eriti hästi tupsukujulisena." - mis mõttes ei püsi?
kasutan tööl (mitte eestis) ehtsat vahukoort iga päev ja minul püsib see küll väga hästi :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!