Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
naabrite suitsuhais tapab
 
adaverelane 20. november 2011, kl 14.36
mida ette võtta, kui on nii hõre maja,et naabrite rõdult tuleb suitsuhais minu ainukesse tuppa. Naabrid jutust aru ei saa,korteriühistu maja ei renoveeri. Kas pean tõesti kuuse alla minema, sest uut korterit ma osta ei saa ja ega sellest vanastki lahti saa. Kas kellelgi on kogemusi? Mida teha?
 
Anja-Nanja 20. november 2011, kl 15.05
-



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 17.00.
 
aga 20. november 2011, kl 15.30
Kuidas see suits rõdu kaudu tuleb? Saad siis ehk naabritega kokku leppida mingid ajad, millal nad ei tossa. Üldiselt mõistlikult suheldes saab ikka kokkuleppele enam-vähem iga inimesega, ma sain isegi ülemiste venelastega öiste eluviiside osas kaubale.
 
vipi 20. november 2011, kl 15.52
Arvan sama, räägi nendega ilusasti. Kui esimesel korral ei õnnestu, proovi veel. Endal on mul kaks kokkulepet naabritega. Nemad ei hoia oma last magamas minu akna all vaid enda akna all. Kuna ma töötan öösiti ja magan päeval ja alati hoian akent lahti. Ja siis oli paha, kui laps nutma hakkas.
Ja minu poolt on teiste naabritega kokkulepe, et kui ma töölt tulen hommikuti kella 5.15 paiku neljal hommikul nädalast, ma lausa hiilin majja. Sõna tõsises mõttes sisenen trepikotta, kahe ukse vahel panen jalga sussid, kui mul just kummitallaga kingad jalas pole. Ja hiilin vaikselt oma teisele korrusele. Korteris hiilin vaikselt voodisse ja vaatan läpakast Delfit ja muid maailma saite, kuni kell saab 6.15. Siia altnaaber ka ärkab, mina tatsan juba julgelt elutuppa, lülitan sisse teleka ja hakkan oma hommikuelu elama. Magama lähen kella 8 paiku.
 
kat 20. november 2011, kl 16.17
poes on õhuvärskendaja, antitobak 80 senti.
 
siv 20. november 2011, kl 17.06
see on igavene teema, aga mis teha kui kahjuks ei oska meil paljud inimesed teistega arvestada :(

meil on ka rõdud kokku ehitatud ja hoolimatu naaber oli täielik piin. leidsin siit teemast inspiratsiooni ja nüüd saab küll naaber nii suitsetada, et tema toss mulle magamistuppa ei tule :)
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?9,1298521,page=1
kõigepealt muidugi ikka rääkisin naabriga, korduvalt ja tulemusteta.
krevetipeo asemel ostsin hunniku kõige vängema haisuga viirukeid ja sättisin need rõdule tossama nii, et võimalikult vähe haisu endale tuppa tuleks.

to kat:
õhuvärskendajad on jubedad asjad, pealegi ei sobi need juba tervislikel põhjustel paljudele.
 
ah 20. november 2011, kl 17.24
jätke need nõuka aegsed elamud.
meil korter inglismaal, 80ndatel ehitatud majas. naabri suitsuhais tuleb tuppa, seinad hallitavad, sest ventilatsioon on inglastele tundmatu nähtus:))

ega midagi, kui et peab kõik praod, mis vähegi annab, täis toppima.
 
ah 20. november 2011, kl 17.27
kat
kullake, õhuvärskendaja ei võta õhust suitsuhaisu ära, vaid lämmatab seda omakorda oma haisuga.
nii et suitsuhaisule lisaks saad sa kemikaalid ka õhuvärskendajast.
mõtle ikka enne peaga, kui igasugust mürki kokku ostma hakkad.
 
ei oska aidata 20. november 2011, kl 17.38
Mul sama lugu, üks naaber suitsetab trepikoja täis, nii et mulle pressib suitsuhais tuppa ja kui akna lahti teen, siis tuleb sealt omakorda suitsutossu, kuna teine naaber suitsetab rõdul.

Ehk kunagi saabub aeg, kui nikotiin võrdsustatakse narkootikumiga, keelustatakse selle levitamine ja kasutamine ning kriminaalkorras on karistatav teiste inimeste suitsuhaisuga tapmine.
 
adaverelane 21. november 2011, kl 13.02
Jah, õhuvärskendaja on samasugune mürk kui suits. Tegelt on seadus olemas, et teine inimene ei tohi teise tervist ohtu seada, aga pole kes kontrollib täitmist. Kõik ametkonnad ütlevad, et ei saa aidata. Kõik toppimised ja läbirääkimised on tulemuseta. Sissevaatamise vastu aitavad kardinad, aga suitsuhaisu vastu mitte miski. Köömes pole suits kindlasti, kui tervisele hakkab, olen sellest juba haige. Ärge soovitage arsti juurde minna!
 
teet 22. november 2011, kl 10.32
kõige lihtam, osta oma maja aga kuna selleks võimalused sul puuduvad siis lihtsalt tuleb kannatada.Küll ei meeldi suitsuhais, küll autod mis maja ees tossutavad, küll lapsed kisavad, küll on naabrid laamendavad, küll naabrikoer haugub jne jne. Ja oma majaga on ka sama teema, tuleb grilli tegemise hais krundile, köetakse katelt, korstnad tossavad, pesud pärast haisevad, lasevad kreissaega puid, kopsivad, remondivad, niidavad muru jne jne.Ainuke lahendus tuleb kolida metsa kus km raadiuses ei ela kedagi. Vaat siis on rahu:D
 
to teet 22. november 2011, kl 10.54
suitsumees?
Sain seda aru su närvilisest ja ärritunud kõnepruugist, sest küll tahaks juba järgmist suitsu kiskuma minna. Olen märganud, et paadunud suitsetajate päev on jaotatud 20-minutilisteks lõikudeks: tehakse suits ära, siis 10 minutit rahu, järgmised 10 minutit peletatakse mõtteid suitsetamisest eemale, aga siis tuleb juba jälle minna. Seetõttu on suitsetajad ka viletsad töötajad, nad suudavad keskenduda ainult järgmise sigareti tõmbamisele, mitte töötegemisele.
 
d 22. november 2011, kl 11.11
kas sul on veel vanad aknad ees? vaheta ära, uued plastaknad ei lase midagi läbi!
 
yyy 22. november 2011, kl 11.13
aga
20. november 2011, kl 15.30

Kuidas see suits rõdu kaudu tuleb? Saad siis ehk naabritega kokku leppida mingid ajad, millal nad ei tossa.

Kullakesed, täie aruga inimesed ei suitseta rõdul ega ujuta oma haisuga teisi üle. Ajupuudelistega ei ole aga võimalik midagi kokku leppida - nad ju aru ei saa, et miskit viltu.
Aga küsimusele, kuidas suitsuhais rõdult tuppa saab, ei oska kohe vastatagi... No inimesed ikka avavad vahel aknaid-uksi.....
 
mõte 22. november 2011, kl 12.21
No kingi naabrile vile ja leppige kokku, et enne suitsetamist vilistab läbilõikavalt. Siis tead aknad kinni panna.
Aga kui suitsuhais tuleb tuppa ka läbi kinniste akende, siis on tõepoolest päramine aeg aknad välja vahetada, sest probleemiks pole mitte ainult sissetulevad (vingu)gaasid, vaid ka lubamatu küttesoojaga laristamine.

Seadus, et üks inimene ei tohi teise inimese tervist ohtu seada, kui sellise sõnastusega seadus üldse olemas on ja suitsetamist hõlmab,on puhas demagoogia, sest siis oleks ainuvõimalik variant keelustada riiklikul tasemel tubakatoodete müümine. Ja seda ei tehta juba ainuüksi finantsaspekti silmas pidades.

/räägib tolerantne mittesuitsetaja/
 
tiitsammsung0 22. november 2011, kl 12.30
Proovi jah kõigepealt ilusasti rääkida, et jama on. Kui ei aita, siis on kehvasti. Nabreid on ju igasuguseid.
 
adaverelane 22. november 2011, kl 13.21
Kui teaks, kust see suitsuhais läbi tuleb, paneks kinni, aga ei tule ta aknast ega uksest, aknad vahetatud, sellise ilmaga ei hoia keegi aknaid lahti. seda tavainimene välja ei mõtle. ei saa ju tervet maja ka uueks tegema hakata, pole miljonär, kui oleks, ei elaks selles vene aja hõredas igerikus. Seadused on jah ei tea kellele. Igal pool mujal, nii tööl, kõrtsis, tänaval jne. ei tohigi suitsetada,ikka teiste tervise pärast. enda oma võib igaüks rikkuda palju soovib.
Tegelikult oleks vaja ühe tõelise spetsialisti nõuannet, kes asjast midagi taipab ka. See niisama jahumine ei vii kuhugi.
 
:) 22. november 2011, kl 14.00
No meile imbus naabrite suitsuhais ventilatsioonilõõrist. Ega ma ka arvanud, et just sealt, aga naabrimees ise rääkis, et naine ei lubavat enam toas suitsu teha, nüüd siis tõmbab köögis kinnise ukse taga ja puhub otse lõõri poole. Seda küll palju polnud, mis meieni immitses, aga tunda ikka. Kui asi remondini jõudis, vahetasime restid lõõride ees selliste vastu, mida sai kinni keerata.
 
teet 22. november 2011, kl 14.16
teema on tegelikult huvitav ja need eelmised näited tõin ka ju elust enesest, et mis asjad kõik häirida võivad. Rõdu on ju kaasomand, osa mis kuulub korteri valdaja kasutusse, on osa korterist, ei ole avalik koht, trepikoda teine teema Kui piirnevad kaks krunti, siis ei saa ka ju minna ütlema, kõrval majas elavatel naabritele, et ärge nüüd grillige ja ärge suitsetage oma aias, levib hais minu aeda. Aga kas siis nendega rääkida ei anna või ei ole kohta kus nad mujal saaksin nii viisakuse pärast sinu vastu suitsetada. Kortermajades peab arvestama , et sul on naabrid oma kiiksudega. Aga see päris huvitav teema, et kohe uuriks asja :D aga kipun arvama, et teha ei saa sellevastu midagi.
 
mul 22. november 2011, kl 14.56
tuleb koridorist tuppa kõik ja seinakontaktidest. teha pole midagi.
 
vastus 22. november 2011, kl 16.13
Ei aita siin ussi-ega püssirohi...aga kannatage, küll vähk nad siruli tõmbab.
 
kah tark 25. november 2011, kl 17.27
Kullakesed, te räägite- panga aknad kinni, toppige köik praod kinni.Lubage küsida-mida teete suvel.kui väljas on pea 30 kraadi sooja ja su körval rödul on terve pere kes elab rödul ja suitsetab iga 15 min. järgi? Ja ka oma külalised tuuakse rödule suitsetama ja mulisema-seda nii öösel kui päeval,
 
Li is 25. november 2011, kl 17.47
@ kah tark
minu siiras kaastunne... lausa jube olukord Teil.

Mul on ülemised naabrid mingid ahelsuitsetajad - ja nii kui köögikubu sisse lülitada, tõmbab vannitoa kopitanud suitsuhaisu täis. Teinekord on hommikul vannituppa minnes esimene asi iivelduse allasurumine. Lisaks imbub see saast neil läbi välisukse ka üldkasutatavasse koridori.

Palju rõõmu suitsetajatest.
 
ei suitseta 25. november 2011, kl 18.56
no kui tohutu see hais on siis mis tuppa tuleb ei kujuta ette sest mul ka kahelpool nii üleval kui all tossavad aga pole kordagi tundnud suitsuhaisu palju sest sigaretist tuppa tulla ikka saab väljas suitsu tehes ta ju laiali kohe läheb aga ma ka ei tea
 
mina 25. november 2011, kl 20.45
Tahtsime korterit osta korrusmajas, mille esikülg üleni klaasist, nagu kasvuhoone. Ja ühes korteris oli kohutav suitsuhais, nagu suitsutares või nagu peale tulekahjut. Küsisin, rt kas teil on siin tulekahju olnud.....ei, vastati, alumiste naabrite suitsuhais tõmbab tuppa. Need klaaspaneelid maja küljes toimivad kui korstnad ja kogu alumiste korruste suitsu ja muud haisud tõmmatakse ülemiste naabrite tubadesse.
Üks selline maja on ka Tallinnas, Kaarli kiriku kõrval.
 
Rott 26. november 2011, kl 18.34
Oh jah, piin on see kortermaja elu. Mul jooksevad üleval mingd tatikad, nii närvi ajab see kabjaplagin. Aga ei ole ju mõtet kurtma ka minna, lapsed on lasped.
Kuna vaevlen depreka käes, siis vahest sõidab katus ikka päriselt ära. Vastik. Vihkan seda rotielu.
 
mittesuitsetaja 26. november 2011, kl 21.33
Suurem osa suitsetajatest kahjuks ilmselt ei ole võimelised elementaarsel tasemel teistega arvestama. Tegelikult peaks suitsudel veel mingi saastemaks vms. olema, mis natuke seda laga hüvitaks, mille nad endast maha jätavad.
Muuseas, kortermaja koridoris suitsetamine peaks olema seadusega keelatud, tasuks tutvuda, rõdu paraku on ilmselt tähelepanu alt välja jäänud.
 
aovalgus 27. november 2011, kl 06.17
Aga kolige siis surnukuuri kui teid kõik asjad häirivad!Seal isegi keegi ei hinga.
 
pähh 27. november 2011, kl 15.36
ärge tõesti muretsege, minu tutvusringkonnast on pooled suitsetajad surnud kopsuvähki..
 
to ei suitseta 27. november 2011, kl 22.57
see hais on ikka jäle, eriti kui oled nädalakese kodust ära olnud ja kõik uksed-aknad kinni.

käisin oma mittesuitsetajatest tuttavatel suvel postkasti tühjendamas ja lilli kastmas.
esimesel korral kui korteriukse avasin mõtlesin, et olen mingil kombel valesse korterisse sattunud, või on seal vahepeal keegi läbustamas käinud, sest uksel lõi vastu selline läppunud konihais, nagu vedeleks täis tuhatoos kuskil...
olin ju seal korteris varem ka käinud, aga alati siis, kui pererahvas kodus. vahel sõbranna kurtis ka, et naabrid lämmatavad suitsuhaisuga, aga et mina ei tundnud eriti midagi, siis mõtlesin ka et ah, viriseb niisama. aga nüüd saan aru, et on ikka jube küll - ise ei suitseta, aga riided ja kogu korter haiseb koni järele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!