Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kõigile streigivastastele
 
huvitav 04. oktoober 2012, kl 00.26
huvist meditsiini vastu tehakse valdavalt teadust ja õpetatakse, praktiseeritakse vähem. arstina töötamine põhjus ei saa olla huvi meditsiini vastu. sa ilmselt pole kõige parema südamega arst. arst ei ravi ainult teaduse saavutustega ja haigusi. sõnal on ravis väga suur osakaal. kui pole huvi inimest aidata, siis ununebki, et eelkõige peab ravima inimest mitte haigust....
 
väga kurb 04. oktoober 2012, kl 00.31
ikka väga kurb on lugeda, et selline inimene töötab arstina, kellel puudub igasugune empaatiavõime. ülimalt küüniline suhtumine, häbiväärne. ega austust ja lugupidamist enda suhtes nõuda saa, see tuleb välja teenida. kuidagi piinlik on see teemaalgatus.
 
arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 00.32
Noh, õnneks ei sõltu minu headus arstina karvavõrdki sellest, mida kari tühikargajaid foorumis arvab. Minu headuse mõõdupuu on eduka ravitulemuse/protseduuride õnnestumise protsent. Teie kahjuks ei lahku siit ainult mina, vaid suur osa arstkonnast ehk kannatajateks olete teie. Jäme ots on arstide käes. Muide, kui te ülbeid arste ei taha kinni hoida, mida te siis kisate. Makske parem peale, et me ikka ära läheksime. Naljatilgad....
 
tegelikult ka 04. oktoober 2012, kl 00.34
Eks kõigil ole omad maksud liisingud maksta. Aga kui palk ikka kordi väiksem ja tööd on võimalik teha kindlast kellast kindla kellani. Kahel toolil korraga istuda ei saa. Mis siis need inimesed peavad tegema? Siis ajab ju närvi mustaks ja sunnib sellist ahnust kiruma.
 
arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 00.34
Teadust tehakse huvist bioloogia/keemia/füüsika vastu. Praktiline meditsiin on see, mida minule meeldib harrastada. Arsti headuse mõõdupuu on teadmised ja oskused, ei enamat. Muu on boonus. Muidugi...alati võib minna posijate juurde, nemad on suured jutuvestjad ja käehoidjad.
 
arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 00.36
See ongi valikute küsimus: kellast kellani istumine käib vähem vastutusrikastel töödel ning kui arstina töötamine on nii lihtne ja tavaline, nagu on viimaste nädalate jooksul räägitud, siis soovitan vahetada eriala, õppida ka arstiks. See on ju imelihtne. Piisab hellast südamest, hardast pilgust ja missioonitundest. Palun, uksed on avatud.
 
foorumi tühikargaja 04. oktoober 2012, kl 00.37
aga ennast õigustama ja üles kiitma pead foorumi tühikargajatele? ja mis see meile Sinust räägib? mis peab inimesel, kes äsja on saanud vastuse oma unistustele ja saanud unelmate töökoha, viga olema? mis sunnib teda foorumis põlastavalt teiste peale oksendama? kas Sa seda ravida ei saaks kuidagi? või Sa aju ei ravi?
 
Vabandust 04. oktoober 2012, kl 00.39
Vaadates Sinu sõnavõtte jääb mulle küll mulje, et tegmist on vaimselt tasakaalutu inimesega.Lõpeta see tatipritsimine ära ja mine magama. Arstina peaksid ju teadma ,et uni mõjub närvisüsteemile hästi. Hommikul mõtle hoolikalt kas enne Soomeminekut poleks vaja käia läbi psühhiaatri juurest.
 
vat nii 04. oktoober 2012, kl 00.40
naera puruks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> vaata aga vaata Kirjutas:
> ---------------------
> ----------------------------------
> > pemalauta
> jurkele :D Kirjutas:
> > ----------------
> > --
> -------------------------------------
> > > aga l
>
> > ase käia, sellist kräpp-arsti me igatsema ei
>
> > >
> > jää, soomlaste silmis oled samuti ü
> ks madal kõnts
> > .
> > > aga eks mine ja proo
> vi, mina ei sooviks so
> > ome ka
> > > siis ko
> lida, kui 5 x palka pakutakse.
> > mul siingi v
>
> > > äga hea elada, soome junttide s
> > eas kü
> ll ette ei ku
> > > jutaks. ja ära muretse, t
>
> > ulevad meile mujalt siis
> > > arstid, õpivad
> keel
> > e ära ja raivad meid südamega,
> > > s
> inusgused on
> > ainult kasuks, kui jalga laseva
> d. ka
> > > hju, et
> > Su hariduse kinni maksi
> me, kuigi nagu näha
> > > ,
> > ega haridus mat
> si riku.
> >
> > Ohoo, meie kirjaos
> > kamatu
> "ettevõtja" ka siin.
> > Sul on kohe eriline
>
> > viha ennde vastu, kes siit riigist ära lähevad.
> N
> > ad ju sinusguste pärast lähevadki mitte pa
> lga pära
> > st.
> > Jube inimene oled. Kindlast
> i oled reaalis s
> > amasugune. Vaevalt, et sul p
> eret või sõprugi on ku
> > i selline teisi sõimav
> ja mõnitav oled. Kes sellis
> > ega ikka tahaks
> sõbrustada.
>
> mingi hull põeb siin mingit jäl
> itusmaaniat ja ristib kõiki ettevõtjateks?

Siin on ainult üks inimene, kes ennast ettevõtjaks peab ja alustab lauset väikese algustähega aga lause sees sina või sa kirjutab suure tähega.
Ka on kindel, et tema kommentaarid on alati teisi halvustavad.
 
arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 00.41
Miks ma siin olen? No ütleme nii, et need nädalatepikkused tänitamised ajalehtedes ja foorumites on ära tüüdanud, seega tulin ja oksendan mõnuga osaliseltki tagasi selle, mida meie oleme saanud. Tervet kogust ei saa, sest ka kollektiivselt pole arstidel nii palju okset kui Eesti rahval.
 
arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 00.43
Õigus, nädalaid kestev avalik sõim arstkonna aadressil, nende aadressil, kes vastutavad teie elude eest oma elukvaliteedi hinnaga, muudabki vaimselt tasakaalutuks.
 
pööbel 04. oktoober 2012, kl 00.44
Kraadi omamata võin teemaalgatajale diagnoosi panna - gradus gravis. Kui tõesti peaks selline arst olema, siis head teed tal minna, kahju vaid maksumaksja rahast, mis selle ülbiku koolitamiseks kulus. Loodan siiralt, et teemaalgataja on mõni isehakanud nurgaarst. Haritud inimene sellist üleolekut ei pritsiks.
 
pettunud 04. oktoober 2012, kl 00.45
Kui ütled, et oled arst huvist meditsiini vastu, mitte missioonist inimesi ravida, oledki kahjuks halb arst, sest ei saa aru kõige tähtsamast: inimest ei saa ravida nii, et sa ei hooli temast, sest paranemine algab peast.
See on sama, nagu keegi räägiks, et kuigi ta lapsi ei salli, on ta kooliõpetaja huvist pedagoogika vastu.
 
Ausalt õeldes 04. oktoober 2012, kl 00.45
Täitsa hirmutav fakt! Kui satud sellise arsti juurde. kes peab inimesi pööbliks ja sõimab teisi foorumis.
 
no aga 04. oktoober 2012, kl 00.45
mind jätab Sinu okse küll külmaks, sest eks sellesse oksesse upud ikka ise. piinlik on Sind lugeda aga küll, tunnen kaasa SU patsientidele.
 
tegelikult ka 04. oktoober 2012, kl 00.45
Sa muidugi ei usu aga mina lihtsalt ei istu kellast kellani ja töö on sama vastutusrikas kui arstil. Sellise suhtumisega arst ilmselt ei vastuta ka oma töö eest eriti.
 
teemaalgatajale 04. oktoober 2012, kl 00.46
Või et tema on 10 aastat õppinud. Kes sinu õpingud on kinnimakksnud? Kui ise, siis edasist pole vaja lugeda. Kui aga riik(loe:inimesed, kelle maksudest sa õppida said), siis on sinu kohus, sinu peale tehtud, kulutused tasateenida või maksa raha tagasi. Nii lihtne see ongi. Mis puutub aga 2-s, 3-s kohas töötamises, siis ma küll ei tahaks olla see, kes peale seda, kui kirurg on 20 tundi tööl olnud, et ta hakkab mind lõikama... Seega tõmba siit nah... Sellist arsti pole siia vaja.
 
Ema 04. oktoober 2012, kl 01.04
Jätke see debiilne tagasimaksmise jutt. Kust te võtate, et teemaalgataja on vanemateta laps. Eks need vanemad maksid oma maksudega tema hariduse.

Olen arsti tütar ja see mis toimub, on kohutav. Lapsepõlvest jäime mõlemad õega ilma, algul meeletu õppimine ja siis üüratud tööpäevad. Me ei olnud sugugi klassi rikkamad lapsed, pigem keskmised.

Õde on siit läinud, kah meedik, Inglismaal. Minul sootuks teine eriala.

Meil on kahepeale au arstist ema toetada, sest ta teenib täpselt 5 korda vähem kui meie kahepeale kokku. Samapalju kui rehvitakso rehvivahetaja - 1300 € kuus. Vähemalt ei luba me tal ületunde teha ja telefon peab ka koheselt peale tööaja lõppu väljavahetud koduse vastu oleme.

Tema ei steigi, teenib näljapalka EMO-s. Lahkumiseks ka liiga vana.

Jätkame siis õega tema ülevalpidamist.
 
to Ema 04. oktoober 2012, kl 01.07
Ja nüüd mõtle sellele, et pooled eestimaalased saavad kuus alla 500 euro palka. Selliste numbritega lihtsalt kaastunnet ei leia. 500 eurot teenib ka doktorikraadiga teadur, kes on samuti üle 10 aasta õppinud ja töötab ülekoormusega.
 
arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 01.34
Arsti töö spetsiifikat ja kõike sellega kaasnevat hoomavaid ainult arstid ja need, kes on olnud arstielu tunnistajateks (nt arsti lapsed, abikaasa).
Kui ei taha lasta lõigata, siis ainus lahendus on korraliku palga maksmine.
Õpetaja ei peagi lapsi armastama, ta peab olema hea ainetundja ja suutma seda edasi anda.
Hirmutav oli see, milline lintšimine käib tavainimeste keskel arstide suhtes. Vaat see oli hirmutav! Minu mõned krõbedad ütlemised kahvatuvad selle kõrval.
Doktorikraad doktorikraadiks, ilmselgelt peab doktorikraadiga teadur rohkem teenima kui ehitaja, aga tema töökoormus ja vastutus ning õpe ei ole võrdväärne arsti omadega.
 
toetan 04. oktoober 2012, kl 01.38
Kahjuks kipuvad head arstid-spetsialistid olema endast heal arvamusel, ülbed. Neil on, mida pakkuda, haige tahab parimat ravi ja saab selle nende käest, aga see tähendab, et ta ei näe vaeva ka patsiendi käe hoidmisel. Nad teavad oma väärtust ja näitavad seda teinekord üsna näotult välja. Nii et mind ei imesta, kui teemaalgataja mõne suure haigla osakonnajuhataja vms on. Ju me siis peame leppima selliste arstidega, kes teevad tööd missioonist kodumaa suhtes, aga kelle teadmised pole kõige paremad.
 
tervis 04. oktoober 2012, kl 01.59
tglt on savi ,mis EV toimub.
Parema palgaga harjund ja tagasi ei tule enne 60
 
Nneka 04. oktoober 2012, kl 02.32
Mind panevad aga alati imestama inimesed, kes teisi pööbliks või kõntsaks sõimavad. Imestan selle üle, et kus nendega siis mööda on pandud - koolihariduses, koduses hariduses...milles asi?
Mina muidugi toetan igati arstide streiki ja seda, mida meedia pasundab, ei tasu üldse tähele panna. Iga 9 sõimava ja ülbe patsiendi peale on lõpuks ka üks, kes seda tööd tõeliselt austavad ja ka tänada oskavad. Mis sest, et väike lohutus.
Ise olen meditsiiniga nii palju kokku puutunud, et tean, mida see õpe tähendab. Pea kuus aastat ikka tõsist tuupimist ja närvipinget ja seda õpilaste puhul, kes on keskmisest palju-palju võimekamad (ülikooli pingeride). Ei anna eriti võrrelda ühegi erialaga. Siis tuleb konkureerida erialadele ja võib juhtuda, et ei saagi oma lemmikerialale sisse. Tuleb leppida, kui Eestisse tahad jääda. Sinna otsa veel keskmiselt 4 aastat pingelist tööd, kus iga päev juhtub midagi uut ja õhtuti peab juurde õppima, et tasemel püsida. Lisaks tasuta valved. Palgaks siis mingi 900 bruto. Peale seda saadakse eriarstiks ja kogu vastutuse koorem langeb korraga kaela, töös aga ei ole ikka veel nii kogenud, et ennast täiesti kindlalt tunda. Lisaks valved, ikka peab kodust eemal olema. TÜ Kliinikumis töötades peab tegema kas teadustööd või tegelema tudengite õpetamisega. Iga arst teeb vigu ja eks need vead mõjuvad kõvasti psüühikale, lisaks tüüpiline patsientide kaeblemine ja hädad.
No ei ole lihtne töö tõesti.
Aga vaidleks teemaalgatajale vastu. Nimelt peale arsti oskuste ja teadmiste on väga oluline komponent ka suhtlemine. Suhtlemine kolleegidega, suhtlemine patsientidega. Sellest sõltub väga olulisel määral ka ravi, kas patsient on piisavalt koostööaldis, kas oskab ise positiivses suunas taastusjärgus kaasa lüüa jne.
Ja tõesti, arstid annavad vande, kus on selgelt öeldud, et täidetakse oma kohust üht patsienti teisele eelistamata. Kui soovid ainult asjalikke patsiente ravida ja need ülbemad ja rumalamad patsiendid jätad vajalike selgitusteta, siis käib see tugevasti arstieetikale vastu. Lihtsalt niisama lisan, et Soomes probleeme ei tekiks ;)
Aga edu Sulle sinna ja loodetavasti asjade paranedes on oodata Soome arste koju ka ikka
 
Patsient X 04. oktoober 2012, kl 03.26
Minu kogemused arstidega on olnud enamus juhtudel röögatult halvad. Pole tavaline, kui mõnele tervist puudutavale küsimusele / sümptomi põhjuseks tuleb vastus "Ei tea." Mu ema on 50 ja põhimõtteliselt ta ei saagi abi, sest "Vanus on juba sealmaal". Suure pinnimise peale tehakse mingi analüüs ära. Lapsena arsti juures käies oli mulle (ükskõik, mis häda korral) alati vastuseks "See on kasvamisest."

Ka traumapunktist olen tuttavatelt õuduslugusid kuulnud. Läks üks tuttav oma pojaga, kes oli käeluu murdnud, traumapunkti. Seal polnud ühtki arsti silmapiiril, küll aga oli ooteruumis teisigi abivajajaid. Nende hulgas üks sünnitama hakkav naine ja tolle mees. Ootasid, ootasid, ei kedagi... Lõpuks läks asi nii kaugele, et naine hakkaski otseselt sünnitama ja inimesed ootesaalis olid valmis teda aitama. Arste aga eikusagil.. Siis läks mu tuttav, lõi arstiukse lahti ja seal istus üks arst, salatikarp näppus, suu matsumas ja silmad imestusest suured.

Ise käisin ka traumapunktis, kui põlvemeniski ära murdsin (teist korda järjest). Ma olin põrguvalus, lonkasin mööda seinu ülakorrusele röntgenisse, abi ei pakutud, selle asemel manitseti, et ma vaid rutem liiguksin.

Ükskord mu isa läks haiglase, kuna tal oli väga paha olla. Põhjuseks oli väga kõrge vererõhk. Lamas seal tilgutite all ja õed arutlesid tema kõrval kõva häälega "Mis me selle simulandiga teeme?"

Üldiselt ei käi ma arsti juures, ainult suremishirmus läheksin. Kardan just ülbet suhtumist, ükskõiksust ja abita jäämist.

JNE JNE. Noist halbadest kogemustest võiks raamatu kirjutada. Meeldivaid, sõbralikke ja abistavaid arste ON, aga enamasti kipub arstidel ikkagi täiesti suva olema ja iga kord jääb mulje, nagu segataks neid. Arsti amet ei ole selline, kus vähese palgaga on õigus kuidagimoodi vähem tööd teha, üle lasta inimesi ja ignoreerida nende probeeme. See ON ju ometi missioonitundega inimese amet.

Ma saan täiesti aru, et mõnedel õdedel ja arstidel on tõesti raske, aga vabandust väga - väga suurele osale arstidest ei lubaks ma üldse töödata. Mulle ongi jäänud mulje kogu sellest streigijamast, et arstide / õdede olukord on väga erinev. Mõned head madalapalgalised arstid väärivad kõrgemat palka. Aga jumal hoitku nende arstide eest, kes ei viitsi tööd teha, aga palgateemadel pritsivad tatti nii, et vähe pole.

Teemaalgatajale - Arsti keskmine palk Eestis on 1700€, eksju? Tavaline inimene saab heal juhul sellest summast 1/3. Kuidamoodi tavainimesel kuidagi priviligeeritum olukord on? Jah, eestlased saavad palju vähem palka, kui soomlased, norrakad vms, aga tuletagem meelde meie ajalugu, väiksust ja arengut. Eestist on palju, palju hullemaid riike. Igaüks võib Eestist ära minna, aga seda ei pea siin tuututama. Mida rohkem inimesi äraläheb, seda kiiremini kogu värk siin kokku kukub. See on suur karuteene Eestile. Need, kellele kodumaa midagi tähendab ja kes on valmis pingutama, jäävad ja elavad siin elu lõpuni.
 
Anja-Nanja 04. oktoober 2012, kl 09.14
-



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 17.41.
 
Ülla-ülla 04. oktoober 2012, kl 10.12
teemaalgatajale:
mina kui ka mõnda aega Soomes elanud ja mitme maapiirkonna soomlastega tuttav inimene reedan sulle saladuse: kahjuks on soomlased eestlastega kohati üsna sarnased. Kahjuks. Mitte majandusliku seisu, vaid emotsionaalse olemuse poolest. Ka nende hulgas on seda nn. pööblit ja ropu suuga inimesi. Ja maakolgastes on need "ropu suuga" inimesed kohati enamuses. Linnades on jälle igasugu somaale, mustlasi ja muid immigrante rohkem kui meil, ja need on oluliselt kirevamad nii oma olemuse kui suhtumise poolest. Enamusel juhtudest - halvas mõttes kirevamad.

Teisest küljest muidugi alluvad nad mõtlematult igasugu arsti korraldustele, näiteks kui seagripipaanika oli, jooksid nad kõik vutt-vutt end vaktsineerima, ka need, kel muna-allergia (see varajasem vaktsiin tehti munavalgu baasil). Nii et sellejagu on küll lihtsam - aga kui soovid just "mõtlemisvõimelisi" patsiente, nagu siin kirjutad . . .

Nii et loodan, et sa seal ka omale patsiente ikka valida saad, et saad vastu võtta ainult "arukaid ja mõtlemisvõimelisi" patsiente, nagu soovid, ja ülejäänud kaks kolmandikku saad uksest välja suunata või hoopis ukse taha jätta. Eriti pensionärid.

Kirjutan seda, et see ei tuleks sulle halva üllatusena sinu roosa unistuse juures. Et sa pärast ei vinguks, et "kust ma teadma pidin, keegi mulle ei öelnud".

Aga üldiselt - tead, mul pole kahju, et sinusugune vingats ära läheb, mul on kahju vaid sellest, et minu poolt aastaid makstud riigimakse on laristatud sinusuguse koolitamiseks. Aga seda muidugi tagasi ei saa, kuigi nüüd tuleb välja, et kasutu raiskamine see oli.
 
kukeleegu 04. oktoober 2012, kl 10.40
Ema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jätke see debiilne tagasimaksmise jutt. Kust te võ
> tate, et teemaalgataja on vanemateta laps. Eks nee
> d vanemad maksid oma maksudega tema hariduse.
>
>
> Olen arsti tütar ja see mis toimub, on kohutav.
> Lapsepõlvest jäime mõlemad õega ilma, algul meele
> tu õppimine ja siis üüratud tööpäevad. Me ei olnud
> sugugi klassi rikkamad lapsed, pigem keskmised.

> >
> Õde on siit läinud, kah meedik, Inglismaal.
> Minul sootuks teine eriala.
>
> Meil on kahepe
> ale au arstist ema toetada, sest ta teenib täpselt
> 5 korda vähem kui meie kahepeale kokku. Samapalju
> kui rehvitakso rehvivahetaja - 1300 € kuus. Vähem
> alt ei luba me tal ületunde teha ja telefon peab k
> a koheselt peale tööaja lõppu väljavahetud koduse
> vastu oleme.
>
> Tema ei steigi, teenib näljap
> alka EMO-s. Lahkumiseks ka liiga vana.
>
> Jät
> kame siis õega tema ülevalpidamist.

appi kui rumalaid inimesi on olemas, enadal ema veel haritud inimene, arst. et kellegi vanemate maksudest saaks arstiõpingud nagu tasa teenitud? nii eluvõõras ikka ei oleks ju. samas pole ka imestada ju, kui 1300 euroga ema ei suuda oma eluga toime tulla, ja ära elada, kuhu ta oma raha küll paneb, kasiinosse? ja väide, et 1300 eurot teenivat inimest peab eestis "ÜLEVAL PIDAMA" on ikka lihtsalt häbiväärne. häbene ennast palun.
 
Sirje 04. oktoober 2012, kl 11.12
"Selle vabariigi, mis siin on, võib peldikust alla lasta, koos kogu kupatusega."

Midagi koledamat on võimatu öelda. Ei tahaks iialgi sellise arsti juurde sattuda.
Head teed Teile minna!
 
to: arsti viimane sõna 04. oktoober 2012, kl 11.39
Minu arvates teete õigesti:-) Sellise suhtumisega, mis on paljudel, ei jõua siin kuskile. Soomes on palk hea, suhtutakse normaalselt, aukartlikult ja arsti teadmisest peetakse ka lugu. Mul endal on nõukogude aegne med. õe diplom (kui ülikoolis oli kohustuslik meditsiini õppimine). Praegugi mõtlen, et millised kursused, koolitused läbida ja läheks ka ära siit. Jõudu ja jaksu teile!
 
u 04. oktoober 2012, kl 11.52
eksju, väga armas, mida teemaalgataja ütleb: "ning soovid elada oma oskustele ja teadmistele vääriliselt, tuleb Eestis kahel kohal töötada." mitte muhvigi ei saa aru!
streigi-värgi osas olen aga nii palju targemaks saanud, et suures osas käib tööseisak nende oma süsteemi muidusööjate vastu, kes Haigekassast hiigelsummasid ampsavad: mitm nõukogude liikmed ja juhatused.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!