Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kõigile streigivastastele
 
Juhin tähelepanu 06. oktoober 2012, kl 20.24
_kui keegi peab teie, austatud meditsiinitöötajad, arvates paratamatult siin riigis kuhugi lahkuma, siis te nõudke valitsuse lahkumist, mitte ärge tõmmake ise saba jalgevahele._

Seda nimetatakse poliitiliseks streigiks ja see olla keelatud.
 
teemaalgatajale 06. oktoober 2012, kl 20.57
_pean tunnistama....et sellist ropu suuga RÄMPSU ma
ravida ei taha....Ma ei õppinud 10a selleks, et
tühikargajatest pööbel minule pähe hüppaks ja
internetis ning meediakanalites vahutaks..._


Toon siia ühe rikkaks saanud suure tähega Inimese arvamuse. Võite lugeda seda tänasest Postimehest

http://www.postimees.ee/997000/j-k-rowling-olen-maagiast-taiesti-tuhjaks-imetud




_Ebatavalise elukäigu tõttu olen saanud jälgida, kuidas inimeste KÄITUMINE MUUTUB, kui nad saavad rikkaks. Mäletan selgelt kokkupuudet ühe mehega, keda ma parema meelega lähemalt ei kirjeldaks. Tolle kokkupuute ajal ütles ta mulle täiesti argisel toonil: «Õnneks ei ole siin igasugust rahvarämpsu.»

Ta nähtavasti arvas, et ma arvan samamoodi, et minu väärtused on samasugused kui temal. Talle ei tulnud pähegi, et vaid viieteistkümne aasta eest kuulusin ma just nende sekka, KEDA TEMA PIDAS RAHVARÄMPSUKS._


Kallis teemaalgataja, kas kuulusid ka kunagi inimrämpsu hulka või sündisid sooviga kohe kuuluda rikaste seltskonda?
 
ohh 06. oktoober 2012, kl 21.13
Teemat läbi lugeda te ka ka ei oska. Teemaalgataja sõimas rämpsuks aga üks teine, kes patsiendi rollis, sõimas kõntsaks. Kuidas see patsient siis nüüd parem on?

Samasugune sõimaja ju.
 
aga head teed sulle minna 06. oktoober 2012, kl 21.24
Mul on asjast jälle selline mulje jäänud, et ravida tuleb kõiki inimesi, olenemata sellest, kas nad meeldivad või mitte.
Ja arvad, et soomes on patsiendid kõik lambad ja vaatavad härdalt kuidas sa kuldmune puistad?
irw...vot seal sa alles saad aru, mis tähendab olla TEENIDAJA! kuigi palka saab selle eest oluliselt rohkem kui eestis, aga see jumaluse tunne kaob teil seal kohe esimesel päeval ära.
 
Dr Toolittle 06. oktoober 2012, kl 23.02
to tegelikult ka: Ma ju ütlesingi, et kolme aastaga saab 29 000, äkki väljendasin halvasti.
Seda WHO artiklit tasub küll lugeda.
Nüüd patsientidest. Mina isiklikult arvan, et ei ole inimesi ja Inimesi, kõik me oleme ühesugused. Pakun, et teemaalgatajal viskas üle kogu see arstkonna sõimamine ja mõnitamine ja et tal on juba ammu tegelikult läbipõlemissündroom. See selleks.
Mis puudutab meie vaeseid patsiente. Sugugi mitte KÕIK ei ole nii vaesed. OECD andmetel on meil aga rikaste ja vaeste vahel kõige suurem lõhe, mis puudutab ligipääsu tervishoiule. Nii et vaesemate tervislik olukord järjest halveneb, neil pole raha, et haiglasse minna. Pole raha, et ravimeid välja osta ja kindlasti pole raha, et tasulisse vastuvõttu minna.
Mina isiklikult pooldan muidugi vahendite ümberjaotamist, vähendades otseselt valitsusele, avaliku julgeoleku ja riigikaitse suurenevaid investeeringuid ja suunates need ümber tervishoidu ja sotsiaalkuludesse.
Meil on tervelt 15% inimesi, kes peavad ära elama alla 10 euro päevas, iga viies laps elab vaesuses ja 5-6% puudub üldse tervisekindlustus. See ei ole normaalne olukord.
Seejuures ei saa öelda, et kogu rahvas on väga vaene. Seega ma kaaluks ka omaosaluse suurendamist rikkama sektori arvelt, rakendades astmelist tulumaksu. On täiesti normaalne, et ka arstid, saades suuremaid tasusid, maksavad suurema protsendiga makse.
Mis puudutab tervishoiu rahastamist SKP-st. Kuna praegu on Eesti tervishoiusüsteem kõige kuluefektiivsem, siis võib eeldada, et meie puhul lähevad investeeringud õigetesse sihtpunktidesse. Loomulikult saab haiglatesiseselt veelgi süsteemi parandada, suurendada õdede osalust patsientide teavitustöös, korrastada juhtide süsteemid jne. See on aga kümnete tuhandete, mitte miljonite eurode küsimus.
Meil ongi selline loll olukord, et tervishoid tervikuna sõltub ju riigi huvidest, otseselt poliitilist streiki aga teha ei tohi. Mida me kiunume haiglate liidule, kui sellesse valdkonda keegi ei mõtlegi tulevad aastad investeerida? Siin on sotsiaalminister ja peaminister appi võtnud kavala nõksu ja lihtsalt eiravad olukorda, valades sõna otseses mõttes kaugelt p...a meile pähe ja sülitades rahva tervisele.

Mis puutub Soomesse, siis elatustase on seal ikkagi tunduvalt kõrgem ja seda arvestades ka elu kallidust. Suurem osa palgast ei kulu ropsti kõige hädavajalikuma peale ja kallite teenuste kasutamist saab ju ise reguleerida. Keskmine patsient on oluliselt terviseteadlikum, lugupidavam ja kompromissi valmis, mis lihtsustab arsti tööd. Paraku on elu näidanud, et meie arstid satuvad välismaal subjektiivselt vaadates justkui loorberitele puhkama meie suure töökoormuse ja palgaga võrreldes ning ega nad ei kipu sealt enam tagasi tulema. Seega, ennetustöö ennekõike, et ei peaks jälle hakkama vaevlema programmidega nagu talendid koju jms. Keskmine arst ei hüppa kohe välismaale, tehakse pikalt kaalutletud otsus ja kodumaa kasuks räägivad ju siin veetud lapsepõlv, sõbrad, pere, emakeel ja harjumus. Ei ole nii, et hüpatakse lihtsalt parema palga peale. Aga kui siin on riigi ja rahva vaenulik suhtumine, suur töökoormus väikese palgaga, totaalne perspektiivi puudumine, siis paraku teevad väga palju otsuse mujale sõita.
Mis puutub TEENINDAJASSE, siis arst on arst ja ta otseselt ravib inimesi. Ma ei saa suhtuda patsienti kui klienti, kes on alati kuningas. 90% juhtudest ei valiks patsient enda tervisele sobivat ravi ja seega mina kui ravijuht pean selle omavoliliselt määrama, seda patsiendile selgitama ja läbi viima, kusjuures patsiendil peab olema ka omaosalus hea tervisekäitumise näol. See on siis arst-patsient suhe. Teenindaja eesmärk on, et klient rahule jääks. Arsti eesmärk on, et patsient terveks saaks. Muidugi on parim, kui sa saad kätte rahuloleva terve patsiendi ja siin on tähtis osa suhtlusel, aga paraku elu näitab, et ravi efektiivsus ei võrdu patsiendi rahulolu. Näiteks tuleb patsient, teed õigeaegse diagnoosi, viid läbi eeskujuliku operatsiooni, suhtled korralikult. Kõik on ilus ja korrektne, aga patsiendil on valuvaigistitest hoolimata valud ja ta on pahane. Ma olen väga hea arst, aga teenindajana põrunud, kuna mu "klient" on minu peale vihane. No mis ma panen talle kolmekordse annuse valuvaigistit, et ta vaikselt rahuolevana kärvaks või? Klienditeenust saate oma mobiilioperaatorilt või kohvikust. Arstil on suhtlemine väga oluline osa, aga klienditeenindamiseks seda küll nimetada ei saa.
 
to little 06. oktoober 2012, kl 23.47
_Mina isiklikult arvan, et ei ole inimesi ja Inimesi, kõik me oleme ühesugused._

Mina isiklikult arvan, et on nii inimesi kui ka Inimesi.
Ja kaitsta arsti, kes sõimab patsiente RÄMPSUKS, on rohkem kui idiootlik, sest kaitsja ise laskub samale tasandile.
Head teed tal minna.
 
Dr Toolittle 07. oktoober 2012, kl 00.09
Patsiendid sõimavad ka arste altkäemaksuvõtjateks, hoolimatuteks, end ebajumalaks pidavateks, kasututeks, saamatuteks, kõntsaks ja mida kõike veel.
Kas ma olen öelnud, et teemaalgataja arst kuidagi eriti hästi käitus? Ei. Aga ma ütlen seda, et arst on ka inimene ja tal võib ka vahel üle visata. Ja inimlikult ma saan sellest täiesti aru. Loodan, et Soomes taastuvad ka närvid ja edu sinna.
Muide, kas to little ei pannud tähele, et siinsamas sõimas ta ise minu arvamust "rohkem kui idiootlikuks"?
Mis mind tõsiselt närvi ajab, et valitsuse "kuldpead" vastandavad arste õpetajatega, pensionäridega ja kütavad inimesi üles igasuguste andmete mahhinatsioonide ja lauslollustega. Manipulatsioon ja odav propaganda on ainuke valdkond, kus Eesti on Euroopa top 5 seas.
 
to little 07. oktoober 2012, kl 08.42
Idiootsus ongi viskuda ambrazuurile oma arstist kolleegi kaitseks, kelle jaoks on patsiendid lihtsalt üks inimrämps, keda tema peab vastikustundega ravima ning ootama kannatlikult nende kummardusi. Ja vabandada selline rahva suunas sülitaja teguviis välja, et see tuli tal ju läbipõlemisest.
Arstiteaduskonda sisseastmisel tuleks ilmselt tulevastele tudengitele teha tugev isiksuse test, kas nad ikka on võimelised töötama arstidena. Muidu tekib olukord, kus haridust on, aga hariTust ei ole. Väärikat palka saab maksta vaid väärikale arstile.
 
eelmisele 07. oktoober 2012, kl 10.30
Aga patsiendid võivad arste sõimata? Kuidas sellega jääb?
 
nojahh 07. oktoober 2012, kl 10.38
<Mis mind tõsiselt närvi ajab, et valitsuse "kuldpead" vastandavad arste õpetajatega, pensionäridega ja kütavad inimesi üles igasuguste andmete mahhinatsioonide ja lauslollustega.>

Ära muretse, õpetajad kindlasti ei lase end arstidega vastandada ega lähe sellise manipuleerimisega kaasa. Loomulikult ei saa vastutada üksikute persoonide eest (nagu sina ei saa seda teha kõigi arstide eest), kuid enamik õpetajaid suudab mõista arstide probleemi ja toetab streiki täielikult.

Aga vastandamine ongi valitsuse eesmärk, sest omavahel kisklevate rahvamasside taustal on mõnus oma ESM-e ja Kreekasid läbi suruda ning saab rahulikult oma palka tõsta.

Las pööbel kiskleb omavahel 10€ pärast, valitsus topib omale tuhandeid taaskutesse.
Lõhestunud ühiskonda on kerge juhtida, pole hirmu, et rahvas ühineks ja koos vastu hakkaks. Selleks toodi isegi Siim Brüsselist appi arste hurjutama.
 
to eelmisele 07. oktoober 2012, kl 12.50
eelmisele Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Aga patsiendid võivad arste sõimata? Kuidas selleg
> a jääb?



Ära poe selliste vabanduste varju. Ega streiki ei ole alustatud sellepärast, et mõni patsient on sõimanud arsti.
 
üleeelmisele 07. oktoober 2012, kl 13.00
patsientide hariustase on meile teadmata, arstide oma aga teada. seega küsimuse asetus on juba vale. pealegi näiteks siin teemas on patsientide sõimamine vastusena arsti avaldusele. kuigi enamasti ma inimese kohta kõnts ei ütleks, siis selle arsti puhul olen sama meelt: on kõnts küll, arstide põhjakiht.
 
naeruväärne 07. oktoober 2012, kl 13.40
üleeelmisele Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> patsientide hariustase on meile teadmata, arstide
> oma aga teada. seega küsimuse asetus on juba vale.
> pealegi näiteks siin teemas on patsientide sõimam
> ine vastusena arsti avaldusele. kuigi enamasti ma
> inimese kohta kõnts ei ütleks, siis selle arsti pu
> hul olen sama meelt: on kõnts küll, arstide põhjak
> iht.

Kas siin on lasteaed, et kes alustas ja kui sina ikka mulle midagi ütlesid siis mina ütlen sulle ka.

Tundub küll, et liivakastimängud.
 
von Freen 07. oktoober 2012, kl 15.56
no kui raha pole siis ei ole. juurde trükkimine pole lahendus.
või kui on, siis pole seal kus peaks.

omaosaluse raha tuleks protsentuaalselt suunata rohkem meditsiinitöötajatesse ja vähem ravimifirmadesse. see sahkerdamine nende ravimite ja ravimihindadega, ning paari monopoolse tootja ja maaletooja sponsoreerimine patsiendi taskust, mida toetavad kahe käega meie väljavalitud, tuleb kohe ja resoluutselt ära lõpetada.
selles äris pole päris puhtad ka meie meditsiinitöötajad.

siit saaks esimese lisakopika

edasi tuleks üüberfüüreritel vaadata ringi oma ministeeriumites ja igasugustes sürrealistlikes riigiasutustes ja sealt koondada pöidlakeerutajad (aga neid meil ikka on tublisti), ning töötasude struktuur. kokkuhoitud raha suunata meditsiini ja teistesse põlevatesse kohtadesse. kasvõi üks ühele - koondad ühe pöidlakeerutaja ja selle asemel maksad palka (juurde) ühele arstile. koondad kaks, maksad kahele arstile.
üüberfüürerid tuleks panna konkreetsete valikute ette - vali, kas kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik või keskhaigla kirurg - kumb jääb ja kumb lahkub.

siit tuleks teine lisakopikas

haigekassa rahaga ärge remontige haiglaid ja ostke sinna riistvara. seda tehke riigieelarvest. ah, et riigieelarves pole selleks raha? no pekki, kes käskis siis selle riigikese meil 10+ aastaga nii õhukeseks treida? vanarahvas ütles, et omad vitsad peksavad. ja vanarahvas niisama oma suud lahti ei teinud.

siit tuleks kolmas lisakopikas

see on see, mis puudutab olemasoleva raha sihipärast kasutamist. mis puudutab aga raha juurde tekitamist kogu sellesse süsteemi, siis ega muu ei aita kui ikka makse rohkem korjata. iseküsimus on jälle, et kelle käest.

ettevõtete käest ju orav ei taha. välis"investorite" käest ka ei taha. kõrgepalgaliste käest samuti mitte.
astmeline tulumaks, ettevõtete tulumaks, luksuskaupade maksustamine ja aktsiakapitali vähendamise maksustamine on saatanast ja ainult lollid saavad üldse selliste asjade peale tulla! või siis need kuradi kommunistid.
ja neid asju mis on saatanast, on veel terve pikk ja pädev nimekiri.

no nägid sa ja jääbki jälle ainuke HEA ja juba mitmeid kordi edukalt järele proovitud võimalus - korjame muudkui saepurupäiselt pööblilt ja madalalaubaliselt lumpenilt:
keevitame aga käibemaksule protsente otsa, teeme 100% omaosalusega kahekümne neljanda ja viienda kindlustussamba - meditsiinikindlustussamba, haiglakindlustussamba ja ravikindlustussamba (ja kui jääb väheseks, siis eesti keele sõnaraamatus on häid nimetusi veel küllaga), määrame uue kohustusliku visiiditasu ja selle suuruse, viime sisse lisaks ettevõtte poolt makstavale sotsiaalmaksule ka töötaja sotsiaalmaksu, langetame maksuvaba miinimumi, viime sisse haigemaksu (kui oled haige, siis maksad rsk!), ja maksustame erimaksuga tooted, mis rahva tervist halvendavad, ning seeläbi meditsiini koormavad (odavad keeduvorstid ja muud "liha"tooted, odavad karastusjoogid, transrasvadest nõretav odavkräpp, juustu- ja võilaadsed tooted, sooja mitte pidavad odavad jalanõud ja riided (eriti secondhand tooted (sest need ei saa ju kuidagi enam tervislikud olla eksole) ja ja.... ja ühesõnaga kogu see staff, mida meie pööbel ja lumpen osta veel jaksavad ja endale lubada saavad.

vat sellel oleks alles jumet!
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
okay ladna

toetan streiki kui vahendit, erinevate probleemide (ülemõistuse pikad tööpäevad, riigist lahkuvad spetsialistid, meditsiini alarahastamine, kogu vabariigi mannetud palgad ja sotsiaalse kindlustatuse madalad määrad) viimiseks üüberfüüreriteni, kuid jään ainult meditsiinitöötajate palgaküsimuses enda ERIarvamuse juurde:
arst või muu meditsiinitöötaja ei saa küsida 1700+ juurost palka riigis, kus patsiendid saavad 300-800 juurot palka. nii kurb kui see ka pole.

selles suhtes ei ole meie arstide palgad niiväga midagi proportsioonist väljas, võrreldes teiste lihtrahva elualadega meie riigis.



_______
* kaitsekulutusi vähendada ei tohi. muidu pole ühel hetkel enam meil ei oma patsiente, ega oma medistsiini üldse ja korjame raha hoopis zampoliitidele ja praporšikudele.
 
erm 07. oktoober 2012, kl 17.39
arst või muu meditsiinitöötaja ei saa küsida 1700+ juurost palka riigis, kus patsiendid saavad 300-800 juurot palka.
--------

See, kes oma palgaga rahul ei ole, streigib. Ju patsiendid, kes saavad 300-800 juurot, on oma palgaga rahul. Kui nad rahul ei oleks, siis nad streigiksid samuti. Streik ei ole privileeg, mis on lubatud ainult õpetajatele ja arstidele. Selle asemel, et streikijaid arvustada, tuleks koos arstidega streikida, nõuda enda palkade tõstmist. Ühiselt riigiisade vale poliitika vastu võideldes on võimalik edu saavutada.
 
viimasele 07. oktoober 2012, kl 17.41
püha lihtsameelsus. et siis väikesepalgalised on oma palgaga rahul. ütle, mida annab streik nendele, kellel pole ametiühingut? et saab lasta auru välja v?
 
veel nn viimale 07. oktoober 2012, kl 17.44
ja kust siis see raha tuleb, mida me siis kõikidele streikijatele maksma hakkame? imelik, alati kui seda kõsida, siis ei taha keegi vastata. töllid muidugi arvavad, et kui riigikogulaste kuluhüvitisi vähendada, siis jääb raha maa ja ilm ju üle :D selle asemel, et endale suurusjärgud selgeks teha, mis palga tõstmine maksma läheb ja kust riigi puhul või siis näiteks ettevõtte puhul see raha tulla võiks. kukub äkki taevast?
 
kahele viimasele 07. oktoober 2012, kl 17.52
selge, olge siis oma viletsa eluga rahul. ainus, mis teie elu paremaks saab teha, on hakkajate kadestamine.
 
Arvan 07. oktoober 2012, kl 18.13
veel nn viimale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ja kust siis see raha tuleb, mida me siis kõikidel
> e streikijatele maksma hakkame? imelik, alati kui
> seda kõsida, siis ei taha keegi vastata. töllid mu
> idugi arvavad, et kui riigikogulaste kuluhüvitisi
> vähendada, siis jääb raha maa ja ilm ju üle :D sel
> le asemel, et endale suurusjärgud selgeks teha, mi
> s palga tõstmine maksma läheb ja kust riigi puhul
> või siis näiteks ettevõtte puhul see raha tulla võ
> iks. kukub äkki taevast?

Sinusugustelt võiks küll raha ära võtta
 
madalapalgaline 07. oktoober 2012, kl 18.32
selge, olge siis oma viletsa eluga rahul. ainus, mis teie elu paremaks saab teha, on hakkajate kadestamine.
--------------
millest selline viha minu vastu, kui oma elu nii korras on? ei ole minul mingit kadedust kellegi vastu. kas tead miks? mul ei ole selleks lihtsalt aega. ma olen oma ellujäämisega niivõrd ametis, minu ainukesed mured on, kuidas oma perele söök lauale saada ja maksud maksta. ma teen selleks rasket vähe tasuvat tööd ja mul ausalt ei jätku mitte minguisugust energiat veel kedagi kadestada.
 
veel nn viimale 07. oktoober 2012, kl 19.15
mida ma kadestama peaks? millised hakkajad? need, kes ei saa eluga hakkama, palk väike ja siis kujutavad ette, et jõumeetoditega ehk streigiga (loe laiskusega) hakkabki suur raha tulema? miks ma rumalat inimest kadestama peaksin küll? mina ju ei vingu, minul on raha vägagi piisavalt. ja rohkemgi. kõik ise teenitud.
 
karm 07. oktoober 2012, kl 19.33
Kusjuures 17:44 tabab naelapead. Suur osa rahvast arvab, et paha valitsus ei taha arstidele raha anda. Jutt ei käi valitsuse rahast, vaid iga maksumaksja rahast. Kes on nõus rohkem makse maksma, et arstid oma palgatõusu saaksid?
Arstid ise on öelnud, et oleksid nõus astmelise tulumaksuga. Kui nende meelest on tõesti lahendus see, et paneme aga astme juurde, millega nende palk küll numbrilt suureneb, aga tegelikult kättesaadav raha väheneb, siis miks mitte, teeme ära.
 
von Freen 07. oktoober 2012, kl 19.45
erm 07. oktoober 2012, kl 17.39
arst või muu meditsiinitöötaja ei saa küsida 1700+ juurost palka riigis, kus patsiendid saavad 300-800 juurot palka.
--------

See, kes oma palgaga rahul ei ole, streigib. Ju patsiendid, kes saavad 300-800 juurot, on oma palgaga rahul. Kui nad rahul ei oleks, siis nad streigiksid samuti. Streik ei ole privileeg, mis on lubatud ainult õpetajatele ja arstidele. Selle asemel, et streikijaid arvustada, tuleks koos arstidega streikida, nõuda enda palkade tõstmist. Ühiselt riigiisade vale poliitika vastu võideldes on võimalik edu saavutada.

******************************************************

nonäedsa, kui ilusasti sina ka tubli inimesena lugeda oskad. lausa lust.

nu mu ainuke lootus ja lohutus on, et ehk ükpäev jõuab kohale ka.

streik on streik. selle õigekirja ega definitsiooni üle keegi ei vaidle. või siiki...??

streikija on streikija, ning raha on raha ja ilmselt ka siin on kõik arusaadav???

a vata nüüd hakkavad erinevused pihta eksole
neid on küll jube raske tabada, aga üritame siiski.
"mõista mõista mis on vahet?"

1.
a) streigib riigipalgal olev teenistuja, ametnik, töötaja
b) streigib eraettevõtluses tegev töötaja

2.
a) palka juurde nõuab riigieelarvest palka saav kodanik
b) palka juurde nõuab eraettevõtja käest palka saav kodanik

3.
a) streikija on KUMU koristaja ja ütleb, et läheb minema
b) streikija on rosimannuse autojuht ja ütleb, et läheb minema
c) streikija on OÜ Sädesäriseb keevitaja ja ütleb, et lahkub
d) streikija on pensionärkodanik Sammas ja lubab ka lahkuda
e) streikija on arst, päästja või politseinik ja ütleb ka, et läheb minema, kui te minu nõudmisi ei rahulda

nii
nüüd mängime järgmist mängu:
"leia neli erinevust eriala omandamisel, väljaõppel ja tähtsusel"
(vihjeks: aeg, finantseering, finantseerija, ühiskonnatundlikkus)
NB! vihjet võib eirata, kui tundub liiga keeruline

a) KUMU puhastusteenindaja (puhastusteenindaja III)
b) rosimannuse pilootautojuht (A;B;C)
c) Osaühingu ässkeevitaja (II klass)
d) pensionär Sammas (end, Kommunari tallaliimija)
e) päästja/tuletõrjuja (I kutsekvalifikatsioon)
f) Oburje konstaabel (ainuke kogu oblastis)
g) meditsiinitöötaja (uroloog neurokirurg)

aga, et kaks lahedat äraarvamise mängu ilma kolmandata oleks jama, siis mängime veel ühte lahedat ja õudsalt keerulist mängu, mille nimi on:
"õige või vale"
/juhised: kriipsuta läbi vale vastus
/näidisülesanne lahendamise lihtsustamiseks:
/ma oskan niigi seda lahendada ega ma loll ole [Jah] [̶E̶I̶]

lets gõu:

riigikassa on üks ja seesama mis erakapital [Jah] [Ei]
riigikassasse tuleb vajalik raha trükikojast [Jah] [Ei]
aga eraettevõtjad küll ju trükivad ise raha [Jah] [Ei]
patsiendid ja muu kräpp saavad kõik palka riigilt [Jah] [Ei]
nu patsiendid siis vähemalt trükivad ise raha [Jah] [Ei]
riigiteenistujatele maksavad palka ju eraettevõtjad [Jah] [Ei]
krt, riigiteenistujatele maksab palka siis EU [Jah] [Ei] [Mis küsimus see on?]
riigiteenistujatele maksavad palka patsiendid või [Ei] [Eivõiolla] [Muu]
arstid on ju jumala tavalised riigiteenistujad [Jah] [Ei] [cancel]
arstide erialakoolitust rahastatakse [Ise] [EU] [Muu]
skiso on nagunii loll ja kibestunud mutt [Jah] [Yes] [Да] [OK]

õiged vastused palume saata:
Oburje AM.Kalojaani straße 2 skisokliinikud GmbH
 
kommunaar 07. oktoober 2012, kl 19.50
et siis kommunAAr
 
skiso 07. oktoober 2012, kl 19.52
 
Tangid 07. oktoober 2012, kl 20.22
Lõpuks ometi!
Viis lehekülge piina ning kannatusi ja ei midagi.

nonäedsa!
nu mu!
ükpäev!!!
siiki!!!!
a vata!
rosimannus!
Sädesäriseb!
pensionärkodanik!
pilootautojuht!
ässkeevitaja!
gõu!!!!
Eivõiolla!

ning muidugi

Kommunar! !


Ja laused algavad SUURE tähega!

P.S.
Ei ole vaja hakata ennast ka välja vabandama Oburje oblastiga.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kommunar,...

https://maps.google.ee/maps?hl=et&q=kommunar...

___________________
võidlen õigekirja eest !
 
khm khm 07. oktoober 2012, kl 20.42
kobige magama arstid, homme on kõigil tööpäev ja ei viitsi keegi teiega enam delfinaariumis jututada. muidugi mõni valvekommentaator ehk leidub teie jaoks. ma saan aru, et teil aega jätkub kasvõi hommikuni, kuid niiviisi te oma üleväsimust ei ravi.laske lihased lõdvaks, seltsimehed, muidu põletate juba vaidlemisega ennast läbi.
 
to khm khm 07. oktoober 2012, kl 21.17
Sa ise ju istud ka siin hommikust õhtuni.

Loll oled ka veel, kui arvad, et siin kõik arstid on.
 
skiso 01. november 2012, kl 14.17
von Freen 07. oktoober 2012, kl 15.56

>no nägid sa ja jääbki jälle ainuke HEA ja juba
>mitmeid kordi edukalt järele proovitud võimalus -
>korjame muudkui saepurupäiselt pööblilt ja
>madalalaubaliselt lumpenilt:

>...määrame uue kohustusliku visiiditasu ja selle
>suuruse, viime sisse lisaks ettevõtte poolt
>makstavale sotsiaalmaksule ka töötaja ...



meie kliinikum avab 01.12.2012 selgeltvaatajate nõustamiskabineti. ennustame soovijaile igasugu asju ette ja taha 32 juurot voodikoht. olete oodatud!

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti...

http://www.saartehaal.ee/2012/11/01/visiiditasu-...

_______________________________________
võttis aasta, nüüd on asi selge:
ei saa sapakale panna bemmi velge!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!