Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Prussakad korteris
 
citriin 29. jaanuar 2009, kl 10.49
Meie korterisse (täpsemalt kööki) on prussakad ilmunud! Vastik-vastik-vastik!:-(
Loeksin hea meelega nende kogemusi, kes korteris prussakatega võidelnud ning võitlusest ka edukalt väljunud! Mida tegite? Kas kasutasite mingeid tõrjevahendeid?

Loomulikult oleks vajalik teha tõrje kogu majas (meil on ligikaudu 80 korterit), aga see ei ole vähemalt lähemal ajal kindlasti võimalik :-(
 
tõrjuja 29. jaanuar 2009, kl 11.17
Mina käisin Kadaka teel Seemi aianduspoes ja naasesin sealt 3 tootega: 1) mingi süstla sees olev möks, seda paned prussakate sissesõiduteedele, nt ventilatsiooniavad ja torude ümbrus seintel jne. 2) kriit, näeb välja nagu tavaline koolikriit, aga sisaldab mingit mürgist ainet, sodisin ära samad kohad mis möksigagi. 3)mustad karbikesed, jäledik käib seal sees ja sööb mingit mürki, koperdab omasuguste sekka tagasi, sureb maha, teised jäledikud pistavad ta nahka, (neil on nii kombeks) ja surevad ka maha. Vähemalt teoorias on nii. Iga 3 kuu tagant tuleks uuendada möksi- ja kriidijälgi, olengi hooletusse jätnud... AGa prussakaid pole rohkem tulnud. Muidugi kui nad avastasin käis põrgulik aerosoolitamine ka: mingi 3 päeva, enne tööleminekut köök mürki täis pritstida, koju tulles tuulutad ära ja korjad laibad kokku. Laeplaadi vahelt pudenes välja mingi 20 minijäledikku, vist oli mamma sinna nad poetanud. Ühesõnaga, kõigepealt tapad olemasolevad ära ja siis isoleerid perimeetri.
Aga on ka olemas tõrjefirmad, nemad oma kodulehekülgedel selgitavad pikalt laialt miks minu ülalmainitud tõrjevahendid ei toimi ja kuidas just nende metoodika on ainus mis mõjub. MIne võta kinni mida uskuda...
 
mh 29. jaanuar 2009, kl 11.41
Haa! Mis te nutate seal Eestis, vaat kui teil ka 6 cm pikkused pirakad prussakad seal ringi lippaks, siis oleksite õnnelikud kui kodus ainult pisikesi leidub.
 
mh 29. jaanuar 2009, kl 11.47
ja need suured muide mitte ainult ei lidu ringi vaid ka lendavad kui tahtmist on.
 
Kirke 29. jaanuar 2009, kl 12.56
15 aastat tagasi olin prussakatega hädas ja kasutasin kõiki üleltoodud vahendeid. Hoidsin neid eemal, aga ära nad ei kadunud. Alles pärast seda, kui firma käis tõrjumas (vist oli Gifti-Kustid vms), on rahu majas - 9 aastat juba. Üks kord olen näinud 1 prussakat ja hakkasin juba tõrjefirmat otsima, aga see kadus ja pool aastat pole ühtegi olnud jälle.
Saab küll prussakad ise tõrjutud, aga firma oli tõhusam siiski.
 
Paha inimene 29. jaanuar 2009, kl 12.59
Balti jaama Hiina poest sain mingit kollast pulbrit (ca 5 aastat tagasi). Ma ei tea, mis see oli, aga tõmbas kogu maja prussakapopulatsiooni siruli - mitte üht ei olnud järsku enam. Aasta hiljem leidsin köögist ühe dessantniku, siis panin jälle maha ja rohkem neid ei näinud. Meil vanade venkude maja - prussakas on püha loom ja kui kogu maja mürgitamisest juttu tegin, hakati risti ette lööma ja öeldi, et olen paha inimene ja prussakad eelistavad vaid häid inimesi. Oijah
 
jäledad mälestused 29. jaanuar 2009, kl 13.14
Kolisin 11 aastat tagasi üürikorterisse mille omanik prussakatest juttugi ei teinud, kohe esimesel õhtul suurest kolimisest higisena dushi alla minnes, oli minu esmakohtumine prussudega. Väkk. Olude sunnil pidime jääma sellesse korterisse 2 aastaks ja selle aja jooksul ei leidnud mina vahendit miss neid tapaks!
Minema kolisime sealt talvel, kogu oma majakraami pakkisime renditud veoautosse ja see auto seisis meie uues elukohas hoovis koos asjadega 1 nädal. -7 kraadine külm tappis õnneks nad kõik, uude kohta kaasa viimisest pidi see ainukesena aitama!
Vähemalt meil õnnestus.
 
naine 29. jaanuar 2009, kl 13.16
Kriit aitab esimest korda päris hästi aga teist korda enam ei aita.
Parim on oma toimeainelt tablett mille lahustad vees ja pritsid seintele. (küsi prussaka tabletti) neid müüsid ka venkud turul vanasti ja venemaa poodides,(turuputkades) olid saadaval.
 
kriuks 29. jaanuar 2009, kl 13.24
olete ikka räpased inimesed, koristage rohkem, siis ei tule prussakaid
 
kuule kriuks 29. jaanuar 2009, kl 13.34
see oli nüüd küll asjatundmatu kommentaar! Kuidas peaks KORISTAMINE aitama??? Kui ikka naabri juurest ventilatsiooni kaudu tuleb, siis kuidas kurat see minu koristamine peaks aitama? Ehhhh? Arvad et prussakas vaatab enne ventilatsiooniavast, et oioi kui puhas elamine, sinna ma küll ei lähe! Naiivik oled!
 
mina 29. jaanuar 2009, kl 14.07
ümmarguse kujuga väiksed mustad karbikesed aitavad küll!
Kandilised minu meelest on kehvemad.
 
Kirke 29. jaanuar 2009, kl 14.28
Kriuksule. Ära lahmi, kui ei tea.
Ei lutikad, prussakad ega peatäid ei tule alati otseselt mustusest. Muidugi aitab kõvasti, kui liigutate võimalikult tihti kõiki asju korteris ja tuulutate ja mööbeldate.
Mu Ameerikas elav sugulane on puhtusemaniakk, aga omaenda kasimisest hiilgavas majas ta prussakatest lõplikult lahti ei saa - igal aastal käib firma mürgitamas. Tema mulle tõtt-öelda firmat soovitaski. Oli ka alguses ise proovinud, ei kedagi. Kusjuures Ameerikas on prussakad tema jutu järgi suuremad kui meil.
Kui prussakal tulla on, siis ta tuleb, ei tema hooli, kas on puhas või must. Niisamuti peatäi. (Tean, mida räägin, lapselaps sai koolist täid ja tema on kah otse haiglane peapesija)Lutika kohta ei oska öelda, puudub kogemus õnneks.
 
to mh 29. jaanuar 2009, kl 15.58
mh, taivanil elad?
 
.... 29. jaanuar 2009, kl 16.19
Meil tekkisid üürikorterisse mõne aasta eest prussakad. Meil polnud ka võimalust terves majas tõrjet teha, aga kogenud inimesed rääkisid, et tegelikult aitab isegi ühe korteri piires tehtud korralik tõrje päris hästi. Kutsusime mingi firma kohale (ma ei mäleta enam nime, mingi Patricol vmt oli vist), naisterahvas käis ära, pritsis kõik kohad oma tõrjevahendiga üle. Inimesele see ei pidanud mürgine olema, ehkki me tõstsime küll tõrjumise ajaks kapid nõudest ja toiduainetest tühjaks. Mõned päevad haises. Hiljem võis vahel koristades kuskilt nurgatagusest tolmulapiga pühkides veel õrnalt seda mürgihaisu tunda.

Järgneva nelja aasta jooksul me igatahes enam prussakatega ei kohtunud. Edasi ei tea, sest sai oma korter ostetud ja sealt ära kolitud.

Maksis kogu see lugu vaid paarsada krooni, nii et oli igati taskukohane ka. Ainult ettevõtmise asi, nii et ma julgeks soovitada küll!
 
Leenu 29. jaanuar 2009, kl 16.47
Patricol tegi meil ka prussakahirmule lõpu. Juba kuues aasta pole ühtegi näinud, enne tuli kogu aeg tõrjuda - vähemalt augustis ilmus ikka mõni välja
 
paneelikas 29. jaanuar 2009, kl 17.17
Prussakaid pole näinud, aga sipelgatega elan juba 25 aastat koos. ebainimlik! kui leib-sai jääb ööseks köögilauale, siis hommikuks kihiseb kõik sellest punasest massist. mõned pesad olen elu jooksul kätte saanud, aga see ei päästa, neid on igal pool.
 
kerli 29. jaanuar 2009, kl 17.49
Patricol on firma kes tuleb koju tegema või poest saab küsida??
 
ka üks võitja 29. jaanuar 2009, kl 17.58
jah, Patricol tuleb koju. Mei ka Lasnamäel tegi ühe korra 300 krooni eest ja juba 4 aastat ei ühtegi vuntsi kusagil, muidu võitlesime enne igasugu vahenditega ligi 10 aastat
 
.... 29. jaanuar 2009, kl 18.24
Kas Sa näed, see firmanimi, mis mul nagu läbi udu kummitama hakkas, oligi siis õige. :)

Tulevad jah koju ja teevad.

See oli küll omaette naljakas, sest mina muidugi ootasin, et firmaauto sõidab maja ette ja kaks tursket meest kargavad välja. Aga tuli hoopis malbe neiuke. Bussi pealt. Heleda pika suveseeliku ja helehalli kootud pluusikesega. Suur kilekott oli käe otsas, kilekotis siis oli see mürgiballoon.

Ma ootasin all välisukse peal, sest meil käis trepikoda kinni, samas mingeid koodiga avamisi ega fonolukku ei olnud. Õnneks suutsin oma imestuse ikka kuidagi alla neelata, aga jah, minu ettekujutus elukutselistest prussakatõrjujatest sai küll põhjalikult pea peale paisatud. :D

Aga töö oli kiire, korralik ja efektiivne. Tore kohe lugeda, et teistelgi on abi olnud, mitte meil juhuslikult ei mõjunud.
 
me 29. jaanuar 2009, kl 20.46
Meil on 2X aianud Bauhofis müüdav geel Dihlag vmt. Venekeelne kiri on pakendil ja süstal sees, sealt tuleb siis geeliribakesi liikumisteedele pigistada.
 
võeh 30. jaanuar 2009, kl 14.25
Kohutav teema, kolisime ka üürikorterisse Mustamäel ja proovisime nende vastu ikka kõike - Cobrat, neid majakesi, mille järel mulle tundus, et neid veel rohkem tekkis. See oli ikka rõve aeg. Aasta tagasi kolisime majja, kus neid ei olnud, puhastasime kõik asjad korralikult ära ja 3 nädalat pärast kolimist nägin enda hirmuks ühte selli vastu tulemas, kohe kutsusime ühe tõrjefirma kohale ja pärast seda saime neist täielikult lahti.
 
mh 30. jaanuar 2009, kl 15.24
Autor: to mh
Aeg: 01-29-09 15:58

mh, taivanil elad?

...
Ei ela taivanil. Ega see pole ainuke maa kus kõik putukad-elukad Eesti omadest kordades suuremad on. Subtroopikas-troopikas on nad igal pool sellised. Andke andeks aga pisikesed prussakad tunduvad praegu tõesti taeva kingitusena suurte lendavate kõrval!
 
Anu 31. jaanuar 2009, kl 22.36
Aga mina sain just siitsamast foorumist prussakaprobleemile lahenduse ( elan üle 200 - korteriga korrusmajas ). Nimelt turgudel müüakse sellist toodet nagu DOHLEX. Oma 47 ruutmeetri peale kasutasin seda 2 tuubi ( ca 36.- tuub ), paar päeva pühkisin prussakate laipu kokku ning nüüd juba kuid korter prussakavaba. Soovitan!
annfhrt4611 09. detsember 2020, kl 09.29
 
Söödik 10. detsember 2020, kl 06.22
Korter pole veel midagi. Meil on prussakas jututoas, ehtne Saaremaa prussakas. Tulge vaatama!
 
Agendid 23. detsember 2020, kl 16.49
margus lepa agendid, riigiagendid, kapo agendid, lõime 20 agendid
aitab
https://www.mapetitemercerie.com/en/textile-and-leather-care/47712-anti-acarid-insecticide-kapo-expert.html
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!