Halb kogemus
abi vene nimede suhtes
tavaline eesti nimi 14. juuni 2013, kl 13.05 |
tavaline eesti nimi 14. juuni 2013, kl 13.22 |
nojah 14. juuni 2013, kl 13.28 |
kuku 14. juuni 2013, kl 17.45 |
alissandra 14. juuni 2013, kl 22.20 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
veel 14. juuni 2013, kl 23.01 |
Mia1 14. juuni 2013, kl 23.14 |
http://www.unc.edu/~murphy/rabenstein/russian_names.html seal on enamvähem õige, väikeste apsakatega (tatjana ei ole tatja vaid tanja).
Anna on küll Anja omadele. Need ei ole niiväga hüüdnimed kuivõrd lühinimed, mida kasutavad eelkõige lähemad tuttavad ja perekond.
ning ka sõber wikipedia aitab - http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Slavic_naming_customs
selle alusel oksana ja ksenija on mõlemad ksjušad :)
Anna on küll Anja omadele. Need ei ole niiväga hüüdnimed kuivõrd lühinimed, mida kasutavad eelkõige lähemad tuttavad ja perekond.
ning ka sõber wikipedia aitab - http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Slavic_naming_customs
selle alusel oksana ja ksenija on mõlemad ksjušad :)
kuku 14. juuni 2013, kl 23.35 |
Anna 15. juuni 2013, kl 02.18 |
Ssssssssssssssssssssssssss 16. juuni 2013, kl 10.01 |
Aga Vladimiri unustasite? 16. juuni 2013, kl 12.58 |
Vladimir on Vova, Volodja
Siis on veel Vlad - Vladik
Jelizaveta - Liza
Jekaterina - Katja
Natalja - Nataša, Taša
Viktoria - Nika, Vika
Veronika - Vera
Nadežda - Nadja
Ljubov - Ljuba
Oleg - Oležka
Igor - Igorjok
Selliseid lühendeid kasutatakse pere ringis või heade sõprade seas. Kui Anna või Vladimir on sinu ülemused, siis küll ei kõlba öelda Privet, Anja või Zdravstvui, Vovka! :)
Siis on veel Vlad - Vladik
Jelizaveta - Liza
Jekaterina - Katja
Natalja - Nataša, Taša
Viktoria - Nika, Vika
Veronika - Vera
Nadežda - Nadja
Ljubov - Ljuba
Oleg - Oležka
Igor - Igorjok
Selliseid lühendeid kasutatakse pere ringis või heade sõprade seas. Kui Anna või Vladimir on sinu ülemused, siis küll ei kõlba öelda Privet, Anja või Zdravstvui, Vovka! :)
Tjah 16. juuni 2013, kl 20.05 |
Mia1 16. juuni 2013, kl 20.42 |
aga 17. juuni 2013, kl 22.13 |
emilia ei ole milja, vaid mila. mul oli sellenimeline moldaavia juurtega vene sõbranna, sellepärast tean.
ja veronika ja vera on ikka kaks täiesti eri nime, mitte üks teise lühend. vera tähendab usku ja ongi sellisena nimi. kolm kena vene nime - usk, lootus, armastus, vera, nadježda, ljubov (vera, nadja, ljuba)
jevdokeja = dusja (jälle üks reaalne vene tuttav)
ja veronika ja vera on ikka kaks täiesti eri nime, mitte üks teise lühend. vera tähendab usku ja ongi sellisena nimi. kolm kena vene nime - usk, lootus, armastus, vera, nadježda, ljubov (vera, nadja, ljuba)
jevdokeja = dusja (jälle üks reaalne vene tuttav)
vassilissa 18. juuni 2013, kl 12.32 |
aga 18. juuni 2013, kl 21.46 |
veel,
valeria - lera
viimasel ajal väga palju vene seriaalides kasutusel olev nimelühend, mina ka varem ei teadnud seda.
oleg - ljova võib isegi ka olla. päris kindlaid reegalid neil ikka ei ole selleks, kuidas peresiseselt kutsuda.
otsene levinud lühend ei ole, aga slängis kutsutakse sergeid serõi
valeria - lera
viimasel ajal väga palju vene seriaalides kasutusel olev nimelühend, mina ka varem ei teadnud seda.
oleg - ljova võib isegi ka olla. päris kindlaid reegalid neil ikka ei ole selleks, kuidas peresiseselt kutsuda.
otsene levinud lühend ei ole, aga slängis kutsutakse sergeid serõi
sssssssssssssssssssssss 18. juuni 2013, kl 21.51 |
aga 18. juuni 2013, kl 21.55 |
ja veel, teema algusest,
naisenimed ukraina oksana ja vene ksenja tulevad vist mõlemad kuskilt kreeka stiilis algnimest xenia. ok, selles keels ma pole nii pädev, aja suund on kindlasti õige. kui keegi targem täiendaks ja parandaks, oleksin rahul, saaksin ise ka targemaks.
eelmine kirjutas aleksei - aljoša, tavaliselt jah, aga mu tööpartner kutsus sellenimelist poega ljoša
naisenimed ukraina oksana ja vene ksenja tulevad vist mõlemad kuskilt kreeka stiilis algnimest xenia. ok, selles keels ma pole nii pädev, aja suund on kindlasti õige. kui keegi targem täiendaks ja parandaks, oleksin rahul, saaksin ise ka targemaks.
eelmine kirjutas aleksei - aljoša, tavaliselt jah, aga mu tööpartner kutsus sellenimelist poega ljoša
Lisa postitus