Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
naabrite kolistamisest ja mürast
 
liina 25. märts 2009, kl 09.52
Kirjutan siia uue teema,sest eelmine on nii pikalt vastatud ja kes seda lõppu lugeda viitsib.
tahtsin kommentaariks öelda, et mul on ka sellised naabrid, kelle elamine kostab mulle iga krõpsuga ära.
Ja see sakib ikka täiega.
Lihtsalt arusaamatu, kuidas inimesed saavad kõndida nagu kari elevante. Ema tallab põrandat, nagu kaaluks 500 kilo, Laps üldse mängida ei oska, nii kui ärkab-5.45 hommikul-nii hakkab üks jooksmine ja ikka edasi-tagasi-edasi tagasi ja niimoodi terve päev. Mulle on kuulda seda trampimist elutuppa-lapse tuppa, kööki ja peldikusse kah.
hea küll, olen mina närvihaige aga isegi mu teismeline laps on tige nagu herilane nende naabrite peale. Ta ei saa näiteks õppida-sest kõrvalt kostab hommikust-õhtuni mütt-mütt-mütt-müüt, KOGU AEG.
Eriti hull on, kui last hoiab tema vanaema. siis see laps karjub, röögib, peksab jalgu vastu põrandat-lisaks magama läheb alles kella 23.30 ja sealt edasi paiku, hommikul algab kisa ja jooksmine juba enne 6-te.
Ja ma vihkan neid naabreid tõesti. Silmini siiber on neist.
Ja ma olen neile öelnud-OSTKE VAIBAD MAHA ometi. Minu kõndimine ei kosta ka alumisele naabrile-oleme korduvalt kontrollinud. Kui ikka puukingaga mööda puupõrandat trampida, siis kostab läbi ka parimates majades.Ja kui ikka oled elevant, siis oled, ja tuleks midagi ette võtta.
Ja mis puudutab jooksvaid lapsi-lapsega peaks ema tegelema, mitte laskma teha mis tahab. Jooskmise koht on õu. Toas-kui on naabreid-vaadatakse raamatuid, joonistatkse, mängitakse, mis iganes aga ei joosta KOGU AEG.
Ja nõme on see, et minu naabrid ei saa aru, et läbi kostab kõik-KÕIK-ka see kui nad vetsus käivad ja muid põnevaid asju teevad.
Sein kahe krt-i vahel on 15 cm betoonplaat-mingit heliisolatsiooni ju pole. Hea veel, et mul on kapid seal seinas, enne oli jutt ka kuulda.
Seega,point on:
kui ma tulen töölt, siis ma tahan RAHU saada, mitte kuulata, mis elu mu naabrid elavad.
Võite sõimata ja õiendada-need kes te kolistate, kuid kui ise sellesse situatsiooni satute, saate aru küll, kui vastik see on.
Seega on ainus võimalu_KÕIGIL TULEB KÕIGIGA ARVESTADA, mitte siis plõksida,et naabrid on närvilised. Mine oma lapsega õue ja las jookseb ja kisab nagu süda lustib.
Kodus peaks ikka mingi kord olema.
 
einoh 25. märts 2009, kl 10.03
kui su sein on 15 cm betoonplaat, miks sa ise sinna heliisolatsiooni peale ei pane? ja kui sa ei talu sellist maja, kus põrand kannab kõik helid edasi, siis koli ära. ausõna, sa virised ikka hullu moodi.
 
donna idiotas 25. märts 2009, kl 10.09
No mina ärkan hommikuti selle peale, kui ülemine naaber hüppab ilmselt hüppenööriga :S Äärmiselt tüütu. Mingi 20 minti lihtsalt hops-hops-hops käib laes. Muul ajal nad seal ka käivad vist puukotadega ja puurivad ja kopsivad naelu põrandasse ja teevad igasugu ägedaid trikke. Kõrvalkorteri noor 'mozart' ajab ka hulluks :D
 
nn 25. märts 2009, kl 10.10
kas tänapäeval üldse hingata tohib??
Olen elanud terve oma elu õhukeste seintega paneelmajas. Meie majas kostub nugade-kahvlite klõbin tuppa. Kostub tõesti läbi. No meid küll ei sega, et naaber aevastab, sööb, teeb remonti, laps jookseb-nutab-kukub.
Käime vahetustega tööl- lihtsalt elu on sellene.
 
anu 25. märts 2009, kl 10.17
aga sa pole ju sunnismaine? sinusugustele vist ühepereelamu on parim variant! v6i siis maja viimasel korrusel. säästad nii enda, oma tütre kui ka naabrite närve.
 
jah 25. märts 2009, kl 10.32
kellel paha, see kolib ära. Paneelmaja ümber ei ehita ja üheltki naabrilt ei saa nõuda, et ta oma korteri ümberehitaks või -sisustaks.
 
liina 25. märts 2009, kl 11.45
Oleksin ammu kolinud age ei ole võimalusi. Lihtsalt ei ole.
Ise olen seal korteris 2 last suureks kasvatanud ja mitte kunagi ei ole minul naabritega probleeme olnud-selles mõttes, et minu laste pärast olesk õiendatud.
Ja elangi viimasel korrusel-kõrval korter kostab läbi.
jumalala tänu, et veel mitte ülevalt ka.
Kohe koliksin, kui oleks rahaliselt võimalik eramaja osta aga kehjuks ei ole.
Kirjutasin seepärast, et inimesed leiavad enda käitumisele alati mingi õigustuse, seni kuni nad ise peavad samas olukorras olema-siis saadakse aru, et see meeldiv ei ole.
Olen naabritega korduvalt rääkinud, ilusti, loomuliklult leiavad nad, et ma peaksin minema närvihaiglasse aga ka teised minu all ja nende all (diagonaalis) elavad inimesed on juba vihased-seega mitte ma üksi.
Miks leidub alati ja igal pool inimeste hulgas selliseid, kes ei arvesta teistega.
Samas on meil trepikojas mitu peret, kus samavanad lapsed ja ei ole probleeme.
Järelikult on asi ikka inimestes ja kasvatuses, mitte selles, et lapsed jooksevad.
Ja neile, keda see ei häiri-tore, teil on vedanud.
 
f 25. märts 2009, kl 11.54
no ega inimesed saa ju päev läbi tooli peal ka istuda, isegi kõndimine kostab ju läbi paneelmajas.ju sellepärast pole sa õiendada saanud oma lapse kasvamisel, et sul alumised olid normaalsed inimesed lihtsalt.lapsed ju ikka teevad müra mingisugust
 
muusja 25. märts 2009, kl 12.31
Minge elage Pariisis või Roomas vm suurlinnas ja siis taipate, et meil on siin ikka väga VAIKNE :D
 
Margit 25. märts 2009, kl 13.07
Ma olen ikka mitmetes korterites elanud ja ei kosta niiväga midagi läbi. Ilmselt on teil siis halvad seinad. Aga ilmselt on sul lihtsalt tugev vaikusevajadus- isoleeri siis enda korterist seinad ära. Ega naabrid sellepärast siis oma elu elamata saa jätta, et teie seal närvihaiged ja vaikuselembesed olete.
 
Noh 25. märts 2009, kl 13.17
Osad ongi matsideks kasvanud (kasvatatud ju pole), need ei saa iialgi teistega arvestama.
Tao siis vastu seina, iga kord.
 
K 25. märts 2009, kl 15.14
"need kes te kolistate, kuid kui ise sellesse situatsiooni satute, saate aru küll, kui vastik see on" - kui on kehva heliisolatsiooniga maja, siis elavadki need "kolistavad" naabrid ka ju samades tingimustes. Mina ka kuulen naabrite televiisorit, köhimist, põranda kriuksumist, vannitoas on kuulda solistamist ja laste hääli. Ja mis siis? Korterisse kolisid, siis teadsid ju, mida see tähendab. Vaatamegi kõik normaalselt oma telekat, köhime palju vaja, peseme, millal tahame jne, oma teleka hääl ei häiri, siis elab teise oma ka üle. Mul on väga kahju neist lastest, keda korteris sunnitakse vaikselt nurgas istuma :( Ühe tuttava vanainimese pool ei või õhtul telekatki vaadata - naabreid äkki häirib.

See on ka imelik, et kui kedagi häirib naabrite olmemüra, siis ta läheb naabrite poole mölisema, et isoleerige oma seinad ja põrandad. Aga ise küll ei taha sentigi välja käia, et OMA poolele isolatsioon panna.

Ja üldse tundub, et liiga head naabrid veel, kui tavaline olmemüra häirib. Vaat oleks pidutsevad noored või pidevalt peretülides venelaste paarike, siis näeksite alles, mis müra tähendab :D
 
liina 25. märts 2009, kl 15.58
viimasele:
mul on vaibad maas ja ma ju räägin, et kapid seina pandud, muidu ei saakski elada.
Loomulikult tekib mingi müra elamisest-aga kui KOGU AEG hommikust õhtuni käib üks ja sama ja IGA päev, vahet pida<mata, siis hakkab üle viskama.Jutt on ju sellest, et korduvalt räägitud ja seletatud ja palutud, et äkki ükskord koju tulles oleks vaikus ka aga ei...
All on ka naabrilaps, titt, ikka nutab aeg-ajalt ja sellest polegi midagi.
Need naabrid , kellest rääkisisn tekitavad müra KOGU AEG. Nii kui koju tulevad hakkab raske kappamine, kisa möll ja sebimine.
Aga vahet pole. Tahtsin oma arvamuse öelda ja sain öelda.
 
Piia 25. märts 2009, kl 16.03
Mõistan Su muret, Liina. Loodan, et saad kunagi endale veidi helipidavama korteri.
 
Esimene 25. märts 2009, kl 16.23
Mina elan 1. korrusel, ja ka naaber hilisööni kolistab. Ma kolistan hommikuti vastu kui tema magab, las siis maitseb enda keedetud suppi.
 
nn 25. märts 2009, kl 17.21
Nagu ma aru saan on omad lapsed suured. Ju olid Sinul siis viisakad naabrid kes ei tulnud ütlema, et kõndige kikivarvul. Kannatasid nagu Sina praegult.
See on täiesti mõtetu teema nagu miks vahtraleht sõidab 70-80ga ja segab "korralikke 100" sõitjaid?
 
:)teemaalgatajale 25. märts 2009, kl 17.22
Tunnen lihtsalt kaasa, see kõik mitu korda võimendatuna läbi elatud, neelasin ad ja rahusteid, et end tuimestada, aga jumeal vist nägi mu kannatusi:/d, ja nii kõrvalt kui pealt naabrid kolisid ära, nüüd elan kui "hauas", isegi kella tiksumine tundub reaktiivmootorina, vahel hakkab see vaikus isegi häirima, sest olmemüraga nii harjunud:) aga edu parenemise poole, katsuda ehk rääkida naabriga, mina isegi andke andeks, aga valetasin korra naabritele, et südamehaige sugulane tuli külla ja siis sai natuke rahu küll!!!
 
Huu 25. märts 2009, kl 17.43
Miks peavad ära kolima need, kes tahavad kodurahu saada?
Just need, kes ei oska teistega arvestada ja tekitavad müra mis teisi häirib peaks ära kolima.

Jutt pole normaalsest kõndimisest, söömisest, aevastamisest. Sellised asjad ei kostagi läbi nii, et neid tähele paneks. See mis häirib peab ikka tõsine müra juba olema.

Jah, ma kuulen ka kui naabri hüperaktiivne laps hüppab ja jooksed, aga see mind aboluutselt ei häiri, sest see müra on piisavalt summutatud ja pehme kõrvale.
Aga kui muusika täiesti põhja keeratakse, bassi tümmm-tümmm-tümmm kehast läbi vibreerib, pea valutama hakkab selle peale ja oma telekat enam ei kuule, vat siis mind see küll juba häirib ja ma leian, et see ei ole siis minu viga.
 
anu 25. märts 2009, kl 18.10
aga neil, kes oletatavasti kolistavad ja müra tekitavad, ei ole ju p6hjust ärakolida? kellele ei meeldi, pakkigu aga asjad ja otsigu endale, mis meeldib, kus ei kolistata näituseks.
 
hähh 25. märts 2009, kl 18.24
No oma kodus võivad lapsed ikka mängida ka, ei pea selleks küll alati õue minema. Ma saan teemaalgatajast aru, aga tegelikult ta vingub ikka liiga palju ja esitab ebareaalseid nõudmisi, tuleb üle saada, korter helikindlamaks remontida või koopasse kolida. Ei saa loota, et nüüd naabrid enam vetsus ei käi ja korteris ainult vaikselt loevad ja pilte vaatavad.
 
anule 26. märts 2009, kl 00.54
kui korvis on üks mädaõun, siis peaks ikka selle välja viskama
 
anu 26. märts 2009, kl 11.08
oot oot siin lähevad vist 6unad ja pirnid segamini! keegi meist pole ju sunnismaine ja v6ib endale vabalt elukohta valida! kui müra ja lärm ei sobi, siis, palun, tee midagi selle vastu! 6iendamiseks polevat kasu, siis kas isoleeri oma korter v6i leia endale teine! love it, change it or leave it
 
tean seda tunnet 26. märts 2009, kl 11.33
elasin aastaid 9-ndal korrusel, miski ei kostnud ülevalt nii ära harjusin:D
nüüd elan all pool ja ka jube närvi ajab. naabrid sama moodi mees ja naine...no koguaeg kõnnivad...
ma pean neid närvihaigeteks , ikka edas ja tagasi, edasi ja tagasi.
situvad ka raisad palju, lasevad vett ja mulle kukub ikka pots ja pots, räige:(((
 
matilduska 26. märts 2009, kl 11.52
Tean, mida sa tunned, aga tegelikult aitab ainult elukohavahetus või siis õnne korral ka naabrite ärakolimine (iseküsimus on, millised asemele tulevad). Aga see on vähetõenäoline ja kindlasti ei juhtu see sinu rahuarmastuse pärast. Kui elad maja keskel ja oled naabritest ümbritsetud, siis kostab läbi igaltpoolt ja kõik nad ikka ära ei koli. Naabrite ümberkasvatamine suurelt jaolt ei õnnestu ja kogu süüd ei saa ka nende kaela ajada, sest viga on omajagu suures läbikostvuses ka. Endal õnnestus sellisest paneelmaja hullukambrist pääseda vaiksematesse tingimustesse. Vähemalt peakohal pole enam kedagi. Väike laps jookseb seinataga küll, aga see mind eriti ei häiri. Vanas korteris olin kõrvatroppide alaline kasutaja ja panen nad nüüdki vahel kõrva, kui naabrilapsukesel uni varahommikul ära läheb. Inimesed on väga erineva mürataluvusega ning tundlikud ja vaikustarmastavad peaksid oma elukohta võimaluse korral väga tähelepanelikult valima. Igaüks ei saa endale oma maja lubada, aga ka korteriostul on võimalik taolist riski vähendada (korter kas paksemate seintega majas või näiteks ülemisel korrusel asuv otsakorter).
 
lia 26. märts 2009, kl 22.51
Asi ei ole läbikostvates seintes. Seinad ju kõik ühesugused, aga ühel pool elav naaber suudab vaikselt elada, teine aga mitte. Nii et asi ikka inimeste kultuursuses.
Loomulikult leiavad teismelised, et ära peaks kolima ikka see, kes vaikust ja korda tahab. Trampija-lärmaja elagu aga rahulikult edasi ja teda ei tohi puutuda ega talt midagi nõuda.
 
Sama siin 27. märts 2009, kl 00.32

Saan teemaalgataja murest täiesti aru, sest endal ka naabriteks selline närviline perekond. Inimesed kes ei oska väärtustada vaikust ja kelle elu üheks põhiosaks tundubki olevat lärmi tekitamine. Ei oska nad vaikselt midagi teha- kõik käib neil tohutu närvilise jooksu ja trampimise saatel. Ärgatakse selles peres vara ja koheselt läheb lahti närviline jooks vannitoa, vetsu ja köögi vahet. Siis kukub laps tooliga mispeale ema ta peale karjub, midagi läheb katki, kusagil kukub midagi. Kohutav! Inimesed lihtsalt ei suuda aru saada, et saab ka teisiti elada kui pidevalt mürareostust tekitades. Mõned inimesed tekitavadki minu arust mõttetut lärmi, et ennast nö rohkem "elusana" tunda. Vaikselt elades tunnevad nad ennast ebakindlalt sest neid ei kuulda, nende olemasolust ei teata ja sellest seisnebki nende probleem- kõik teised peavad teadma et nemad on ka olemas. Usun, et niimoodi, mürareostades toimivad need inimesed ka tööl- lasteaias-koolis, sest nad lihtsalt ei oska olla muudmoodi kui pidevalt enesele tähelepanu tõmmates. Masendav kamp.
Mina olen oma naabritega mitmeid kordi rääkinud ja tulemuseks on alati sama- nad hakkavad "kätte maksma", kolistades päevasel ja eriti hommikusel ajal isegi rohkem kui nad seda niigi varem tegid. Ega nad kella ka ei tunne- ikka lällatakse nädalavahetuseti selles peres poole ööni. Aga noh, nad ei tea, et rääkisin kohaliku konstaabliga ja see soovitas kutsuda politsei kohe kui nad peaksid kasvõi ühe piiksu tegema peale kella 23:00 õhtul. Sama soovitan ka sulle, teemaalgataja. Kui nad on korra politseis seletust kirjutamas käinud hakkavad ehk mõtlema.




Arusaadav, et inimesed on erinevad, mõnel on suurem privaatsuse vajadus kui teisel. Mulle näiteks tõepoolest tohutult meeldib rahu ja vaikus, see, et koju tulles ei prõmmi keegi mul pea kohal. Tegelikkus on aga kahjuks vastupidine.
Mõned siin väidavad, et need rahuarmastajad on ebanormaalsed, mina arvan vastupidi.
 
A 27. märts 2009, kl 00.44
viimasel korrusel elades keegi üleval ei trambi. teinekord all või kõrval mõni koer klähvib (vähe närvi ei aja kui ta seda uneajal teeb) aga üldiselt elab üle.

see põrandate läbikostvus tuleneb ikka majast ka. osades kostab väga hästi, teistes vähem. ehituskvaliteet vms. kuigi tean ka eestiaegseid maju, mis läbi kostavad.
 
ogalik 27. märts 2009, kl 01.45
Sellist vigisemist pole ammu lugenud, kus naabril isegi vetsus käimine tuleb ära lõpetada, sest kellegi hellad kõrvad ei kannata seda. Muideks, naaber kuuleb sinu vetsuhelisid samamoodi, ehk lepite kokku ja panete ühise ämbri näiteks kahe korruse vahele koridori... Võib-olla häirivad sinu korteri helid teda samuti, aga ta ei tule õiendama. Laps peab kodus pilte vaatama ja joonistama? Haige oled või? Lapsed mängivad, karjuvad, hüppavad, laulavad, naeravad, nutavad jne. Kus nad seda siis veel tegema peaksid? Selle sopaga õues istuma või, et sinu kõrvakesi mitte häirida? Ja veel, kui inimene on väsinud, siis ta magab, toimugu ümberringi, mis tahes. Kui aga kuidagi ei saa, siis osta kõrvatropid, sest teiste inimeste elu ei pea kohe kindlasti sinu pärast elamata jääma. Sa ei sobi elama kortermajja, üüri endale mõni majake ja anna enda korter üürile. Sa loomulikult väidad nüüd, et miks peaksid sina ära kolima. Õige, ei pea, aga teised ka ei pea oma kodus sinu pilli järgi tantsima.
 
liina 27. märts 2009, kl 11.34
to ogalik ja teised plõksijad!
Kuidas seda need tiinekad nüüd ütlevadki-
p a n e e n n a s t p õ l e m a!!!
MIKS ei või laps joonistada ja pilte vaadata? Mingi puue on sul endal või? Sina vist lapsena ei joonistanud ega vaadanud pilte ja nüüd oledki selline kisav jobu siin foormis.
Ja muuseas-sa proovi ükskord kõrvatroppe, siis saad aru, et need EI VAIGISTA mitte midagi.
Ja teema oli vastastikusest viisakusest ja austusest naabrite vahel, nii et ole parem päris vakka.
Sinusugused elavadki seal seina taga-mitte ainult minul vaid kõigil neil, kes siin kirjutavad matslikest inimestest, kes kedagi ega midagi ei austa.

M.O.T.T.

Teema lukku!
 
supernova 27. märts 2009, kl 14.01
Sina ei lukusta midagi, liinake. Avasid teema, siis loe, mida teised arvavad. Ja mina arvan, et tänu jumalale on sinusuguseid pahasid põrsaid, kes iga asja pärast vinguvad ja ainult teistelt nõuavad, õnneks vähem, kui normaalseid inimesi. Inimene, kes teistel ennast põlema käseb panna, paljastab oma tõelise pale, nii et jõudu naabritele, kes sulle närvidele käivad. Ju oled oma vingumisega nende elu tõesti põrguks teinud ja nagu öeldakse- kuidas küla koerale, nõnda koer külale.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!