Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
kuidas lõpetada ahistamine?
 
Rein 06. veebruar 2014, kl 12.38
Nimelt minu kohta öeldi ahistaja. Mulle ei jõua kohale, et mind ei taheta. Mind aga huvitab see inimene ja tema elu. Ma armastan teda. Ma helistan talle, saadan meile, ja jälgin netis, mida ta teeb. Ma saan aru, et see ei ole normaalne ja ma tahan lõpetada, aga ma ei suuda.
ideid?
 
xxxx 06. veebruar 2014, kl 12.43
kustuta tema telefoninumber ära telefonist ja hakka oma elu elama
 
abi 06. veebruar 2014, kl 12.51
http://toomanybridgesburned.wordpress.com/

Mõned juhtnöörid on selles blogis.
 
6ydne 06. veebruar 2014, kl 12.58
akki peaksid proffessionaali poole poorduma. see ei ole ju normaalne, kui sa ei suuda end kontrollida. peavad ju olema mingid v6tted.
 
' 06. veebruar 2014, kl 13.00
Ma olen ka ahistaja aga enne ma ära ei lõpeta kuni ta ytleb mulle mis põhjusel ta mu elu ära rikkus.
 
nonii 06. veebruar 2014, kl 13.08
suhe on kahepoolne ja kui Tema seda ei soovi, siis endast lugupidav ja ennast austav inimene ajab selja sirgu ja oma hingevalu Temale küll ei näita laulusõnad: "Ilmas leidub teisigi, kes sama hell ja hea...".
 
' 06. veebruar 2014, kl 13.29
kust sa seda võtad?
 
to Rein 06. veebruar 2014, kl 13.37
Sa teed edusamme, et tunnistad probleemi. Tavaline ahistaja ilmselt ei kavatsegi lõpetada.
 
' 06. veebruar 2014, kl 13.49
ei kavatse jah.
 
punktile 06. veebruar 2014, kl 14.05
kuidas sa ahistad? ja miks?
 
' 06. veebruar 2014, kl 14.06
SEST TA RIKKUS MU ELY ÄRA
 
Rein 06. veebruar 2014, kl 14.12
Tema telefoninumber on mul peas, hoolimata sellest, et ta numbrit mitu korda vahetanud. Ta on mind kohtuga ähvardanud. Siis veel saatis mingi kandi mind sõimama. Selle tagajärjel ma mõneks ajaks loobusin, et siis jälle otsast alata. See jälitamine (virtuaalne) tekitab minus hea tunde, leevenduse armuvalule. Ja karistamatuse tunne on vist ka... Aga hiljem tunnen end süüdi, et nii käitusin (kirjutasin, helistasin).Tean et ta ei taha kuulda minust midagi. See on nagu mingi sundkäitumine... , mida ma ei suuda lõpetada.
 
umbes nii 06. veebruar 2014, kl 14.15
su mõtlemises kusagil on mingi mõte (näiteks et keegi sind ei taha), mis sunnib sellest ühest kinni hoidma, kui selle üles leiad ja ümber sõnastad (kui see ei taha, tahab keegi teine) on lihtsam selline käitumine lõpetada.
Selle isiku kontaktide kustutamine on igal juhul hea mõte, vähemalt jääb rohkem aega ennast korrale kutsuda. Alati võib muid tegemisi tekitada, et tähelepanu sellelt isikult eemal hoida. Igal juhul ei ole sa milleski süüdi, et ta sind ei taha, vägisi armsaks ei saa ja alati ei tea ka see teine inimene, miks ta tahab omaette olla ja tal on õigus oma elus valikuid teha.
 
mjah 06. veebruar 2014, kl 15.12
Haledad vennad olete!
 
mnjah 06. veebruar 2014, kl 15.19
No minu meelest viidatud veebileht, kus on seni ainult 1 lk asjasse mittepuutuvat materjali, ei aita teemaalgatajat kuidagi.

Ma arvan, et kõige parem on ikkagi no-contact meetod. Kõik numbrid ja kontaktid ära kustutada. Kehtestada endale mingi limiit internetis viibimiseks, näiteks tund igal õhtul postkasti ülevaatamiseks ja kirjadele vastamiseks ning mitte stalkimiseks! muidugi. Fb konto võiks üldse kinni panna, samuti kõik muud kontod, mis võimaldavad stalkimist. On olemas sellised nähtused nagu aktiivne kontakt ja passiivne kontakt. Tuleks vältida mõlemat. Aktiivne kontakt tähendab helistamist, kirja saatmist jms. Passiivne siis näiteks teise inimese fb konto jälgimist. Esialgu püüa loobuda aktiivsest suhtlemisest, näiteks sõnumite saatmisest. Kui sellega juba hakkama saad, siis loobu passiivsest kontaktist.

Minu teada ei nõustata sedasorti sõltuvuste vastu, Eestis üldse psühholoogiline abi lapsekingades. Kui tunnistada probleemi, on see samm paranemise suunas. Eelkõige tuleb endale selgeks teha, et sinu tegevusel pole midagi pistmist teise inimesega. Tema pole kuidagi süüdi ega põhjustanud sinu sellist käitumist. Kõik toimub sinu enda peas.
 
sotsiaalmeedias 06. veebruar 2014, kl 16.48
on võimalik stalker endal ära blokkida, seega ei saa ta sinu infot vaadata või saab seda teha väga piiratult. soovita seda oma ahistatule.
 
ka üks 06. veebruar 2014, kl 16.50
Vaatasin paari saadet stalkimise teemal. Üks ühine joon on, et kõigepealt on ohver käitunud stalkeriga hästi sõrbalikult, olnud sõber või elukaaslane, aga ka lihtsalt meeldivalt käitunud. Mingil hetkel, teatavatel põhjustel suhtlemine katkestatakse ja stalker hakkab kätte maksma selle eest, et temaga enam suhelda ei taheta, sest ta ei saa aru, miks temaga enne käituti hästi ja nüüd ei taheta üldse suhelda, kuigi põhjus on tema halvas või vastuvõetamatus käitumises, siis ise ta sellest aru ei saa.
 
õde 06. veebruar 2014, kl 17.02
ka üks Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Mingil hetkel, teatavatel põhjustel suhtlemine
> katkestatakse ja stalker hakkab kätte maksma selle eest, et temaga enam suhelda ei taheta, sest ta ei saa aru, miks
> temaga enne käituti hästi ja nüüd ei taheta üldse
> suhelda, kuigi põhjus on tema halvas või vastuvõ
> etamatus käitumises, siis ise ta sellest aru ei saa.

Ma ei nimetaks seda stalkimiseks, kui suhted on lihtsalt selgeks rääkimata. Kui inimesega enam suhelda ei taheta, tuleb talle see välja öelda. Igaüks ei saagi nn sõnatutest märguannetest (ignoreerimine, kontakti vältimine) aru. Aga jätta keegi teadmatusse ja siis hakata kurtma, et näe, ahistatakse, on lihtsalt argpükslik ja madal.

Ahistamine on sellisel juhul, kui vaatamata korduvatele selgelt suhtlemisest keeldumistele stalker ikkagi jätkab tülitamist ja jälitamist.
 
Rein 06. veebruar 2014, kl 17.09
Mõtlemine temast viib tegudeni. Seega kuidas ma saaksin lõpetada temale mõtlemise. Kas mõni stalker on kunagi terveks ka ravitud? Kuidas ta sellest üle sai. Leidsin netist stalkerite lehe, kus nad kirjutavad miks nad seda teevad ja samas ei suuda lõpetada, aga seal pole ühtegi nõuannet, kuidas see hullus lõpetada. Ma tahaks lõpetada enne kui ma karistada saan. Ja ma ei taha ette kujutada, mis mu ohver läbi on pidanud elama.
Interneti limiit on hea idee ja tegusid on siis ka vähem või pole üldse.. tasub proovida.
 
reinule 06. veebruar 2014, kl 17.44
Jumak karistab sind surmani
 
Tekib küsimus 06. veebruar 2014, kl 18.12
Kas oled inimest sõnadega solvanud või teisiti haiget teinud, et ei taheta sinuga suhelda? Kui nii ongi, siis võiksid temaga rääkida ja enda käitumist võiksid muuta, kui soovid edasi temaga suhelda. Mingi põhjus peab olema, et ei taheta suhelda. Kas olite suhtes või sina lihtsalt soovid inimesega suhet või mida täpselt?
 
Rein 06. veebruar 2014, kl 18.21
Mina soovisin suhet, tema mitte. Aga enne kui ütlesin, et suhet soovin, käitus ta minuga nii, nagu tahaks ta mind ka. Võimalik, et sain valesti aru. Aga ta pööras mulle palju tähelepanu, enne kui ma ära armusin.
Temaga enam rääkida ei saa, sest ta ignoreerib mind. Võimalik, et see oleks lahendus, kui ta räägiks minuga.
 
umbes nii 06. veebruar 2014, kl 18.25
üks viis on ebasoovitava tegevuse eest füüsilise valu tekitamine, viisakas moodus tavalisele inimesele on kummirõngas ümber randme ja sellega lased endale randme õrna naha pihta ühe laksu niipea kui uuesti ennast temale mõtlemast tabad, aega võtab, aga aju õpib, et kui temale mõtlen saan haiget ja nii on kergem ebasoovitavat mõtlemist ohjeldada. Seda tuleb jätkata kuni tulemus on saavutatud, see võib võtta kuid.

Asi selles ongi, et kõik psühholoogilised meetodid põhinevad nagunii isiku vabal tahtel probleemist vabaneda ja igal juhul tuleb selleks pingutusi teha.
Netiühenduse peatamine on ka üks võimalus ennast korrale kutsuda ja igal juhul parem kui politsei ja kohtuga asju lahendada. Psühhiaatrit võid ka proovida, vähemalt kuuled, mida neil pakkuda on sellisest olukorrast välja tulemiseks.
Jama seisneb ju selles, et see kontrollimise vajadus ja ahistamine hakkab toimuma ka järgmistes suhetes nng sulle on eluliselt oluline selline käitumine kontrolli alla saada. Sul endal on palju kergem ilma sellise jälitamise vajaduseta ja naistel hirmu vähem sinuga suheldes.
 
õde 06. veebruar 2014, kl 19.19
Tõepoolest on palju netilehekülgi, kus õpetatakse, kuidas peaks käituma, kui keegi jälitab. Hoopis raskem on leida nõuandeid, kuidas stalkimisest paraneda. Midagi siiski leidsin ja kirjutan siia nõuanded ümber.

1. Esiteks peab sul olema soov muutuda. See on parim eeldus paranemisprotsessile. Muutumine ei saa olema kerge ja võtab aega.

2. Kui otsus on tehtud, siis andesta endale oma senine "stalkimine". Sa ei pea kandma "stalkeri" silti igavesti. Kui tunned, et ei saa stalkimise lõpetamisega ise hakkama, siis tuleks otsida professionaalset nõustamist.

3. Kui inimene, keda jälitasid, seda teab, siis vabanda tema ees ja teata, et lõpetad edaspidi tema tülitamise. Tee seda ainult üks kord ja lühidalt. Parim viis näidata, et lubadus oli siiras, on lõpetada tema ahistamine alatiseks, jätta ta rahule.

4. Lõpeta kõik jälitustegevused, kaasa arvatud küberstalkimine. Ära külasta tema FB kontot jne. Alguses on see ilmselt raske, kuid kui ei saa tema kohta rohkem uut infot, siis on juba lihtsam.

5. Ära räägi temast, ära aruta tema üle oma sõpradega jne. Kui teil on ühiseid tuttavaid, siis väldi temast rääkimist ja ta elu-olu kohta info hankimist.

6. Keskendu omaenda elule, tegele hobidega, hoia ennast hõivatuna. Leia meeldivaid tegevusi, eriti üksioleku ajaks - kinoskäik, hea õhtusöök vms.

Paranemine võtab aega, see ei toimu üleöö. Ei tasu ka oodata, et inimene, keda ahistati, selle sulle andestab või sinusse kuidagi positiivsemalt suhtuma hakkab.

Jälitamine on väga vastik ja hirmutav kogemus.
 
pro 06. veebruar 2014, kl 23.56
Teemaalgatajal (kui see feik lugu pole) on jäänud osake temast endast selle nö ahistamise ohvri kasutada. Armastuse sihtmärk naudib lisaenergiat aga midagi vastu ei anna austajale. Nüüd tahab see "Rein" temale kuuluvat tagasi saada sest ei tunne end enam täiuslikuna. Oleks nagu tunne, et tõmbab selle teise poole seletamatul kombel. See pidev temakese otsimine ja "ahistamine" on oma puuduva osa tagasisaamise soov.
Võid sellega leppida ja küll jõuad end tagasi täita energiaga või asendad oma armastuse objekti uue isikuga ning see annab vastuarmastust ning liit saab olema positiivse bilansiga.
Võid ka proovida meditatiivset tehnikat kus näiteks kogud mõttes kokku omad positiivsed tunded temakese vastu ja kujutad seda selgelt ette kui mingit energiakogumit või valguskogumit mis üheselt seotud selle isikuga. Seejärel teed sellise kavala lükke, et asendad sel energiakogumil mõttejõul selle teise isiku oma enda isikuga. Nii saad tagasi endale kõik mis temale oma armastuse hoos suunasid või annetasid. Et selline asi õnnestuks peab olema mingi kogemus meditatiivsetes tehnikates. Ma oletan, et see võib nii olla aga ma pole ka ise 100% kindel.
 
pro-le 07. veebruar 2014, kl 00.15
sa oled see mees kes paneb naisi endasse armuma ja siis toitub sellest energiast?
 
õde 07. veebruar 2014, kl 00.33
pro tõi siia teemasse sisse huvitava metafüüsilise aspekti ja selle üle tasub mõtiskleda. Ma arvan, et selles võib oma tõetera olla. Mis oleks säärasel juhul siis lahenduseks (lisaks pro poolt pakutud võimalustele)?

Et teemaalgataja oma hingerahu taastaks, siis võiks ehk leppida, et teisele poolele sai anda endast olulise osa? Võibolla temake ei saa teisiti elatud, kui kaasinimestest "toitudes". Teemaalgataja kirjutas ühes postituses, kuidas teda alguses võrgutati ja hiljem tõrjuma hakati. Tegemist võib olla naisepoolse käitumismustriga.

Sellisel juhul pääseb teemaalgataja igatsuse ja enesesüüdistuste nõiaringist, kui oma kaotatud energia taastab. Kustkohast seda jõudu saada? Stalkimise põhjused on tavaliselt kahjustatud enesehinnangus. Irratsionaalsetes uskumustes, et see üks inimene on ainus ja õige ning teist sarnast ei tule enam kunagi. Sageli kaasneb stalkimisega ka depressioon ja ärevus.

Abiks oleks enesehinnagu tõstmine, masendusest ülesaamine (kasvõi ravimite abil), omaenda elueesmärkidele keskendumine, enese armastama ja hindama õppimine. Pikk teekond.
 
jällegi 09. veebruar 2014, kl 22.49
vana teema uues rüüs ja tegelane ka sama ja ikka ei suuda ta oma elu elada, ikka nõuab seletust, et miks ta rikkus mu elu.....
 
üksi 10. veebruar 2014, kl 03.15
Kui miski ei meeldi või ei klapi, on "ahistamise" ärahoidmiseks parim lahendus suhtlemine selgesõnaliselt lõpetada.

Vaikselt nö põõsasse pugeja ehk ärakaduja on enamasti kahtlane aferist. Mis sa tast ikka kimbutad. Ole parem rõõmus, et õigel ajal lahti said.
 
tean meest 10. veebruar 2014, kl 13.17
kes mulle isiklikult rääkis kunagi, kuidas ta samamoodi naise akna all luuras ja ei suutnud kuidagi temast loobuda, kui naine samas juba uue mehega toas tonksutas. Ei aidanud politseid, ei keretäied, ei murtud ninaluu, ei miski. Ikka ta õnnetu roomas naise ukse taha kraapima.

Ja siis rääkis see mees, et naine kunagi tahtis teda endale, kohe hullumoodi tahtis ja kartis, et mees käib tema kõrvalt teistega jne... ja siis jootis sellele mehele koos punase veiniga oma päevade verd sisse, sest keegi nõid olla nii õpetanud....naine hiljem kiitles ise sellega...
Siis aga naisel sai mehest siiber, otsis uue "ohvri", aga mees oli sõnutud ja sõltlaseks muutunud.
Asi sai korda, kui mees lõpuks käis nõia juures, tegi kõike nagu õpetati ja nüüdseks on vaba juba ammugi. Naised on hullud vahel täiega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!