Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
karukonserv
 
karu 11. veebruar 2014, kl 19.39
võehh, ringvaates söödi täna karuliha,,ss
konservikarbil karupea pilt:( öäkkk
relvaähvardusel ei pista suhu, päris hulluks lähevad, varsti kährikulihakonservid ka vää
 
jahimehe naine 11. veebruar 2014, kl 23.17
kujutad sa pilti, ma olen ka kopra liha söönud, karust rääkimata.
ja kui hästi veel nunnud jänkud maitsevad.
 
ka jahimehe naine 11. veebruar 2014, kl 23.26
ja kuna mina kah jahimehe naine, siis kopra, karu, hirve, põdra, metsanotsu, kitse, jänese, vuti, pardi, hane liha söönud;))) ja sa ei kujuta ettegi, kui head nad on. kodusiga ajad näost sisse, silm ka ei pilgu, kanaliha matsutad samuti kahe suupoolega, miks sa siis ei öäkita?
 
hm 12. veebruar 2014, kl 00.28
See karukonserv jah hinnalt jube kallis ja tuim olemuselt. Jahimehed soovitavad põdralihalegi pea kolmandiku jagu seapekki lisada. Tegin ahjupotis, imehea sai.
 
:) 12. veebruar 2014, kl 09.40
Olen isetehtud karukonservi söönud, see polnud tuim ega miskit, päris omapärane. Aga eks see sõltub tõesti perenaise oskustest, lisandid ja maitseained on olulised.
Erinevalt jahimeeste naistest ma kobrast pole maitsnud, teisi kõiki olen söönud, enamasti ka teinud. Lisaks nimekirja veel nutria ja hobuse.
 
Marju 12. veebruar 2014, kl 09.58
"Eksootilisematest" loomadest olen söönud: metssiga, kitse, sokku, põtra, põhjapõtra, muskusveist, vaala.

Söödavad on kõik, ega ma eriline lihafanaatik ei ole (asi pole põhimõtetes vaid lihtsalt ei tunne erilist vajadust, vere ja siseelundite tooteid söön meelsasti). Antud nimistust eelistan põtra - konserv, vorst... kõik on väga hea. Erilist muljet ei avaldanud vaal, sokul (nagu metskuldilgi) võib kerge "kuselõhn" (oleneb, kuidas lastud on) juures olla. Karu on proovimata, aga tegelikult tekkis huvi. Pigem teada saada, kas tõesti on nii tavaline, kui Reikop rääkis.
 
Karumamma 64 12. veebruar 2014, kl 12.19
Olen noores põlves karuliha söönud - klassiõe isa oli kirglik jahimees. Minu meelest oli väga hea, mälestus on küll selline. Selles peres tehti karupraadi ja karulihapalle hakklihast. Võib-olla pandi seapekki juurde ka.
Ise olen teinud põdra- ja kitseliha: praadi, sülti, kotlette. Ja põdraliha olen ka soolanud. Pärast leotasin hapupiimas ja tegin praadi - kah oli hea. See oli veel nõukaajal, kui mu oma mees käis jahil ja vahel oli liha nii palju, et kuhugi ei mahtunud ära.
Aga muidugi käisid süldi sisse seakõrvad või seapea ja kotleti sisse seapekk, ilma ei saanud hästi.
 
jahimehe naine3 12. veebruar 2014, kl 14.39
hullud päevad, hullud päevad on käes,DD
 
soffi 12. veebruar 2014, kl 16.54
karuliha on must liha, seepärast paljud ei suuda süüa, maitselt enam- vähem nagu põder mu meelest, ainult et lihakiud on suuremad...tegelikult väga hea liha!
 
aussitibi 12. veebruar 2014, kl 17.24
Känguru liha on ka hea
 
vasja koplist 12. veebruar 2014, kl 20.45
kassiliha sööks iga päev, kui vaid kätte saaks
 
H. 12. veebruar 2014, kl 22.04
Enda kõige rohkem meeles olev kogemus on madu. Oli nagu väga mahlane kana ja ma olen täitsa aus- ei teadnud, mida söön, sest inglise keelega oli kohalikus toidukohas raskusi ja valisime menüüst pildi järgi ja no mõned sõnad suudeti kohalikust keelest meile ka inglise keelde tõlkida. Hiljem siis saime ühe töötajaga seal rohkem jutule, kes keelt valdas ja siis selgus tõde, mida sõime. Mind ei kõiguta, aga mu mees oksendas. Oeh, inimesel on ikka peas kõik kinni, mäletan, kuidas ta süües seda kiitis ometigi.
 
Müümine 07. märts 2016, kl 21.41
Aga kas Tallinnas ka kuskil seda liha müüakse
 
Ülla-ülla 08. märts 2016, kl 11.57
Mäletate seda anekdooti:

Putin on kuulnud, et need tšuktšid seal kaugel põhjas elavad väga viletsalt, et süüa on vähe ja nii edasi. Leiab siis, et oleks ilus, kui neid aidata ja neile lihakonserve saata, et jätab hea mulje ja niikuinii vaja vanemad sõjaväe konservid välja vahetada.
Aga ega siis inimene ela ainult lihatoidust, tuleb ikka vaimutoitu ka saata - saadetaksegi siis lihakonservid ja lisaks ajalehti, raadioid ja mõned televiisoridki.

Ja siis pärast üks tšuktš räägib teisele:
Tegime televiisori lahti - seal ainult Putininit näidatakse. Keerad raadio lahti - seal ainult Putin kõneleb. Lööd lehe lahti - seal kohe jälle Putin vaatab vastu. Konserve ei julenud enam lahti tehagi . . .
 
taimetoitlane 11. märts 2016, kl 09.05
Inimestel on loomade liha söömiseks niisugune vabandus, et loomad on inimesest madalama intelligentsusega. Ühesõnaga - loom on loom; neid võib süüa; inimene kui kõrgema taseme olend jääb sellest mängust välja.

Kuid sellesama loogika järgi oleks ju täiesti aktsepteeritav, et kui leiduks inimesest oluliselt intelligentsemaid olendeid, siis nemad tohiksid inimestesse samamoodi suhtuda nagu meie suhtume sigadesse, karudesse, vaaladesse, veistesse jne. Jahilkäiguelamused, kotletid, hautised...
 
Mardick 11. märts 2016, kl 09.58
Taimetoitlasele - aga seda need "suurte viltuste tumedate silmadega lühikesed hallid" ilmselt on ja seetõttu nad inimestega nii käituvadki.

Ülla-üllale - pole viga, mul polekski olnud vaja täna seda hommikusööki süüa, ma niigi paks küll. Ma jõudsin ilusti vetsu joosta ja klaviatuur jäi puhtaks. Ja selle järgijäänud pooliku "turisti eine" viskan niikuinii minema.
 
taimetoitlasele 11. märts 2016, kl 10.43
Oh sind häbematut küll, sa solvasid praegu porgandeid: need on su meelest piisavalt lollid söömiseks.
Inimese hambad, ainevahetus ja seedeelundkond on segatoidulise looma omad. Nagu karu, muide. Või siga, kui kellelegi see võrdlus meeldib. Taimetoitlus on õilis, kuid loodusele teatud vastuolusid sisaldav.
 
Mali 12. märts 2016, kl 10.22
Olen tuvi praadi teinud koostises 1 tuvi 1 hobune väga mõnna.
 
Nutria 12. märts 2016, kl 11.40
Nõukaajal vähemalt ühes populaarses kõrtsis pakuti ka nutriat, mõned inimesed naljatasid, et tegu on rotipraega.

Tuntud Vellavere mees (ilmatark) lõi nutriafarmi ja kusagil pidi neid ju realiseeritama, võimalik, et neid farme oli mujalgi.

Praegu räägitakse väga palju putukate kasutamisest toiduks.

Loodan, et mina neid enne siitilmast lahkumist neid sööma ei pea.
moosimadu 12. märts 2016, kl 11.44
Mamma tegi ikka ööbikukeele-hobuseliha pasteeti, vahekord üks-ühele, kogu küla sõi ja kiitis. Kangesti raske oli teha, ööbikukeele sõelast läbihõõrumisega sai veel hakkama, aga hobuserümbaga sama teha oli päris väsitav. Ikka üks linnukeel ja üks setukas...

Mali praadi peaks ka proovima, enna vaja ahi törts avaramaks ehitada.
moosimadu 12. märts 2016, kl 11.47
Nutrial polnud viga, uudishimust sai isegi mekitud. Pool söögi meeldivusest on kõvasti peas kinni.
 
anne 13. märts 2016, kl 21.49
Nutria oli tõesti väga maitsev liha omal ajal. Praegu paraku nende pidamine eurodirektiividega keelatud :) Hea meelega ostaks selle konservi veel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!