Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
orjana välisriigis
 
ihii 01. mai 2014, kl 23.21
tubli, pissssikene, anna aga tuld!
 
kle piiks 01. mai 2014, kl 23.26
olen ettevõtja ja võin sulle öelda, et eksid ja mitte vähe. see kontingent, kes siit jalga laseb, ei ole enamasti mingi klient. kui ettevõte just alkoholi või tubakatoodete müümisega ei tegele, neile on põnts tõesti (sama ostavad siit kaasa oma jao ikka). muidu pole nad kliendid ega asjad, enamasti harimatute matside hordid, keda ükski etevõtja omale kliendiks ei ihka. minu ettevõte pakub teenust, mis eeldab head sissetulekut, sest teenus on kallimate killast ning pean ütlema, et kliente tuleb juurde kogu aeg. kalevipoegi pole näha olnud, nende jaoks on kallis. ükskord üks isegi küsis pakkumist, aga no ei saanud asja, kallis oli. eestlastele on aga hind sobiv.

ühes on sul õigus, patrioot olen ma küll. kuigi võiksin sama ära kergelt püsti panna ka välismaal, vajalik keeleoskus jms olemas, armastan eestit ja tahan elada vaid siin.
 
piiks 01. mai 2014, kl 23.40
ja siin tekibki vastuolu. Miks on rahulolev ja armastav inimene nii kibestunud ja tigedust ja õelust täis? See ei ole arutelu, ega mõtiskelu ja ära püüagi pugeda selle taha, et teised kommijad on kasutanud solvanguid jne. Need tulid alles peale sinu "ilukõnesid". Ei ole sa ei rahul ega ka armastav. Püüad varjuda selle maski taha, aga sisemuses käärib. Ja sellisel p... hunniku väljapaiskamisel hingest on ainult üks põhjus ja vastuväited mõjuvad samamoodi, kui purupurjus inimese kinnitus, et ta ei ole tilkagi võtnud.
 
kle piiks 02. mai 2014, kl 00.52
ma ei tea kellest sa räägid, aga adun, et arvad, nagu oleksin ma teemaalgataja? no ei ole. ning kibestumist jms mida väidad, ma ka endal ei leia olevat. õelust? tigedust? kus? millest selle välja lugesid? kuigi tunnistan, natuke teeb tigedaks küll, kui inimestele siin mitmed muudkui selgitavad, kuidas majandus toimib ja kuidas neid "ostan-müün-vaheatn"-inimesi kõigil ikkagi tarvis on ja no nagu seinale räägitaks, ikkagi aru ei saada, ikka aetakse sama jampsi suust välja. ikka ettevõtja on paha ja riik ei anna raha. nõuka ajal polnud banaani, kas tõesti nüüd tahaks igaüks oma banaani järele ise sõita? vaevalt, eks? seega peab ju olema keegi, kes kohale toob ja müüki orgunnib? milleks siis neid halvustada, nad on teinud ajutööd, et kust ja kuidas ja mis rahadega ja see on üpris raske töö. ja kui nüüd saavadki suuremaid rahasid, siis milleks kadestada? keegi ei keelaju ise ka teha? kui ei sobi vaene olla. kui aga sobib ja raha pole oluline, nagu siin üks väitis, siis on ju kõik hästi, siis ma jälle ei mõista, miks olla kade nende peale, kes ette võtavad ja oma maitse järgi sis raha teenivad, et nende elu saaks nende maitse järgi elatud ehk rahaga ja mugavalt. muidugi saab sapakaga sõita, ka ühistranspordiga, kuid mis teha, kui mõnele meeldib sõita mõne mugavama autoga? no laske eil siis olla, las nad teenivad ja sõidavad, miks see vaese inimese (selle, kes ise ei taha ega oska olla ettevõtja) peed niiväga torgib küll? igaüks omamoodi, kui kellegi õnnon ühiskorteris kuskil soome kolkas küprokit panna, no jumala pärast. las paneb, saab suure rahanumbri kätte hetkel ja pidu pilvini. saab juua ja läbustada, andku minna. minu jaoks oleks see minu elu raiskamine.enne elaksin tagasihoidlikumalt eestis. miinimumpalgal ei oleks ma kunagi, see on välistatud, igal juhul suudaksin leida parema palga. 100 % tean, et suudaksin. seepärast ei saa ka neist aru, kes hädaldavad, et ei ole tööd, kus makstakse rohkem. ega jah, oskusteta on mitu tuhat euri kätte saada palgaks üpris raske küll, ettevõtjana aga mitte. selleks on vaja vaid nutti, et osata leida võimalus. raha vedeleb maas, inimesed ootavad, et saaks raha ära anda kotist. ole vaid mees ja oska vastu võtta.
 
piiks 02. mai 2014, kl 01.15
no sry, kui sai segamini aetud isikud. Pidasin õeluse ja kibestumise all silmas ikka neid värvikaid sõnavõtte. Selge see, et ega raha ilma tööta ei tule ja kerge ei ole kellelgi ja nii inimesed rakendavadki end vastavalt võimetele ja oskustele. Hukka mõista või teisi elama õpetada ning arvustada ei tohiks siiski olla kellegi õigus. Igaüks elab nagu suudab ja oskab. Täiuslik ei ole meist keegi. Ja ma ei ole sugugi kindel kas see, et mina oma eluga ja tööga siin hakkama saan ja rahul olen teeb mind paremaks inimeseks, kui need kes mujale läinud. Ise võib ju nii arvata, aga kellele läheb korda minu arvamus iseendast.
 
õde 02. mai 2014, kl 01.21
Võin kinnitada, et need vähivastased "kokteilid" on Eestis samad nii rikastele kui vaestele. Reaktsioon keemiaravile sõltub ikkagi haigusest, immuunsüsteemist jm erinevatest põhjustest.
 
kle piiks 02. mai 2014, kl 01.34
seep see ju ongi, et need, kes põgenenud, teevad oma kodumaad maha. kui ise hakkama ei saanud ja valisid põgenemise (tihti igasugu jama eest, sms-laenud ja muu kriminaalsepoolne tegevus), siis pole sünnis nagu oma kodumaad mustata, aga mastavad. ja neid, kes mustavad, võib ikka suht rämpsuks pidada, pole ikka suuremat asi väärt rahavas.

aga õde, sina võid kinnitada mida iganes ju, isegi seda, et oled rootsi kuninganna. minu jaoks pole sel just teab mis palju kaalu. tean täpselt, kuidas raha eest saab ikka oi kui palju paremat ravi, oi kui palju. ning kokteile on ikka ka erinevaid, ära tule taas näitama oma rumalust, olen sinu postituste kaudu sinust juba ülevaate saanud. tänan, suuremat doosi sinust ei kannata ma välja. nagu mürgiga ikka, doos ei tohi suur olla.
 
õde 02. mai 2014, kl 01.37
Kas tarvitad midagi? Jääb selline mulje.
 
to kle piiks 02. mai 2014, kl 10.22
kle piiks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> seep see ju ongi, et need, kes põgenenud, teevad o
> ma kodumaad maha. kui ise hakkama ei saanud ja val
> isid põgenemise (tihti igasugu jama eest, sms-laen
> ud ja muu kriminaalsepoolne tegevus), siis pole sü
> nnis nagu oma kodumaad mustata, aga mastavad. ja n
> eid, kes mustavad, võib ikka suht rämpsuks pidada,
> pole ikka suuremat asi väärt rahavas.
>



Lahkujaid on mitmesuguseid. On neid lahkujaid, kes maabudes oma "võõrasema" riigi pinnale, hakkavad suure õhinaga seda "võõrasema" kiitma, alates nende näost, kodust, ümbruskonnast ning kogu sealsest süsteemist. Aah!-oohh!! kui ilus on siinne loodus, aah-ooh! millised vapustavad inimesed, milline tööõhkkond, aaah!-ooooh! jne ning milline vastik väikene värdjasriik on Eestimaa, kus ta kunagi töötas, teda ei tunnustatud ning kust ta põgenes.
Teised lahkujad lahkuvad väikese palga tõttu, kuna ei tulda enam toime, nad on oma kodumaal nurka surutud, kuid nende viivad võrale maale kaasa ka oma patriootlikkuse. Nende blogid räägivad võõra maa karmist reaalsusest ning vastuvõtjast "võõrasema" maski taga olevast tõelisest näost..to kle piiks.
 
pole vahet 02. mai 2014, kl 14.17
see teemaalgataja ja see, kes siin ülihoogsalt samalaadse halvustava ja üleoleva tooniga sõna võtab, on ühest kambast. Pole vahet.
Pole halvem ja rämpsum inimene, kes olude sunnil omalt maalt lahkub, võõrasil end paremini tunneb, kuivõrd-niivõrd ja siis ütlebki oma arvamuse ja tunded "emamaa" suunas, mis alati ei peagi kiidulaul olema.

Sama ka nendega, kes on pääsenud paremale "karjamaale" siinsamas omal maal, saavad rohkem raha ja kohe on valmis halba pritsima nende suunas, kes neist maha jäid.
Mis vahet siis on kalevipojal ja sellisel eesti jäänud ennasttäis ülbaril?

Olgu ja tehku ja nautigu rahaga ostetavaid hüvesid, kuniks võimalik, aga ärgu halvustagu neid, kes elavad allapoole, ei oma firmat, ei õpi pidevalt ameteid ümber, ei oska ehk jah kavalalt orienteeruda rahamaailmas, kel pole käppa sees mõnes soodsas pajas jne jne...

Aga et kohe kõik sihukesed on rämps ja saast ja lollid ja mida kõike veel, see on rumala ja külmaverelise mina ja maailm inimese suhtumine.

EI ole madalapalgalised midagi pramotid puha ja lollid ja küündimatud..

Ja see hüppamine, et ärge siis töötage miinimumi eest..?! Hallooo... Alles Talleggi töötajad nõudsid norm palka ja mida siis ülemuseke asjast arvas.. Selgelt ja ühemõtteliselt ütles, et ooooh, nad on ju lollakad, mida veel....ää-ää
Samamoodi on paljudes hästitoimivates firmadeski, kus lihtne töötegija on ülemate arust lollakas ja ei väärigi muud, kui vaid rabagu, et nemad seal ülal saaksid endale elu lubada.

Mitte keegi ei mõistaks ettevõtjaid hukka, keegi ei kadestaks kellegi raha, kui üldine suhtumine oleks inimlik, arvestav ja hoidev.

Rahajõmmist ülbarit vaevalt kadestatakse, teda lausa vihatakse ja teatakse vaikimisi nagunii, kuidas need rahad puhastuvad ja paljunevad.....
 
eestlanna 02. mai 2014, kl 20.14
Sama rumal, kui võõrsil orjatööd teha, on halvustada ettevõtjaid ja lugeda nende raha. Mida rohkem neil seda on, seda suuremaid makse nad maksavad, et väeteid ülalpidada. Kõik jääme vanaks ja mida rohkem rikkamaid, seda enam toetust. Kui töö-ealised hakkavad teise riigi kodanikeks ja enamusel siinolijail hari punane käputäie edukate peale, siis kust tuleb raha pensioni, toimetuleku jm. jaoks?
NB! Head töötajat ei anna ükski firma ära. Kes arvab vastupidi, siis - loll jutt suhu tagasi.
 
OMG 02. mai 2014, kl 20.24
"Kõik jääme vanaks ja mida rohkem rikkamaid, seda enam toetust."

Mine nüüd meie rikaste edetabelit vaatama ja võrdle aastatega, kui palju on siis need toetused suurenenud. Loll jutt suhu tagasi.
 
alternatiivid 03. mai 2014, kl 00.37
Ei pea elama kapitalismis , saksamaal on näit juba päris palju ökokülasid , kus kõik eluks vajalik toodetakse ise . Mugavus , saamahimu ja primitiivsete ihade rahuldamine ei ole elu mõte seal .
 
eelmisele 03. mai 2014, kl 14.10
oot toodavad seal ökokülades ka telefone ja televiisoreid ja autosid jne? või tahad öelda, et me siin eestis sooviksime elada ainult sellega, mida meil toodetakse? kuu pealt kukkusid? et monton kõigil seljas ja tere kõigil laual? autosid eestis ei toodeta ja palju muud ka mitte. krt, mis meie tasuta ühistranspordist siis saaks niimoodi :D nii lolli ideed annab ikka välja mõelda. et kaotame vahendajad ja müüjad ära, või mis kaotame, keelame, sest muidu ju kaotada poleks võimalik. keegi midagi maale tuua ja rikastuda ei tohi, vot see oleks alles elu :D

issand kui rumalaid siin koos käib. ühel pole raha vaja, teine tahab eestist ökoküla teha. mnjaa.
 
õde 03. mai 2014, kl 17.14
eelmisele

Kuidas saaks sind aidata, et lõpuks rahuneksid? Selline üleskeeratud kriiskamine siin teemas annab märku kõrgest stressitasemest ja lõpuks on see ju tervisele kahjulik, võivad tekkida psühhosomaatilised häired. Pole vaja võtta delfi foorumit liiga isiklikult.
 
alternatiivid 04. mai 2014, kl 08.17
No aga tõesti usud et lõputu tootmise ja tarbimise suurendamine on maakeral jätkusuutlik või ? Juba praegu on allakäigu ilmingud näha . Selleks et kogu maakera rahvas elaks lääneühiskonna standarditele vastavalt oleks vaja mitme maa suuruse planeedi jagu maavarasid ja ressursse . Kogu see idee heaolu lõputust võimalikkusest on samasugune müüt ja illusioon nagu oli idee helgesse kommunismi jõudmisest , ainult vastupidi . See oleks võibolla reaalne kui maakeral elaks 10 % praegusest rahvastiku arvust ja see ei suureneks . Kahjuks reaalsus on see et rohutirtsuparv aiva kasvab .
 
Tõde 04. mai 2014, kl 09.54
eelmisele Kirjutas:
-----------------------------------------------------
> issand kui rumalaid siin koos käib.

Selleks, et saaks eksisteerida üks tark, peab eksisteerima 9 lolli. Selleks, et saaks olla 1 rikas, peab leiduma 9 vaest kellelt raha ära võtta. Selleks, et saaks eksisteerida Hea, peab eksisteerima halb.

Rumalaid inimesi ei ole mõtet solvata, tänu neile saad sina olla tark ja ahne.
 
eestlannale 04. mai 2014, kl 11.57
"Sama rumal, kui võõrsil orjatööd teha, on halvustada ettevõtjaid ja lugeda nende raha. Mida rohkem neil seda on, seda suuremaid makse nad maksavad, et väeteid ülalpidada."
mille poolest välismaal korraliku palgaga töötamine on rohkem orjatöö kui Eestis miinimumiga virelemine?
ja ära tule jälle ütlema, et Eestis on ka võimalik hästi teenida, paraku on siin ikka väga palju alatasustatuid kes ei saa suurt midagi ise oma olukorra parandamiseks teha.
mida saaks teha näiteks hooldaja vanadekodus?
* küsida palka juurde? küsida ikka võib, aga ...
* teha ületunde?
sellisel juhul kannatavad nii pereelu, kui ka hooldatavad ja ega päris 24/7 ka ei saa tööd teha.
* vahetada ametit?
ok, isiklikult tema olukord paraneb, aga asemele tuleb võtta uus inimene ja tegelik seis ei muutu, ikka on keegi kes teeb vajalikku ja mitte kerget tööd, saades selle eest miinimumi.
* teha oma erahooldekodu?
selleks on vaja nii algkapitali (mida hooldaja palgast vaevalt koguda õnnestub), kui ka maksujõulisi kliente.

p.s. ma ei saa aru, mis seltskonnaga teie suhtlete. minu tutvusringkonnast on välismaale läinud küll ainult asjalikud inimesed ja ma ei tea mitte ühtegi, kes elaks kuskil pead-jalad koos ja saaks sama töö eest vähem palka kui kohalikud.
 
eestlannale 04. mai 2014, kl 12.02
unustasin lisada
" seda suuremaid makse nad maksavad, et väeteid ülalpidada."
¨
miks peaks keegi kedagi ülal pidama? kui inimesed saaks oma töö eest normaalset palka, siis poleks neil mingit abi vaja.
 
prole 04. mai 2014, kl 13.27
Millest tuleneb suhtumine et keskmise palga eest pole võimalik normaalselt elada . Ise teenin 600 ja iga kuu suudan säästa . Ei pea oma elu virelemiseks . Kui võlgu , pangalaenu pole , eluase enda oma ja ühistransport tasuta .
 
to prole 04. mai 2014, kl 13.42
paraku on Eestis liigagi palju neid, kes teenivad palju vähem kui sina.

kohtasin hiljuti juhuslikult üht kunagist kolleegi, kes töötab nüüd koolisööklas abikokana. sööjate täpset arvu ma ei tea, aga tegemist on üsna suure gümnaasiumiga, kõiki klasse on 3 paralleeli, igas klassis 20+ õpilast, selle järgi võib töökoormust umbkaudu hinnata. palgapäeval saab kätte pisut üle 400 euro, koolivaheaegade eest ei maksta ja muud tööd firma talle selleks ajaks ei paku, kuigi neil on ka muud söögikohad. aga sügisel oodatakse jälle tagasi.
tegemist pole just verinoore inimesega, nii et pole sugugi lihtne suveks mingit muud tööd leida, hooajatöödele eelistatakse pigem kogemusteta noori, kellele saab vähem maksta, mitte pensionieelikuid.
 
prole 04. mai 2014, kl 14.04
Olen nõus sellega et palgad alla 500 kätte võiks ära lõpetada . Sama ütles
ka Neivelt hommiku tv-s et odava allhanke firmad võiks oma putka kokku panna ja mujale minna , kui ei suuda konkurentsivõimelist palka maksta . Veider on ka see et 20a tagasi oli meil suur elatustaseme vahe näit Soomega , kuid nüüd 20a hiljem pole me järgi jõudnud . Vahe on ikkagi kordades. Selle ajaga oleks oodanud kiiremat arengut , mingi 75% rikaste lääneriikide tasemest vms . Kas me ikka oleme nii edukad , kui väidame ?
 
õde 04. mai 2014, kl 14.56
Üks teemakohane blogipostitus: "Praeguse olukorra jätkudes jookseb Eesti rahvast tühjaks"

Eestit armastatakse üldiselt kiita, aga mis puudutab demograafilist olukorda, siis võib Eestit pidada, kuidas seda viisakalt öelda, demograafiliseks vetsupotiks. Eesti tühjeneb väga kiiresti, küll mitte nii kiiresti kui naabrid Läti ja Leedu viimastel aastatel, aga tühjenemine on märgatav.

Tühjenemine on ka loomulik, kui samas majanduskeskkonnas on võimalik sadakond kilomeetrit eemal teenida sama töö eest 3-4 korda kõrgemat tasu, seejuures on muud kulud enam-vähem samad. On selge, on aja küsimus, millal Eesti sellisel juhul tühjaks jookseb. Kujutame ette näiteks olukorda, kui Eestis oleks piirkond, kus kõigil ametkohtadel oleks palk 3-4 korda kõrgem- kas keegi jätaks seda võimalust kasutamata. Eriti veel olukorras, kus Eestis kehtiva sissetulekuga on võimalik kuidagimoodi tasuda kommunaalarvete ja toidu eest, aga raha ei jätku hobide tarbeks ning vaba aja veetmiseks.

Teisalt on ka selge, et Lääne-Euroopale on Ida-Euroopast, kaasa arvatud Eestit pärit tööjõudu hädasti vaja, et palgad Läänes enam ei kerkiks ja et firmadel oleks võimalik võistelda Hiina odava tööjõuga. Euroopa Liidu laienemise eesmärk oligi saada ligipääs odavale tööjõule ning selleks ollakse valmis eraldama natuke raha Ida-Euroopa infrastruktuuri parendamiseks. Et Eestist oleks võimalik ilma autot lõhkumata läbi sõita ja vahepeal peatuses tualetis käsi pesta.

Eestlased vaatavad praegu maa tühjenemist nõutult pealt ning üritavad kuidagi kohaneda olukorraga. Pidevad valitsuse poolt suure propagandakisa saatel välja käidavad nn reformid pole midagi muud kui kärpeprogrammid selleks, et maa tühjenemisega toime tulla. Terve riik on sattunud allakäiguspiraali ning on selge, et mingit Lennart Meri stiilis suurt mõtet pole võimalik praeguses olukorras välja käia. Sellega ei saaks hakkama praegu isegi Lennart, olgu muld talle kerge. Eesti põleb, tule lõppu pole võimalik ette näha ning inimesed peavad veel aastakümneid tegelema tulekahju kustutamisega. Selge on ka see, et need, kes saavad, noored ja energilisemad põgenevad põlevast majast nii kaugele kui jalad kannavad ning nagu elu näitab, läheb neil välismaal palju paremini kui neil oleks kodus eales võinud minna. Eesti edulood ei sünni enam Eestis, vaid välismaal. Kuivõrd neid üldse enam Eesti edulugudeks saab nimetada, aga see vähemalt hoiab hinge sooja, stiilis, et kui Eestis pole enam mingit lootust, siis on vähemalt lootus Inglismaal, Austraalias või USAs.

Eestist on saanud omamoodi anti-Iisrael. Kui juudid üle kogu maailma koguvad raha, et sõita ja asuda elama Iisraeli, siis eestlased koguvad raha, et sõita ja asuda elama Eestist väljapoole. Küllalt perversne olukord, mida ilmsed vanad eestlased poleks uneski näha osanud, et selline asi kunagi juhtub. Mõnes mõttes sarnaneb 1944. aastal toimunuga, ainukese vahega, et nüüd on võimalused suuremad ja piirid kõigile lahti. Kui siia lisada veel pidev Vene oht, mida poliitikud vanainimeste häälte saamiseks veelgi üles kütavad, siis pole ime, et põgenetakse juba massiliselt, et mitte jääda jalgu võimalikule Vene invasioonile.

Ükski südametunnistusega lapsevanem ei soovita praeguses olukorras oma võsukestele Eestisse jääda, räägitagu avalikult mida iganes. Elanikkonna kiire vähenemisega vähenevad võimalused ja huvi Eestist välisvaenlase eest kaitsta- olgem ausad, Eestisse on jäänudki vaid vanad ja väetid, noored on juba jalga lasknud- ja vanad pole võimelised vaenlasele vastu minema ja, nagu on kombeks öelda, surm siin või Siberis. Peaasi, et noored ellu jääksid. Ilmekas näide on asjaolu, et Eesti piiriäärsed alad on juba jäänud päris tühjaks, kui mõned üksikud vanainimesed ja neid teenindavad omavalitsuste töötajad välja arvata. Nii nagu eestlastele pole enam vaja Setumaad ja see niisama käest antakse, nii pole varsti Euroopale vaja enam Eestit, kus elavaid vanureid on vaja hakata Euroopa maksumaksjal ülal pidama. Pole ime, kui Eesti taas Venemaale kandikul üle antakse.

Mida selle kõige vastu ette võtta? Ega polegi midagi. Lätis ja Leedus, kus tehti haldusreform ära, on tühjenemine toimunud veel kiiremini. Eestis on kohalikud omavalitsused suutnud oma armetute palkade eest suutnud pooleldi heategevuslikus korras elu alal hoida. Kui kaovad omavalitsused, läheb Eestiski tühjenemine libedamalt.

Eesti eliit on suutnud kõik mis müüa annab maha müüa ning midagi käega katsutavat pole alles jäänud. Eks eliidil ongi juba välismaal elamised valmis vaadatud, Riigikogu liikmed ehitavad omale villasid lausa Taimaale. Inimestel Eestis enam suurt tööd pole ning nõnda polegi kellelgi lõpuks muud suurt mõtet kui Eestis veel kokku kraapida mis kraapida annab ning siis välismaale ära minna. Inimesi on viimase paarikümne aastaga õpetatud edu kummardama ja raha armastama ning juba sellest tulenevalt pole kellelgi mingit mõtet Eestisse virelema jääda. Ja ega Eestit enam suurt alles polegi, on jäänud üks vaene Euroopa Liidu tagahoov, kus varsti, piltlikult öeldes stepsel seinast välja tõmmatakse. Kuhu jääb üks kiire raudtee, mis aitab Soomest maad mööda Euroopasse jõuda ja ongi kogu lugu. USAs on selliseid tühje alasid küllaga, mis on sadade kilomeetrite viisi auto aknast põnevad vaadata, aga kus eriti peatust teha ei taha.

http://innojairja.blogspot.com/2014/04...
 
anna abi 04. mai 2014, kl 15.16
no kui madalale veel võib laskuda, nüüd kopime siia juba pooletoobiste innodeirjade blogisid. need pole ju tõsiset võetavad inimesed, inimese kohta, kes seda loeb, ütleb see nii mõndagi.
 
nõme 04. mai 2014, kl 16.18
Nõme on kirjutada, et vooh, need inimesed on pooletoobised ja neid ei tohi tõeselt võtta.
Kes on see määraja, et lahterdab inimesi pooletoobisteks ja täistoobisteks ja tea veel mis toobisteks..

Loen nt esimest korda seda juttu siit ja kui aus olla, siis on see tõsi, mis kirjas nende "pooletoobiste" blogis..
Nii just on, kahjuks või mitte, aga nii just on. Tuleb silmad lahti teha ja lõpuks tunnistada, et olemegi tõesti allakäiguspiraalil.
Vastik jah seda tunnistada, ikkagi oma esiisade maa ja oma rahvas, aga miskit pole parata, asjad ON s'itasti, vägagi s'itasti.

Kenasti paigas on asjad vaid nende jaoks, kes aegsasti jätsid südametunnistuse sinnapaika ja mõtlesid vaid endale ja rahale ja teadsid mingi imenipiga ette asjade kulgu, ning kindlustasid aegsasti ainult oma isiklikku tulevikku jaheaolu. Kui eetiline see aga on, see jäägu nende hinge peale surmani ja edasi veel. Oma rahva enamus paljaks riisuda, oma riik maha müüa ja mittekuimidagi mäletada ja veel irvitada kõige ja kõigi üle, no annab ikka heastada mitu põlve sellist ülbust......

Aga ega rahakummardajad seda uskuda taha. Nemad näevad lõputut majanduse kasvatamise võimalust ja lõpmatut rahavoogu kõiges....raha ju ikka vaid vedeleb maas ja see vaja iga hinna eest kätte saada.....viimse sendini...
 
to nõme 04. mai 2014, kl 17.09
sa ikka tead, kellest sa räägid? inno tähismaast ikka? paraku on ta pooletoobiseks ikka tituleeritud laiemaltki, kui minu poolt. hampelmann on ka hea sõnavalik olnud. tema blogi ju ikka ei loeks, nii madalale ju ei laskuks? keegi laskub.

siin siis sulle natuke tutvustust:

Innoga koos töötanud ja tänavuse Bonnieri ajakirjandusauhinna võitnud Äripäeva ajakirjanik Peeter Raidla ütleb otse: «Mõni lugu oli tal väga hea, mõni lugu nii ja naa. Oleksin mina tööandja, mina teda tööle enam ei võtaks. Ta on minu jaoks muutunud hampelmanniks. Inimesena oli ta Äripäevas töötades normaalne.»

Ühe endise kolleegi sõnul ei ole Innol ajakirjandusse enam tagasiteed.

«Tal on vint üle läinud,» on lühike hinnang.

siin siis kogu artikkel, üks paljudest, mis tema uusi "võlusid" kajastab.
 
to nõme 04. mai 2014, kl 17.10
http://www.ohtuleht.ee/196120/totaalne-muutumine-ehk-kuidas-tippajakirjanik-inno-tahismaast-uleoo-enesepilastajast-seksihull-sai

link siis ka ikka
 
õde 04. mai 2014, kl 17.33
Blogijate persoonid võivad meeldida või mitte meeldida, see on vaba valik, aga minu arvates konkreetne postitus on üsna õige :D
 
nõme 04. mai 2014, kl 18.39
Sõnaga annab inimesest kõige jõledam kurjategija kuvand luua ja sõnaga annab temast jumala kuju luua.
Sõnaga saab tappa ja sõnaga saab ellu jätta...

Mind ausalt ei loksuta, mida keegi kuskil kellegi kohta isiklikult on öelnud/kirjutanud, sest öelda võib igat moodi. Kõigi kohta võib öelda parimat ja halvimat, nii nagu parasjagu tuju ja soov on ja kasulikum tundub.
Kellegi arvamused ei ole samuti ainumas tõde, sest niipalju, kui on inimesi, on ka erinevaid arusaamasid.
See jutt, mis antud blogis on kirjutatud, on aga üsnagi lähedal tegelikule olukorrale meil. See ei tähenda aga, et kõik peaksid iga selle sõnaga 100% nõustuma.
Kes mõistab, see mõistab, kes mitte, siis jumal temaga.
 
nii on 04. mai 2014, kl 21.10
õde, sarnane tõmbab sarnast. ei imesta, et sulle meeldib.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!