Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
orjana välisriigis
 
õde 04. mai 2014, kl 21.53
to nii on

Sarnane tõmbub sarnast, ok. Mingil põhjusel tõmbab sind minu poole, mis sügavam põhjus küll sellel võiks olla?
 
eestlanna 05. mai 2014, kl 12.23
...väeteid ülalpidada, mõtlesin selle all, kui inimene jääb vanaks või haigeks ning tööd teha enam ei jõua, siis on vaja talle elatist maksta. Aga kui teises riigis teenitakse, jäävad maksud sinna. Ja palju neid ausaid maksumaksjaid üldse on? Enamuse neist moodustavadki paljukirutud ettevõtted. Vahendajaid on vaja, ei usu, et keegi külvab linaseemne mulda ja kasvatab riided selga. Banaanid ka ei kasva siin. Enne, kui sõimama spekulantideks hakkate, vaadake end hästi üle - kas ikka ei tarbi midagi sissetoodut? Maaletoojate elu pole lill, see on paras sahkerdamine sõna otseses mõttes, kus tambid raha välja maksude näol, mis on suuremad, kui kauba väärtus ise. Kes ütleb, et too asi maksab seal riigis nii vähe ja siin nii palju, mingu ja toogu ära enne, kui halvustama tuleb teisi toojaid.
 
kõrvalt 05. mai 2014, kl 13.30
lisaks pensionäridele on väetid ju ka lapsed ja lastega pered, mõelge ikka kui kohutav raha läheb emapalkadeks, rasedate ja laste tervishoiuks, sealhulgas hambaraviks, mis on riigi kulul. need on metsikud rahad. kahjuks ka väga suured rahad neile peredele, kus vanem ei viitsigi tööl käia ning elab igasugu toimetulekueotustest, mis riik maksab. + invaliidsuspensionid, mida on ka ikka väga-väga palju, igapäevaselt me ei näe neid invaliide, keda meil kahjuks ikka väga palju on hooldekodudes ja taastusravis ja muidu haiglas. kurb jah, aga nii on.

ja õde, kuule lõpeta juba see eneseimetlus, ei tõmba kedagi sinu poole, vastupidi ikka - oled tülgastav oma rumala jutuga.
 
õde 05. mai 2014, kl 14.13
Ka minul on õigus siin oma arvamust avaldada, olgu see milline tahes. Kas keegi hoiab sul revolvrit meelekohal ja käsib mu kommentaare lugeda või? Ise oled selle valiku teinud neid lugeda ja millegipärast isiklikult võtta.
Ka mina ei loe teatud kommenteerijate tekste, libistan vaid pilgu üle, sest tean, mis sealt tulemas on. Ilma et nende poole kobrana mürki sülgama hakkaksin. Soovitan sinulgi sama toimetulekuoskus omandada, läheb elus vaja.
 
to kõrvalt kõrvale kõrvaga 05. mai 2014, kl 14.25
Meie ajakirjandus on tihti kallutatud. Uudised võetud kontrollimata siit ja sealt. Kui kommenteerijad püüavad sellele tähelepanu osutada, siis kommentaarid kustutatakse. Lapspoliitika. lapsajakirjanikud, lapsemeelsed tulevikunägemused.
 
eestlannale 05. mai 2014, kl 16.14
"...väeteid ülalpidada, mõtlesin selle all, kui inimene jääb vanaks või haigeks ning tööd teha enam ei jõua, siis on vaja talle elatist maksta."

sul pole vist õrna aimugi, kui suured on eestis invaliidsuspensionid ja toetused nt. puudega lapse hooldajale, või lihtsalt üks keskmine vanaduspension.

töötan ja maksan ka juba 10 aastat makse välismaal ja suure tõenäosusega teen seda siin kuni pensionini, nimetage mind kodumaa reeturiks või kelleks tahes.

miks?
sest siin on mul ametiühingu kaudu kindlustus, mis tagab mulle korraliku sissetuleku ka siis kui peaksin osaliselt või täielikult töövõime kaotama.
10 aastaga kogutud pension on siinses mõistes väike, aga siiski suurem kui õnnestus eestis pisut üle 20 aastaga välja teenida.
ja orjana ei tunne ennast siin millegi pärast kohe üldse mitte :)
 
eelmisele 05. mai 2014, kl 20.22
jajah, tore on. ma ei tea, kaua sul veel pensini on, aga arvata võib, et järgneva 10 aastaga on ikka väga palju muutunud ka eestis. see tähendaks seda, et eesti maksuamet hakkab korralikumalt tööle ja maksupettusi ei saa enam teha, vot siis koguneb meil ka maksuraha ja siis saab seda ka pensioniteks jagada. ma ei usu, et 20 aasta pärast, kui mina pensionile jään, oleks eriti suur vahe pensionites välismaaga. oled sedapidi mõelnud?

ja taas kord ma pean tõdema, et inimesed ei suuda loetut mõista. siin materdatakse ja peetakse orjadeks ja rämpsuks ikka sellist joomalembelist eestlastest pagulasi, kes välismaal laamendavad, varastavad ja mustalt tööd teevad ja elavad kuuekesi kahetoalistes korterites. neil nüüd suurt pensionilootust küll pole. sina ilmselt endorjana ei tunne, aga kas oled uhke, et ei löö kaasa eesti ülesehitamises? tead ikka, kui palju on soome inimesed vaeva näinud, et soome on seal, kus on? sina lihtsalt lähed ja naudid? mnjaa, päris ablas suhtumine. kodumaale tuled ilmselt siis, kui siin teised on elu sulle sobivaks ja mõnusaks teinud? mnjaa, eks ta olee :(
 
to eelmisele 05. mai 2014, kl 21.09
mis mõttes inimene, kes teeb ausalt tööd ja maksab makse naudib?

Eesti maksuamet võiks tõesti tööle hakata ja poliitikud samuti toolivahetamismängude ja enese taskute täitmise asemel ka mõelda miks ikkagi inimesed on sunnitud mujale tööle minema ja muidugi midagi ette ka võtma. lihtsalt lubadused viie rikkama riigi hulka jõuda kõhtu ei täida.
samuti ei usu, et kui 20 aastaga pole kuigi kaugele teistele järele jõudnud (sissetulekute osas), et siis nüüd äkki jõutakse järele :) muudatusi kindlalt tuleb, selles ma ei kahtle, aga kas piisavalt...

aga loomulikult on ka minule oma nahk kõige lähem ja fakt, et ma ei ela Eestis näitab, et eriline patrioot ma ka pole.
selle umbes 15 aastat, mis mul veel pensionini jäänud on, kavatsen ma rahulikult elada ja vanaduspõlveks tagavara koguda.
vahet pole kus ma selle veedan, kas siin kus praegu, Eestis või hoopis kuskil palmi all.
igatahes on rohkem kasu ühest majanduslikult ise endaga toime tulevast pensionärist, kui ennast poolvigaseks töötanud ja sente veeretavast.


p.s. välismaa ei tähenda alati Soomet :)
 
õde 05. mai 2014, kl 22.42
Seda riigi ülesehitamise juttu oleme viimased 25 aastat kuulnud. Ja tulemuseks on demograafiline kriis, suure osa eestlaste vaesumine (ca 100 000 absoluutses vaesuses elavat inimest, mis tähendab alla 200 eurost netosissetulekut kuus ja ca 250 000 suhtelises vaesuses, mis tähendab alla 330 eurost netosissetulekut kuus 2012. aasta seisuga, hetkel on numbrid ilmselt veelgi nutusemad) ja Eesti elanikest tühjaks jooksmine. Keegi ei jaksa enam seda riiki üles ehitada, mis ainult käputäie eliidi jaoks hea on.

http://statistikaamet.wordpress.com/tag...
 
aga mina 05. mai 2014, kl 23.25
lõpetasin just filmi Putinist vaatamise ja olen vaimustuses inimese geniaalsest isikust.
Laulis nii imeilusa lõpulaulu, rääkis nii südamest prantsuse keelt, oskas pikalt ette näha rahade liikumist ja kasusaamise võimalusi....
Tõeline anne, fenomenaalne isiksus ja kurb mõelda, mida ta Ukrainas korda saadab ja omaenda rahvaga...õudne.
Teedeehitus on kullaauk ja egas meie Siim K muidu seda raudteed nii väga tähtsaks ei peaks ja maksku mis maksab seda ehitada ei tahaks. Samamoodi on temagi andekas haistma raha lõhna kaugele ette.
Ütle siis veel, et juudid pole targad, kavalad ja osavad.

Ja mis loeb neile pisikeste inimeste rahulolematus ja alla igasuguse arvestuse elatustase. Mitte muhvigi. Me oleme kõik neile nagu taustamuusika, mille saatel nemad oma asja ajada saavad, olenemata siinsetest kommidest, olenemata ükskõik, millisest rahva protestist. Kui olukord peakski kiskuma liiga "kuumaks", siis võetakse vastu otsus iseenda puutumatusest ja kõik sujub jälle nagu õlitatult.

Üks pisike kaubavedaja, üks pisike firmake, üks pisike inimene....mis loeb see neile, suurte rahadega mängijaile?
Seepärast ongi nii rumal ja mõttetu kiselda pisikeste rahakeste pärast, lasta end mõjutada mingist 25 eurist ja joosta heldinult oma olematut häälekest selle eest kohe kinkima.
Ainult ühtsus ja kokku hoidmine teeb iga üksikisiku pisikesest sõnakesest arvestatava suure sõna, kogu rahva ühise sõna.

Eks selleks ongi vaja õhutada erinevaid rahvakihte omavahelisele kismale. Vägagi kaval võte ju, sest kogu aur ja aru kulub siis omavahelisele kaklusele ja muu nägemiseks ning mõistmiseks ei jätku enam jaksu ega huvigi.
Hoidkem kokku parem, muidu ei muutu miski siin paremaks mitte kunagi. Ei humana kasutatud hilpudes ega sisseveetavates firma omades ja nii iga asjaga.
 
õde 06. mai 2014, kl 07.09
Ja eestlased ongi selle tee valinud - nad ei hakka vaenu õhutama, ei seisa oma õiguste eest, vaid lihtsalt lähevad vaikselt minema.
 
eestlanna 07. mai 2014, kl 18.46
10 aastat tagasi plaanisime kolleegiga mõneks ajaks Tenerifele kolida. Mitte raha vaid mõnusa kliima pärast. Otsisime seal töö- ja elukoha, tuupisime hispaania keelt, kuigi ka inglise keelega saanuks hakkama. Imelik oleks mitte osata kohalikku keelt. Asutanud oleks eestipärase restorani. Rannal oli müügis basseinidega maja, mis maksis 3 miljonit EEKi. Buumi ajal oli see raha tagataskust võtta. Hiljem oleks pakkunud majutust ja ekskursioone mitte 10-kordse, nagu turismifirmad, vaid näiteks 5-kordse hinnaga.
Kõik oli reaalne seni, kuni märkasime, kuis lähedased vaatasid meile otsa kui surijale, kaotusvalu hinges. Ühel hetkel murdusin, võtsin kassi sülle ning ütlesin, et jään praegu, aga lähen penskarina ära päikese alla.
Töö juures räägime tihti kolleegiga hispaania keeles, oi pahandust, sest teised ei saa aru, naerukoht kõigil.
Nii, õekene, ei saa ikka igaühest lihtsalt vaikselt ära minejat.
 
bob 08. mai 2014, kl 19.09
Ma arvan,et eestlanna ajab udu. Kui ikka ettevõtja oleks, ei mökitaks siin päev läbi, vaid teeks midagi. Pigem mingi ühiskonna kulul turritav ametnik...
 
eestlanna 09. mai 2014, kl 13.01
bob, mökitan siis, kui pean aega parajaks tegema. Momendil ootan tollilaost kauba kättesaamist, arvan, et tunnikese pean veel mökitama. Samuti ei usu, et on olemas ameteid, kus ei teki hetkekski vajadust lakke sülitada.
 
kle bob 09. mai 2014, kl 18.38
sul pole ettevõtlusest ilmselt suuremat aimu? mida sa kujutad ette, et ettevõtja peaks päevad läbi tegema? jah, kui ta on ise ka tegevjuht, et peab näpuga järge ajama, siis on ilmselt tööd kogu päeva (juhul, kui töö on ikka päevane). aga kui ettevõtte juht ajab lihtsalt asju, et kõik sujuks, seda kirja teel, telefoni teel jne, siis saab seda teha mis ajal iganes. mina näiteks teen rohkem õhtuti, päeval pole mõttelendu. kui nüüd aus olla, siis mul on enamasti terved päevad aega "mökutada". seega ei maksa ühe vitsaga lüüa kõiki. see on ikka palgatööline, kes peab kellaajast kellaajani tööd tegema, ettevõtja teeb vajaduse järgi, vahel mõne tunni nädalas vaid ja siis vahel jälle terve nädala 12-tunniseid päevi. tagumikutunde ettevõtja kontoris istuma ei pea.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!