Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
kolmeraudne ja EN
 
õde 26. aprill 2014, kl 13.43
Mulle ka paluks :)
 
rohkem ausust 26. aprill 2014, kl 15.47
Ma arvan, et kusagilt Tallinna TV saatest ma kuulsin, et seda seadust käseb meil vastu võtta mingi ELiidu osakond. See ka seletab, miks see teema mis ühiskonnale on täiesti tarbetu, on samal ajahetkel terves Euroopas üleval. Meenutage suuri proteste Prantsusmaal. Aga au ja kiitus Erki Noolele, et julgeb asjadest ausalt ja sirgelt rääkida. Mind ajab nii vihale kui poliitikud valetavad ja keerutavad.
 
lihtsameelsetele 26. aprill 2014, kl 18.47
kooseluseadus on tõusmas rahva pea kohale ähvarduse ja sunnina, majanduslike ja juriidiliste probleemidega pole sellel seadusel täna suurt pistmist, tema eesmärk on teine, eesmärk on inimestele pähe määrida teadmine, et homodel peavad olema suuremad õigused kui teistel. Homod on leidnud vajamineva raha oma tahte pealesurumiseks ja raha paneb rattad käima.
Selline seis on ühiskonnale moraalselt talumatu ja ainuke lootus on, et igale veale järgneb parandus. Milline parandus järgneb riigikogulastele selle "kangelasteo" eest? Elame, näeme.
 
prantsusmaa 26. aprill 2014, kl 18.55
Prantsusmaa protestilaine homoseaduste vastu oli võimas ja see peaks meie inimesi ka rohkem mõtlema panema, kes tegelikult seisavad niisuguste homoseaduste taga, kui ohtlik see ühiskonnale on, kui seda teed hakkame minema. Meie siin ääremaal ja Venemaa kõrval /jah selles küsimuses on Venemaast abi ja miks mitte seda olukorda ka kasutada/ on võimalik kõige suuremast homotrallist siiski eemale jääda, elada oma riigis lihtsalt ja oma rahva iidsete tavade järgi. Kui Venemaa saab, saame meie ka, aga seda tuleb nõuda oma läänemeelsetelt poliitikutelt, tuleb selgelt väljendada oma rahulolematust inimsusvastaste pseudoseadustega.
 
võeh 26. aprill 2014, kl 19.11
Te, viimased, olete küll koputada saanud. Häbi kohe hetero olla koos niisugustega.
 
eksole 26. aprill 2014, kl 19.42
Õde,
"Kooseluseadus on muidugi eelkõige majanduslike ja juriidiliste probleemide lahendamiseks"
Täpsusta, milliste probleemide? Milliseid neid probleeme ei saa juba täna niigi lahendada juriidiliselt? Kaasomand, testament, elukindlustus, kõike saab teha.
Nõme, et räägitakse, justkui see seadus lihtsustaks eelkõige vabaabielus elavate heteropaaride elu ja homopaaride teema on nii muuhulgas ja mitte kõige tähtsam seal. See pole ju nii.

Aga kuna seaduse pooldajatel jääb puudu tõsiseltvõetavatest argumentidest, siis apelleeritakse väitele "aga miks ka mitte". Kas pole nii?
 
eksole 26. aprill 2014, kl 19.50
Muidugi läbisurumisstrateegia on hea. Pika veenmise peale tekib erapooletul inimesel just see reaktsioon, et "issand küll, lõpetage see vaidlus ja võtke ometi seadus vastu, mis vahet seal on".
Ma ise olen ka paaril hetkel end ehmatusega tabanud mõtlemast, et "mis vahet seal on, kellele see halba teeb". Aga on midagi, mis kutsub mind ettevaatlikusele.
Järgmiseks teeme sarnaselt sookvootidele kvoodid ka homodele? Ja no täpselt samamoodi võiks ju siis suhtuda ka sellesse, et EV's on vene keel teine riigikeel. Meil on ju palju venekeelseid, ja "mis vahet seal siis on". Või siis üldse Vene koosseisu kuuluda.

Sallivus on hea ja vajalik, kuid liigne sallivus on juba selgrootus.
 
eksole 26. aprill 2014, kl 19.59
Ja ma ei ole homofoob, kaugel sellest! Homoseksuaalsed on inimesed nagu me kõik. Me ei suhtu ju ka aseksuaalsesse inimesesse teistmoodi tema seksuaalse huvipuuduse pärast. Vot siin on tõesti "mis vahet seal on".

Seaduse osas on küsimus hoopis muus. Võiks siis ka polügaamia seadustada? Nagunii on paljudel armukesed ja mõned elavadki mitmekesi koos.

Seadustamine annab justkui riigi ja ühiskonnapoolse õigustuse. Ja see on vale. Üks asi on aktsepteerida ja leppida, teine asi õigustada. Ja selles on vahe.
 
õde 26. aprill 2014, kl 20.24
Ausalt öeldes jätab kogu see temaatika mind üsna ükskõikseks. Ma ei tunne ühtegi homoseksuaalset paari ja see teema mind ka kuidagi isiklikult ei puuduta. Kui valida lahinguid, siis eelistaksin vaielda mõnes teises teemas.

Lihtsalt, sallimatus on midagi, mis kasvab lumepallina, kui sellel lastakse juhtuda. Täna põletame nõidu, homme topime inimesi koonduslaagritesse, ülehomme korraldame klaperjahti seksuaalvähemustele. See pole inimväärikusele kohane käitumine. Las teised inimesed olla, eeldusel et nad kaasinimesi ei kahjusta.

Ma ei tunne, et ükski homoseksuaalne paar, kes ametlikult abiellub, mulle või minu lähedastele kuidagi ohtlik oleks. Võibolla ehk ainult kerge naiselik kadedus, et inimesed on teineteist leidnud, tahaks ka.
 
rumalus ja ükskõiksus 26. aprill 2014, kl 21.22
rumalus ja ükskõiksus ongi see pinnas, millele istutatakse inimsusevastased kuriteod. Kedagi ei huvita enne, kui enda isiklikku perset ei torgi. Aga kui torkima hakkab, on hilja, õekesed.
Me juba armastame kõiki oma kurjategijaid, kes kallites eurovanglates meie raha eest ennast nuumavad, treenivad ja koolitavad, meil endil pole lastele söögi- ega huviringide raha, aga ikka armastame neid. Ja otsime juurde, keda saaks veel armastada...
 
õde 26. aprill 2014, kl 21.36
Ma ei näe seal seost. Seksuaalvähemuste ja vanglas olevate retsidivistide vahele ei saa ometi võrdusmärki tõmmata.

Aga ma arvan, et igaühel on õigus olla ka sallimatu ja väljendada oma vaateid. Kõike ei peagi sallima.
 
rumalus ja ükskõiksus 26. aprill 2014, kl 21.38
üks küsimus õele, et kuidas see homoseksuaalne paar ikkagi abielluda saaks? Kui seadus ära tehakse, kas tädile kasvab till või saab mõni härg selle peale vasikaga maha? Või võetakse lihtsalt heteropaaride iidne mõiste ja tava üle ja hakatakse sellega tähistama hoopis homoseksuaalide seksuaalset asendustegevust?

Sellisel juhul, mulle tundub küll, et minult tahetakse midagi ära võtta, kõigepealt võetakse minult ära sõna abielu, siis võetakse ära kehtiv loogika, sunnitakse ümber hindama loodusseadusi...

Aga selles on sul õigus, et sallimatus kasvab laviinina, peaksime ainult õiges suunas vaatama. Momendil Eestis keegi homosid ei ahista mingil moel, neil on kõikidega võrdsed õigused, aga nad ei ole ju sellega rahul, nad tahaksid heteropaaridelt ära võtta nende kooselu mõiste ja tavade mineviku, oleviku ja tuleviku, et istutada sinna siis oma seksuaalsete asendustegevuste ajalugu. Kui see pole ühiskonnavastane kuritöö, intellektuaalne vargus, siis mis see on?
Aga kui eeldame, et homode mõistus selliste mõttekäikudeni ei küüni, ju siis on tegemist lihtsalt kiusuga, sest tajutakse, et inimestele on midagi selles mõistes veel püha, ja homode küüned hakkavadki sügelema. Kui see nii ei oleks, siis võiksid homoteoreetikud luua endale omad sõnad ja omad tavad, vastavalt sellele seksuaalelule, mida homod elada saavad, kas pole?
 
õde 26. aprill 2014, kl 21.53
Jah, ma mõistan tegelikult küll. Ühiskonna ülesanne ongi kaitsta ka traditsioonilisi väärtusi, muidu on tulemuseks anarhia. Esindan siin enda arvamust. Kui korraldataks referendum, kas olen homoseksuaalsete paaride abielu registreerimise poolt, siis vastaksin jah. Aga nagu ma aru saan, sellist seadust ei ole plaaniski Eestis vastu võtta. Tehakse mingi poolpidune seadusekene, kus antakse kõigile natuke näpuotsaga, aga tõelist õigust, mida inimesed arvavad end väärivat, ei saa keegi. Hundid söönud,lambad terved. Rahul pole lõpuks keegi.
 
eksole 26. aprill 2014, kl 22.13
Mulle tundub, õde, et oled millestki valesti aru saanud.
Et siis sallimatus on sinu meelest see, mille see seadus peaks välistama?
Sallimatuid inimesi on kahjuks alati olnud ja sallimatust ei peaks tõesti sallima. Sellega olen nõus.

Homosid ei kiusata Eestis taga sugugi rohkem kui näiteks ülekaalulisi inimesi, üksikemasid, 45+ vanuses tibisid jne.
Homod saavad ka tänasel päeval ühiskonnaelust aktiivselt osa võtta, KOOS elada, kaasomandit omada, testamendiga pärandada jne.

Teisalt, kui üritatakse suurema osa rahva vastuseisust hoolimata (rahva käest ei küsita, sest vastus "ei" on ette teada) seadust läbi suruda, kas see pole sallimatus?
 
õde 26. aprill 2014, kl 22.27
Pigem väljendasin ennast ebatäpselt. Sallimatust ei saa seadustega reguleerida, küll aga selle sallimatuse väljendamist. Ja selles osas on seadusandlus paigas.
 
tumba 26. aprill 2014, kl 22.32
see õde siin ei saa millestki aru, millest jutt käib :)
 
loogiline 26. aprill 2014, kl 22.36
Üksik naine, tipsutab vaikselt veini ja kirjutab mida sülg suhu toob igasse foorumisse. Sel juhul ei peagi midagi millestki aru saama...
 
tumba 26. aprill 2014, kl 23.04
on ka teine variant: mängitakse meelega lolli, et vastase väitlusjõud ära nullida.
 
õde 26. aprill 2014, kl 23.12
Tere õhtust, kallid trollikesed :)
 
ka üks arvamus 06. mai 2014, kl 15.36
Muidugi on see homoabielude seadus. Teised on lisatud ainult suitsukatteks. Ja ega see homode asi nii süütu olegi. Ise seda värki niiväga ei tea. Räägiti, et vanemad mehed, mitte vanad, kes olid meesosatäitjad, meelitasid kenasid noori poisse, kes polnud sugugi selliste kalduvustega, oma võrku. Ja sedaviisi rikkusid ka nende elu: tehes neile välja, ostes kingitusi jne. Üldiselt suunates neid lodevat elu elama. Lugege kirjandust, minu meelest oli ka A. Hindi "Tuulises ranna" ühes osas see teema üleval.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!