Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
küsimus modele
 
njahh 21. oktoober 2014, kl 16.08
Kas see R....o, Prõ...a jne on foorumi mode või, et ta saab siin ohjeldamatult igas teemas ropendada? Kui teha aga tema tegevuse kohta märkus, siis leitakse, et kommentaar on sobimatu või sisaldab sobimatuid väljendeid.

Muide, need nn sobimatud väljendid on kirjas ka ÕS-is.

Mis ajas on sõnad ni...e, i...oot, k...at ja r.ve keelatud?
moderaator2 21. oktoober 2014, kl 17.31
Sobimatust teemast või postitusest saab teada anda meiliaadressil moderaator@delfi.ee saates sobimatut postitust sisaldavale teemale lingi või klikkides nupul "kohatu postitus". Seda viimast saavad, tõsi küll, teha vaid registreeritud kasutajad. Juhul kui avastame sarnased postitused igapäevase töö käigus teemasid sirvides, eemaldame need koheselt ja kehtestame kasutajatele oma töövahendite võimaluste piires kasutamispiirangud.

Mis mainitud sõnapiirangutesse puutub, siis vaatame need üle ja arutame moderaatoritega, kas need jäävad või eemaldatakse.
 
njahh 21. oktoober 2014, kl 17.48
kuidas on võimalik, et pikka aega igas teemas teisi naabrimehe juurde seksi küsima saatev postitaja on teile siiamaani nähtamatuks jäänud?
moderaator2 21. oktoober 2014, kl 17.54
Paraku on see nii, et mõne pahatahtliku kasutaja blokeerimine on keerulisem kui mõne teise. Me oleme probleemide tekitajatega (antud näide ei ole kaugeltki mitte ainuke) kursis ja püüame neile piire seada. Kui mitte teisiti, siis vähemalt postitusi ükshaaval käsitsi eemaldades. Eks siin seab omakorda tööaeg piirid, mistõttu tulevad appi ka foorumi kasutajad ja eelpool mainitud meiliaadress.
 
mida juttu 21. oktoober 2014, kl 18.03
lihtsalt kustutad ära ja kõik. sa oskad küll. siin ei ole mõtet seletada. kõik oskame lugeda ja teame, mis on üleval ja mis ei ole.
 
... 21. oktoober 2014, kl 18.17
nüüd kastutas ta nime "plette".on see mõni laps või vaimupuudega persoon, igaljuhul solgib ta teemasid ja ta tuleks tõepoolest blokeerida,kui raske see ikka olla saab?
moderaator2 21. oktoober 2014, kl 18.35
Likvideerisin postituse ja seadsin taas piirangud. Veelkord - saatke võimalusel selliste postituste kohta moderaatorite meilile teade (lisage alati ka link postitust sisaldavale teemale). Saame sel moel tõhusamalt reageerida.
 
ja-jahh 21. oktoober 2014, kl 18.52
njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kuidas on võimalik, et pikka aega igas teemas teis
> i naabrimehe juurde seksi küsima saatev postitaja
> on teile siiamaani nähtamatuks jäänud?

- see naabrimehe juurde saatja on üks leebemaid hulle siin veel, iseenesest täiesti normaalne mõte mõnele kanaajule soovitada naabrimeest külastada. siin on ikka kümneid kordi hullemaid vaimuhaigeid, anonüümne foorum meelitab neid ligi nagu kaki kärbseid. see moderaator2 võib rääkida oma ümmargust juttu, tegelikkus on paraku selline et delfi jättis peale viimast foorumi ümbertegemist sihilikult oma foorumi anonüümseks, ja seda ainsal eesmärgil - las hullud lällavad nõrkemiseni, põhiline et klikid ja reklaamirahad tulevad.
moderaator2 21. oktoober 2014, kl 19.11
Regulaarseid risustajaid on kasutajate koguhulgast ikkagi väga väike osa. Suuremas jaos tegutsevad siin foorumites asjalikud ja toredad isiksused, kes kedagi häirimata omavahel kas registreeritud või anonüümsel kujul suhtlevad.

Jah, igas foorumis on oma trollid, see on paratamatus. Mida suurem foorum, mida rohkem erinevaid kasutajaid ja huvigruppe ligi tõmbab, seda suurem on tõenäosus, et ilmub ka korrarikkujaid. Ja kohustuslik registreerimine ei tähenda ilmtingimata rikkumistevaba keskkonda.
moderaator2 21. oktoober 2014, kl 19.19
Igal juhul võib eelneva kokku võtta järgmiselt. Sellistel postitustel, nagu siin eelnevalt tähelepanu juhiti, ei ole foorumis kohta. Me ei tolereeri kasutajaid, kes selliseid postitusi teevad. Kui meie, st moderaatorite, silm neil pidama jääb, siis käsi ka reageerib. Kui ühest korrast ei piisa, siis kümnel või sajal.
 
ja-jahh 21. oktoober 2014, kl 19.21
ärme räägime mingisugustest korrarikkujatest, nimetame ikka asju õigete nimedega - räägime reaalsetest vaimuhaigetest, üks hull jõuab kümnetes kordades rohkem lagastada kui mingi suvaline korrarikkuja kes aeg-ajalt ennast lõbustab. huvitav millega lõppes see rasket paranoiat põdeva kaarsilla Helbe saaga kes aastaid oma Agot siin delfis taga ajas? ühel päeval jäi vait nagu sukk, ei tea kas sunniti kohtu abil vaikima või? delfi oleks lasknud tal elu lõpuni läliseda siin, seda oli ju näha ...
 
njahh 21. oktoober 2014, kl 19.35
mind üllatas, et kodaniku poolt ohtralt kasutatav sõna ni..uma on delfi poolt tolereeritud, kuid sõna ni.be on keelatud ja seda sõna sisaldavad postitused läbi ei lähe. Ja imelikuks muutus asi siis, kui läbi ei läinud ka need minu postitused, kui mainisin selle risustaja paljusid nimesid.

Kui see kodanik risustaks rubriigis teki all või minu pärast või halvas kogemuses, võiks seda veel taluda. Kuid kui mingi rõlgus ilmub leinava inimese või tõeliselt raske haige või äratuntavalt noore inimese küsimuse alla tervisemures või koolilapses, siis ületab asi ikka igasugused piirid.

Kuidas ei ole delfi võimeline sellist blokeerima? Kas ta teeb siis pidevaid postitusi erinevatelt IP aadressidelt? Sel juhul on ta ju tõeline arvutigeenius.
 
ja jälle 21. oktoober 2014, kl 19.48
saadeti kedagi naabrimehe juurde. mime otsi.
 
vaatame siis 21. oktoober 2014, kl 19.52
kaua see seal üleval on.
 
aga 21. oktoober 2014, kl 21.03
miks lasete siin rahulikult müüa ravimeid? see on seadusega keelatud ehk kuritegelik.
 
..... 22. oktoober 2014, kl 09.55
mis värk sul nende ravimitega on?kuigi ma ise ei vaja neid ega ka müü, ajab selline põtkimine naerma!seadusega on palju asju keelatud, selline ravimitega kaubitsemine pole küll kõige räigem kuritegu.mine paranda maailma mujal-kõik kohad narkareid ja vargaid täis!praegu päevakorral perevägivald,see on seadusega lubatud?ütle seal sõna sekka!
 
Helenavanje 22. oktoober 2014, kl 10.46
Mis mõttes pole kõige räigem kuridegu??
Mingid Des ja muud elukad müüvad siin rahus tervisele ohtlikku kaalulangetus tablette mis on KEELUSTATUD kogu Euroopa Liidus ja mitte midagi tema äritegevusega ette ei võeta.
 
kle mode 22. oktoober 2014, kl 17.59
miks sa ei tee oma tööd ja seletad ainult. perverdid ajavad nagu nimme siin oma saasta üles. ausalt, jääb mulje, et moded ise seda toodavadki. pimedusega lüöödud. mõttetud inimesed. mille eest teile makstakse? saasta eest?
 
pörvert 22. oktoober 2014, kl 21.49
Naljakas on tõesti, et ni.lbe ja d.e.biilne keelatud sõnad on. Justkui moderaatoriks oleks nunnade poolt üles kasvatatud ja ise nunnaks hakanud nüüdseks juba 80 aastane vanatüdruk, kes elus ühtegi räigemat sõna kuulnud pole ja seetõttu ka neid blokeerida ei oska.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!