Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kohutavad lapsed
 
appi 09. november 2014, kl 13.49
Kuigi aastaid juba üksjagu, jaksan veel üllatuda, kui kohutavaid lapsi ikka inimestel võib olla. Rääkisin ühe tuttava isaga ja küsisin, kas tema lapsed isadepäeval talle külla tulevad. Ja see õnnetu isa pidi teatama, et tema tütrekesed, kes on nii kõrgelt haritud enda meelest, mõtle ikka, magistrikraadiga, ei tule tema juurde, sest tema olevat mats, temal mingi nõukaaegne kõrgharidus ainult, sellisega ei kõlbavat suhelda
 
Cäthlyn-Klärolyn 09. november 2014, kl 14.03
Kas sa tõepoolest ei teadnudki, et tänapäeva noored naised ei hooli oma vanematest? Meie naabrimehe neljast tütrest ei käi ükski teda isegi vaatamas mitte.
 
samas 09. november 2014, kl 14.15
Arvata on, et põhjuseks pole mitte nõukaaegne haridus.
 
ingrid 09. november 2014, kl 14.25
Ma arvan, et asi pole ühe ega teise hariduses. Suhted ja läbisaamine on mõrased juba enne ja ega siis paremat tulemust ei saagi olla.
 
tuulike 09. november 2014, kl 14.29
pole halbu lapsi, on halvad vanemad.
kui lapsed isale külla tulla ei soovi, on tegu ikka sellega, et isa pole osanud oma lastega suhelda, pole osanud edasi anda soojust, ega lähedust.
minu isakesel, kes on nüüd mulla all, oli vaid paar klassi haridust. ometi olid tema ümber kuni surmatunnini ta lapsed.

appi
aga kardan, et nii ebameeldivast isast, nagu see "nõukaaegse kõrgharidusega mats" hoiaksin ka mina eemale. juba ainlt see üks lause andis sellest isast täieliku pildi.
 
Pert Vere 09. november 2014, kl 14.31
appi Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuigi aastaid juba üksjagu, jaksan veel üllatuda,
> kui kohutavaid lapsi ikka inimestel võib olla. Rää
> kisin ühe tuttava isaga ja küsisin, kas tema lapse
> d isadepäeval talle külla tulevad. Ja see õnnetu i
> sa pidi teatama, et tema tütrekesed, kes on nii kõ
> rgelt haritud enda meelest, mõtle ikka, magistrikr
> aadiga, ei tule tema juurde, sest tema olevat mats
> , temal mingi nõukaaegne kõrgharidus ainult, selli
> sega ei kõlbavat suhelda

Mina arvan et vastus peitub siin hoopis selles mehes.
Ükski normaalse suhtumisega isa ei räägi sellise kibestuva tooniga oma laste suhtes.
Põhjuseid võib olla kümneid, kindlasti aga mitte hariduses, mis põhjuseks tuuakse.
 
jajahh 09. november 2014, kl 15.00
Lapsed on süüdi, et isal ei ole nende jaoks aega olnud lähedast suhet luua? Äkki peaks imik ise juba esimesest kohtumisest issikesega suhteid looma hakkama? Temaga rääkima ja issikest valvama, kui see öösel ei maga? Te ei kujuta ette, kui palju on sellise vildaka arusaamisega mehi, kes lausa vihkavad oma lapsi, röögivad nutva imiku peale ja kõnnivad hoopis minema lapse juurest, sest lapse nutt on neile talumatu, aga vanast peast hakkavad neilt ei tea mida nõudma. Vanas eas ikka saadakse seda, mida lastele on sünnist peale antud.
Mu enda isal ei olnud erilist haridust, aga lastega ta raudselt oskas ümber käia, sai igas vanuses laste hoidmisega hakkama. Mingit küsimust ei olnud lastel ega lapselastel teda vanas eas hooldamas käia.
 
nõukaaegne kõrgharidus 09. november 2014, kl 15.23
on tõesti õudne!
 
tuulike 09. november 2014, kl 16.15
nõukaaegne kõrgharidus
loodan, et tegid nalja. vähemalt siis polnud seda võimalik raha eest osta, nagu praegusaegsetes kassikoolides.

jajahh
just nimelt.
 
nojahh 09. november 2014, kl 16.40
aga äkki pole issil lihtsalt piisavalt raha, et tütrekeste soove täita? Sel juhul on ta ju täiesti kasutu ja pole mõtet tema peale oma energiat kulutada. Ka selliseid lapsi on olemas, uskuge või mitte.
moosimadu 09. november 2014, kl 16.45
On-on sellised lapsed olemas, aga kes neid lapsi kasvatas?
 
juh 09. november 2014, kl 18.35
Selle isa vabandus, et tal nõukaaegne haridus, on tema otsitud põhjus millega varjata tegeliku põhjust...mida teab tema ise kõige täpsemalt aga mida ta ei taha tunnistada.
 
nojah siis 09. november 2014, kl 18.45
Ma mäletan kui minu isa oli ühel aastal meeletult solvunud, et ükski laps talle head isadepäeva ei soovinud.

Miks siis ei soovitud?

Aga sellepärast, et see vägivaldne alkohoolikust isa oli juba hommikul ärgates viinalt korgi maha keeranud ja poole päeva peal oli täis nagu vanakurat ise. Ei näinud mina põhjust, miks ma peaksin talle veel õnne soovima kui ta isana käituda ei oska, ka sellel ühel päeval aastas. Ei ole kindel, kas ta aru saigi, milles probleem.

Ikka on lapsed süüdi, et ei austa oma vanemaid. Tutkit. Ei austagi, kui põhjust andnud pole. Sellepärast pole ükski mees isa, et oma kotte tühjendatud sai. Käitugu nagu isa, küll siis suhtutakse sinusse kui isasse.
 
wwwwww 09. november 2014, kl 20.23
tahtsin kirj sama nagu "nojah siis" te ei tea mis seal kodus lapsepõlves toimus, kui lapsed olid väiksed, nüüd kui vanamehed ise vanad siis ootavad ja loodavad küll ...
 
arusaaja 09. november 2014, kl 20.38
teemaalgataja, kes oled sina, et kohut mõista?
 
klassika 09. november 2014, kl 21.11
Honore de Balzac "Isa Goriot"
 
elu on kingitus 09. november 2014, kl 22.10
Kui see halb isa poleks oma seemet teie ema vulva vahele lasknud, siis poleks teid olemas ja te ei eksisteeriks.
moosimadu 09. november 2014, kl 22.23
See pole isa, see on seemendaja. "Aitäh, isa, et sa ükskord kondoomi ei viitsinud kasutada!" - nii või?
Isaks kasvatakse koos lastega.
Laste lugupidamine kasvatamise ja kasvamise eest on tasu. Kui see osa elust on lohakalt tehtud, siis peab igaüks küll ennast tänama laste hoolimatuse eest.
 
panomees 09. november 2014, kl 22.28
Keegi peab seemendamise rasket tööd ka tegema. Isafiguurid tavaliselt ei saa selle tööga hakkama.
 
to panomees 09. november 2014, kl 22.52
Täpselt nii ongi. Naised ei soovi isafiguuridelt seda tööd.
 
vastikvastik 09. november 2014, kl 23.36
uhh kuidas ajab vihale. minu ema on sarnast juttu rääkinud, et meie vennaga ei hooli temast, sest meie oleme nüüd peened kõrgharidusega tänapäeva inimesed, meile ei sobi temaga suhelda, sest temal ei ole kõrgharidust ja meie peame teda matsiks nüüd. isa on juba mitu aastat surnud, aga tema alati oli ema vastu kena ja palus selline jutt lõpetada. tõesti ei suhtle eriti emaga enam, tähtpäevadel lastega käime külas, saadame vahel lastest pilte ka, räägime aegajalt telefonis ja oma algatusel oleme tal kodus ka pisemad remondid kinni maksnud ja tema maitse järgi valinud uued tapeedid ja põrandad ja veidi mööblit, sest meie meelest on normaalne, et kui meil on vahendid siis aitame teda, ikkagi meie ema.
samas temalt ei ole me kunagi saanud mingit sooja suhtumist. keskkooli lõpetamisel teatas demonstratiivselt ja valjult õues lillepeenarde juures kus sõpradega ja perega kõik fotosid tegid, et "jajah ta (mina) sai tartu ülikooli sisse. tark tüdruk, teadis kelle ees jalad laiali ajada". ma ei olnud keskkooli lõpuks rohkem suhtes olnud kui et paar korda olin kahe poisiga kinos/teatris käinud ja olin koguni 3korda suudelnud! mul oli nii häbi. peole ei läinud. arvasin, et kõik usuvad nüüd, et ma saingi ülikooli sisse, sest magan suvalistega. hiljem sain teada, et keegi ei võtnud seda juttu tõena ja et paljudel oli minust kahju, et mu ema nii rääkis. aga noorena ei suutnud mõelda selle peale kui absurd see oli. kui ma kord jõulude ajal olin kodus abikaasa ja kahenädalase beebiga helistas mulle üks ema naaber, et nii kole minust, et ma pühade ajal jätan ema üksi. sain pika loengu sellel teemal. ema oli käinud naabrite juures istumas ja oli maininud, et lapsed ei taha tema suguse matsi juures pühade ajal olla, me pidavat hoopis kuskil kallis hotellis tallinnas olema. elan emast paari tunni kaugusel ja teed olid jubedalt täis tuisanud ja isegi ilusa ilmaga poleks tahtnud vastsündinuga seda reisi teha. see oli meie esimene laps. sünnitus oli raske. kutsusime ema külla jõuludeks, aga ta ütles, et ta ei taha süüa jõulude ajal võõras köögis tehtud toitu. see, et mina ei tahtnud jõule ilma temata ja tahtsin, et ta tutvuks oma esimese lapselapsega ei olnud olulisem kui oma aasta tagasi välja vahetatud ahjus tehtud kana. nutsin telefoni otsas, kui proovisin ta ära rääkida et ikka tuleks. ta ütles, et olen lihtsalt sünnitusest liiga emotsionaalne. vend otsustas tol aastal, et ta tuleb oma abikaasaga minu juurde tähistama ja oma õepojaga tutvuma.
uhhhh, ärge rutake nüüd inimesi hukkamõistma. sina ei tea mis suhe nendel lastel oma isaga on. mina armastan oma ema väga, aga emadepäeval me midagi peale lühikese telefoni kõne ei tee, sest minu jaoks on see valus päev.
 
nojah siis 10. november 2014, kl 01.42
Paljud inimesed lihtsalt ei tea, mis tunne see on kui vanem ei ole käitunud EMA või ISAna.
 
nojah siis 10. november 2014, kl 01.50
Postitajale:
Ükski lapsevanem ei tunnista, et on oma lapsi valesti kasvatanud. Eriti juhul kui keegi lastest ei soovi vanemaga mingit tegemist teha, on tihti probleem just vanemas, mitte lapses.

Minu isa on olnud vägivaldne joodik ja minu ema on seda alati õigustanud.
Ma olen emale ise pakkunud, et võtan ta enda juurde elama ja ta on selle peale ainult naernud. (Kui varasemalt on mulle väitnud, et "mul pole kuhugi minna", kui küsinud, et miks selle vägivaldse joodiku juurest ära ei lähe. ja muidugi: "viimasel ajal ei joo nii palju")

Kusjuures ema sõnul on LAPSED alati süüdi, kui isa jälle vägivallatseb nende kallal - lausa täiskasvanu ikka saades!

Isa ja ema nüüd nutavad, et neil lapselapsi pole.
Keegi meist ei julgegi lapsi saades olukorras, kus me KÕIK kardame sama halvad vanemad olla, sest meie lapsepõlv on kohutav olnud.
 
Ülla-ülla 10. november 2014, kl 09.37
Minu lapsed veetsid oma isadepäeva mitte koos isaga, vaid vanaisaga, minu isaga. Mina samuti oma isaga.
Mis parata, elu on selline.
Põhjus: nii isa kui ka vanaisa suhtumine oma järeltulijatesse.
 
Wanna 10. november 2014, kl 09.49
ikka Isa Goriot nagau keegi eelnevalt kirjutas. kõik muu on ainult sõnamulina vaht.
 
Ülla-ülla 10. november 2014, kl 10.02
See sinu Isa Goriot on ainult üks võimalus paljudest ja eestlaste puhul suht harvaesinev võimalus. Palju te oma tutvusringkonnas selliseid tunnete? Ja päriselt, mitte ainult sõnades? Pigem juuakse raha maha või pannakse miskisse "ärisse", kuhu ta vaikselt kaob, aeg kulub õllelibistamisele või telekavaatamisele ja lapsed kasvavad enamuses omapead. Ja üsna suur protsent eesti meestest pigem laseb jalga ja ei taha oma lastest midagi näha ega kuulda. Ja eks isadepäeval on see siis näha.

Autorile - nuujah, see kohutav nõukaaegne kõrgharidus - ka minul on see ja emadepäeval on mu enamuses kaasaegse kõrgharidusega pojad väga kindlalt minu juures lillede ja muuga. Minu isal pole kõrgharidust ja ikka on isadepäeval kogu järglaskond tema ümber, mitte oma isade juures. Mine sa võta kinni, mis see kõrgharidus halb või hea on - ehk on see lihtsalt tigeda vanamehe eneseõigustus, ega ta saa ju avalikult välja öelda, et lastest varem hoolinud pole?
 
eks 10. november 2014, kl 10.36
Kuni pubekaeani sõltub laste ja vanemate suhe valdavalt vanemate oskusest ema/isa olla. Sealt edasi liiguvad lapsed elus sellega, mida kodust said. Täisealiste lastega jääb meil, vanematel, ainult tagajärgedega elada.
Ja kui keegi esitab ebamugavaid küsimusi, tuleb leida sobivamaid vastuseid, mis vähem oma ego riivaks :)
 
isa goriot 10. november 2014, kl 11.16
on samuti üks variantidest. aga seegi isapoolne viga, et ei ole suutnud ennast kehtestada, lastelt midagi nõuda, lastel lasknud endale pähe istuda. lapsed ei pea ka sellisest lugu.
 
topsivend 10. november 2014, kl 13.51
nõukaaegne haridus- ilmselt on tegemist kuue klaasi alkokooli haridusega..
minul ja isal on mõlemal nõukaaegne haridus, aga tema haridus kahanes sama kiiresti nagu suurenes tema joomarlus, lõpuks oli ta tavaline frigo-vend.
Tegelikult ta ei teadnud isegi seda, mis klassis ma õpin või kus koolis ma käin
Aga ega ta ei vingunud kunagi, et lapsed tast ei hooli, tal oli meist nii ükskõik.
Lapsena ma isa valida ei saanud, täiskasvanuna oli mul vähelat see valikuvõimalus- ma ei läinud mingi suvalise lakkekrantsi matustelegi
 
to Ülla-ülla 10. november 2014, kl 15.12
Kui mees oma naist armastab ning naine teda ära ei aja, ei kao mees oma laste ja naise kõrvalt mitte kuhugi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!