Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
elu seisab lihtsalt
 
kurb 12. detsember 2014, kl 18.31
Tunnen,et mu elu on nii mõttetu.Kirun ennast,et mul mingit haridust pole,ainult lõpetamata keskharidus.Töötan juba 4 aastat mingis nõmedas tehases,kus töö on surmväsitav,seal on nii palav jne..palk 500 e.Olen kena noor naine,tunnen,et minusugune ei peaks seal töötama,aga kardan ,et ei saa kuskil hakkama ja kardan nagu mujale minna.Ei tea isegi,mida ma teha tahan ja ega ma vist oskagi midagi.Tunnen,et elu seisab ja mina raiskan oma aastaid.Elan Pärnus ja siis pole töökohti võtta väga.Mujale ka minna ei taha,sest mu vanavanemad ja õed,vennad siin.Mida küll teha..
 
algatuseks 12. detsember 2014, kl 18.35
õppida õigekirja.
et peale koma käib tühik.
kuhu kirjaoskamatut mujale ikka tööle võetakse. tehas ongi sellistele õige koht.
 
mine väljamaale 12. detsember 2014, kl 18.35
Mine välismaale, vaata ringi ja kogu raha.
 
harimatule 12. detsember 2014, kl 18.42
algatuseks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> õppida õigekirja.
> et peale koma käib tühik.
>
> kuhu kirjaoskamatut mujale ikka tööle võetakse. te
> has ongi sellistele õige koht.

Interneti õigekiri, nutiseadmete õigekiri ja põhikooli junsude õigekiri on kõik kolm erinevat asja, ja ainult harimatud kuldmedaliga lõpetanud blondiinid ei tea seda.
Küüniline troll kaaperdab teemat õigekirjutusega. Punktid ja komad ei ole internetis nõutud, ja elus neid keegi ei väärtusta, ta omale pähe.
 
Kui 12. detsember 2014, kl 18.46
see nüüd tõsi on, mida kirjutate, siis - tööhõiveametite juures tegutsesid vanasti kutsenõustajad. Äkki tuleb seal katsetel välja, milles te hea olete, milliseid koolitusi oleks vaja läbida enda arendamiseks ja enesehinnangu tõstmiseks. Siis ehk õnnestubki leida see OMA ja õige koht päikese all?
 
piripiiiga 12. detsember 2014, kl 19.06
aga mida sa tahad teha? mida sa ei karda?

sa oled ise oma elu omanik ja kõik otsused on sinu teha. neid, kes on kindlad, et nad ei peaks selles elus olema, kus nad parajasti on, jätkub küllalt. neid, kes on samas asjas kindlad, aga midagi konkreetset olukorra parandamiseks ettevõtavad, väga vähe. üldmulje maailmast on selline, et kui ei ole eluga rahul, siis võetakse uus liising või uus mees-naine või loodetakse lotovõidule. see lotovõit võib ju vabalt tullagi, aga ära oota seda käed rüppes.
 
...... 12. detsember 2014, kl 19.33
Tunnen sama aga mul on veel lollim olukord. Elan sots korteris naabriks hullud joodikud. Jääb mulje et ma keskaegses shizoos vangis. Ema mul ka õnnetu ja haige hooldekodus.tööd ma teha ei jõua ,mõtetult elan tiksun hulludega sots majas. Kena naine aga elu on nulll....
 
siiski 12. detsember 2014, kl 19.35
> Interneti õ
> igekiri, nutiseadmete õigekiri ja põhikooli junsud
> e õigekiri

Õigekiri on siiski üks ja ainus, on su nutiseade siis Internetiga ühendatud või mitte :)
Väga paljud tööandjad välistavad esimeses ringis kohe need avaldused/kirjad/elulookirjeldused, kus õigekiri lonkab, kuna see annab pahatihti (mitte küll 100% alati, aga siiski sageli) tunnistust laiskusest ja piiratusest.

Aga teemaalgataja, mida sulle üldiselt (väljaspool tööd) teha meeldib? Mis on sinu tugevad küljed, mille eest sind kiidetakse ja tunnustatakse? On sul hea maitse ja ilumeel? Armastad küpsetada? Meeldib lastega tegeleda? Oled hea suhtleja ja rõõmsameelne? Oled kiire peastarvutaja? Osav autojuht? Füüsiliselt tugev ja sitke? Kiire reaktsiooniga ja täpne? Armastad nokitseda ja nikerdada?

Kui sa oled kuni 26 aastane, võid pöörduda Pärnu Rajaleidja keskusesse (Metsa 1).
 
.. . 12. detsember 2014, kl 19.37
Tunnen sama aga mul on veel lollim olukord. Elan sots korteris naabriks hullud joodikud. Jääb mulje et ma keskaegses shizoos vangis. Ema mul ka õnnetu ja haige hooldekodus.tööd ma teha ei jõua ,mõtetult elan tiksun hulludega sots majas. Kena naine aga elu on nulll....
 
ainuõige soovitus 12. detsember 2014, kl 19.41
Kui tõesti kena oled, siis sebi tehase omanik ära ja muretu elu kindlustatud.
 
kurb 12. detsember 2014, kl 19.46
No mulle meeldib,kui saan kedagi aidata.Olen hea autojuht.Meeldib meikida ja ilusad riided,mida ma endale väga lubada ei saa.Pole ju raha,et millegiga tegelema hakata.Ei kiideta ega tunnustata mind mitte millegi eest.Vahel tundub,et olen tühi koht.
 
kurb tõesti 12. detsember 2014, kl 19.52
Sa oledki tühi koht. Sinusuguseid on palju ja mille eest sind kiitma peaks. Harva kui kiidetakse ja siis pead ise ka pingutama, et kiitus välja teenida.
 
Tjah 12. detsember 2014, kl 19.53
Kui sa ise ka ei tea, mida sa tahad, siis on teistel ka keeruline sulle nõu anda. Ma soovitaks ikkagi kooli minna. Kas õhtukooli gümnaasiumiharidust saama või kutsekasse ametit omandama. Gümnaasiumis tegeletakse erinevate teemadega, äkki hakkab mõni valdkond meeldima või saad aru, milles sa tugev ja milles nõrk oled. Lisaks nõuab suurem osa tööandjatest vähemalt keskhariduse olemasolu. Vanavanemate ja õdede-vendade pärast ära end küll seo kohaga, kus sul väljavaated puuduvad. Kui mujal ei meeldi, saad ju alati tagasi minna.
Aga seda ära usu, et on olemas mitut sorti õigekirja. Need lambad, kes kirjaoskamatust "netikeelega" vabandavad, ei oska päriselt ka kirjutada.
 
Tjah 12. detsember 2014, kl 19.56
Ja püüa omale mingi pädevam huvi leida kui meikimine ja ilusad riided. Kui sa 500€ kuus kätte saad ja sellest huvialade jaoks ei jätku, siis proovi oma raha paremini planeerida.
 
küsimus 12. detsember 2014, kl 20.09
Milliseid ilusaid riideid sul on ja kust sa nad ostad?
 
nublu 12. detsember 2014, kl 20.42
algatuseks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> õppida õigekirja.
> et peale koma käib tühik.
>
> kuhu kirjaoskamatut mujale ikka tööle võetakse. te
> has ongi sellistele õige koht.

lisaks on vaja arendada endas empaatiavõimet ja viisakust endast nõrgemate suhtes. mitte haiseda ja vigiseda iga postituse peale.
 
ntx 12. detsember 2014, kl 20.45
Mine õhtukooli, lõpeta gümnaasium ära ja siis edasi kutsekooli kosmeetikuks. Pärnus hakkad suviti Skandinaavia vanaprouasid ilusaks jumestama :)
 
urve 12. detsember 2014, kl 21.40
Kosmeetikuna vaevalt rikkaks saad. Pärnus on ju suur Pärnu Kutsehariduskeskus. Sel on ka kursusi täiskasvanutele.Muidugi need maksavad. Maksta võib ka osade kaupa. Sanuti kui gümnaasium on lõpetatud, on rohkem töökohti valida. Pead ise ennast aitama, teised vaevalt aitavad. Julge pealehakkamine on pool võitu.
 
urve 12. detsember 2014, kl 22.01
Näiteks Pärnu kutsehariduskeskuses kursus Käte parafiinhooldus. Hind 60 euro. 27,28 veebruar. Saad ju tunnistuse. Kursus maniküüri algteadmised. Maksab 360 eurot (maksta võib kolmes osas. ) Jälle tunnistus käes. Kui meeldib ja oled võimekas, saad kuskile ärisse tööle. Vaevalt nad nii rangelt gümnaasiumitunnistust nõuavad. Katsu puhkust võtta, kui ei ole niipalju raha, laena. Aga ära unusta tagasi maksta.
 
imho 13. detsember 2014, kl 05.46
Eurorahade eest pakutakse igal semestril ka tasuta kutsekoolitusi töötavatele täiskasvanutele. Aga rikkaks ei saa üldiselt ühegi tööga, kui sa pole just erandlikult andekas, töökas, ettevõtlik ja hea õnnega.
 
to harimatule 13. detsember 2014, kl 06.49
harimatule Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> algatuseks Kirjutas:
> --------------------------
> -----------------------------
> > õppida õigekirj
> a.
> > et peale koma käib tühik.
> >
> > kuhu
> kirjaoskamatut mujale ikka tööle võetakse. te
> >
> has ongi sellistele õige koht.
>
> Interneti õ
> igekiri, nutiseadmete õigekiri ja põhikooli junsud
> e õigekiri on kõik kolm erinevat asja, ja ainult h
> arimatud kuldmedaliga lõpetanud blondiinid ei tea
> seda.
> Küüniline troll kaaperdab teemat õigekirj
> utusega. Punktid ja komad ei ole internetis nõutud
> , ja elus neid keegi ei väärtusta, ta omale pähe.

kuule, lammas, tao endale ise pähe, et inimene, kes on selgeks õppinud ja kelle jaoks on loomulik kasutada tühikuid õigesti (ehk siis alati peale kirjavahemärki käib tühik), kirjutabki alati õigesti. valesti kasutada oleks lausa ebamugav, see tühiku asukoht on nii sisse harjunud. nõuaks pingutust valesti kirjutada. ja sina tahad nüüd öelda, et keegi, kes muidu kirjutab õigesti, aga vot spetsiaalselt internetis kirjutab valesti? ja ei tea miks siis? et endast rumal mulje jätta? ise tööandjana ei palkaks sellist samuti muule tööle, kui vaid tehasesse konveieri taha. see ju näitab, et ilmselt inimene ei loe raamatuid, muidu ta ju märkaks, kuidas tühikud raamatutes asetsevad. ja kui ei loe, siis on silmaring piiratud ja midagi head sellisest oodata ei ole. karm, aga tõde.

teemaalgataja peaks aga vingumise asemel minema õhtukooli ja hakkama raamatuid lugema. küll tuleb siis ka kunagi ka parem töökoht parema palgaga. kõik on endas kinni, ega kui ise ei pinguta, siis kuskilt midagi sülle ka ei kuku.
 
moosimadu. 13. detsember 2014, kl 08.58
Mine klubisse ja rahulda oma seksuaalsed vajadused esmalt ära. Seejärel laabub kõik ise juba.
 
kuule "algatuseks" 13. detsember 2014, kl 10.11
jää ükskord oma õigekirja hädaga vait, kui teemal nõu anda ei mõista, eks!õigekiri võib sul ju korrektne olla, aga tundub, etvaimupuue on ikkagi!ravi ennast!!!
 
Jahah 13. detsember 2014, kl 10.15
Raamatute lugemine ja õhtukool ei anna paremat tööd.
 
njahh 13. detsember 2014, kl 10.18
neid vaid kursustel õppinud iluhooldajaid on meil juba nagu kirjusid koeri - mine kutsekasse ja õpi omale amet, mis ka tõesti midagi väärt on.
moosimadu 13. detsember 2014, kl 14.55
Töökoha vahetus pole kohe kindlasti mingi tohutu risk. Kui liiga kauaks jääd kohale, mida kirjeldad kui tüütut, tuima ja vähetasustatut, võid sinna "kinni roostetada".
See, et elukohta vahetades jääb suguvõsa maha pole muud kui vabanduse otsimine, saad ju ise ka aru?

Nooh.. üks, kaks, kolm... ja hakka milleski pihta. Ise. Kohe.
Sinu elu ju, teist ei anta.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati moosimadu 13.12.2014 14.56.
 
nõme 13. detsember 2014, kl 15.49
Nõme norida mingi tühiku kallal. Nagu hagijad.
Isegi ülikooli on lõpetanud täielikud düsgraafikud. Tean naist, kes kirjutab õudsate kirjavigadega, lõpetas ülikooli ja on koolis õpetaja.
Ei tea küll, kas ta veel praegu õpetaja on, aga töötas aastaid õpetajana. Tean, sest astusime lkoos ülikooli ning ta andis mulle oma õudsate kirjavigadega kirjandi parandada. Ei suutnud uskuda, et nii vigaselt kirjutav isik astub ülikooli, aga nii oli ning ka lõpetas.
 
just 13. detsember 2014, kl 16.13
Üks asi on düsgraafia, teine asi aga, kui inimene tühiku panemist ära ei õpi. Kirjavahemärk ja tühik, pealuu sees peab see olema, muidu ei ole ses karmis kapitalistlikus ühiskonnas, kus panustatakse kõrgharidusele, mitte mingit tööd peale liinitöö oodata, see on tõsi.
 
murjam 13. detsember 2014, kl 18.24
Poolik haridus pole vabandus,suurtes tehastes on tavaliselt võimalus tõusta ametiredelil, kui oled oma töös kohusetundlik, püüdlik ja nuppu jagub.
Mul samuti 12 klass jäi kunagi lõpetamata majanduslikel põhjustel, kuid karjääri tegemisel pole mind see seganud. Loevad ikka kogemused, isikuomadused ja kõva soov edasi liikuda.Eks tööandjad hindavad ikka pigem oskusi ja kogemusi, mitte alati paberit.Olen ise töötanud töödejuhatajana ja seega ka valinud endale meeskonda, seega tean, mida räägin.
Nagu ma Su kirjast välja loen, siis ega Sa ise väga ei püüa ka? Ainult hädaldad.
moosimadu 13. detsember 2014, kl 18.30
Kui töö ei huvita, siis pelga karjääri nimel on veider pingutada.
No aga tiksuda kohal, mis ei huvita -sellele pole ka mõtet.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!