Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Miks eestlasi alavääristatakse ning paadipõgenikke ülevääristatakse?
 
artist 25. mai 2015, kl 21.16
Ei ole kade, et oma rahvas kasuahnuses hülgab oma riigi. Ja kui võõrsil kehvasti hakkab minema, siis haub plaani, kuidas kasudega naasta.
Pagulased ei tohikski kuhugi riiki minna, kõik peaks elama oma kodumaal. Pagesid ja pagevad ka kümned tuhanded eestlased ära. Ainult raudne eesriie hoidis neid kinni. Valgekrae sai puurist välja ja läks lolliks. Mis siis veel kiruda värvilisi?
 
sapöör 25. mai 2015, kl 23.30
võib-olla oleme paarikümne aasta pärast ise need pagulased ja just araabia või aafrika riikidesse. jummal teab kuidas need maailmad jagunevad, islam tungib euroopaase, või visatakse siia paar tuumapommi...
 
murelik eestlane 26. mai 2015, kl 09.54
...01.18 ütles just seda, mida ise tahtsin ütelda, reisijad kaugelt teevad kirjavigu, aga ma saan aru, miks, nad on närvis ja neil pole aega pisiasjadele keskenduda, sest hinges on suur asi- meie rahva, maa ja rahvuse tulevik.
Ma olen muide ka palju reisinud ja on olnud juhust kohtuda igasuguste toredate igat värvi ja usku inimestega ja seni, kuni neil on oma koht ja minul oma, kus olla või kuhu tagasi tulla, on väga hea!
KUi vaja on poliitilise olukorra eest nii väga pageda, miks ei minda kasvõi Venemaale, kus on palju tühja maad, ei ikka Läände, kus kuulu järgi saadakse kergelt rikkaks ja tehakse suurt äri, ei kujutata ettegi, kuidas?
1000 eurot... einoh, kui see nali pole, siis on kena nali küll, see on lihtsalt p...ssepugemine teadagi kellele ja mis edasi saab, kama kaks.
Üldse- teisest kultuurist pärit rahvast hakatakse siin maal nagunii esialgu võõristama ja neil on endal algul väga raske, no edasi tekib juba protest, korrarikkumised, vägivald. Kes need pagulased on? Ikka noored mehed, kellel pole oma jõu ja valdavas enamikus lünklike teadmistega siinsest elust niipeagi midagi mõistlikku peale hakata. Ei, aitäh. Kui oleks maailmas mõni eikellegimaa, kuhu neid suunata, et harigu see maa üles ja elagu seal rahus, oleks hea, aga no pole kahjuks.
 
to artist 26. mai 2015, kl 11.13
Küll sina ikka oled oma rahva peale kade, see on nii uskumatu, päris tõsiselt mõtlen.

Me oleme nii väike rahvas, peaksime üksteist hoidma, üksteist hindama, ühte hoidma, meid on ju nii vähe.

Kes siis veel meid hoiab, kui me ise seda ei tee?

Kadestada Soomes tööl käivaid inimesi, no anna mõistust.

Muide meid on liiga vähe, et sisse lubada veel pagulasi.
Oleme kääbusrahvas.

Ei saa ennast võrrelda orantslaste või sakslastega, kui palju on neid, kui vähe meid.
 
to sapöör 26. mai 2015, kl 11.32
Saad väga hästi aru, et pagulastel on võimalus minna MÕNDA TEISE ARAABIARIIKI, kas neid riike vähe on või?

Küllalt rikkaid araabiariike, kust nad kaitset leiavad. Miks nad sinna ei lähe?

Saavad minna kasvõi Saudi-Araabiaase, Emiraatidesse, Kuveiti, Katarri, mis kõik on rikkad riigid, palju rikkamad kui meie.

Praegu toimub teadlik rahvaste segamine, sest segunenud massi kergem valitseda.
Ära õigusta seda julma protsessi.
 
Der Spiegel 21/05/2015 26. mai 2015, kl 12.04
Maineka saksa ajakirja DER SPIEGEL andmetel on Euroopa Komisjon põgenike kvootide küsimuses jõudnud arvutuskäiguni, mis tähendaks Eestile ca 10 000 põgenikku vastuvõtmist. Eesti avalikkust on seni teavitatud kordades väiksemast numbrist. Varem tutvustatud kvoodisüsteemi alusel plaanis Euroopa Komisjon Eestisse 326 põgenikku. Komisjoni sõnul tekib ümberasustatud põgenikel kohustus viibida sihtriigis vähemalt 5 aastat. Teise liikmesriiki edasirändamise korral ähvardab põgenikku koduriiki tagasisaatmine. Euroopa Komisjoni hinnangul läheb kvootide alusel liikmesriikide vahel ümberpaigutamisele 20 000 põgenikku, väites, et sellise arvu ümberasustamine Euroopa Liidus on pigem sümboolne žest. Eelmisel nädalal räägiti veel täiendava 40 000 põgeniku jagamisest. Tundub, et Euroopa Komisjon plaanid sellega ei piirdu. Numbrite jada loomine tabelites on viinud Euroopa Komisjoni liikmed tasemeni, kus nad ei hooma enam tegelikkust ja hõljuvad ringi roosas udus. Sellele lisandub pidev vassimine. Euroopa Komisjon peab riikidele määratavad koodid avalikustama homme 27.mail. Juba praegseks on teada, et kvootide määramise metoodikas on olnud palju vigu ja veelgi rohkem hämamist.

UU

508



Allikas: Der Spiegel 21/05/201015
 
to artist 26. mai 2015, kl 12.35
Miks pagulased ei lähe oma kutuurile lähedasse riiki Katarri, Kuiveiti, Bahreini, Saudi - Araabiasse, Emiraatidesse, Omaani ?
Need riigid on Eestist palju rikkamad.

Elatustase on seal palju suurem kui meil, samuti sarnane kultuur.

Miks tulla võõrale maale, kus on täiesti erinev kultuur, keskkond, kuhu nad üldse ei sobi?
Nad on meie hulgas võõrkehad, me ei sobi kokku iial, probleemid tekivad.

Oma rahvast kadestada on küll väga labane ja madal.
 
nad on alati suures kambas 26. mai 2015, kl 13.18
10 000 pagulast tähendaks näiteks Viimsi valla elanikkonna asendumist araablastega. Kujutate ette, mis sellises getos toimuma hakkab? Ei soovitaks burkata naistel liikuda. On teil aruraasu peas?

Otsustage ära, kes on see ametnik, kelle kätele jääb immigrantide poolt sooritatud nende kultuurist lähtuvad mõrvad?

Eestlaseid on üldse 500 000, ülejäänud on umbkeelsed okupandid ja ida immigrandid.
 
nii ongi 26. mai 2015, kl 13.20
Saate näha, kes hakkavad Riigikogus istuma ja meie eestlust kaitsma. Ups, ei mingit eestlust, tehakse veel 3-4 uut riigikeelt, omasooliste abieludega saadi kõigest 40 häälega hakkama, pidage neid hääletanuid meeles, enne kui jäljed internetist kustutatakse.

Hääletasid - oled alatiseks süüdi, vastutad!
 
to artist 26. mai 2015, kl 13.34
Kuidas sa aru ei saa, et see on räpane rahvaste segamise poliitika ja äri.

Kellelegi on see väga kasulik.
Hämmastav lugeda, et sa lihtsameelelt õigustad seda.

Selleks, et rahvaid paremini valitseda, ongi segamine vajalik + kasulik äri.
Ei tehta midagi niisama, rahvuste sunniviisilisel segamisel on oma eesmärk.

Labane ja nõme on võrrelda Soome tööle läinud eestlast kaugelt maalt tulnud pagulastega, kes meie keskkonda üldse ei sobi.
 
Valitsus peaks toetama immikate asemel etnilisi eestlasi, kes soovivad koju tagasi tulla! 29. mai 2015, kl 17.36
Eeesti Valitsus peaks igale Eestist lahkunud eestlasele pakkuma naasmise motivatsioonipaketti, mis maksab tegelikult tohutult vähem kui ISISe noorte võitlejate ülalpidamine koos hiljem siia tarbnitavate peredega.

Miks pole Eesti Valitsus ribalates röivastes olevad ministrid soovinud üritatdagi siit lahkunud eestlastele pakkuda naasmise eest mingeid toetusi?

Enamus ei lahku ülipalkadele, vaid saavad välismaal koduigatsuses piineldes kuidagi hakkama. Eestis poleks töökohtagi.

Miks Valitsus tegeleb pideva ning sihiliku ehk tegevusetuse kaudu korraldatava etniliste eestlaste eemalhoidmisega?
 
eelmisele 29. mai 2015, kl 17.50
See küsimus huvitab mind ka.
Miks ei ole mitte midagi tehtud, et omasid, eestlasi koju tagasi meelitada ?
 
kanamunade reklaam Partsu näitel 29. mai 2015, kl 18.21
Ühe eestlase koju naasmisega on kulusid tohutult vähem, pole ISIS probleeme, pole vaja hakata neid koolitama ja poputama, nad hakkavad ise kohe tääle ning neil on juba EV kodakondsus.

SEE OLEKS PALJU SOODSAM NING AITAKS MEIL OHUTUL VIISIL RAHVAST LIITA!

MIKS EESTI VILETSUS EI SUUDA TOOMPEAL MUNADESÜGAMISE KÕRVALT NORMAALSEID ASJU TEHA?
 
1000 eurot kuus peopelae ja mitu aastat? 29. mai 2015, kl 18.27
Räägitakse kolhoosiaegadest seisma jäänud kolimajadest ning hoonetes. Tehku üks korda ja pakkugu majandushädas põgenenud eestlastele võimalust alustada kodumaal uut elu, vajadusel toetades tasuta või omahinna alusel tulevikus tasutava pisilaenuga elamispinda?

Aidata leida rakendust ja mingisugust tööd? Praegu on Eestis inimesi, kes on täiesti kodutud ning vajaksid sellist võimalust! MIS TÖÖD ON EESTIL PAKKUDA PAGULASTELE, KUID EESTLASTELE POLE PAKKUDA?

Ainus mis toimub: ei toimu midagi, hoopis paadipõgenike ja ISISe huvide kaitse on ülim?
 
ang 30. mai 2015, kl 17.14
"1000 eurot kuus peopelae"

Kustkohast te selle numbri võtsite? Näidake mulle mingitki adekvaatset allikat, mitte kellegi teise poolt räägitud kuulujuttu. Konkreetset viidet tahan näha.

Lisaks tahan näha asjalikku viidet, mis kinnitaks, et neile antakse tasuta elamine.

Veel tahan ma näha tõestust selle kohta, et kõik asüülitaotlejad on islami radikaalid.

Pole vaja levitada kuulujutte ja hirmu, pigem mõelge, kas teil oleks omalt poolt võimalik midagi selle heaks teha, et siin juba olemasolevad asüülitaotlejad tunneks, et eestlus on kaitsmist väärt. Te võtate võõra vihkamisega vastu ja siis imestate, miks ta teid ei armasta?
 
to ang 30. mai 2015, kl 18.20
Just tulebki pagulasi vihkamisega vastu võtta, muidu sigineb neid siia imekiirusel nagu prussakaid ning enam neist lahti ei saa.

Kui näevad, et eestlane on lammas, siis hakkab neid riburada pidi siia tulema.
See ei olegi oluline, kas toetus on 1000 Euri või 700 Euri, pagulasi ei ole siia vaja.

Meil on isegi ligi 40% pagulasi ida poolt, milleks siis üldse Eesti, kui elanikud on pea kõik mustanahalised, araablased, venelased?
Siis ei ole Eesti riiki üldse vajagi.
 
ang 30. mai 2015, kl 19.25
Näita mulle seda adekvaatset allikatki, mis 700 eurost räägib. Lihtsalt pane viide või link, niisama tühja ei maksa plämada. Eesti riigi eesmärk on eesti rahvuse, keele ja kultuuri kaitse, kui sinu eestlus hävib 1000 või 2000 teist karva inimese Eestisse asumise, eesti keele õppimise, Eestis töötamisega, siis keda siin süüdistada? Ma pakun, et sind.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati ang 30.05.2015 19.27.
 
to ang 30. mai 2015, kl 19.51
Millest sa aru ei saa?
Vahet ei ole, kui palju abiraha saama hakkavad, probleem on juba see, et siia üldse tulevad.

Meie esiisade verega kaetud maale lagastama.
Aafrika on suur ja lai, samuti Araabia poolsaar, miks sinna ei lähe?
Seal neile kultuuriliselt palju sobivam keskkond, Araabia poolsaarel kõrgepalgaline töö, palgad palju suuremad kui meil, hinnad odavamad, miks ei lähe?
 
to ang 30. mai 2015, kl 19.55
Ütle, mida mina teha saan, kui üksinda Eestisse jään?
Pagulaste hordide eest põgenetakse välismaale, mina nagunii kuhugi minema ei hakka, mida mina ainukese eestlaena siin muuta saan?

Pealegi kui Eestis on 95% araablasi, mustanahalisi, venelasi ja 5% eestlasi, siis mis keel siin valitsema hakkab ning kes?
See armetult väeti 5% eestlasi jääb 95% pagulaste kõrval nii varju kui varju.
 
ang 30. mai 2015, kl 20.27
Hahaha, hordid!!!

"2013. aastal sai Eestist varjupaiga seitse (7) välismaaalst, kuid asüüli taotles kokku 97 inimest ehk kaks Süüria ja kaks Venemaa kodanikku, üks Afganistani, üks Pakistani ja üks Valgevene kodanik. /.../ Politsei- ja piirivalveameti andmetel sai Eesti mullu (2014.a.) 157 varjupaigataotlust kokku 24 riigi kodanikelt ja ühe taotluse, mille esitaja kodakondsus ei ole teada. Eesti rahuldas taotlustest 20 ehk seitsme sudaanlase, nelja Süüria ja nelja Kosovo kodaniku taotluse, samuti said asüüli kaks Bangladeshi ja kaks Palestiina okupeeritud alalt saabunud põgenikku ning üks Venemaa kodanik."

HORDID.
Ma ei tea ühtegi inimest, kes oleks Eestist lahkunud pagulaste tõttu. Kas sina tead?
 
ang 30. mai 2015, kl 20.32
Pagulased vajavad lisaks rahalisele ja esemelisele abile ka heade inimeste tuge oma elu sisseseadmisel Eestis. Pagulased vajavad kohalike inimeste abi muuhulgas eesti keele õppimisel ja praktiseerimisel, töö otsimisel, asjajamisel riigiasutustega ja kohaliku omavalitsusega ning arvuti õppimisel.

Mine ja aita, tee neist sellega tänulikud eestimeelsed inimesed, mis sa plõksid. Kadedus, et teistele inimestele ajutiselt peavarju antakse, kui nende kodu ja pere sõjas hävitatud on?
 
kuulge kuulge 30. mai 2015, kl 20.52
Miks siia Ukraina põgenikud ei tule ega tooda, vaid täisjõus muslemid? Selle pärast, et siin hävitustööd teha!
 
to ang 30. mai 2015, kl 23.15
Sa lausa naudid oma idiootlikku pläma ning oled veel uhke ka, kui vaimukas oskad olla.

Ütle ausalt, mis mõnu sulle pakub sellise ajuvabaduse kirjutamine, mis rahulduse sellest saad?
Kes neil keelab minna lähemale riikidesse, mis on kultuuriliselt palju sobivam, kus on neil palju kodusem ja harjumuspärasem.

Ise tegid endale mustanahalisega lapsed ning nüüd on oled kohe täiesti ära pööranud.
 
ang 31. mai 2015, kl 01.33
Äkki mu lapsed on triibulised hoopis? Mummulised? Mismoodi nad asjasse puutuvad? Ei paista, et keegi suudaks allikaid näidata, kust need rahasummad, mida populistlikult karjutakse, võetud on. Kui Ukraina konflikt enam lokaalne pole (hoidku muidugi selle eest), küll siis tulevad ka nemad. Loodetavasti olete te nende vastu lahkemad, valged ju ikkagi. Kuigi ega keskmine eestlane ise ka valge olla taha, miks muidu rannad ja solaariumid tuubil täis on... :D
 
to ang 31. mai 2015, kl 02.40
Sa valetad jube palju, enda kohta nimelt.
Ise sa enam ei mäletagi, mida kokku bluffinud oled.
 
ang 31. mai 2015, kl 02.45
Räägi teemast, vasta mu küsimustele, kui soovid, isiklikele rünnakuile ma ei viitsi vastata.
 
to ang 31. mai 2015, kl 02.49
See ei ole isiklik rünnak. Lihtsalt huvitab, miks oled eelnevalt valetanud kasvõi oma laste kohta. Ütlesid, sul on ainult kaks last, nüüd tuleb välja, et rohkem, samuti abikaasa kohta valetasid.
See ei ole absoluutselt rünnak, lihtsalt ei mõista, miks selliseid asju valetama peab.
 
ang 31. mai 2015, kl 02.51
Nüüd tahaks küll näha, kus ma olen kunagi öelnud, et mul kaks last on? Ja konkreetselt palun.
 
ang 31. mai 2015, kl 02.52
Ja abikaasa kohta mida täpsemalt? Too konkreetseit välja minu sõnad, mitte sinu enda luul.
 
to ang 31. mai 2015, kl 02.56
Et su abikaasa on valge. Praegu selgub, et mustanahaline.
Pean seda kohta otsima hakkama.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!