Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Täiesti loll unenägu
 
midaiganes 07. juuli 2015, kl 22.19
Ma üldiselt unenägudesse ei usu ja täide pole ka vist midagi läinud, igatahes ei mõtle ma eriti selle peale, mida unes näen (tavaliselt). Aga mõnikord ikka juhtub mingi selline loll uni, et veel ärgates on kuidagi paha tunne südames. Asi siis selles, et olen kellegi ära tapnud ja kuriteo jäljed ära peitnud, aga siis kõnnin ringi ja tean, et asi võib varsti ilmsiks tulla ja ise veel kahetsen ka, et miks ma küll nii tegin. Üks naljakas versioon sellest unenäost oli, et olin kellegi pea maha löönud ja läksin kuhugi, see pea oli kotis, otsisin kohta kuhu peita, vaatasin kotti, et kas on ikka veel seal- kapsapea oli, aga ikka tundsin ennast hirmsasti süüdi ja kartsin, et kohe jään vahele... Ma ei tea, kas olen liiga palju kriminaalromaane lugenud või äkki ongi mul mingi alateadlik tapahimu. Olen tavaline keskealine naisterahvas, mehest ammu lahus( ilma suuremate tülideta läks see lahkuminek) lapsed täiskasvanud, oma elu peal juba. Tööga olen ka täitsa rahul, elu on nagu täitsa korras, aga millest siis sellised öised õudukad?
 
variant 07. juuli 2015, kl 22.40
Lase südant kontrollida. Niisuguste unenägude ajal on võimalikud tõsisemad rütmihäired, mis põhjustavad luupainajaid.
 
pea 08. juuli 2015, kl 01.03
vaatasid valimiste ajal liiga palju mikseri reklaami
 
hmm 08. juuli 2015, kl 10.42
unenäod ei ole oma olemuselt iial lollid. kujundid, pildid, mida uni näitab, võivad olla jaburad, tobedad, üllatavad vms.kust nad täpselt pärit on ja miks uni neid just nüüd kasutab, on paras pähkel.
su unenäod on sina ise ilma erksa teadvuse osalemista. kontrollmehhanismid on pealt maas ja organism sõelub päevaseid sündmusi.
emotsioon tuleb sügavamatest kihtidest kui on ajukoor. emotsioon on niisiis ikka õige, ta on lahti pääsenud, unepilt annab tunnet edasi. pildi elemendid, tegevused, nüansid näivad olevat juhuslikud aga ometi pole seda, kuna nad toetavad emotsiooni. toovad mingi asja sõnumi sinuni.
unenägu on tagant järgi olnu sõõlamine.

sellest unenäost jääb mulje, et oled oma elus mingil põhjusel ja teatud osas "jalad maast lahti". segadus ja muretsemine millegi pärast. tunne on unes sama, mis päeval, aga eredamalt. päevasündmused ja liiga tark meel tõrjuvad päeval mingi ärevuse, mõttealged, tähelepanekud eemale. aga öösel on see kättesaadav.
su uni on täis ka kujundeid (pea, kott, tapmine, kartmine/salgamine. kust need tulevad- ei tea, ei tunne sind ja su elu. ütlesid, et vaatad-loed kriminulle vbl sealt, aga see pole siin arutades nii tähtis.
millist tarkust sa siis varjad, tõrjud, peidad ENDA EEST? samas teadmine pea näol kotiga kaasas. loomulikult vaadates on ta kapsapea, aga see ei muuda teadmist, mis seal kotis tegelikult on- teadmised ja su tarkus! oled endas midagi välja tõrjunud(mingi info, faktid, kellegi käitumine jne, mis sind on puudutanud - kellegi tapnud). teadmine, tarkus- sümbolina, on peana kotiga kaasas. võiksid seda oma päevaeluga seostada püüda.
ja unedega on ka nii, nagu keegi eelpool ütles: ihulised hädad võivad ka tunda anda. kuigi selle unenäoga ma eriti viimast ei usu.
 
hmmile 08. juuli 2015, kl 11.17
Sa paistad olevat asja uurinud, mis sa arvad, miks siis unes aju nii allegooriliselt ja metafoorselt asju töötleb ja meile näitab, aga päeval ei saa inimesed vahel naljastki aru, mingitest keerulisematest seostest rääkimata?
 
sirtsu 08. juuli 2015, kl 11.39
Nii naljakas, vaatasid kotti, kas pea on alles, aga kapsapea oli hoopis kotis :)
ex-riigiametnik 08. juuli 2015, kl 11.46
Sümboleid võid tõlgendada mitut moodi, aga see, mis loeb, on emotsioon.
Kui tunned end süüdi - no ju sa siis midagi väga kahetsema pead. Kas oma tegu või kogu eelnevat elu või miskit muud või on see pahategu veel tulemata . . . igatahes midagi sa teed või tegid, mida tagantjärele kahetsed.

Nii et ole oma tegudega ettevaatlik, võid kellelegi midagi halba teha, ka kogemata!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!