Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
PRISMA tarbijavaenulikkuse ilmingud
 
123 10. juuli 2015, kl 01.24
PRISMA Peremarketis on viimastel aegadel hakanud toimuma hiilivad hindadega seonduvad muutused (ja ikka ühes suunas), millest muidugi keegi targu kõva häälega juttu ei tee...

1. Viimastel nädalatel on hakanud ilmuma (osadele toidukaupadele igas tootegrupis) valikuliselt uued hinnasildid, millel hind on trükitud märgatavalt suurema kirjaga numbritega. See suurus on küll tore (näeb kaugemalt), kuid... Nendel uutel siltidel on ära kadunud/kaotatud toote kilogrammi (liitri) hind, mis senistel siltidel kõigil on lisaks tooteühiku hinnale alati olemas! Kas nüüd peab tarbija ise kalkulaatoriga neid kilohindu välja arvutama hakkama, et tooteid võrrelda saaks?

2. Viimastel nädalatel on mitmetel erinevate kategooriate toidukaupadel tehtud vaikselt hinnatõus, mis sageli on täpselt +10%, miskipärast just selline matemaatiliselt ümmargune number, kuigi täiesti eri tootjate toodetel. Seejuures ei ole tegemist kuu sooduspakkumiste tavalise roteerumisega (endise hinna taastumisega).

3. Kolmandaks muidugi see juba mõnda aega teada tõsiasi, et alates möödunud aprillist Prismades enam ei tehta aeguvatele toidukaupadele mingit allahindlust viimasel päeval ega isegi mitte õhtutundidel. Huvitav, et kunagi oli see allahindlus 50%, siis asendati 30%, nüüd kaotati seegi ära. Ometi neid eelmise päevaga aegunud tooteid läheb igal hommikul mahakandmisele jätkuvalt ikka. Äraviskamine on odavam kui allahindluse tegemine?
 
m 10. juuli 2015, kl 07.02
Odavam tuleb kui inimesed täishinnaga toote ostavad. Siltide kleepimine ja jälgimine maksab ka ju
 
vana chanson 10. juuli 2015, kl 08.50
Oi, se kõik on kogemata....
 
jah 10. juuli 2015, kl 09.00
"Nendel uutel siltidel on ära kadunud/kaotatud toote kilogrammi (liitri) hind, mis senistel siltidel kõigil on lisaks tooteühiku hinnale alati olemas! "


Seda olen ka mina märganud et kilo hind on osadel kadunud.
ex-riigiametnik 10. juuli 2015, kl 09.41
Mina küll ühtegi Prismat ei kasuta, aga tekib küsimus, et kas neid siis tõesti enam ei kontrollita? Tean, et näiteks Pirital asuv pisike arvutifirma sai mõned aastad tagasi lausa trahvi, et tal ei olnud arvutipoes mahutitel liitrihindu (nad müüsid seal ka ekraanipuhastusvedelikku aerosoolpudelis ja mingeid tühje nõusid). Olen ka ise väiksemas poes näinud müügil viieliitrist tühja plastmasskanistrit sildiga "hind 25 krooni, 1 liitri hind 5 krooni" ja itsitanud, mille peale müüja ka itsitas ja ütles, et see liitrihind olevat ametlik nõue.
Ehk keegi Prisma kasutaja kaebaks tarbijakaitseametile? Tulevad kohale ja panevad korra majja.
 
xkjfgSJS 10. juuli 2015, kl 10.04
vbl nad ei tee allahindlust aeguvatele toodetele sellepärast, et annetavad selle toidu näiteks Toidupangale?
 
njahh 10. juuli 2015, kl 10.44
kuidas saab kohe aeguvat toitu toidupangale annetada? Kogu see annetamise ja laialijagamise mehhanism vajab ju mõningast aega ja selle aja peale on toit juba ammu hukas.

Ma olen alati öelnud, et Prisma on mõttetult kallis mõttetu kett, kus allahindlusi ka enamasti pole, aga alati on mulle tuliselt siin vastu vaieldud ja mind lolliks tembeldatud. See, et neil mõni kaubagrupp on teistest mõnevõrra odavam, ei anna lõppkokkuvõttes mingit kokkuhoidu.
 
123 10. juuli 2015, kl 10.54
xkjfgSJS Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> vbl nad ei tee allahindlust aeguvatele toodetele s
> ellepärast, et annetavad selle toidu näiteks Toidu
> pangale?

See variant on vähetõenäoline. Mitmel põhjusel:
- Äraviskamisele minevaid tooteid korjatakse Prismas lettidelt välja järgmisel hommikul vahetult enne poe avamist. Kell 8 poodi minnes on näha lettide vahel kuhjaga täis segiläbi visatud karpidega käru eilse kuupäevega tooteid ja saalitöötaja veel ostjatega võidu püüab viimaseid aegunud asju riiulitelt kõrvaldada (ilmselt ei jõua enne avamist oma tööga valmis). Aga minu teada ei saa Toidupangale annetada eelmise kuupäevaga salateid, lihasid, piimatooteid, kooke-torte jne. muud sellist kiireltriknevat kaupa. Saia-leivatoodetega oleks ehk isegi võimalik, kuid enamuse muude suurema käibega toidukaupadega mitte.
- Kui nad tegeleksid kõige aegunud kauba Toidupangale annetamisega, siis oleks kindlasti tehtud ka ajakirjandusele vastav uhke artikkel, ikkagi enda promomine ju! Ma pole sellist artiklit näinud. Oli vist Ülemiste RIMI kohta on see info läbi käinud küll (hilisõhtul kaubikuga viiakse mahakantud lihatooteid supiköögi jaoks), Prismadest pole kuulnud.
 
Prismades 10. juuli 2015, kl 11.22
tehakse vist nii nagu Soomes, kus kogu ülejäänud toit läheb hekseldamisele.
 
Sid 10. juuli 2015, kl 11.59
njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Ma olen alati öelnud, e
> t Prisma on mõttetult kallis mõttetu kett, kus all
> ahindlusi ka enamasti pole, aga alati on mulle tul
> iselt siin vastu vaieldud ja mind lolliks tembelda
> tud. See, et neil mõni kaubagrupp on teistest mõne
> võrra odavam, ei anna lõppkokkuvõttes mingit kokku
> hoidu.

Mina jälle kasutan pidevalt Prismat, aga aeg-ajalt on vaja ka Selveri Köögi teeneid tarbida ja siis ma ikka vaatan ja imestan neid Selveri hindasid. Kohe kuidagi ei mõista, mille järgi nad neid joonistavad. Kitsastest riiulivahedest ma pigem ei räägigi.
Kui uskuda turu-uuringute firmasid, siis Prisma võistleb odavaima hinnaga ostukorvi eest Maximaga. 5% soodustusega tuleb Prismas käimine aga igal juhul juba odavam.
Mis mind Prisma puhul aga kõige rohkem häirib, on see, et tihtilugu on populaarsemad kaubad õhtuks otsas ja juurde neid ei panda/tellita.
 
njahh 10. juuli 2015, kl 12.16
pideva Selveri kliendina ei saa ma sugugi aru sest kõrgete hindade jutust. Nagu miski silt oleks külge kleebitud.

Selver teeb iga jumala päev mingitele enamostetavatele kaubagruppidele tuntavat allahindlust. Kuna Selver on mu nn kodupood, siis käin seal pea iga päev ja ostangi just neid kaupu, millel parasjagu soodushind on. Selveri eelis on ka see, et allahindlusele pannakse korralikud tooted, mitte ei hinnata alla kohe-kohe aeguvaid kaupu, nagu teevad Konsum ja eriti Rimi. Konsum paneb oma % ausalt peale, aga Rimi paneb aeguvale kaubale lihtsalt kollase soodushinna. Olen nii mitu korda mitte just kõige värskemat kaupa saanud. Selveriga seda muret pole - ostja ei pea kotist prille otsima, et kirbukirjas kuupäevi uurida.
Peale selle koguneb iga ostu pealt summa kaardile ja koos teiste ühte süsteemi kuuluvate kauplustega võib täitsa arvestatava raha kokku korjata. Olen näiteks kingi 10€ odavamalt ostnud.
Prisma konto toimib ainult Prismas...

Ja muide, ei saa olla üks kaubakett teistest oluliselt kallim, sest muidu kaotaks ta oma kliendid. Seda aga Selveri puhul küll täheldada ei saa. Mis Selveri köögi tooteid puudutab, siis minu hinnangul on nende hinnatase üsna sarnane kõigi teiste salateid valmistavate firmadega.

Mingist ajast on jäänud Selverile külge legend kõrgetest hindadest (kunagi oli see tõesti nii) ja seda kedratakse jätkuvalt edasi.
 
Sid 10. juuli 2015, kl 12.49
Selveri Kööki kasutan sünnipäevade puhul, neilt saab erinevaid valmis toiduvaagnaid tellida ja laisa inimesena ei viitsi ma ise neid valmistada.
Kuna mina ostan laste pärast üsna kindlaid tooteid (ei söö nad "võõrast" toitu), siis nende toodete hinnad on reeglina Selveris 5-10% kallimad. Soodustoodete peal mina elada ei saaks. Kuna ma aga ostan pea alati süüa kärutäie, siis seepärast Selver ja eriti Rimi oma kitsaste vahekäikudega ei sobi. Hakkasin Prismas käima mugavuse pärast ja seepärast käin seal edasi, tegelikult hinna pärast ei viitsiks joosta erinevate poodide vahel.
 
Rob 10. juuli 2015, kl 13.25
Prismade kvaliteet on jah hakanud alla käima. Ise käin põhiliselt Mustamäe prismas ja loetleks mõned viimasel ajal ilmnenud probleemid

1) Tihti on lihatooted täiesti otsas ning 13:00-14:00 ajal poes käies jäävad pooled asjad ostmata, samas peale kella 17 käies on letid täidetud.

2) Mõni nädal tagasi hakkliha otsides, leidsin lihaletist terve hunniku hakkliha, millede parim enne kuupäev oli nädal aega möödas.
 
Rea list. 10. juuli 2015, kl 13.33
25 aastat " iseseisvust" e. kapitalismi !...ja ikka veel inimesed imestavad !?
Keeldutakse aru saamast/ enestele tunnistamast, et "kaupmehe" (vahet pole,kas prisma või selver vms) ainus liikuma panev jõud on saamahimu, või ahnus või kasumiootus, mõni nimetab seda ka majanduslikuks eduks ;-)
Tegelikult tehakse mida-iganes, et inimese käest papp kätte saada.
...ja võimul olev systeem soosib seda täiega, sest temale kukub sealt kõva protsent.

Kuidas siis olla...?
Kasvata ISE oma porgand ja kapsas, munad saad maalt taluniku käest jne.
 
123 10. juuli 2015, kl 13.45
Sid Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui uskuda turu-uuringute firmasid,
> siis Prisma võistleb odavaima hinnaga ostukorvi ee
> st Maximaga.

Ära seda ostukorvi-uuringute tsirkust väga usu. Poed teavad väga hästi, mida uuringufirmad oma teoreetilisse ostukorvi valivad ja loomulikult nende toodete hindasid siis ka planeeritakse hoolikalt ja kettide vahel vastastikku alla trumbates, manipuleerides, kasvõi kahjumiga müües. Aga need on ju üksikud väga konkreetsed ja lihtsamad tooted, samas kui samade tootegruppide kümnete-sadade paralleeltoodete hindu ei võrdle ega kontrolli keegi...
 
aga 10. juuli 2015, kl 13.51
aga palun tee pilt, kus pole kilohinda ja saada tarbijakaitsele nimega VIHJE, siis läheb järelvalveosakonnale ja nad lähevad kohale. niikaua, kuni me ainult kirume foorumis ja midagi ei tee, ei juhtu midagi, saad ju aru?

saada suvalise meili pealt, kui ise ei soovi tegelda, see võtab vaid mõne minuti. minda rohkem saatjaid on, seda parem meile kõigile. igal pool kui näha rikkumist, tuleks nii teha, kahjuks 99,99 % inimesi ei tee ja seetõttu saabki selline pettus vohada.
 
jaajahh 10. juuli 2015, kl 14.05
kui kilohohind puudub siis mine joonelt tarbijakaitsesse. las siis saavad et laksub. miskipärast keegi naljalt tarbijakaitsesse ei lähe, a delfis vingumisest ei tule küll mittemingit kasu.
 
Värske kogemus 10. juuli 2015, kl 15.17
Olen pea aasta olnud püsiv Prisma klient ja mujal poodides väga ei käi. Nüüd puhkuse ajal sattusin aga kaks korda Selverisse ja avastasin, et Prismaga võrreldes on Selver kohati tuntavalt odavam. Näiteks ostan vahel keedetud tatart- Prismas oli hind viimati 1.39, Selverist sain sama koguse karbis hinnaga 0.65; kartulipüree guljaššiga on Prismas 2.14, Selveris 1,79 jne.
Plaanin ükspäev tõsisema hinnavõrdluse ette võtta ja kalkuleerida, kus mul kokkuvõttes odavam käia tuleks, vbl peab Prisma välja vahetama. Sügisel tegin sama võrdluse ja siis oli odavam Prisma, kuid viimasel ajal olen arveid makstes tajunud, et Prismas on mu tavapärane ostukorv kallinenud.
 
to njahh 10. juuli 2015, kl 15.50
tore selveri kiitja :D minu kodupood on ka ja võin kinnitada, et kui tehakse soodus vähegi heale asjale, siis ALATI JA KOHE on see otsas riiul on tühi lihtsalt. ja KOHE, kui soodus läbi, on riiul jälle täis. seega puhas kliendi pettus ehk meelitamine kohale, ju ikka midagi ostab täishinnaga. seega peaks olema piinlik rääkida, et vot kus selver teeb häid sooduseid.

ja selveri vaagnate sünnipäevalauale tellimine, no need on küll väga vähenõüdlikud, kelle jaoks see pidusöök tundub. argipäevaks veel kuidagi, aga no pidupäevaks tahaks ikka midagi head ju?
 
njahh 10. juuli 2015, kl 16.44
no ma ei tea... mina kohtan tühja soodusmüügi kohta Selveris oluliselt harvem kui Rimis.
 
to njahh 10. juuli 2015, kl 17.03
aga oligi kirjas, et kui on häid asju sooduses? hea = kvaliteetne, tervislik, nägus jne. ega neid, mida keegi niigi ei taha, aga sina satud tahtma, neid on muidugi riiulid täis iga ajal.
 
njahh 10. juuli 2015, kl 17.16
üldiselt on lugu selline, et mina ei käi Selveris laatade ajal mingit nänni kokku krahmamas ja pärast kurtmas, et mulle ei jätkunudki.

Mina käin Selveris igapäevast toidukraami ostmas ja alati on olemas midagi, mis kuulub minu toidukorvi ja mis on täpselt sama kvaliteetne kui igapäevase hinnaga.
 
nohh 10. juuli 2015, kl 19.40
igapäevane toidukraam on selveris raudselt kallim kui prismas.
 
njahh 10. juuli 2015, kl 20.46
Parandan: alati on olemas soodushinnaga midagi, mis kuulub minu igapäevasesse nädalasesse ostukorvi. Kui mingil päeval on soodus kanakoibadele, siis ostan; teisel päeval juustu või sinki või vorsti, kolmandal õli ja nii edasi...
 
Sid 12. juuli 2015, kl 10.21
njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> no ma ei tea... mina kohtan tühja soodusmüügi koht
> a Selveris oluliselt harvem kui Rimis.

Näide eilsest õhtust. Oli vaja sünnipäevale minekuks üks pudel alkoholi kaasa võtta ja seepärast sai Torupilli Selveri ees vahepeatus tehtud. Tänu laadapäevadele oli erinevatele alkoholidele suhteliselt häid soodukaid, aga mida polnud, olid need soodukaga alkoholi pudelid. Vaid punased sildid tühjade kohtade ees riiulitel. Vaadates aga neid riiuleid, siis ega sinna üle 4-5 pudeli poleks ka mahtunud. Seega müüakse need 4-5 pudelit hommikupoolikul maha ja ülejäänud päeva peavad ostjad ikka midagi täishinnaga ostma. Kuna polnud aega/viitsimist ka müüjat otsima minna, siis sai ikkagi täishinnaga pudel kaasa ostetud, aga üsna mõru maitse jäi sest käigust küll.
 
Prisma ongi rikkuritele 12. juuli 2015, kl 16.53
RIMI palju normaalsem.
 
üks 12. juuli 2015, kl 17.31
Ma käisin Prismas just selle 30% pärast, samal päeval tarvitatavat toitu on niimoodi ülihea osta.
Nüüd olen vihane ning kolinud jälle naabruses asuvasse Selverisse tagasi.
 
Teemaalgataja märkus on igati õige. 14. juuli 2015, kl 16.50
Vaatasin pakitud värskeid kartuleid, mis oli välja pandud 2,5 kg pakkidena, juures vaid paki hind. Kilohinna pead ise välja arvutama. Sealsamas müüdi lahtist kartulit ja kilo hind oli juures.
 
Annelinlane 27. juuli 2015, kl 02.59
Elan Annelinnas ja tõesti viitsin palju poes käia. Meil siin asub kolm Maximat, kaks Säästukat, Konsum, Maksimarket, Prisma ja kaks Selverit. 30 000 inimesele täiesti piisav valik ja kõik poed on võrdlemisi lähestikku. Peale kaugemal asetseva Prisma, mille pool poepinda jääb hoopis Luunja valda ja seetõttu on poes Luunja valla teadetetahvel :P

1) Peab ütlema, et see alekleepsude pealekleepimine viimase kuupäeva puhul on suuresti sõltuv töötajate suvast konkreetses kaupluses. Kui töötaja läheb ära koju, siis võibki kuni kaupluse kinnipanekuni olla seal -30% või -25%, kuid olen kohanud ka -75%. Või siis on juhataja ettekirjutus selle kohta, mida võib ja mida mitte ning kui palju alla hinnata.

2) Prisma vähendas kunagi seda protsenti väidetavalt rüseluste pärast, mis neid tooteid valinud inimeste vahel toimus. Ja üks korralik kett ei või ju endale ebakultuursust lubada. -30% kaotati - väidetavalt - seetõttu, et ei piisanud enam ka kleepeka läbikriipsutamisest markeriga, ikka kleepisid inimesed neid värskematele toodetele peale. Nii lähebki kõik BB ületanud kraam hävitamisele, peamiselt müügipäevajärgsel hommikul. Huvitav, kõik teised poed, isegi Kaubamaja toidumaailm ja isegi Stockmanni toiduosakond teevad sääraseid alesid.. kuidas küll nemad saavad omale rüselusi lubada ning petmist vältida?

3) Prisma ei pane ka enam kutsuvaid värvilisi silte, suuremaid silte ega too ka lõpumüügitooteid eraldi välja, sest nende ostmine oleks ju poele kahjum! Väidetavalt on Tartu Prismad kahjumis, seega ei tasu tarbija tähelepanu soodsatele toodetele juhtida.

4) Prismad asuvad Tartus keskmise tartlase jaoks väga ebasobivates kohtades, ilma autota neile suurt ligi ei pääse. Välja arvatud nende vahetus läheduses elavad inimesed. Tartu Sõbra Prisma kõrval on Sõbra Selver - huvitav, kummal on suurem käive? Kuna mul autot ei ole, siis käingi Prismas siin 3x aastas, sest peaksin neisse spetsiaalselt kohale minema. Parem on minna töölt koju tulles Selverist, Maximast või Konsumist läbi, nimetatud poed töötavadki nn kodu- või lähipoe standardil. On mul jee aega mütata läbi hiigelpoe müügisaali ja oodata siis 20st kassast kahe töötava taga hinnagarantiis oleva piimapakiga? Seda enam, et paljudes teistes ketipoodides on piim sama hinnaga, vaat et sent odavamgi.

5) Prisma kaadripoliitika on väga jäik, mõni ime, et töötajaid vähe on või et nad pidevalt seal vahetuvad. Töötajaid olla vähe, tööd aga pärast pidevaid reorganiseerimisi järjest rohkem. Sellest saavad kõik aimu, kui külastavad Prismat ja vaatavad, kuidas kaup on riiulitele täiesti suvaliselt visatud või leiate kuni nädala vanuse aegunud toote. Siin Delfiski ju oli lugu sellest, kuidas staažikas Prisma müüjanna pidas alandavaks, et peab kõigest 1€ jagu tunnipalga tõstmiseks tõstma kolm korda oma taset, tehes iga kord vastava eksami. Nojah, aga süsteem muudetigi selles poes seetõttu, et paljud müüjannad tiksusid aastaid, mitte millegagi silma paistes, paigal ja teenisid nõnda omale palgalisa. Eksamiks peab muide tegema kirjaliku testi ning praktilise poolena töötama mingi aja mõnes muus osakonnas või leidma aja peale müügisaalist üles õiged tooted. Minu arust oleks õige tee kuskil seal vahepeal, sest pea alati on näha igasuguste poodide müüjate nägudest, et parema meelega oleksid nad kusagil mujal. Ja seda isegi Prismas! Noh, aga Eesti palgad ongi sellised..

6) Prismades on küll esmapilgul suur valik kaupa, kuid ma isiklikult olen pidanud nii mitmegi lemmiktoote müügilt eemaldamise tunnistajaks olema. Huvitav-huvitav. Samuti ei jõua sinna uudistooted sellise kiirusega nagu teistesse kettidesse. Huvitav, miks küll?

7) Ma ise käin viimasel ajal järjest sagedamini Konsumis. Päälinlastele on see kett vist täiesti tundmatu, aga siin Tartus on sel kaupluste rohkuse tõttu täiesti arvestatav turuosa, vist suisa kuni 30%. Maximas on tihtipeale midagi otsas, midagi puuduliku või vale hinnaga, kuid käin sealgi, lihtsalt odavate kampaaniapakkumiste pärast. Hoopis Säästukates olen mina isiklikult kõige rohkem kohanud tühje kampaaniariiuleid, müüjad muudkui vabandavad, et millegipärast tuli neile vähe või ei tulnud üldse. Seega on see nende emafirma Rimi vaenulikkus. Ja tegelikult on Säästumarketid meil Annelinnas ka kõige prükkarisõbralikum kett - nende prügikastid on kõigile soovijaile alati ligipääsetavad ning avatud!

8) Kui ühes ketipoes pole, lähen teise. Kahe Maxima vahe on Annelinnas vaid 700 meetrit, vahetus läheduses on ka Säästukas, Selver, Konsum ja Maksimarket. Jalutamine on kasulik, kauplused suurendavad käivet, ise saan hea tunde - nüüd olen ma käinud ja näinud. Ning rõõm soodsast ostust toob hea tunde.

9) Ma ei ole kunagi neid ostukorvivõrdlusi uskunud. Minu ostukorv ei koosne iial nimetatud toodetest nagu odavaim leib, odavaim sai, odavaim piim, odavaim hakkliha jne. Vaatan hinna, välimuse, kuupäeva, isu, tuju, läbiproovitud maitse järgi, mis ma korvi pistan. Minu meelest on täiesti mõttetu neid üldse võrdlusi üldse pidada. Kaupluste rohkuse tõttu leiab vast igaüks endale sobivaima.
 
Annelinlane 27. juuli 2015, kl 03.21
10) Lisan veel juurde, et kuna Prisma on avatud aastaringselt 23ni, siis on nende eesmärgiks olla täies ulatuses varustatud ka hilisõhtul poodlejaile. Ilmselt osaliselt seetõttu kaotatigi ära sama müügikuupäeva toodete allahindlus, sest vastasel juhul oleksid riiulites tühjad augud ning inimeste pahameel kergem tekkima. Aga seeläbi võtavad nad endalt ju ära veidi vaesemad kliendid. Ma pole päris kindel, kas ühe poeketi soov on tõesti olla vaid teatud inimgrupile sobiv või on siin taga lihtsalt üks teatud sorti ihnsus. Hinnatundliumale kliendile teeb Prisma Hinnagarantiid ning 2x aastas toimuvat OSTA ÄRA-kampaaniat, ent kas sellest on ikka piisavalt kasu, kui teistpidi tõstetakse muudel toodetel hindu. Seda enam, et paljud Prisma nn soodushinnad on tihtipeale teiste poodide igapäevased tavahinnad. No näiteks jaanipäeva-aegsed lihahinnad olid tõepoolest 25% odavamad, jõudes seeläbi teiste poodidega samadesse hinnaklassidesse. Võib-olla tallinlastele on Prisma tõesti odav ja juba prestiiži pärast ei kuule minagi juttudes oma tuttavatega teiste kettide nimesid, aga no kaua Sa, Prisma, küll selliselt viitsid jätkata?!?!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!