Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
kuidas ropendamisest lahti saada?
 
rumal 29. detsember 2009, kl 00.51
kogu aeg tõesti ei ropenda, aga kui mingi vihasem hetk on, siis loll harjumus külge jäänud ropendama hakata. põhisõnad on siis t*ra, na*ui, f*kk. ei oskagi nagu ümber harjuda või mida öelda nende sõnade asemel?? vihaga midagi tahaks nagu öelda, aga võiks olla kasvõi natukegi pehmemat midagi. nagu vanasti mõni ütles seapeet :)

ja vähemalt mine per*e asemel ütlen mine metsa :).
 
paeluss 29. detsember 2009, kl 00.53
söö seepi
 
k 29. detsember 2009, kl 01.00
ehk peaks siis hoopis oma viha ohjeldamisega tegelema. mul küll nii tihti selliseid olukordi ei teki, mis lausa vanduma või vihastama paneks.
ehk siis - loe kümneni ja siis lao oma roppused lagedale.õ

ropendamine näitab minu meelest halba lastetuba. suhtun sellistesse inimestesse teatava eelarvamusega. justkui hirm, et järgmisena tulevad kätega kallale.
 
aga 29. detsember 2009, kl 09.23
võta üks kolme liitrine purk ja iga kord kui ropendad, viska sinna mingi summa (5 või 10 eeki nt() ja varsti saad endale midagi ilusat lubada:)
 
icc 29. detsember 2009, kl 09.33
Viimane on hea vastus.
 
rumal 29. detsember 2009, kl 16.24
kui oleks raha, siis teekski nii, aga kahjuks pole üldse :D

lastetuba jah, aga ma lapsepõlves ei ropendanudki. hoopis täiskasvanuna külge jäänud. viha ohjeldamist ei vaja, lihtsalt maei tea... ootaks endiselt asendussõnu, kuna olen tähele pannud, et niimoodi saab lahti küll.
 
jeah 29. detsember 2009, kl 16.27
fakk, mina kai tea, kudas ropendamisest lahti saada! türamaivõi, see on tõesti tüütu komme!
 
teet 29. detsember 2009, kl 16.37
hüppa kitse!
 
teet 29. detsember 2009, kl 16.39
hüppa kitse!
 
ali 29. detsember 2009, kl 17.41
oh sa pagan
oi rõõmu küll
pigine puudel, ma ütlen
assa saadananahk
oi tibulinnu küll
atsa sinder
 
ohh 29. detsember 2009, kl 18.13
Jätsin ropendamise kui lapse sain.Ehk aitab.
 
näh 29. detsember 2009, kl 18.16
No kui asi on p....s, siis nii tuleb ka öelda.
 
hihi 09. jaanuar 2011, kl 00.35
osta stressi pall omale see peaks aitama
 
pille 09. jaanuar 2011, kl 00.42
....aga asenda need ropud sõnad mõne sündsamaga, näiteks....p u t s i!
Väga hästi toimib.
 
oops 09. jaanuar 2011, kl 00.52
Mõned olukorrad panevad ilusaid sõnu ütlema. Näiteks ükskord seisin tee ääres ja üks auto tuiskas mööda lombist läbi nii, et ma sain üleni märjaks. Siis ütlesin küll kõva häälega kuradi perse.
 
ainult puudega inimene ropendab 09. jaanuar 2011, kl 01.27
endast lugupidav inimene, eriti naine, ei ropenda kunagi. ning ei kujuta ette, mis olukordi küll pidevalt tekib, et vaja ropendada?

aga see rahakogumisesoovitus, see on just sellisele, kelle raha pole, väga hea. iga kord karista ennast ja lase 10 euri vetsupotist alla. no ja küll näed, varsti hakkab rahast kahju.
 
lohutuseks 09. jaanuar 2011, kl 08.25
ropendamine aitab südamel puhtaks saada. võibolla on sul palju vastikuid mälestusi, mida sa endale ei teadvusta. keegi lähedane inimene sulle halvasti mõjunud või isa kodus palju ropendanud. see ei ole mingi hälve vaid millegi ebameeldiva tagajärg. oled ehk pinges või on segavaid faktoreid, mis su norm mõttetegevust häirivad. kui lahti tahad saada siis asenda sõnad roppude sõnade esitähtedega ja venita neid pikalt. ise samas seisus olnud, aga sellepärast ei põe.
meie ümber on nii palju roppust ja jälestusväärset. et nimeta asju aga rahulikult nende õigete nimedega ja ära pane tähele neid võltsmoraalijüngreid. hoidu neist, siis saad ka ropendamisest lahti.
 
Styg 09. jaanuar 2011, kl 10.55
ma vist olen ka puudega inimene, sest ma ka ropendan. muidugi mitte pidevalt ja valimatult, aga vahel tõesti juhtub, et paneb kohe südamest vanduma, ja no ausalt, natuke nagu kergem saab :D ja ei pea olema tingimata mingi kohutavalt halb olukord selleks, ka näiteks trennis mõne eriliselt raske harjutusteseeria lõpp ajab ilusaid sõnu ütlema :D õnneks ma ikka suudan valida, mis situatsioonis midagi välja öelda ja mis enda teada jätta.

hea nipp ongi ropu sõna algustähte hästi pikalt venitada ja siis ka sinna jäädagi või siis mingi teine sõna sinna asemele öelda. kõik saavad aru, mida sa tegelikult mõtled, aga ropusti kõlamise asemel kõlab see hoopis naljakalt.

muidugi kui jutu sees parasiitsõnana figureerivad mitte just kõige kaunimad väljendid, siis on raskem, seda on keerulisem kontrollida ja see ongi tegelikult väga vastik kuulata, aga ma tahaks väga loota, et oled nii intelligentne küll, et seda viga sull küljes pole.
 
ilma puudeta 09. jaanuar 2011, kl 12.32
to ainult puudega inimene ropendab
09. jaanuar 2011, kl 01.27

Suur vahe, kas ropendada avalikukt või omaette või oma lähedaste inimeste ees.
Mina avalikult ei ropenda, puudega ei ole, vastupidi, väga haritud.....kuid see on kõige lihtsam, odavam ja ohtum pingete maandamise viis.
Palju hullem on oma pingeid teiste inimeste peal välja elada, mida illmselt paljud "puhta suuga" inimesed teevad või närivad Xanaxit.
Muide, me pere ropendab kodus nagu voorimehed, kuid kooli lastevanemate koosolekul kidetakse ainult minu lapsi.....et, kohe näha, et oleme korralik pere, kus ei ropendata:DDD
Aga nende koolis ropendavate laste vanemad on sihukesed uihh ja aihh tüüpi lillekesed.
 
Milleks? 09. jaanuar 2011, kl 14.38
Sõna puudega ei tähenda haritust. Ka ratastoolis inimene võib olla vägagi haritud. Milleks mõnitada siin puudega inimesi.
 
selleks 09. jaanuar 2011, kl 15.06
natukenegi arukas inimene saab ju ikka aru, millisest puudest jutt käib. jutt ei ole ju füüsilisest puudest. ning ratastoolis võib olla ka vaimse puudega inimene. vaimne puue on tal sel juhul füüsilisele lidaks. seega pole mõtet targutada, mina ei mõista neid, kkes on veel uhked selle üle, et ropendavad. vot meil ikka kodus ropendatakse jne. uskumatu matsirahvas siin.
 
Milleks? 09. jaanuar 2011, kl 16.25
Ega vaimse puudega inimesed ka süüdi pole, et neil vaimne puue on. Kui rääkisin puudega inimestest siis rääkisin tõsisest tervisehädast mitte lihtsalt harimatusest.
Kui on vaja kellelegi halvasti öelda siis selleks on ka teisi sõnu ja väljendeid. Ei pea puudega inimesi solvama.
 
ropendaja 09. jaanuar 2011, kl 16.41
Olen jah uhke, et oskan ise ja ka mu lapsed väljaspool kodu käituda ning närvid on ka kõigil korras.
Ei pea oma pingete maandamiseks teiste kallal närima, rahusteid sööma ja igasugu eneseabi kursustel käima, nagu ilmselt enamus siinseid kaunishingi.
 
kõigusoojane 09. jaanuar 2011, kl 18.10
to eelmine: kahju kohe, et arvad, nagu teised peaks rahusteid närima ja mis kõik veel, kursuseid jne. selle peale pole tulnud, et teised inimesed suudavad rahulikuks jääda ka siis, kui on pingeid ja pole sunnitud tegema midagi nii põlastusväärset, nagu teie pere ehk kodus roppust panema, et toime tulla? need pered oskavad käituda nii kodus kui kodust väljaspool. aga rumal inimene on ikka uhke ka veel, loen ja imestan, ei saa kohe ütlemata jätta, et tundub mingi teine eesti.
 
ehh 09. jaanuar 2011, kl 18.48
Seda ma küll ei usu, et on inimesi, kes mitte kunagi mitte ühtegi vandesõna ei ütle. Kasvõi ainult oma mõttes.
 
well 09. jaanuar 2011, kl 19.06
Asendussõnad aitavad jah. Mul näiteks "putka"! Üksinda olles aga kipuvad jah roppused suust välja tulema, viimase aja lemmik on millegipärast "türajüri". Maandab päris hästi.
 
Mees 09. jaanuar 2011, kl 19.53
olen aus ja ütlen otse välja, et tavaliselt isegi ei viitsi lihtsalt panna naisi, kes ropendavad. väga kole on vaadata kui ilusast värvitud musisuust roppused lendavad. eelmisel nädalal sattus just üks sõber mainima, et tutvus ühe kenakesega aga kui see ikka suu lahti tegi, siis lendas sealt p.tse ja t.rasid jahmatavalt rohkel hulgal ja igasugune huvi oli nagu käega pühitud. pärast mimm veel helistas ja nõudis, et mis meist saab. muidugi eks ka mehed ole erinevad, mõnel ehk ajab tõesti kikki.
 
to Mees 09. jaanuar 2011, kl 20.06
Sul ju polegi midagi kikki ajada :)
 
ropendaja 09. jaanuar 2011, kl 21.00
I Eesti, 2 kõrgharidust, 3-s lõpetamisel:)
 
to ropendaja 09. jaanuar 2011, kl 21.03
ega haridus matsi riku tõestatud taas kord. jõudu t.rade rittasobitamisel. ja selle üle uhke olemisel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!