Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Tapetud sigade vedelikurada
 
kantrollitud 12. august 2015, kl 14.53
Veterinaar- ja toiduamet kinnitab, et autod on kontrollitud ja nakkusohtu ei ole.

Autojuht tuli välja ja väitis, et meil on nii kinnised autod, et siit ei tule midagi välja.

" Kui ma aga läksin auto taha, oli näha, et terve tee on tapetud sigade kehavedelikke täis tilkunud,» rääkis Nool. Samuti on tema sõnul vedelikejäljed näha metsas, kus veokid ringi keeravad."

"«Autod on kontrollitud ja nad ei leki,» oli Pärtel resoluutne."

Kui ametlikult on välja öeldud, et sead maetakse 7 meetri sügavusse auku ja peale pannakse 3 meetri paksune kiht, siis kopajuht oli Noolele öelnud, et see kopp suudab kaevata maksimaalselt 4,5 meetri sügavust auku ja sellest tekib katmiseks maksimaalselt 2 meetrit mulda.

Torma vallavolikogu esimees imestas üldse selle üle, et nende taudivabasse maakonda loomad matta otsustati."
............................................

Sellist ajutegevust saab juhtuda vaid nõukaaegse jäänukmõtlemisega Eestis...
Slava narodu! ... ehk kuidas katk mööda Eestit sõidab....
moosimadu 12. august 2015, kl 15.14
See ongi suhtumine ''riik pole minu heaks midagi teinud, miks mina pean vaeva nägema?'' Moonakamentaliteediga juhid, kui oma kohest kasu ei paista, lastakse lohisema.
Sama suhtumisega inimesed küsivad vahele jäädes esimese asjana ''kas sulle makstakse selle eest, et kontrollid?''
Sitast sulasest head peremeest ei saa.
 
kantrollitud 12. august 2015, kl 15.27
Või igasse praosse natuke vahupritsi, natuke kopatööd ja päev ongi kirja pandud. Slava CCCP !
 
:((((((( 12. august 2015, kl 15.43
kahjuks inimesed ongi täiega mõistuse kaotanud, kõik see kraam on nakkusohtlik.
Nõukaajal sellist hoolimatust küll ei mäleta, sellist põletatud maa taktikat Eestis ei rakendatud nagu praegune valitsus läbi viib.
 
Olev 12. august 2015, kl 16.18
Mina võtan selle asja teadmiseks ja arutame seda esimesel võimalusel Vetametis. Luban teavitada kõiki pärast otsuse tegemist ja protokollimist.
 
tragöödia 12. august 2015, kl 16.31
Selline massiline, õnnetu loomade suremine,tapmine!Kusagile Eesti vabariigis peaks püstitama süütult hukkunud loomadele mälestusmärgi, mis sümboliseerib kannatusi ja õudu...
moosimadu 12. august 2015, kl 16.34
Lolle pole mitte ainult valitsuses. Kui kojamees maha sülitab on ka valitsus süüdi?
Autojuhil on savi, las lödiseb, kopamees ei saagi sügavamat auku kaevata kui kopp ulatab, aga kas keegi talle üldse korrektsed juhised andis? Koordineerija vaatab, et noh, veetakse ja maetakse, ju kõik on korras. Igaüks laseb natuke köit lõdvemaks ja keegi ei taju oma vastutust, ikka on ülemus süüdi.
Eespool kommenteerijal on õigus- nõukamentaliteet kestab.
 
njahh 12. august 2015, kl 17.13
konditsioneeriga masinast tilgubki vett välja, äkki külmutusmasinaist kah...
 
to moosimadu 12. august 2015, kl 17.13
See ei ole nõukamentaliteet! Nõukaajal tegelesid selliste asjadega majandites kõrgharitud või vähemalt keskeri haridusega spetsialistid: zootehnikud, veterinaarid, nemad vastutasid kõige täiega, et nakkuskolle saaks likvideeritud ja kõik õigesti desinfitseeritud.
Kui vaja oli pandi talitajad kasvõi sigala puhkeruumi ajutiselt elama, et nad väljast haigusi sisse ei kannaks.
Tatistav kojamees vähemalt ise koristab oma tatti ja kui tekivad probleemid siis saab kinga, need asjad ei ole võrreldavad. Kui ebolahaige kojamees sul ukse taga tatistab siis võib olla tuleb mõistus koju, aga sinul vaevalt.
Vaadake ministri ankeeti, kui kahtlusi tekib.
 
Maali1 12. august 2015, kl 17.41
Suurfarmid tuleb kaotada. Tuleb üle minna talupidamisele, et maal elu jätkuks. Eesti maaelu tahetakse üldse välja suretada. Väike farmides seakatku ei ole on ainult suurfarmides aga taludes sea pidamine tahetakse keelata nagu keelati loomapidamine. See on valitsuse poliitika, et ruumi teha Muhameedlastele need vihkavad sigasid. Täidame maa pagulastega. Eestlaste jaoks ruumi pole.
 
Volli2 12. august 2015, kl 17.47
Maali1 - sa mine maale ja hakka talu pidama, mis mölised siin niisama!
 
to to moosimadu 12. august 2015, kl 17.57
Ei tea miks ta siis nõukamentaliteet ei ole, kui vurts vahtu prakku ning töö ongi tehtud. Kopamehe ülemus peaks ise ka teadma mis sügavusega kopa ta sinna kaevama saadab.
 
:) 12. august 2015, kl 17.58
Pange need "Maali1"-d riiki juhtima ja vaadake, mis saama hakkab. Panna seakatk ja pagulased ühte punti, no anna mõistust.
Keegi ei keela sul talu pidada, lase aga käia. On sinu jaoks ruumi küll, maa ju pooltühi - tule ainult ja hakka pihta!
Küsimus on, kas ma su toodetud liha ikka osta tahan...
Ja millised meetmed sa ette võtad oma väikses majapidamises katku vältimiseks? Enamasti ei raatsi pisike talupidaja üldse millelegi raha raisata.
 
to :) 12. august 2015, kl 18.36
:) Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Küsimus on, kas ma su toodetud liha ikka osta tahan.
> ..
> Ja millised meetmed sa ette võtad oma väiks
> es majapidamises katku vältimiseks? Enamasti ei ra
> atsi pisike talupidaja üldse millelegi raha raisat
> a.



Vaat siis kuhu katk ongi maetud.:)
Ah et väiketalunikud on kõik kitsid ning nad nagunii ei raatsi lraha raisata. Et mis nende väiketalunike sigadest ikka pidada. Aga vaat kus ikka SUURärimees neid sigu peab, siis :) jookseb lausa tulistvalu tema sealiha ostma.

Seega kuulujutud väiketalunike väljasuretamisest vastavad tõele?
 
Maali1 12. august 2015, kl 19.07
Maaelu väljasuretamine on riiklik plaan. See hakkas pihta juba Eesti aja algusest. Mart Laar alustas ja reform lõpetab plaani. Maa tuleb täita pagulastega.
 
?? 12. august 2015, kl 20.10
Jajah, pagulased... Me võtame paarsada vastu, aga mitukümmend tuhat eestlast välismaal on? Ja mitte ei tööta, vaid kasutab kõiki sotsiaalteenuseid?
 
Maali1 12. august 2015, kl 23.10
Kuna keerati põllundus ja tööstus kihva riigi poliitikaga tuli inimestel Eestist lahkuda võõrsile.
 
tõesti 12. august 2015, kl 23.15
Mida te jahute siin üksteise kallal?
Parem mõelge ja saage asjust aru nagu see hetkel toimub.
Eelmisel aastal augusti algul oli paanika, et appikene, seakatk siin ja seal ja Lätis ka juba. oli selgelt kirjas, et see katk tuli Venemaalt, sest seal oli see olemas tõesti ja olid hoiatavad sildidki tee äärtes väljas, et seakatk.
Samas oli küsimus, et KUST selline katk üldse Venemaale tulla sai, et kes seda tahab levitada..?! Arvati, et toiduga tahtlikult sisse toimetatud.

Kui aus olla, siis usun, et see võis tõsigi olla, et toiduga Venesse "saadeti", et sealt siis edasi levitada.

Nüüd siis on see toiduga meil.
Mis viga toiduga hädasid levitada.
Juba vanadel aegadel levitati haigusi kaevudesse nakkusi külvates, kaevusid mürgitades, vesi oli kindel värk, sest juua tahtis igaüks.

Keegi ei saa tänagi kindel olla, et varsti levib mingi inimesi tappes taud, sest nii näeb programm ette, nii näevad mängureeglid ette mängu kulgu ja surmade hulka, paanikakülvamist ja muud segadust.

Peab ikka täiega peetusega olema, et mitte mõista kasvõigigi seda pagulaspoliitikat, neid linnu-, sea- ja muid epideemiaid.

RAHA on selle mängu ühisnimetaja ja inimmassid vaid vahendiks eduka lõppvaatuseni jõudmiseks.

Kurb selle juures on aga see, et meie esipoliitikud oma lolluses lasid end mängu tõmmata ja nüüd ei jäägi enam muud, kui mine aga kaasa ja ole nõus, sest muud teed lihtsalt pole olemas.
Annad hundile sõrme ja ta pistab sind nahka, on meie hetkeseisu kohta käiv tõde.
Ei loe ei kunagine nõukaaeg, ei loe kellegi nahavärv, ei loe farmitäied õnnetuid sigu siin mitte muhvigi, "karussell seisma sellest ei jää nagunii....

Niiet, pole mõtet oma ainsat elu mürgitada lasta vihkamisest ja vaenuõhutajate järjekindlast tegevusest kõik peast segi keerata ja õnnetuks muuta.
Ole, kes oled, ela oma ainsat tillukest eluhetke hingerahus, sest maailma muuta ei suuda üksikisik nagunii. Et suuta miskit muuta ja kaitsta, tuleb ühte hoida, väga ühte hoida.
Ärahirmutatud ja vihkamisele hullutatud rahvas aga ei saagi mõista, et ühtehoidmine on ainus relv manipulatsioonide vastu..
Hoidkem kokku, hoidkem lihtsalt armastuses elu ja inimese vastu, kokku, veel pole liiga hilja...Armastus üksi suudab kõik.
 
to tõesti 13. august 2015, kl 08.25
_Ei loe ei kunagine nõukaaeg, ei loe kellegi nahavärv, ei loe farmitäied õnnetuid sigu siin mitte muhvigi, "karussell seisma sellest ei jää nagunii..._


Mida sa ise jahud siin?
Et hoiame aga kokku, armastame üksteist, kuid oleme samas suured pohhuistid edasi?
Et oleme kobaras koos ja sureme koos?
Et minust, sinust, meist ei sõltu midagi, hoopis keegi suur ja nähtamatu käsi juhib mängu?

Sõltub ikka küll, sõltub nii sinust, minust ja ka meist ja teist. Kohusetundlikust tööst ja suhtumisest sõltub väga palju ja saab ka väga palju ebameeldivusi asju ära hoida.
Kasvõi sellestsamast pisiasjast, et vahupritsijast töömees ikka teab, kuidas ja kuhu seda vahtu panna ja kas üldse panna. Seda tööd ei pea minema ja küsima ametniku käest kuidas seda teha, ja töömehe käekest ei juhi suur ning nähtamatu jõud, vaid oma kõrvade vahel peab ka ikka midagi olema.

Viimasel ajal ongi inimestesse tulnud suur minnalaskmine ja pohhuism. Peaasi, et kuidagi vastutusest pääseks, kõik teised on süüdi, nähtamatu käsi juhib...
Selline pohhuism ongi nõukaaeg, kuid uues kuues..
 
nõukamentaliteet 13. august 2015, kl 09.08
Meie inimesed on nagu mingis transis, kus mõte keerleb vaid OMA heaolu ümber. Riigi köis - las lohiseb, peaasi et MINUL oleks hea! Pohhuism vohab täiega ja mõne inimese ajukapasiteet ongi ehitatud vaid OMA heaolule mõeldes.
Hiljuti püüdsin ühes teises asjas mõnele selgeks teha, et kui nii jätkate, siis siis veate kuristiku poole ka teisi ja see ei ole mitte sugugi teie teadmatusest, vaid teie TEADLIKUST pohhuismist. Vastuseks sain, et "Aga selleks ajaks olen mina juba surnud!"

Kas pole andekas vastus?
 
tõesti 13. august 2015, kl 10.38
Vaat siis, kuidas annab igat su sõna tõlgendada. Et lausa pohhuism ja puha...
Tahtsin hoopis öelda, et selle asemel, et aina üksteisel kõri kallal olla ja aina võrrelda, maha teha ja otsida põhjusi nõukaajast, tuleb olla kohal täna ja praegu ja elada vastutustundega.

Nõukaajal oli nii, kui keegi su kodustest sai mingi nakkushaiguse, siis viidi ta haiglasse, kodu desinfitseeriti. Lasteaiatöötajad pidid lausa 4 korda arstlikus kontrollis käima aastas. Tuberkuloosihaiged ei jalutanud vabalt ringi nagu täna. Suguhaiged olid kontrolli all. Muud nakkushaiged samuti.
Täna on nii, et sugugi kõik ei läbi neid kohustuslikke arstlikke kontrolle ausalt. Arst kirjutab allkirja ja paneb pitsati üsna lõdvalt ja keegi ei tea, kui palju suguhaigeid või muidu nakkusohtlikke töötab täna lastega, toitlustusasutustes ja mujal, kus on olemas oht nakatada teisi.

Just praegusajal on asjad läinud vägagi lõdvaks ja lohisevaks. Ja on tõesti nii, et pole minu asi, mis kõrval toimub, peaasi, et mina ellu jään ja läbi löön.
JUba see, kui me omaenda rahvuskaaslasi, kes edukalt ära ei ela, aina sarjame, maha teeme, võrdleme ja halvustame, näitabki, kui enesekesksed ollakse.
Suund on rahale ja edule, mitte inimesele ja see pole nõukaaja jäänuk. Siis oli auasi töö ja töötav inimene, täna on auasi rohkem raha saada, ärikas olla, teistest parem olla ja tulgu see raha ja au, kui tahes mustal moel, see ei loe muhvigi. Loeb raha ja MINU heaolu, teised surgu või maha või koligu kodumaalt minema.

Räägingi justnimelt armastusest, sest armastus hinges ei laseks vohada sellisel külmal ja üleoleval suhtumisel, armastus panekski hoolima ja ühtehoidma.
Praegu aga on vihkamist hulga rohkem, igaüks nokitseb omaette, rahvas on kildudeks, pole ühtsust, mis on hädavajalik hoidmaks riiki tugevana.
Mis viga on "kildudega" mängida, muudkui lükka ja lapi neid killukesi nagu hasart parasjagu on, või pühi üldse plats puhtaks.

Ja ikkagi, ei saa eitada, et on kamp maailmamängureid, keda mittekui miski peale rahavoo ei huvita ja nemad juhivadki põhiliselt kõike läbi raha, nende käes on võim, riikide valitsused on neil lõa otsas ja praktiliselt kogu maailm on nende mängumaa.

Aga olgu, kes mõistab, see mõistab.
Armastust kõigile.
 
to tõesti 13. august 2015, kl 20.54
Vastutustundest saigi ju räägitud.
Pohhuismi levib meil samamoodi nagu katk, sest nõukaaja rakumälu pole kuhugi kadunud. Selleks kulub mitu põlvkonda, enne kui see kaob.
Ja pole vaja seda nõukaaega midagi nii väga taga ihaleda, sest kui üks asi oli nõukaajal korras, siis mitu asja lonkas mitme karguga.
Armastuseloosungid on toredad ja kenad, mida sa siin reklaamid, kuid katkuajal ei hakka keegi üksteist kallistama ning halleluujat laulma. Selle asemel tuleb hoopis valvas olla.
 
pille teksti tootja 13. august 2015, kl 21.00
sa nagu ise old hästi valvas siis?
 
viimasele 13. august 2015, kl 21.27
Ei ole just humoorikas.
Mine kallistama.
https://www.youtube.com/watch?v=WCK_1bBkyhU
 
to :) 13. august 2015, kl 21.32
Ei ole mõtet Maalit ironiseerida.
Seakatk ongi kunstlikult tekitatud ning moslemitega võib vabalt seotud olla.

Mis moslemi paarikesed on meile tekkinud? Neid juba hulgim, iga päev näen.
Tänagi jalutasid vastu moslemist neiu ja noormees.
 
to tõesti 13. august 2015, kl 21.36
Ei ole sinuga nõus. Vihkamist oli ka nõukaajal küll.

Netis eestlasi vihkavaid komme kirjutavad palgalised ja me idanaabrid, meile aga jäetakse mulje, et teine eestlane kirjutas.
 
to ?? 13. august 2015, kl 21.39
Paarsada ? Pagulasi juba on Eestis palju kordi rohkem kui paarsada.
Absoluutselt iga päev näen neid ja aina tuleb uusi nägusid.
moosimadu 13. august 2015, kl 21.50
S'sssa raks kus nüüd tulistas oma ulmet...
 
to moosimadu 13. august 2015, kl 22.03
Kõnni ringi Tallinnas või Tartus, neid on imelikult palju tekkinud, eriti moslemite paarikesi.
Ega nad siia ometi meile tööle ei tulnud.
moosimadu 13. august 2015, kl 22.16
See teema on, kui sa juhtumisi seda siiani hoomanud pole, seakatkust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!