Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Iga teine peab end fotograafiks
 
Anneli 20. september 2015, kl 21.41
Oli halb kogemus ühe nn isehakanud fotograafiga. Sõbranna soovitas, kodulehel olevad pildid olid nii ja naa aga fotograaf ise oli suht vaimuvaene, samuti oli näha kogemuse vähesust. Tuligi välja, et kodulehe pildid peamiselt oma sõbrannad. Samuti tutvused. Mõnele ehk sobib, ei hakka nime välja ütlema...Miks on kohe vaja teha koduleht, reklaamida end kui fotograafi, küsida suurt raha...kuigi tegelikult peaks enne kogemusi omandama ja siis hakkama oma teenuseid laiale rahvale pakkuma
 
aga-aga 20. september 2015, kl 22.06
kust need kogemused tulevad, kui tööd teha ei tohi?
 
Liisa 20. september 2015, kl 23.39
Kui kodulehe pildid olid nii ja naa, miks sa siis tellisid temalt pildistamise? Ja mida tähendab lause: kodulehe pildid peamiselt oma sõbrannad?
Tee endale kõigepealt selgeks, mida sa tahad, siis saad ka seda, mida tahad.
 
Mis tüüpiline keerutamine?! 21. september 2015, kl 01.43
Kadri Parvest räägid või?
 
:) 21. september 2015, kl 01.49
Igaüks võib teha kodulehe, reklaamida teenust ning selle eest raha küsida.
Ülejäänu on juba ostja asi.
Kodulehele ongi ju kergem panna üles fotosid, mis tuttavatest tehtud, kellelt on nõusolek saadud. Võõrastega asjaajamine on keerulisem. See pole küll mingi näitaja.
 
näinud 21. september 2015, kl 13.10
Keilast vist!
 
keegi 21. september 2015, kl 22.57
Igaüks võib fotokaga pildistada. See ei ole keelatud. Samuti teenust osutada.
 
mutukraaf 22. september 2015, kl 01.33
Maksid nagu profile?
Petetuna saaks end tunda, kui oleks "põrsas kotis" ostetud, kui aga mingid pildid olid näha (ma siiski eeldan, et hind oli ka odav), siis oli valik ju enda oma. Kõik mis liigub, kulub. Nii ka fototehnika. Seega mingi raha küsimine ei ole patt, tavaliselt ei piirdu pildistamine ainult nupule vajutamisega, järeltöö on hoopis aeganõudvam. Muide, ma kunagi päris algajana, kui olin esimese natuke viisakama kaamera saanud, pakkusin välja endale kogemuse saamiseks tasuta fotosessioone. Tahate pakkuda, mitu inimest pildistama jõudsid?
Kui rääkida aga fotograafidest, siis neid, kes on ostnud peegelkaamera ja endale kohe koduka teevad, on tõesti palju. Aga minu meelest on palju ka erialase haridusega fotograafe, kes ei vasta tasemele. Tegelikult on fotograafia aga kunst, kus igal on oma oskused, käekiri ja ka fännid. Üks ei pea meeldima teisele. Superilusad pildid, mida me netis näeme, on reeglina ülikalli fototehnika ja tugeva töötluse tulemus, sinnani jõudmine võtab aega ja VÄGA palju raha, kõik alustasid kunagi nullist.
 
valge toru 22. september 2015, kl 10.08
peegelkaamerakese, saad täna juba ~500 poest. Hästi otsid siis odavamaltki. Järelturult alates 100€.
Tavaline fiks "portreeobje" on poes ~120€.
Ehk alginvesteeringuvajadus on tühine. Vaja on "ainult" silma ja natuke harjutamist ning läbinärimist internetiavarustest (ingliskeelne kirjandus).

"Silm" on tee, mis teeb fotoaparaadiga inimesest tõelise fotograafi. Nimesid ei nimeta kuid on mõned tuntud tegelased, kes väga kalliste aparaatidega ning tõsiste reisidega, teevad kalendreid ja müügipilte...kõik on ilus aga "hing" on puudu.

Lühidalt - koduleht on ideaalne indikaator. Kui ikka ei meeldi - ära mine.
(Samas kiibitseda teise rahakotis, samuti ei tasu.)
 
mutukraaf 22. september 2015, kl 22.44
Jah, algaja komplekti saab üsna odavalt kokku, kuid kvaliteeti tipptehnikaga ikka võrrelda ei anna.
 
valge toru 23. september 2015, kl 08.24
seal ongi koer maetud - kui sul annet pole siis pole mõtet tipptehnikat osta - tulevad needsamad igavad ja emotsioonitud fotod. Lihtsalt pildikvaliteet on väga kõrge.
Naistefoorumis võiks võrrelda, seda toidutegemisega - sa võid anda küll laagerdatud vasikaliha, maitseained ning tipp köögitehnika - kuid mis toit sealt välja tuleb, sõltub lõppkokkuvõtteks kokast. Fotograafias on tihti ka algaineks ka vana lehm :D
 
mutukraaf 23. september 2015, kl 14.53
Mu jutu mõte oli, et tellija loodab ilmselt nii silma kui ka tippkvaliteeti. (Ja seda väga odavalt või tasuta) Huvitav nähtus on veel see, et (vähemalt mingi aeg oli) küsitaks esimesena, millega pildistad. See tundus olema kõige määravam kriteerium ka totaalse võhiku jaoks, kes fotograafiast mitte midagi ei tea.
 
ainus lahendus 23. september 2015, kl 18.00
Sõbranna maksku see jama kinni!
 
Maksuamet 24. september 2015, kl 10.37
Kuidas tasumisega oli, kas arve esitati ja kas "fotograaf" ka makse maksab oma teenuse pealt või libises raha taskust taskusse?
Karl Kindermacher 24. september 2015, kl 22.39
Madal enesekriitika.
 
oliver 23. aprill 2016, kl 22.08
huvitav, kas neid fotograafe juba nii palju pole, et paras ports poolandekaid algajaid võiks modelli nimel ka tasuta mõne pildi teha ja oma oskusi lihvida?
ilma naljata. ma ei ütle, et inimesed peaksidki tasuta tööd tegema, aga kui oskusi ei ole, siis ei ole eriti aus ka raha küsida. samas kliendi poolelt võiks olla valmisolek anda endast parim ja oma aeg, et andekam algaja saaks teha fotokatsetusi.

teisalt: kui tahad kindla peale minna, siis ole valmis maksma. ja palka mõni nimi, kes on ka mõne auhinna või tunnustuse saanud ning kelle stiil vastab su ootustele.
 
hehee 24. aprill 2016, kl 00.58
Mina olen pakkunud tasuta fotosessioone, ükski võõras ei tule, jutust kaugemale ei jõua. Või noh, päris Delfis muidugi ei ole kuulutanud ja seksuaalse alatooniga fotosid meestest ka teha ei soovinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!