Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
4 päeva nädalas tööl
 
Unistaja 15. jaanuar 2016, kl 19.32
Ma usun, et see on imelik küsimus, aga kui teil oleks rahaliselt võimalik käia vaid neljal päeval nädalas tööl, kas teile siis meeldiks selline variant?

Ma olen oma elus teinud niii palju valikuid just seetõttu, et nii on õige, nii tehakse, kõik inimesed ju... Viimasel ajal olen aga täiesti katki olnud ning lubanud iseendale, et kui vähegi võimalik, siis edaspidi teen oma elus vaid neid asju, mis mind õnnelikuks teevad. JA TEE VÕI TINA, elulõpuni E-R tööl käia, laupäevase päeva majapidamisega tegeleda ja pühapäeval taas tööasju ette valmistada..

ISSAND! Kas niimoodi on muidu võimalik õnnelik ka olla?
 
realist 15. jaanuar 2016, kl 20.39
Eestis on tööjõumaksud nii suured, et osalise tööajaga kohti otsi tikutulega.
Mina töötan osalise tööajaga juba aastaid, aga selleks peab sääste omama. Või oma kulud kõvasti koomale tõmbama. Samuti vabanema kompleksist(võid end süüdlasena tunda, et ei ela ega mõtle nii nagu ühiskondlik enamus). Ka kõik lähedased ei pruugi sind mõista ja hakatakse luuseriks pidama.
 
mina just töötangi 16. jaanuar 2016, kl 16.35
4p. nädalas a' 7 tundi ja miinimumpalgaga :)
 
rtr 16. jaanuar 2016, kl 18.15
Unistaja
15. jaanuar 2016, kl 19.32
Ma usun, et see on imelik küsimus, aga kui teil oleks rahaliselt võimalik käia vaid neljal päeval nädalas tööl, kas teile siis meeldiks selline variant?

Ja mida sa, teemaalgataja, selle teadmisga peale hakkad? Hakkad elama teiste kogemuste kohaselt? Anne oleks huvitatud sellisest tööst, ka raha jätkuks... Peeter jälle ei taha sellest kuuldagi.... Madis... jne. Milline järeldus siis teha? Ja kes peaks ära arvama, mis sind siis õnnelikuks teeb?
Kas teha pole midagi või?
 
mhmh 16. jaanuar 2016, kl 21.11
Olen ōnnelik tööl ja ma ei lähe sinna vastumeelselt. Mulle meeldib tööd teha ja tööl käia. Keegi ei vaata viltu, kui jōuan tööle tunnike hiljem. Teinekord olen kohal tunnike varem. Lōunal käin kontorist väljas, vahel 20
min, vahel 2h ja peale. Kui mul on kiire, siis ma lihtsalt ei lähegi lōunale.
Kui töö tehtud, siis tihti lahkun tund-kaks enne ametlikku tööaega. Kui tunnen, et vaja teha kauem, siis teen ja tihti on lahkudes kell 19-20.
Tööl käin kolm päeva nädalas, kui vaja, siis rohkem. Peaasi, et asjad tehtud. See annab hea vōimaluse oma aega paremini planeerida, olles hea töötaja ja hea naine/ema kodus.
" vabad päevad" ei möödu teleka ees, mul on ideid alati rohkem, kui aega. Raha vōiks alati rohkem saada, aga ei, ma ei kurda, saan ilusti hakkama.
 
Liisbeth 17. jaanuar 2016, kl 10.22
Ma töötan vaid nädalavahetused(2 päeva) eskorttüdrukuna ja ei pea mujal tööl käima. See ei tähenda alati seksi, olen saatja peol, teatris. Meeldib väga mu töö. Olge õnnelikud kallikesed (K)
 
mari 17. jaanuar 2016, kl 16.23
ja kus see mhmh töötab,kui küsida tohib?
ex-riigiametnik 18. jaanuar 2016, kl 10.12
See "Eestis on tööjõumaksud nii suured, et osalise tööajaga kohti otsi tikutulega" on tegelikult väide, mis peab paika vaid miinimumisarnase palga korral.
Sest enamus makse on vastavalt palga suurusele, mitte inimese pealt. Enamus makse on lihtsalt protsent palgast. Väiksem palk - väiksemad maksud, pole oluline, kas see on täis- või osalise ajaga koht.

Ainus erand on sotsmaks, millel on maksumiinimum - see on siis eelmise kehtestatud miinimumpalga pealt.
Nii et kui tänavu on miinimumpalk 430 eur, siis sotsmaksu miinimum on 390 eur, see on siis nii, et makstakse seda maksu minimaalselt 128,7 eur.

Nii et kui su osalise ajaga palk on 390 eur (bruto, mitte kättesaadav summa!) või rohkem, pole probleemi. Tööandja lihtsalt vingerdab.
ex-riigiametnik 18. jaanuar 2016, kl 10.18
Ja algse küsimuse poole tagasi pöördudes - muidugi töötaks osalise tööajaga. Kui vene aeg veel kestnud oleks, oleks ma oma vanusega juba kenasti pensionil ja võtaks pensioni kõrvale pooliku töökoha. Nüüd aga tuleb kahjuks täie rauaga edasi töötada, sest meie firma tööjaotus mulle asendajat ei tekita (jah, ka puhkust saan nädala kaupa ja olen sel ajal ikkagi valvel ootamatute probleemide puhuks) ja ega see rahaline külg ka võimaldaks vähema palgaga toime tulla.
 
liisa 18. jaanuar 2016, kl 13.35
Hakkasin mõtlema, et ei mäletagi oma pikast elust seda aega, kui nädalas viis päeva jutti tööl käisin...see vist oli millalgi kaheksakümnendatel. Vahepeal on ette tulnud ka niisugust olukorda, et sai rabatud mitu nädalat järjest üldse vabade päevadeta (põllumajanduses), siis olin mingi aeg FIE, mis tähendas et kogu aeg pidi midagi tegema, et mitte nälga jääda, siis sai mitu kordaoldud välismaal hooajatöödel, ka kurikuulus Iirimaa kalkunitehas on tuttav paik. Seal tuli töötada kolm nädalat jutti öisel ajal, seisin liini ääres ja pakkisin külmunud liha, ahvikiirusel ja 12 tunni kaupa, jõuluks koju, priske rahanuts taskus, mitu kuud hea varust võtta :) Hiljem tegin igasuguseid "otsi", mõnda aega sai statistikaametis nalja tehtud ja inimesi pidi küsitlemas käidud, veel igasugused lepingulised otsad, ringijuhendamised, kevaditi istutan metsa, praegu olen majahoidja, suvel haljastaja, kõige kõrvalt kogu aeg harin oma aeda ja tundub, et saan eluga ilusti toime,võlgu pole kunagi võtnud, isegi paar last on selle kõige kõrvalt kuidagi üles kasvanud. No pension hakkab nüüd küll pisike tulema, samas see häda, et kuidagi ei talu rutiini, mitte ei kujuta ette ennast nt.päev läbi kuskil akendeta ruumis töötamas, olenemata kui ilus ilm õues on. See tekitab vahepeal südametunnistusepiinu, kuidas teised peavad saama...
 
mnjah 18. jaanuar 2016, kl 15.29
ma jätsin kõigepealt maha nädalavahetustel töötamise- ei puhanud end välja ja sain aru, et töö otsa ei lõppe
 
see ongi 24. jaanuar 2016, kl 12.52
tobe, kui eeldada et kogu elu peab töötama 9-17 vms ja E-R. See piirab elust väga paljutki! Aga kus mhmh töötab? :D
 
Kiira 24. jaanuar 2016, kl 13.02
Töötan 4 päeva nädalas 1,4 koormusega. On pikad päevad, kuid ka 3 järjestikust vaba päeva. Olen rahul.
 
mhmh 24. jaanuar 2016, kl 13.15
Kontoritöö, väiksem ettevōte.
Selleks, et tööandja sellist töökorraldust tolereeriks, tuleb kindlasti hästi palju ka endal kompromisse teha ja oma asjad peavad alati tehtud olema. Aga jah, üldiselt on selline töökorraldus töötaja närvikavale väga positiivne. Ma pole tōesti tööl kunagi mossis, torisev, tujutsev, mulle meeldib mu töö ja kollektiiv.
 
Haiglas 24. jaanuar 2016, kl 16.30
Täiskoht, 24h, 2-3x nädalas, liikuva graafikuga ja väga rahul Kogu aeg nagu puhkaks;) Vaja korralikult koolis käia, korralik(ud) haridus(ed)saada ja elu lill!
 
lühike nädal 24. jaanuar 2016, kl 17.26
Sellepärast ongi kirutud Maxima poemüüja palju parem olla, kui et E-R kell 8-17 tööl käia. Poemüüjatel on iga teine nädal "lühike nädal", s.t. et ainult K, N on tööl. Järgmine nädal on muidugi jälle 5 päeva: E, T, R, L, P.
 
kasukaga kass 30. jaanuar 2016, kl 00.46
Pole võimatu. Ise töötan, olenevalt nädalast, kas 2 päeva või 3 päeva. 10 päeva kuus, mõni kuu tuleb ka 9 päeva, oleneb kuust. Koht on 0,75. Palk kätte 610 eur. Väga rahul, sest jääb aega ka endale ja "oma asja" ajamiseks.
 
do do 30. jaanuar 2016, kl 00.48
sellepärast ongi haiglates kord käest, et sinusugused seal puhkamas käivad :(
 
tiigu 30. jaanuar 2016, kl 00.50
to: kasukaga kass

mis tööd teed sellise ajaga ja nädalas vaid nii vähe päevi. tahaks ka muuta oma tööd, aga ei tea, mida ette võtta
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!