Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Implantaat - halbu kogemusi
 
* 09. veebruar 2016, kl 20.12
aga miksm itte ka häid. Kes lasknud paigaldada - kas protseduur ise kuulub rubriiki halb kogemus? Mõte on, aga pelgan ...
 
a 09. veebruar 2016, kl 20.21
hambaimplantaati mõtled või
 
* 09. veebruar 2016, kl 20.26
jah, just hamba. vabandust ebatäpsuse pärast
 
ei 09. veebruar 2016, kl 20.39
hambaimplantaadi protseduur küll halva kogemuse alla ei kuulu. kui on olemas võrdlusmoment muude meditsiiniliste protseduuridega, nagu näiteks spiraali paigaldamine, siis on see lausa spaapuhkus, põhimõtteliselt lust ja lillepidu. endal on implantaat olnud veidi üle aasta ja ühtegi halba kogemust ei ole olnud.
 
* 09. veebruar 2016, kl 20.54
aga kus Sina tegemas käisid?
mul üks tuttava tuttav ka tegi ja tagasiside oli selline, et jube valus.....
 
välipreester 09. veebruar 2016, kl 21.29
Protseduur ise ei ole valus. Vaja nii teha, et kõigepealt spraiga ige tuimaks ja siis süstid. Ige lõigatakse tuimestusega lahti. Puurimine pole ka valus, sest luu sees närve pole. Ainult pea põriseb. Kui alumisse lõualuusse panna, siis peab muidugi vaatama, et liiga sügavale ei puuri. Ühes kohas läheb piki lõualuud üks närv (nimi ei tule praegult meelde) ja kui seda vigastada, hakkab lõug hiljem tudisema nagu 90-ne aastasel. Seda vist pärast enam korda ei saagi.
Arstid üldiselt peaks teadma sellest ja kui kahtled, lase vahepeal röntgeniga vaadata kui sügaval puur juba on. Selline röntgen on korralikus kabinetis kohe tooli kõrval.

Valus hakkab hiljem, kui tuimestus üle läheb, sest lahtilõigatud koht on ju haav. Selle vastu aitab tablettide söömine. Oleneb jälle inimesest, mõnele piisab ühest Ibumaxist, mõni peab peoga kühveldama. Mulle tabletid ei mõju, aga ühelt tuttavalt sain mingit oopiumitinktuuri ja see oli küll hea asi.

Haav valutab 3-4 päeva, siis peaks kõik olema. Kui hulgi on vaja panna, siis pane ühe suupoole omad korraga, sest valutab nagunii, aga on suur vahe kas valutab üks kord või mitu korda (siis kui neid ükshaaval lased panna)
Ühe suupoole omad sellepärast, et siis saab teise suupoolega normaalselt süüa. Muidu oled mitu nädalat mingi supilurri peal.

Veel üks kord võib valus olla siis kui kroon külge kruvitakse ja mingi nahariba implantaadi posti ja krooni vahele juhtub jääma. Siis tuleb õigel ajal röögatada, kroon kruvitakse jälle lahti ja nahariba nihutatakse kõrvale.

Ma lasin omale 6 tükki panna ja midagi keerulist või hirmvalusat seal küll pole.
 
kogemus ka 09. veebruar 2016, kl 21.34
minul. Protseduur tervikuna võtab päris pikalt aega. Maikuus paigaldati lõualuusse tihvt. Kestis ca tund (puurimine jms), peale seda olid lõualuud valusad, aga pigem suu lahti hoidmisest, sest kõik tehakse tuimastusega. Väike paistetus oli, aga see möödus iseenesest. Siis ca 2 nädala pärast vaadati asi üle ja algas nn luustumise periood. Septembris võeti jäljend hambast ja tehti selle alusel uus hammas. Novembri lõpus paigaldamine, ca 30 min.
Kõige ebameeldivam oli jäljendi võtmine mu meelest.
Kokku ca 1300 euri ja uus hammas suus!
 
eiteagi 09. veebruar 2016, kl 21.51
ma siin ka mõtlen juba pikalt, et teha või ei, sest silla kasuks räägitakse rohkem,et justki see implant häirib ja valutab jne
 
kogemus ka 09. veebruar 2016, kl 21.55
kui vähegi lõualuul laiust on ja arst soovitab, siis otsusta kindlasti implantaadi kasuks. Eriti kui on tegemist ühe hambaga v paari kõrvutiasetsevaga. Silla panekuks on vaja vist kõrvalhambad ära lihvida. Ma ise otsustan tulevikus ka kindlasti luusisese implantaadi kasuks, kui vaja mõni üksik hammas välja vahetada.
 
kogemus ka 09. veebruar 2016, kl 21.56
ja kui häirib v valutab, siis tuleb arsti juurde tagasi minna, mitte kannatada ja viriseda.
 
välipreester 09. veebruar 2016, kl 22.10
Silda pole küll mõtet panna. Kui kõrvalhambad terved on, siis lihvitaksegi nad maha ja juba seetõttu jäävad nad nõrgemaks. Lisaks jääb puuduva hamba koormus sel juhul silla kaudu kõrvalhammaste kanda ja nad koormatakse üle. Hammaste geomeetriat peab ka vaatama. Normaalselt peaks iga hammas eraldi olema ja liikuma väikeses ulatuses üles-alla nagu klaveri klahv. Kui sild panna ja hammustada selle ühe otsaga, väänatakse silla teist otsa külgsuunas.
Tavaliselt käib sel juhul midagi vintskemat mäludes kõige ebasobivamal hetkel krõks ja sild koos hambaga murdub ära.

Lisaks koguneb silla alla igasugust sodi ja kui lausa äravõetav protees pole, ei saagi suud enam puhtaks.
Silla kasuks räägitakse ainult sellepärast, et implantaadist on ta kordades odavam ning suhu panna oskab iga velsker.
 
booster 09. veebruar 2016, kl 22.13
eks virisevad need, kellel on igemetaandumine ja paigaldamiseks vaja üldse luud siirdada. tegelikult on lihtne aga kulukas(rahaliselt)protsess.
 
Ja valitsus võttis hambatoetuse ka ära!! :( 09. veebruar 2016, kl 22.26
Panna sildu ja kroone! Kas ajud on täiega ära ........? Kõigeks selleks ju viilitakse su TERVED hambad KÖNTIDEKS! Kui jube see protsess on taluda saab aru isegi ahv! Aga siis kui krooni alla tekib põletik? Või muul põhjusel on vaja kroon vahetada? Kas te neid operatsioone kujutate ette,esmalt ÄRA KAKKUMINE, siis UUS VIILIMINE ja siis .....
Loomulikult on implantaadid röögatult kallid, kuid ELU ON JU EES ja oi, kui "tore" on logisevate proteesidega söömine, tegelikult võimati ju... isegi RÄÄKIMINE!

Hale oli seda "muutumise saadet" vaadata, kus suht noorel naisel paigaldati TÄISPROTEES ja ta läks KAUPLUSSE tööle. Issand, see piin ta näos! Ta ei saanud ju rääkidagi, kõik ilmselt logises ja loksus! Ja suu MUUTUB IGA AASTAGA!
Seega , ikka implantaat!
Muide, mul on kaks implantaati, aga SILMADES. Mul oli kohutav lühinägelikkus -12 ja -13 . Nüüd on 8 aastat need silmasisesed "kunstläätsed" ja pole vaja mingeid prille ei autosõiduks, arvutitööks või lugemiseks!! :D
Mul on südamest kahju neist kanal 12 iga tööpäev sots.mini mahitatud "nõidade"poolt ärahullutatud vanainimestest, kes ei lähe TASUTA kae-eemaldusoperatsioonile, 15 minutit ja NÄED TAAS IGAT ROHULIBLET NII LÄHEDAL KUI KAUGEL! Olevat õudne, valus , ohtlik ja pikaajaline jubedus! Aga eks varsti see luksus nagunii ära võetakse... :(
 
juku 09. veebruar 2016, kl 22.51
teletädi ise süüdi. lasi oma hambad sedasi käest. implantaatide panek talle oleks olnud juba maja hind.
 
?? 09. veebruar 2016, kl 23.14
Te ikka teate, et implantaadid pole igavesed, jah? Neid ei maeta koos teiega. Võite korduvalt sama hammast välja vahetada.
 
Real sht sml 09. veebruar 2016, kl 23.16
Pole mnnigi. Valik on materjalis lihtsalt. Kui saad mingi plasti on pärast keelega limpsides imelik ja harjumatu tunne. Peab hambaarstiga konsulteerima milline materjal kõige naturaalsemana tundub.
Protseduurist nii palju, et alguses paigaldatakse diftid millega natuke elama pead, mingi nädal kaks. Siis tuleb mingisuguse cnc pingi tegelane välja kes peab ennast tehnikuks ja vastavalt hamba kujule mille vorm on eelnevalt mingisuguse plastiga suust võetud, saad kujunduse mis peaks vastama sinu puuduvate hammaste profiiliga ja sobituma diftidega.
Enamus neid nii nimetatud spetsialiste panevad räigelt mööda ja ajavad asja untsi. Seega järgneb mingisugune edasine võlts hammaste sobitamine lihvimise näol.
Ehk on mõni tehnik kes vastavalt võetud hammaste kujudele kohe sobiva versiooni luua suudab ega pea pärast hambaid lihviga oma nägemise järgi kuidagi käsitsi töötlema. Need materjalid millega hamba kuju mõõta on ka suhteliselt head.
 
eelmisele 09. veebruar 2016, kl 23.34
maga kaineks oinas ja tee omale selgeks, mis on kroon ja mis on implantaat!!!
 
välipreester 09. veebruar 2016, kl 23.55
Ärge nüüd riidu minge.
Implantaadikruvi pannakse/kasvab lõualuu sisse ja selle peal on keermega auk. Kruvi otsa kinnitatakse kroon.
Kruvi on suht/koht igavene nagu hambajuur ja seda ikka ei vahetata. Implantaadirooni võib igal aastal vahetada kui huvi on ja teha mistahes materjalist.
Ilus kroon on keraamiline, aga implantaadi peale võib ka plastiku panna kui vaesus kahe jalaga seljas trambib. Või kulla.

CNC -pingi tegelane teeb neid kroone. Räigelt mööda pannakse siis kui vorm arvutissse skännitakse ning hammas Hiinas või Indias valmis tehakse. Selliseid hambatehnikuid on Tallinnas küll, sest nii saab oluliselt odavamalt. Suhu sobivad sellistest interneti teel tellitud implantaadikroonidest 1 sajast ja sedagi koba peale.

Esimese korraga sobivad tavaliselt kohapealses laboris tehtud kroonid. Mõnikord on vaja vaid vastashambaga kokkupuutepinda lihvida.
 
tekkis huvi 10. veebruar 2016, kl 00.02
kui puudu on näiteks 3-4 kõrvuti asetsevat hammast ja silda ei taha, kas siis pannakse 3-4 kruvi? kellelgi kogemusi?
 
tissi miss 10. veebruar 2016, kl 00.09
mul oli hoopis hea kogemus, korralik tüdruk, nagu ma olen, tahtsin hamba implantaati panna, aga pandi hoopis tissi. Nüüd olen tissi miss ja mehed vaatavad palju rohkem
eks see õige olegi, naise suu peabki kinni olema ja tissid saadaval
 
eksole 10. veebruar 2016, kl 00.58
Kruvi on suht/koht igavene nagu hambajuur ja seda ikka ei vahetata.
-------------
Vaat, loota ju võib. Täpselt nagu hambajuurelgi, võib ka seal tekkida igasugu hädasid. Mu arst just naeris, kui arvasin, et implantaadid on igavesed. Võõrkeha luus. Samuti võib põletik alla tekkida, mädanema minna, luuga midagi juhtuda, logisema hakata jne.
 
To tekkis huvi 10. veebruar 2016, kl 00.02 10. veebruar 2016, kl 03.35
No annab ikka loll olla! Kas sul on mingid "kobarhambad" , et ühe juure otsas n arv hambaid?
Implantaate pannakse reeglina ikka tõesti terveks eluks. Pole vaja igasugu kelmide juurde tausta uurimata ronida vaid ikka professionaalsesse kliinikusse!
 
välipreester 10. veebruar 2016, kl 17.12
Kui kaks hammast kõrvuti puudu on siis saab küll niimoodi teha, et pannakse üks implantaat ja selle otsa lai kroon, mis näeb niimoodi välja nagu oleks seal kaks hammast. Lähedalt vaadates saab muidugi aru, et need pole õiged hambad ( hammaste vahel pole vahet sees), seega esihammasteks pole esteetiline. Kuhugi vähetähtsasse kohta käib küll, sest sellega hoitakse ühe implantaadikruvi hind kokku (700 eur) Mulle tehti alla külge peale üks niisugune.
3-4 hammast ühe kruvi otsas panna jääb selge porno.

Implantaadikruvil ei teki samasuguseid hädasid nagu hambajuurel, sest see pole elus organism. Kuiu üldse midagi, siis ainult luupõletik vms, seal kuhu ta sisse on keeratud, aga miks see tekkima peaks? Mõnel kaskadööril on kõik luud kruvisid ja titaanplaate täis, nii et lennujaamas värav ainult huilgab, aga pole tal midagi logisema hakanud ega ära kukkunud.
 
tulevik ikka tume 10. veebruar 2016, kl 17.51
Vananedes inimese luud hõrenevad, kunagi ei tea kui hoogsalt kellelgi hõrenemine läheb. Vat selles hõrenenud luus võivad implantaadid küll logisema hakata ja siis on kuri karjas kindlasti.
 
välipreester 10. veebruar 2016, kl 18.30
Mis variant siis parem on? Silla tegemine tervete hammaste mahaviilimise teel on veel hullem. Päris hambutult sured kõhutõve kätte enne kui luud hõrenema jõuavad hakatagi. Seedimisele närimata toit ei meeldi.

Neid jutte, et implantaadid kahjulikud on, levitavad eelkõige arstid, kes seda tööd ise ei oska ja nende tuules isikud, kes ei saa või ei raatsi raha implantaatidele kulutada.
 
silla kaitseks 10. veebruar 2016, kl 18.51
Kunagi ammu, kui inplantaate meil veel ei tuntud, oli mul sild kahe hamba asemel. Püsis suus 23 aastat ja oli suus nii tihedalt, et mingit toitu sinna vahele ei läinud.
 
välipreester 10. veebruar 2016, kl 19.22
Eks ta suus muidugi püsib, aga tõenäosus, et mahalihvitud hammas ajaga ära laguneb on palju suurem kui implantaadi lahtitulek. See on ka oluline, kus hammas on, sest kui sild on esihammastel, näeb isegi pime, et kunsthambad.

Minul oli kõigepealt äravõetav sild kahe alumise hamba asemel. Maksis krooniajal tervelt 300 ja tehtud oli plastikust. Midagi maha ei lihvitud, sest see kinnitus klambritega tervete hammaste külge. Küljest ära tõmmata sai pöidlaga ja puhastada täpselt nii nagu huvi-viitsimist oli. Ükspäev murdus katki, sest plastik läheb aja jooksul rabedaks.

Siis mõtlesin natuke kapitaalsemalt teha ja arst tegi silla koos kõrvalhammaste mahalihvimisega. Sellist jama nagu selle sillaga, pole enne olnud - parem oleks võinud üldse ilma hammasteta elada. Arst oli tegelikult paras käpard ka, hambumust oleks pidanud samuti muutma, aga ta ise ei pakkunud ja siis ma ei osanud küsida.

Kõigepealt läks üks tugihammastest tõsiselt paiste, sest kogu raskus toetus sellele. Siis lihviti sild teistsuguseks. No enamvähem kõlbas, 3-4 aasta pärast murdus üks väikesekslihvitud hammas ära. Lihvimisel ei jäeta ju suurt midago järele- ainult könt. Siis lasin jambajuurikasse tihvti panna ja silla selle peale ehitada. See tihvt murdus veel paar-kolm korda koos sillaga ära.

Rohkem enam ei viitsinud ja raha ka parasjagu oli. Lasin kogus selle konstrui suust minema visata ja implantaadid asemele panna. Paar-kolm lihtsalt koledat, aga iseenesest tervet hammast lasin sama soojaga välja tõmmata ning samuti implantaat asemel. Siiamaani on kestnud ja võib-olla suren ikkagi enne ära kui nad logisema hakkavad.
eid_1559fd160e68c1 11. veebruar 2016, kl 11.27
Peale pikka ja tulutut ravi lasin kõik alumised hambad välja tõmmata ja 2009.a. sain kahele implantaadile toetuva terve alumise proteesi. Ja ütlen - parim investeering mu elus! Vahepealsel ajal on vaja olnud kaks korda korrigeerida proteesi sees olevaid n.ö. pesasid ja see on ka kõik. Püsivad suus, ei valuta kusagilt. Hooldan nagu proteesi ikka - peale söömist võtan suust, pesen nii proteesi kui igeme.
 
ilus naine 11. veebruar 2016, kl 11.44
Silda nyyd kyll ykski kaasaegne arst ei soovita. Selleks et yks hammas korda teha tuleb kõrval olevad hambad maha viilida.

Nõuka ajal oli muidugi sild kõva sõna. Hea kui sellegi sai.
 
aga öelge 12. veebruar 2016, kl 18.15
Palun öelge, kus pnnake odavama hinnaga implandaate. Mulle öeldi, et umbes 2000 läheb üks maksma. kes küll seda endale lubada saab, eriti veel, kui mitu hammast puudu ?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!