eripedagoog
Mida sa tead minu suhtumistest ja teadmistest?
Räägi ikka enda eest, mitte ära tule mulle teatama, mida mina usun või tean.
Tekib kahtlus sinus endas!
Olen küllalt siin ilmas elanud ja jagan üsna hästi, mis või kuidas asjad käivad.
Sulle teadmiseks veel, oman med. haridust ja töötanud ka selles vallas. Nii et võtan vastutuse oma sõnade ja suhtumise osas.
Kordan veel, kui soovid kulutada oma elu perspektiivitu ennastohverdava rügamise peale, siis vali oma "lemmikloomaks" omaenda inimvõimetu laps. Kui see sind õnnelikuks teeb, siis on hästi. Aga samas arvesta, et see on sinu enda valik ja ära siis hiljem hakka paluma abi ja kaastunnet, või veel hullem, medalit.
Näiteks võin tuua ühe pere, kus oli lapsest saadik kasvamas laps, kes ei saanud endaga kuidagigi hakkama. Vaevaliselt komberdas käia vaid kellegi käevangus. Käed liperdasid kõrval täiesti nii, nagu ise tahtsid, pea käis vinta vänta ja häälitses vaid ebamaise häälega.
Seni, kuni elas vanaema, kes temaga ikka püüdis tegeleda, oli sel olendil vähemalt hoolitsuski. Kui aga vanaema suri, siis oli täiskasvanuks saanud "noormees" hooleta, sest ema temaga tegelda ei soovinud ega julgenud.
Peab ikka väga tugev ja sõltumatu olema, et seda jaksata. See ema häbenes fakti, see oli talle häbi ja piin. Ja kõike tänu kõrvalelavate inimeste pilkudele. Loomulikult jäi see invaliid algul perre edasi. Ema keeras peale vanaema surma kiirelt sassi, isa oli ammugi põgenenud ja see abitu olend paigutati hooldekodusse.
Tagantjärgi seda olukorda hinnates oligi kogu see etapp mõttetu!!!!. See oli kui karistus sellele perele. Õnne polnud seal alates hetkest, kui otsustati jätta ellu või alles too vigane poiss.
Igas valdkonnas tehakse selektsiooni. Haiged taimed nopitakse välja, sest nad ei õigusta ennast kultuuride seas. Loodus ei jäta ellu vigaseid ja haigeid isendeid. Miks inimesed siis selle vastu tõrguvad?
Muidugi on kurb, kui sul selline asi juhtub, aga reaalsust tuleb ilma emotsioonideta hinnata, plussid ja miinused kokku lüüa.
Ainult siis, kui peaks sündima inimkonnale - mutandina - parem inimmudel,kui on praegune, on asjal mõte. Vastasel juhul on kogu inimkonna areng mõttetu. Täielik tagasikäik.
Areng on ikkagi ettepoole, mitte tagasi.
Mina arvan nii ja mida edasi, seda kindlamalt nii mõtlen.
Mis puutub sinu poolt nimetatud nõrgapuudelistesse, siis mina arvan, et ka see valdkond vajab korda seadmist.
Samas usun täie veendumusega, et kogu see keemia, mis kellegi rikkaks ja edukaks teeb, muudab õnnetuks sadu teisi. Valige hoolega, mida sööte, millega tegelete.
Loodus on inimese parim sõber, kaitsja ja õige juhataja. Hoidkem siis seda.