Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
tüli naabritega
 
eelmisele 19. oktoober 2016, kl 13.05
Huvitav, et mõjus.
Ise elasin kunagi pika koridoriga majas, ühiselamutüüpi.
Vene perekond kuulas terve öö nii kõvasti muusikat, nagu diskoteegis oleks. Lõpuks läksin ütlema, imestasin, et asuvad pika koridori otsas.
Venelasest pereisa pidi vaat et kallale tulema, et nemad teevad oma kodus, mis tahavad.
Olingi terve öö magamata. Huvitav, et keegi teine midagi ütlema ei läinud.
Majas enamus eestlased.
 
maniila 19. oktoober 2016, kl 15.47
alt üles ei ole midagi kuulda? ole normaalne! ma olen oma alumise naabri pärast nii marru läinud, et loopisin talle rõdule toidujäätmeid. põntsutab ja mürtsutab nii, et mul põrand väriseb. jube, kuidas paneelmajades vibratsioon edasi kandub. mis valju muusikasse puutub, siis tuleb samaga vastata. olen proovinud - aitab.
 
hirmunud kodanik 19. oktoober 2016, kl 19.35
Issand anna kannatust! Täna jälle. Ust ei ava. Helistasin politsei infonumbril. Sealt vastati tõredalt, et kannatad 10-15 päeva kuni avaldus menetlusse võetakse. Kirjutasin ka uue avalduse.

Kuid kas on nii, et kui ma enne öörahu saabudes hädaabinumbrile helistan, siis lõpuks hakatakse mulle endale trahve välja kirjutama? (Naaber aknast näeb ja lõpetab muusika mängimise.) Põhimõtteliselt sain mina klienditeenindaja jutust nii aru, et hädaabinumbrit ei tohi "kuri tarvitada" enne öörahu saabumist.

Mingi eriline tagasitegija ma ka pole. Mõtlesin küll naabril elektri välja lülitada, aga ei julgenud. Ehk tuleb annab veel vastu vahtimist.
 
2 võimalust 19. oktoober 2016, kl 21.03
üldse ongi, kardad - siis osta omale kõrvaklapid a) raadio kuulamiseks; b) müravastased vaikuse nautimiseks;
oled julge - siis võitle oma õiguste eest, kuid võta ka arvesse, et politsei ei jõua kuritegudegagi tegeleda ja need väärteoks klassitfitseeritavad jamad vajuvad sageli otstega vette.
 
hirmunud kodanik to 2 võimalust 19. oktoober 2016, kl 21.19
Nojah, tunnistan ausalt, et olen arg.
Aga hetkel istudes ja mõeldes, siis vist ikka proovin seda elektri välja lülitamist. Ta kas tuleb välja, sõimab näo täis või istub pimedas.
 
Ambros 19. oktoober 2016, kl 21.28
Kui pappi on, telli kantpead, kes naabrile kiirelt asjad selgeks teevad. Seadus inimesi mürareostuse eest ei kaitse.
 
hirmunud kodanik to Ambros 19. oktoober 2016, kl 21.37
Aga kust neid nn kantpäid tellida, kui tõepoolest närvid lõplikult hingusele lähevad?
 
tõsi 19. oktoober 2016, kl 22.04
Paulus vangis kompanjonidega, Dikajev samuti sama teed minemas ning vana hea Tarankov kasti löödud. Kantpead pn otsa saamas...
 
meenub 19. oktoober 2016, kl 23.54
Tartus Annelinnas lõi oma korteris lärmakalt pidutsev Sergei või Vitali ( midagi taolist nimi oli ) teda korrale kutsunud naabri tooliga surnuks ja sai selle eest ÜHE aasta.
Ei kujuta ette, millega kohtuniku ära võlus.
 
ei pea taluma 23. oktoober 2016, kl 13.18
kas sa teda väljas ei näe? nt satute koos koju tulema vmt? kas tegu on mehe või naisega, noor või vana, sa ei jaga üldse infot. kui on rohkem teada, saab ka erinevaid soovitusi jagada.

ja kui oled arg, siis ole edasi. niimoodi tõmbadki ligi olemterroriste. kui tahad rahu ja vaikust, siis aja selg sirgu ja seisa enda eest. kas sul mõnd meessoost sugulast pole? kas majas ühistu v seltsing on, neid kanaleid peaksid saama ka kasutada. ma ei usu ilmapeal, et 8 korteriga majas oled sina ainus, kes valju muusikat kuuleb. lihtsalt teised elanikud kardavad kättemaksu. ja nii ongi.

ja ära kuula seda politsei klienditeenindaja juttu, neile on sõnad suhu pandud ja korrutavad aastatega pähekulunud teksti. helista politseisse kohe kui muusika vali. kas või seitse korda päevas. iga päev pane kirja, mis kellast mis kellani vali muusika kostab, samuti võid otsida mingi aparaadi mis detsibellid ära mõõdab, võid terviseametist infot küsida.

kirjuta või iga päev avaldus konstaablile. hakka vastu selle naabrile. ma ei tea, ähvarda auto rehvid ära lõhkuda vmt, vahel kardavad sellised ka ähvardamist. kui tegu vene keelt kõnelevaga ja keskmisest juhmima olendiga, siis nende jaoks kehtib ainult tugevama õigus. nemad sõnadest aru ei saa ja viisakas rääkimine on nende jaoks ulme, sellist asja lihtsalt pole olemas.

löö teda tema enda relvaga. öösel kell kolm lülita musa enda korteris sises ja lase pool tundi unnata. vmt. igatahes ei maksa temaga nö viisakas ja leebe olla, tuleta meelde kuidas lapsepõlves vahel mänguasja pärast liivakastis võõrastega kaklesid ja anna tuld.
 
agaaga.. 23. oktoober 2016, kl 17.13
millal siis oma elu elada, kui järjepanu naabri elu elad? ja kuipalju oma tervist (ilma naljata!) rikud selle juraka pärast?
ehk pigem kõrvaklapid osta.
 
hmm 23. oktoober 2016, kl 17.57
sul on t6endeid ja tunnistajaid vaja. Katsu raakida korteriyhistu esimehe v6i kellegi sellisega kui naabrid tunnistamast keelduvad. Samuti raagi veel politseiga, ehk annavad mingit n6u, ja jatka avalduste tegemist. L6peta temaga suhtlemine ja kirjad. Need v6ivad isegi ohtlikud olla, ja kasu kindlasti pole. Kui tahad, katsu raakida mingi advokaadiga, ja lase talle ametlik kiri saata et jargmine samm on kohtukutse (advokaat teab kuidas seda formuleerida).
 
irw 23. oktoober 2016, kl 22.33
ükski tümakat kuulav pohuist ei lähe naabrite käest uurima midagi, et äkki ta segab vms.
pohuist teeb tümmi ja ei koti teda keegi ega miski. ei ava ust kellelegi, ei käi alandlikult küsimas, et äkki segab teisi vms.
kogu teema on koomiline soga.
teema algataja on skiso, mingu ravile.
 
Sogaja irw 24. oktoober 2016, kl 01.01
no sogaja irw siiski ei pakkunud lahendust. kas ravil võetakse nagu kõrvajkuulmist vähemaks, või saabki skiso paberid.
mis sa irw arvad?
 
aplaus 24. oktoober 2016, kl 02.26
Müü mulle sellised kõrvaklapid mis korteris naabri tümakast vibreeriva põranda, mööbli ja õhu vibrast vabastavad! Kui müüa pole siis ole lihtsalt vait! Ära esine siin koos irw-iga sest oled tüüp kes paistab targem välja siis kui ei räägi.
 
hirmunud kodanik 24. oktoober 2016, kl 13.44
Ei, skisofreenia käes ei kannata, kuid tänan muret tundmast.
Naaber lihtsalt ei mõista, et kui tema oma korterit pööningu arvelt suuremaks ehitab ja samal ajal muusikat kuulab, siis kandub heli mööda ventilatsioonisüsteemi alla minu korterisse. Ja et tegu on vana majaga, kus varasemalt on igas korteris olnud ahi, siis ilmselt mängib oma rolli ka see süsteem, mis lõõride kaudu suitsu välja juhib. (Tehnilisi termineid ei tunne.) Kuid majas võivad olla muidugi ka mingisugused muud ehituspuudujäägid. Kõnelesin sellest ühe ehitajaga, kes sellised võimalused välja pakkus. Muidugi, ilma kohapeal käimata ei saa täpset hinnangut anda.

Politseile esitan jätkuvalt avaldusi. Eelmisel korral oli mul olemas ka tunnistaja, kes sai ka avaldusse ära märgitud.
Kirjutasin veel ka juristile, kes samuti ütles, et politsei infoliinile pole mõtet helistada, vaid ikka 112-te. Nii ka edaspidi teen. Juristi kohaselt on kodurahu eest võitlemine kui Kolgata tee, eriti juhul kui öörahu ei rikuta.

Mis puutub naabrisse endasse, siis on tegu 50ndates oleva vene rahvusest meesterahvaga, kes põhimõtteliselt mulle kordagi ust ei ava, nii et läbirääkimised on võimatud. Korteriühistu esinaine tõstis käed üles ja ütles, et oodaku ma öörahu ära.
Ahjaa, mina lähen tööle enne teda ja saabun tagasi pärast teda. Aknast tema minekuid ja tulekuid ei näe.

NB: Kõrvaklapid hankisin samuti.
 
hirmunud kodanik 24. oktoober 2016, kl 14.17
Ja see, mis puudutab maja teisi elanikke.
Lärmaja kõrvalkorter on tühi, sealne elanik käib välismaal tööl. Korter, mis jääb lärmaja alla, kuuleb küll muusikat, kuid mitte häirivalt. Seal elavad noored, kes ise tihti muusikat kuulavad.
Mina, kes ma olen lärmaja all n-ö diagonaalselt, kuulen väga hästi, sest muusika emaneerub läbi seinte ja lae. Efekt on selline nagu ma ise kuulaksin muusikat.
Ma ei pahandagi sellepärast, et keegi kuulab muusikat (see on kortermajas paratamatu), vaid seetõttu, et muusika on nii vali, et segab igapäeva toimetusi. Kord panin isegi muusika mängima (ei armasta väga valjult kuulata), aga naabri muusika trumpas ikkagi selle üle.
 
muu küsimus ehitamise kohta 24. oktoober 2016, kl 16.55
kuidas see üks korteriomanik saab pööningust endale elamist juurde ehitada. kas kõik ülejäänud majas korteriomanikud on sellga nõus? kas detailplaneering ja ehitusload on sel mehel olemas?

tavaliselt on ju mittekasutatavd pinnad ühisomanduses. st killuke kuulub iga koretri juurde.
 
eelmisele 24. oktoober 2016, kl 17.29
Tean ka maja, kus viimase korteri elanikud saavad endale ehitada lisatoa. Äkki sama maja.
Kus linnas see on ?
 
eelmisele 24. oktoober 2016, kl 17.29
lisan. Pööningule lisatoa.
 
hirmunud kodanik 24. oktoober 2016, kl 17.50
Jah, pööningul peaks olema igale korterile mõeldud pinnake. Olen ise siin korteris üürnik (u 6 aastat), pööningut ei ole kasutanud. Ma ei ole kindel, kas mul isegi võti on. Minu korteri omanik on passiivne, tal on juba vanust piisavalt ja elab teises linnas.

Kuid nii pidid asjad siin majas käima: kui on justkui vaba pind, siis see hõivatakse. Mäletan isegi, kuidas ma alguses ühe teise naabriga madistasin, kes oli oma vanad asjad pannud keldris minu korterile mõeldud pinnale.

Ma arvan, et detailpaneeringut ja ehitusluba tal küll ei ole. Mõtlesin isegi seda kuskilt linnavalitsusest küsima minna.
 
hirmunud kodanik 24. oktoober 2016, kl 17.54
Ja kogu see tingel-tangel toimub Tallinnas, Kalamaja piirides.
 
ehituse järelvalveametnik 24. oktoober 2016, kl 19.12
siis tasub küll linnavalitsuse ehitusjärelvalveamtnikule teade teha.
kui ametlikult projekti pole, siis kuulub ikka pööning ja muud vabad elamsipinnad kõigile. tegemist ju kaasomandiga terve maja arvestades.
see on vajalik juba selleks, et järsku see pööninguehitaja võtab katuse ka maha, et sinna kohta veel mõni lisakorrus monteerida..

nii see asi siiski ei käi.

kus kellegi keldripind asub,ja kui suur see on, peab ju maja plaanilt näha olema.
 
hirmunud kodanik to ehitus järelvalveametnik 24. oktoober 2016, kl 20.52
Jah, uurin seda asja veidi. Ise arvan nimelt seda, et naaber võttis sealt oma korterile ruumi juurde, kuid rikkus seeläbi ära minu korteri akustika, kui nii saab öelda. Ühes majas elatud juba 6 aastat, varem sellist probleemi pole olnud. Ju sai siis suurema remondi tehtud ja kolis sisse (vahel veel ikka klopsib). Ja helid sõna otseses mõttes voolavad mul läbi seina ja lae. Varem ei olnud teda absoluutselt kuulda. Proovisin ka ventilatsiooniava kinni topimist, kuid see ei aidanud.

Ja mis keldrisse puutub, siis mul oligi naabrile näidata omaniku poolt saadetud majaplaan. Karjuti ja sõimati vaid vene keeles, kuni tõlgi abil talle selgeks tegin, et omastan need kõik asjad või teatan politseisse, et keegi on vist minu keldrisse varastatud asjad toonud. Siis korjas ära.
 
jama tekib ka teistele 25. oktoober 2016, kl 01.29
luna maja plaani on muudfetud isetegevuslikult selle naabri poolt ja pole selge, kas maja seinad näiteks seda taluvad, lisaks helide liikumine ja vastavus nõuetele ehitustöö kvaliteedis.

Lisaks su heliprobleemile on selles majas raske korterit ka teistel müüa vajadusel, kuna maja dokumentasioon näitab midagi muud kui see, mis majaga tehtud.

pole tähtiski, kelle korterist ja kelle kasuks kahjuks, dokumentasioon ei vasta tegelikkusele.
 
lisaks veel 25. oktoober 2016, kl 01.33
kuna pööning on ühisomanduses kõikidele koreteritele, tekib teil kõigil korteritel sellel väljaehitatud osale ka kasutamise õigus. tegemist on ju mõtteliste osadega kaasomandist.

on võimalik, et makstakse välja see osa teistele naabritele, kui paberid, projektid, ehiyusload, ja dokumentasioon korras, aga ei usu, et seda see mees tgema hakkaks. Nüüd, tema osa võrra kahaneb ju pööningu st kaasomandi osa teiste korteriomanike jaoks.
Lisaks peab olema ümberehutustöödeks kõigi teiste omanike kirjalik nõusolek.
 
a. 28. oktoober 2016, kl 16.04
mul oli sama probleem, selle vahega, et mina olin see häiriv osapool. isegi teleka vaatamine häiris alumist naabrit. rääkimata siis muusikast. kõrvalolevad naabrid ei kuulnud midagi. selgus, et minu korteris oli eelmise remondi ajal unustatud heliisolatsioon põranda alla panna ja sellepärast alumised naabrid pididki kannatama. kui ma ei julgenud enam kõndidagi normaalselt, kolisin sellest korterist välja. kusjuures alumisi naabreid ei olnud minu korterisse kunagi kuulda. võib-olla ongi siis mingil põhjusel nii, et ülevalt alla kostub paremini.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!