Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kas tööandja poolt on selline küsimus töövestlusel normaalne! ?!
 
uskumatu 05. detsember 2016, kl 19.03
Oli kord selline aeg, mil sai oldud töötuna pikemat aega, kuna siis elasin ühes väikelinnas. Nägin tollal lehes üht endale sobivat tööpakkumist ja helistasin sinna, et kas koht on vaba. Vastati jaatavalt ja kutsuti vestlusele. Ja esimeseks küsimuseks oli ,, kas te alati nii aeglaselt räägite? ,, Olin veidi ebakindel ja kõhevil, kuid ma rääkisin normaalse tempoga, mitte AEGLASELT!
Minuga lubati peale töövestlust ühendust võtta, mida aga kordagi ei tehtud. Kui ise nädal hiljem helistasin, oli juba keegi tööle sinna võetud.
Kas töövestlusel on SELLINE küsimus lubatud tõesti! ? See on ju mõnitamine, isegi kui olekski inimesel midagi rääkimisega probleem, ei oleks siiski sedasi küsida normaalne.
Mida sellest arvata?
 
mnjah 05. detsember 2016, kl 20.30
kle, sellele küsimusele on võimatu vastata. Või õigemini, jah miks ei või sellist küsimust küsida. Kus siin see mõnitamine on? Mõni inimene räägibki kiiremini, mõni aeglasemalt. Mis sinu jaoks on normaalne tempo, võib vabalt teiste jaoks aeglane olla. Pealegi, me ju ei tea, mis tööga üldse tegu oli. Võibolla ongi seal oluline, et inimene räägiks kiiresti. Muide, eriti maainimesed ongi tihti pikaldase ja veniva kõneviisiga. Mitte et ma kedagi solvata tahaks, aga nii on. Aga mingit keeldu sellist küsimust küsida küll ei ole, pole see kuskilt otsast solvav ega diskrimineeriv.
 
maniila 05. detsember 2016, kl 23.38
Teemaalgatajale. Selles viga oligi, et olid ebakindel. Tööintervjuul peab olema ka natuke näitleja, mitte mingil juhul ebakindel. Ise ka käinud, võitnud ka väga suure osalusega konkursi, aga saatsin firma puu taha, sest töö ei vastanud ootustele.
 
keegi 06. detsember 2016, kl 01.58
Eks see vastabki sellise firma tasemele, mis lubadusi ei taida ega kokkulepitud tagasisidet ei anna. Mitte iga firma esindaja ei ole oma ala professionaal. Kahjuks.
 
maniila 06. detsember 2016, kl 15.17
no paljud firmad ei vasta meilidele, ka Tallinnas. kui kandidaate nii palju, siis ei jõua kõigile vastata. ise kandideerisin küll kuskil 16 a tagasi, ja kõige meeldivama tagasiside, kuigi ei osutunud valituks, sain ühe meie kõige suurema tiraažiga nädalalehelt. tõesti olin meeldivalt üllatunud:)
 
teema autor 07. detsember 2016, kl 00.02
See koht oli haiglas, koristajat vajati. Kas see oli peaarst ja üks õde, kes töövestlusel olid minuga rääkimas ? !
Igatahes oli see ainus koht, kus mulle nii alandav küsimus esitati! Sellist asja pole õnneks mujal ette tulnud. Eks tööandjad ongi kavalad, kui inimene ei meeldi, siis leitakse ta juurest ikka mingi viga, et oleks põhjust ära öelda hiljem.
 
keegi 07. detsember 2016, kl 00.13
Paljud firmad toesti ei vasta, aga korrektsetel firmadel on ka marge, et 1. voorus tagasisidet ei anta. Kui aga tegemist juba vestlusvooru joudnud inimesega, siis on tagasiside andmine elementaarne.
 
mnjah 07. detsember 2016, kl 15.33
teema autor Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See koht oli haiglas, koristajat vajati. Kas see
> oli peaarst ja üks õde, kes töövestlusel olid minu
> ga rääkimas ? !
> Igatahes oli see ainus koht, k
> us mulle nii alandav küsimus esitati!

No see küsimus ei ole küll kuskilt otsast alandav. Kui sa ennast alandatuna tundsid, siis on küll viga puhtalt sinus endas. Ilmselgelt sul ongi mingi totakas alaväärsuskompleks. Ju sellepärast sind tööle ei taheta ka.

Ja mis sa teed nalja või?? kuidas keegi siin võib teada, kes need just olid, kes sinuga töövestlusel rääkisid.... Vales foorumis oled sel juhul, mine kuhugi, kus selgeltnägijad kohvipaksult või klaaskuulilt vaatavad, kes sinuga seal rääkisid.
 
kahjuks 07. detsember 2016, kl 15.54
Selline küsimus võis vägagi asjakohane olla. Kes räägib aeglaselt see enamasti ka liigutab aeglaselt. Koristaja, hea koristaja, võiks olla kiire ja täpne, märkama kus midagi vaja teha, siuh ja säuh korra majja lööma. Aeglane koristaja ei ole kõige parem variant.
 
maniila 07. detsember 2016, kl 17.14
ot-ot. peaarst või õde nüüd küll koristajat tööle ei võta. see vist oli ikka keegi teine, kaldun arvama, et majandusjuhataja. mida iganes, väga palju sõltub enda käitumisest, muidugi on kõige lihtsam teisi süüdistada ja näpuga näidata.
 
Jah tõesti 22. jaanuar 2021, kl 02.41
See ON diskrimineerimine! Selline küsimus pole lubatud töövestlusel.
 
......... 23. jaanuar 2021, kl 18.57
Huvitav, mis vastust nad ootasid? "Ei, aga vaatasin et paistate natuke aeglane, teie pärast tõmbasin tempo veidi maha"?
 
See teema 24. jaanuar 2021, kl 16.33
On küll vana, kuid täiega asjakohane. Jah, selline küsimus pole normaalne töövestlusel. Kui keegi peaks mulle töövestlusel personalitöötaja poolt sellist asja küsima, siis vastaksin otsr, et kyst ta sellist asja võtab!? See ju pole tõsi. Öelgu pigem otse, et ma ise pole neile vastuvõetav. Kuid ärgu esitagu selliseid diskrimineerivaid küsimusi. Samahästi võiks otse küsida, et kas kavatsem peatselt dekreeti minna vms.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!