Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Halb jõulukink
 
Mari 23. detsember 2016, kl 07.16
Ma ei ole kohanud veel ühtegi õnnelikku last,kes jõulukingiks saab koolis või lasteaias jõuluvana kotist kruusi.Kuulge lapsevanemad,kes te teete loosi teel tehtuid kingitusi-kas te ise oma lapsele teeks sellist kinki.Ise olete ju sellega nõus et need kingid omavahel teha.Miks siis raiskate mõtetult raha.Minu laps sai kruusi kunagi lasteaias(oli hirmus õnnetu) ja nüüd 2 klassis jälle kruus.See kord jättis kooli,sest ta ei tahtnud isegi seda kuurba meelt koju kaasa võtta.
 
me 23. detsember 2016, kl 08.14
kui sinu laps suvalisele jõulukingile nii traagiliselt reageerib, tuleks tegeleda tema emotsioonide ja enesehinnanguga.
kusagil on midagi valesti.
 
ise 23. detsember 2016, kl 08.35
Ei ole halba kinki vaid on ülepoputatud laps ,kui kink ei meeldi kingi edasi
 
jäi arusaamatuks 23. detsember 2016, kl 08.40
Mis neil siis nagu häda on? Nii armsad ju.

http://www.ideejaemotsioon.ee/kruusid/

Või jääb liialt odavaks ja koolis alla 50 euri kinki teha ei tohi? Või kas laps teed, morssi ega piima ei joo? Paneb aint kokakoolat otse pudelist?
 
niiii 23. detsember 2016, kl 08.44
Ja mis teiepoolses loosipakis oli?
 
mnjah 23. detsember 2016, kl 09.08
mulle meenub selle looga üks juhtub enda elust. töö juures tuli ka jõulupakid teha, aga nii, et ei teadnud, kellele kink läheb. panin pakki käsitööšokolaadi. juhtumisi sai kingi üks mu lähedane töökaaslane, kes istus jõululauas täpselt minu vastas. ja kus kukkus siis kõva häälega hädaldama, kui kink käes oli, et kes küll kingib šokolaadi ja kui jama kingitus see on. ega see muidugi kauaks saladuseks ei jäänud, et mina selle kingituse tegin. saatuse irooniana sain mina jälle tema tehtud kingituse, milleks oli küünal. ma pole küll mingi küünlafänn ja kodus küünlaid ei põleta, aga endal küll ei tulnud pähe vinguma hakata, eriti veel kõigi ees. mõni lihtsalt on hingelt mats.
ps. mina tean küll lapsi, kes kruusi üle rõõmustavad.
 
:) 23. detsember 2016, kl 09.57
Ah, nende laste loosipakkidega ongi üks issanda jama kogu aeg. Ja kui veel palju lapsi peres, siis ei tea tõesti, mida neisse kingipakkidesse panna. Aastaid ja aastaid järjest, enamasti sama seltskond ka. Lepitakse kokku mingi piirhind, no ja leia siis 3 euro eest mingi asi, mis lapsele tõesti rõõmu teeks! Nii hea meel, et need ajad on lõpuks mööda saanud.
 
Mees 23. detsember 2016, kl 10.49
Oh sa issand jumal. Kas sinu tupsununnukene sai kingiks kruusi? Mis me nüüd teeme. Lähme nutame koos nurgas?
Õpeta oma lapsele tänulikkust, et ta üldse midagi sai. Elu on ikka liiga hea meil siin, et sellise asja üle halama tullakse.
 
aga 23. detsember 2016, kl 11.03
Ideid võiks küll kirja panna, mida lastele loosipakki panna. Ega pole loota, et ilma nendeta saab, pea need järgmised jõulud ei tule. Koolides nad jäävad vist 3-5 euro vahele tavaliselt.
 
alp 23. detsember 2016, kl 11.09
Kruus on vist kõige esimene valik kinkide otsimisel. Selline on väikese inimene maailm. Nüüd siis juba topitakse kruuse igal tähtpäeval üksteisele. Isegi lastele!? Las väike inimene tunneb rahuldust kui saab kinkimisemaania nii ära maandatud. Neid pole mõtet rahutuks teha selliste teemade avamisega. Nad pole võimelised taluma sellist elu kus peab natuke sügavuti minema või ajusid pingutama.
 
äbieoile 23. detsember 2016, kl 11.32
rsk. et sa (odavad) sokid saaksid järgmine kord.
 
aga 23. detsember 2016, kl 11.43
Ma ei saa üldse aru, miks peaks kõik need summad kauplusesse tassima, et lihtsalt mingit kohustuslikku asja osta. Mis saajale tavaliselt rõõmu ei valmista tõesti.
Õpetame lastele tänulikkust, tore. Laps teeb head nägu, kõik on rahul? Laps saabki aru, et nägude tegemine ja teesklemine on aktsepteeritud, muidu saad pahandada. Veits silmakirjalik.

Meil on kodus üle 30 kruusi. Ja siis tuuakse kuskilt järgmine I love Paris, New York või misiganes linn. Made in China.
 
maniila 23. detsember 2016, kl 12.46
Minu kadunud ema, rahu tema põrmule, kinkis mulle kunagi jõuludeks maasikatega kruusi, mis oli komme täis. See kruus mul siiani lemmik - nii armas ja ka mälestus.
 
Lapsevanem 23. detsember 2016, kl 13.47
No halloo, selle jaoks on sügisesed koosolekud, kus lepitakse jõulukinkide tegemine kokku. Teinud siis sel ajal suu lahti, kuidas sinu nägemuses asi peaks käima. Meie lasteaias on kokku lepitud ühetaoline asi (raamat, puzzle vms.) umbes teatud konkreetse summa sees (et ei oleks väga kolossaalseid erinevusi kui lapsed kinke avavad) ja iga lapsevanem ISE teeb OMA lapsele kingi. Mis loosipakid?!

Pealegi on väga raske väikese raha eest midagi mõistlikku leida, vaadake ka, väikseimgi vidin maksab 6-10 eur!
 
agajaa 23. detsember 2016, kl 14.05
ja kõik peavad teadma, et sinul on kodus 30 kruusi.
 
maniila 23. detsember 2016, kl 14.12
No teatavasti Ivi Eenmaa ju lausa kogub kruuse. Tema kruuside kollektsiooni ka telekas näidatud. Ja eks kruuse ole igasuguseid, muidugi lasteaialapsed sellest veel aru ei saa. On väga suure kunstiväärtusega kruuse. Ise kinkinud jõuludeks ARS-i portselankruuse, mis ei olnud kaugeltki odavad.
 
endi e laos 23. detsember 2016, kl 16.38
Oma lapsepõlvest ma küll ei mäleta, et mõni kink mind ennast või minu vanemaid oleks nördima pannud. Iga kord oli kingi üle hea meel. Kingitud hobuse suhu ei vaadata ja kui keegi teeb sulle kingituse, siis matslik on kohe oma nördimust avaldama hakata. Ju mu lastetuba oli siis praeguste laste omast nii erinev.
 
maniila 23. detsember 2016, kl 16.57
Mis seal salata, eks vanema generatsiooni inimesed mõtlevadki teisiti. Nii ka mina. Olin lapsepõlves õnnelik, kui sain ema ja isa töökohast näärideks kommipaki. No tol ajal oskasid lapsed väikestest asjadest rõõmu tunda.
 
vanem eit 23. detsember 2016, kl 17.32
muudkui räägitakse, kui halvasti me elame ja kui nässus on me majandus ja kui palju on meil nälgivaid lapsi. ei saa aru, kus kivi all need vaesed kõik peidus on, täiesti ausalt ei saa aru. kinkida jõuludeks ei oska enam kellelegi midagi, sest pole enam asja, mida kellelgi ei ole. veel 10 aastat tagasi oli kruus normaalne kink, ka laps oskas õnnelik olla, kui sai omale isikliku kruusi, nüüd alla aipäädi on kõik rämps ja ei ole märkimist väärt. liiga hästi elame.
 
jõul 23. detsember 2016, kl 17.53
Mulle meeldisid ka lapsena kõige rohkem need pakid, kus oli rohkem komme ja piparkooke, kommidest siis šokolaadikommid või tahvlid. Väiksemates klassides oli mõni mänguasi ka veel kommipakiga kaasas ja hädaldamist ei olnud. Vanemas klassis mäletan, et korra oli jõulupaki sees šampoon ja juuksehooldusvahendid. Kasutasin need kõik ära, järelikult läks asjaette.
Ei tasu ju loota, et loosikingituseks on sülearvuti või nutitelefon, need on pigem sümboolsed kingitused ja kruus jääks lihtsalt mälestuseks
 
39 23. detsember 2016, kl 21.36
ka lapsepõlve parimad kingitused olid mandariinid, kommid, vanaema kootud sokid... samas mingi suvalise poekruusi üle poleks ka osanud rõõmu tunda.
tänapäeval, no kui tõesti ei suudaks midagi muud välja mõelda ja kingiks loosipakiga kruusi siis vähemalt topiks selle kruusi kõrvadeni mingit paremat sorti kommi täis.
 
Minunimi 25. detsember 2016, kl 21.22
Minu laps kinkis ka kruusi ja saaja olevat õnnest lakke hüpanud. Oleneb muidugi, millist kruusi kinkida. Uurisime enne natuke saaja hobisid ja vaba aja tegevusi ja sai valitud praegu popp Youtube'i kruus. Mu oma laps sai samasuguse ja on samuti väga rahul.
 
Juku 25. detsember 2016, kl 21.42
Parim kink on vitsa kimp.
 
tüdind 25. detsember 2016, kl 22.19
käige persssse oma hädaldamisega ja kinkidega.
ma ei kingi kunagi kellelegi midagi vägisi ja tähtpäevaks.
kui sobiv asi juhtub ette tulema, mil omaniku nimi tuletähtedega lausa peal põlemas siis ostan ja kingingi.
jätke lapsed oma kohustuslikest jamadest välja. pole vaja neile lapsest peast midagi rämedalt tobedat sisendada ala kingid peavad olema täna ja andku tulla.
igaüks teeb kingi siis, kui tahab ja sellele kellele tahab. punkt.
 
lapse loosipakk jagati kõigi õpilaste vahel 26. detsember 2016, kl 12.23
olid ka loosipakid ja laps valis hoolikalt, et ikka kingi saajale meeldiks, meeldiski.
Nõue oli muidugi, et kommipakki keegi ei tee loosipakiks.

Kui aga pakke jagati siis kotist tulid kõige lõpuks välja lahtised kommid, muidugi jagati need võrdselt kõigi laste vahel ja suur sokolaad sai õpetajale.
Jagajaks oli klassivanem. Muidugi panid kõik lapsed neile antud kommid taskusse. Ka minu laps sai mõned kommid. Kui ta küsis lõpuks et aga minu loosipakk, siis vaadati kott üle ja sealt leiti katki läinud kommipaki pakend kus ka põhja all tõesti nimi. Õpetaja andis pakendi mu lapsele et sorry, näe katki läinud, aga näe kui palju rõõmu teised lapsed sellest said, nendest kommidest ja et tal peaks olöema hea meel. Õpetaja oli Inge Kruus
 
njahh 26. detsember 2016, kl 12.37
aga miks ei pöördunud sa otsesõnu õpetaja poole ja tulid siia teda mustama? Ega õpetaja kommikotti toonud. Äkki pakuksid välja, mida õpetaja siis antud olukorras tegema oleks pidanud. Paku välja hea lahendus.

Tõsi, kui oli pakkimata kommikott, siis poleks õpetaja pidanud seda õpilaselt üldse vastu võtmagi ja saatma ta uue kingituse järele. Paraku jäi see tegemata.

Mida vähem õpilastega igasuguseid üritusi teha, seda vähem pahandusi ja pretensioone. Oleks õpetaja öelnud, et ei mingeid loosipakke, ei ripuks tema nimi praegu ülekohtuselt Delfi naistekas.

Ole palun kena ja palu model oma postitus kustutada.
 
nonoh 26. detsember 2016, kl 14.55
njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> aga miks ei pöördunud sa otsesõnu õpetaja poole ja
> tulid siia teda mustama? Ega õpetaja kommikotti t
> oonud. Äkki pakuksid välja, mida õpetaja siis antu
> d olukorras tegema oleks pidanud. Paku välja hea l
> ahendus.
>
> Tõsi, kui oli pakkimata kommikott,
> siis poleks õpetaja pidanud seda õpilaselt üldse
> vastu võtmagi ja saatma ta uue kingituse järele. P
> araku jäi see tegemata.
>
> Mida vähem õpilaste
> ga igasuguseid üritusi teha, seda vähem pahandusi
> ja pretensioone. Oleks õpetaja öelnud, et ei minge
> id loosipakke, ei ripuks tema nimi praegu ülekohtu
> selt Delfi naistekas.
>
> Ole palun kena ja pal
> u model oma postitus kustutada.

Ei tea, miks peaks kustutama ja kus see ülekohus on? Õpetaja poolt väga inetu käitumine igatahes. Loe nüüd uuesti, ei olnud PAKKIMATA, vaid oli KATKI LÄINUD kommipakk. Samas on see küll puhas õpetaja poolne ämber, et ta selle kommipaki üldse vastu võttis, kui oli olemas kokkulepe, et kommipakke ei tehta. Kuna õpetaja ise oli kokkuleppeid rikkunud, siis oleks ta professionaalina kindlasti mingi vastuvõetavama lahenduse pidanud leidma. Vähemalt ülekohtuselt endale võetud sokolaad oleks küll tulnud õpilasele anda. Väga piinlik, et selliseid õpetajaid leidub.
 
njahh 26. detsember 2016, kl 17.12
meie siin ei tea, kas lapsed tõid pakid varem või vahetult enne jagamist. Vbl toppisid nad kingid ise kuskile suuremasse kotti, nii et õpetaja ei näinudki, mida sinna keegi pani. Kas õpetaja ei võiks eeldada, et kokkulepped laste ja nende vanematega ka peavad?
Kommikott oli pakkimata, st et ilmselt oli seesama tsellofaanpakend, millega teda poes müüakse.
See postitus on ehe näide sellest, et õpetajad peaksid piirduma oma töö tegemisega - õpetamisega ja jätma igasuguse meelelahutuse ja kingitused vanemate hooleks.
Kuskil väljamaa koolis ei tuleks te selle pealegi, et eeldaksite õpetajalt lastele tolamängimist. Katsuge aru saada, et igasugused sellised ettevõtmised on nõukaaja igand, mida õpetajad millegipärast ikka veel elus hoiavad.
 
ettepanek 26. detsember 2016, kl 23.38
Ettepanek teemaalgatajale.
Järgmisel aastal jäägu sinu laps loosimisel nimekirjast välja ja sina tee oma ninnukesele ise kingituspakk. Aga loomulikult samas vääringus, mis teistele.
Sest su ninnuke peab ometi kasvama teadmises, et kogu elu peab käima tema tahtmise järele ja häda sellele, kes ta soove ei oska ära aimata.
 
lugege tähelepanelikult 26. detsember 2016, kl 23.41
Kommid ei olnud kotti pandud lahtiselt, kommipakk oli katki läinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!