Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Mida ajateenistusse kaasa vaja?
 
praktilise meelega 28. september 2010, kl 22.10
Poeg läheb paari nädala pärast ajateenistusse. Mida sinna vaja? Ta ise uurib sõdurifoorumistest ja tont teab kuskohast veel teenistuskoha, elu-olu, väljaõppe jne kohta, aga mina praktilise inimesena tahaks teada praktilisi asju. No et mida seal võiks vaja olla. Näiteks selge, et saapahari ja viks, niit-nõel ja kott pesu pesemiseks, et asjad teiste omadega segi ei läheks. Kas kellelgi on kogemusi, millest veel abi võiks olla?
 
- 28. september 2010, kl 22.18
vaata hinnavaatlus.ee foorumis on kaitseväe teema. seal kaitseväest tulnud räägivad mida praktiliselt vaja läheb ja mis on juhtunud täiesti ebavajalik olema. paljud nt soovitavad häid sokke. aluspesuga ka kõik rahul polnud.
 
sõdurema 28. september 2010, kl 22.28
kindlasti kondoomid.
 
2sõduri ema 28. september 2010, kl 22.49
minu poisid ostsid endale tumerohelised Tsärgid lisaks nendele mis sõjaväest anti.
Minul on kogemus kahe teenistuskohaga. Ühes, mis uuem ja moodsam, olid pesumasinad ja kuivatusruumid,seal anti need pesukotid ja teine koht, kus noorteajal poisid pesid oma sokke-pükse põrandapesuämbris.
Ka varustust jagati teises kohas üsna napilt ja kasutatut.
 
küsin ka 29. september 2010, kl 09.18
kasutan juhust ja küsin ka - kas pesupulber peab endal olema v on see kuidagi sealt antud ühine?
 
kaitseväelane 29. september 2010, kl 09.43
Pesupulber antakse kohapealt. Üldiselt soovitaks võimalikult vähe asju kaasa võtta, hiljem kui noorteaeg möödas ja elu rahulikum võib asju (kitarri, pleieri, laptop) jne juurde tuua. See, mida millal ja kas tohib tuua sõltub paljuski ka väeosast, alati on see kodukorras ka kirjas.
Kindlasti peaks kaasas olema:

1)Mugavad jooksu tossud
2)Must ja roheline niit ja nõel
3)Pesemisvahendid.(Soovitan pakkida kõik ühte hügieeni kotti. Tunduvalt lihtsam kappi korras hoida, ümber kolida, "kapirallisi" üle elada jne.)
4)ID kaart ja pangakonto nr, panga kaart, sularaha.
5)Mobiiltelefon (kasutamine jällegi väeosa kodukorras sätestatud)
6)Lähedaste kontaktid
7)Pesuvõrk. (Kui pesumasinas pesta siis ei lähe asjad segamini kaasteenijatega. Lisaks ei hakka keegi pesuvõrgust teiste kuivama pandud asju võtma. Aga üksik lahtine T-särk võib kuivatusruumist kaduda küll)


Sokke, aluspükse ja muud pesu pole vaja. Esimeseks kümneks nädalaks piisab sellest ka, mis KV annab. Võib osta paar rohelist T-särki kaasa, aga saab ka ilma.
Oma käterätti pole vaja.
Üldiselt lähtuda põhimõttest mida vähem asju alguses on, seda parem.

Jõudu teenistuses!
 
t 29. september 2010, kl 09.49
Käekell võiks ka kaasas olla.
 
kaitseväelane 29. september 2010, kl 09.55
Käekell ka kindlasti, jah! Kogu elu käib ju täpselt aja järgi ja kui hiljaks jääd hakatakse kiirust treenima.
Kindlasti tasuks juuksed enne tulekut juba ära ajada. Esimesel päeval on sigimist-sagimist niigi palju ja vähemalt ei pea juukselõikusega tegelema. Hügieeni kotis peaks kindlasti olema ka habemeajamise vahendid, isegi siis kui noormehel habe ei kasva. Kukalt on vaja ikka ajada.
 
sõdurpoisi ema 29. september 2010, kl 10.09
Meil oli sama probleem aasta alguses, kui poeg sõjaväkke läks- mida võtta, mida jätta. Võttis siis ka mingi kotikese asju kaasa, aga kohe esimesel tunnil kästi see kenasti koju saata, st ära anda. Jäid vist kell ja telefon ja pesemisasjad.
Siis esimese nädala lõpus lubati telefoni kasutada, helistada ja ühel inimesel viia tagasi osa asju, mis vajalikud (sokid, T-särgid).
Seega oleneb minu meelest paljugi just väeosast, kuhu satud, igal pool on omad reeglid.
Ja see jutt, et riik kindlustab vajalikud asjad, ei tundu küll paika pidavat, vähemalt mitte meil- päris kalliks on läinud poja sõjaväes olemine. Talvel 30-kraadiga metsa minnes sai enne soe sportpesu ja spordisokke ostetud, siis oli vaja vormi juurde salli, küll on vaja mingeid maskeerimiskreeme jne.
 
küsin veel... 29. september 2010, kl 10.34
...et kui pesupulber on seal olemas, kas saapapuhastusvahendid on ka olemas? (porises metsas käies hiljem väga vaja)?
 
Sõduri ema 29. september 2010, kl 11.20
Saapapuhastusvahendid on ka olemas. Mida soovitaks võtta kaasa, on nendel poistel kes juba tüdrukuga koos elavad, kindlasti kunstvagiina. Seda võib öökapis hoida ja kui ta on kenasti ka puhas ei vaata keegi sellele viltu.
Ise viisin ka pojale selle hiljem koos kitarriga järgi, kuigi piinlik oli osta.
 
oeh 29. september 2010, kl 11.58
KÄEKELL kindlasti.
 
rivo 29. september 2010, kl 12.13
mingi suurekaliibriline relv kindlasti kaasa
 
anubis 29. september 2010, kl 23.24
Iseeneset VAJA ei peaks minema midagi peale hygieenitarvete, sest muu v2rgi peaks KV poolt saama.

Kyll tasuks iseenda mugavuse peale m6elda ja veidi asendusi/lisasi hankida.

Ma soovitaks alustuseks kaasa v6tta:
normaalne nuga (30-40 kroonine ehitusnuga nt.), kompaktne LED pealamp (hea kui punane filter ka peal on), paar kvaliteetseid tqqkindaid (tumedates toonides, mitte neoonkollaseid v6i oranze jne :-), talvisel ajal hea ka mingid vastupidavad ja vett mitte kartvad soojad kindad ja soe sall, paksemaid spordisokke, hea zilett vahetusteradega, habemeajamisgeel, seepi, hambahari/pasta, tikud, tulemasin.

Kui rahakott kannatab, siis v6iks ka enne teenistusse minemist paari h2id s6jav2esaapaid hankida ja sisse kanda, siis ei muutu esimeste n2dalatega kohe lombakaks.

Kui on lubatud KV poolt jagatava kateloki ja piiritusep6leti asemel isiklikke vahendeid kasutada, siis mugavuse nimel v6iks ka piisavalt v6imsa gaasipriimuse hankida (soovit. komplektis koos potiga, kus priimuse ja ballooni saab poti sisse pakkida) - saab vee 5 korda kiiremini keema.

Metsas olles on akuga pardel abiks, ei pea vee ja geeliga j2ndama. Samamoodi niisked titelapid keha "pesemiseks", sest kes see ikka koleda pakase k2es katelokit2ie sooja veega end pesta tahab. Rull 6hukesi kilekotikesi, mis kateloki sisse mahuvad, on ka kasulikud - s22stad end kateloki pesemise vaevast p2rast sqqmist. Hermeetiliselt suletav termostass - v2ga kasulik asi.
 
näh 29. september 2010, kl 23.45
sokke läheb just vaja. ja ikka mitu paari. kui rännakule aetakse, siis tuleks sokke vahetada sageli, et saapad hõõruma ei hakkaks.
 
irw 29. september 2010, kl 23.50
Kunstvagiina...priceless, kui see liba polnud
 
ka sõduriema 30. september 2010, kl 20.38
Minu poiss rääkis, et need kilekotid kateloki sisse anti neile sealt, et ära hoida kõhuhädasid, mis mustadest nõudest söömisega kaasneksid.
Lisaks veel Anubise jutule, et minu poisil oli esialgu probleem näonahaga- (tihedam habemeajamine ja eelmise talve külm ilm) Võiks kaasvõtta mõnd rahustavat salvi.
Veel üks kalameeste kavalus. Pikale rännakule minnes oleks hea saabaste põhja panna naiste sidemeid.
 
saaresinine 01. oktoober 2010, kl 10.02
kilekotid katelokkide sisse antakse sellepärast, et sõdurid ei peaks ennast vaevama nende pesemisega.
 
naine 03. oktoober 2010, kl 11.58
Minu poiss käis kuperjanovis ja see asjade kaasa võtmine veidi ülepingutatud. Lastakse lihtsalt koju tagasi saata. Riietest aint sokke. Soe pesu seal kõik olemas. LED lamp , KÄEKELL ja MOBIIL on kõige vajalikumad. Aga kõike saab kohe lähiajal järgi viia ka kui lahtiste uste päev tuleb. Ja hiljem hakkab juba nii tihedalt koju käima, et "siiber"saab juba.
 
maria 03. oktoober 2010, kl 12.43
Kui tihti nad hakkavad koju saama (läheb 13- oli vist)? Pikk tee ikkagi sõita ju? Oleneb, kuhu, muidugi. Tallinnasse.
 
maria 03. oktoober 2010, kl 12.44
Naine, küsimus oli sulle. Ma piisavalt uimane veel.
 
saaresinine 03. oktoober 2010, kl 13.50
esimesed 3 kuud koju ei saa, aga see-eest võivad külastajad kohe esimesel pühapäeval juba tulla. pärast kolme kuud saab koju igal nädalavahetusel.
 
saaresinine 03. oktoober 2010, kl 13.51
ahjaa - vajalike asjade nimekirja tuleks kindlasti lisada kindad (tavalised mustad töökindad tamrexist vms kohast).
 
to 23.50 11. oktoober 2010, kl 10.00
saad minna oma suure laia seeneämbriga ümber kasarmute jalutama
 
luukas 11. oktoober 2010, kl 15.22
Kaitseväe poolt pakutav kiivrialune müts on liiga paks. Mingi õhem sportlik villane müts kiivri alla on vajalik.

Soe suusapesu, et pojuke ennast ära ei külmetaks. Kui on intensiivne liikumine vaheldumisi passimisega.

Hunnik vanu FHM´e.

WD40 universaalõli - tuleb kasuks.

Ja ema, ära lase raisal helistada ja halada, kui raske seal on. Tussusid on juba küllalt jalaga segada, las tuleb sealt paar satsi mehi ka. Niikaua, kui raisad saavad vinguda, siis sealt häid sõdureid ei tule. Kui juba kodust ema ütleb, et ära ole nii töllmokk, siis lõppeb vb slangimine. Kedagi ära seal ei tapeta ja tavaliselt hakatakse vinguma juba selle peale, et omaenda järelt peab koristama, söögilauas ei tohi möliseda ja hommikul peab üles ärkama.
 
ema 11. oktoober 2010, kl 18.29
Kamm, mis sest et juukseid pole aga kamm peab olema, soovitav isegi igavesti pikk,saab kaaslastele mitmeks murda,kellel pole kui vaja läheb. Mingi lollus aga minu pojal aastate eest pidi olema ette näidata. Plaatreid jalale, kui saapad hõõruma hakkavad.
 
pakuks veel 11. oktoober 2010, kl 21.21
- Väikesed käärid ja/või viil küünte lõikamiseks,
- Prillikandjatel varuprillid ja prillipael vajadusel prillide pea ümber pingutamiseks,
- Kõrvatropid
- Hambaorgid

Ma ei tea kuidas on praegu kord ravimitega, neil kes näiteks peavad mingit tabletti regulaarselt võtma või siis niisama kurgutabletid, hambavalu vastu jms.
 
Juula 11. oktoober 2010, kl 22.18
Kui mul vend sõjaväes teenis, siis palus ta emal endale sellised kindad kududa, mis olid korraga sõrmikud ja käpikud. S.t keerad käpiku laba pealt ära ja ohoo, seal all on ilma sõrmeotsteta sõrmik tegelikult.
Oli karm talv, villaseid sokke kandis ka mitu paari läbi.
Külmakreemi oli näole vaja.
Maniküürikäärid.
Pesu varus juurde.
Kirja sees saatsin talle ristsõnu. Ta lihtne mees, oli Kumakesega rahul.
Kui noorteaeg läbi sai ja passimist rohkem, hakkas raamatuid lugema. Uuemat kraami sai siis väljast toodud, midagi oli väeosa enda riiulis ka. Lehed käisid, telekas oli olemas, arvuti ja piljardilaud vist ka.
 
carol 13. oktoober 2010, kl 00.08
mu elukaaslane läks täna Tapale. Kaasa võttis oma pesu ja sokid. neid ei lubata kanda. noorteajal vähemalt mitte. peavalu tabletid võeti kah ära. isegi oma dressidega ei tohi jooksma minna.:S tossud vist lubati jätta.
 
lahe!! 08. veebruar 2011, kl 17.47
olen sinuga nõus. tänapäeva poisid on muidu nagu mökud, ei oska ühte ega teist, kaitsevägi PEAB meest vormima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!