Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Igal pool nõutakse inglise keele oskust, aga seda ei oska paljud ametnikud
 
Väga kummaline 01. veebruar 2021, kl 12.17
Kui näiteks cv kaudu tööd otsida, on seal nii paljudes kohtades inglise keel kohustuslik! Aga minu elukaaslane, kes pole eestlane, on sattunud raskustesse, kui on vaja olnud kusagil asutuses ametnikega suhelda. Miks näiteks autokoolis ja pangas ja tervishoiukontrolörid ei oska sõnagi inglise keelt!? Nendes kohtades peaks töötajad seda oskama, sest seal käib ka välismaalasi palju.
Hiljuti oli elukaaslasel sõidueksamit vaja teha. Ja sõiduõpetaja ei osanud sõnagi inglise keelt! Ja mitte ainult tema. Vaid ka teised autokooli töötajad, kes klientidega suhtlevad, ei osanud seda. Miks sedasi nörritatakse?! Lihttöölistelt tehastes ja isegi koristajatelt eeldatakse inglise keele oskust, kuid samas ametiasutuse kõrgemate kohtade töötajad ei peagi oskama või!?
 
Eelmisele juhmakale 01. veebruar 2021, kl 19.21
Millest sa aru pole saanud, RIIGIKEEL ON EESTI KEEL. Punkt.
See, kui keegi "kes pole eestlane", seda ei mõika, võib oma sõidutunde minna kodumaale võtma.
 
algatajale 02. veebruar 2021, kl 00.29
Las elukaaslane õpib eesti keele selgeks.
Või on see teema mingi nali ?
 
algatajale 02. veebruar 2021, kl 00.34
Kõik ei ole koolis inglise keelt õppinud. Varem oli paljudes koolides saksa keel.
Kõige parem jah, kui elukaaslane õpib eesti keelt.
 
Nali 02. veebruar 2021, kl 10.06
On hoopis see, et lihttöölistelt eeldatatakse inglise keelt! Milleks seda näiteks koristajalt või nõudepesijalt oodatakse?! Olen ise töötanud restoranides, kus välismaalased olid ka köögis kokkadeks ja abitöölisteks. Kuid kas nemad pidid eesti keelt oskama? Ei, seda ei nõutud nendelt. Hoopis meie, eestlasestest töötajad, pidime kasutama inglise keelt nendega suhtlemisel.
 
algatajale 02. veebruar 2021, kl 12.37
Me oleme väike rahvus, eks sellepärast peame oskama suuurrahvaste keeli.
Nõukogude ajal peeti elementaarseks vene keele oskust. Saksamaal ja teisteski suuremates riikides ei taha kohalikud inglise keeles rääkida.
Tõesti imelik koristajalt või nõudepesijalt keeleoskust nõuda.
 
keel 02. veebruar 2021, kl 22.24
Inglise keelt nõutakse töötajalt, kes tööalaselt peab näiteks ingliskeelseid tekste lugema (puhastusvahendi pudelilt, mingilt koristusmasina etiketilt vms). Sageli need ju ingliskeelsed on.
Aga seda eeldada, et teenindajad ja autokooli õpetajad peaksid erinevaid võõrkeeli valdama - no andke andeks. Ka prantsuse ja hispaania keelt kõneleb hulk inimesi, hiina keeltest ma ei räägigi. No kes neid kõiki valdama peaks. Kui tuled võõrale maale, siis räägid kohalikku keelt.
 
eelmisele 03. veebruar 2021, kl 00.12
Teenindaja võõrkeele oskuse vajalikkusest saan veel aru.
Aga et autokooli õpetaja peab inglise keelt oskama ...see nagu jah kummaline nõue.
 
See on selleks 03. veebruar 2021, kl 07.18
Et kui ameerika ocupandistsõdur käseb sul enda prsetlakkuda et sa siis sellest ikka aru saaksid ja käsku täidaks
 
eelmisele 03. veebruar 2021, kl 12.55
Mitte ainult ameerika sõdur, vaid kõik siinsed ja tulevased murjamid võivad käsklusi anda, millest tuleb aru saada.
Noh et kui muri ikka nõuab, rahakotti ja kõike muud, et sa ikka kohe aru saaksid ja annaksid. Muidu oled rassist ja teab mis kõik veel.
 
Ka näinud 06. veebruar 2021, kl 13.53
Mis inglise keelt vanurid saavad osata? Nemad, kes olid nõukaaegsed kooliskäijad, eelistasid õppuda tollal saksa keelt. Jah, tõesti, olen selliseid vanainimesi näinud nii pangas kui ka tervishoiuametis töötamas. Ja mul vend on öelnud, et ka autokoolis olevat paljud sõiduõpetajad suht vanad juba. Kuid paistab, et Eestis on vaid sedasi, et sellised vanurid mängivad ametnikke, mujal on loomulikult nooremad inimesed neil kohtadel. Ja muidugi oskavad ka inglise keelt.
Aga meil on sellistel kohtadel vanurid, kes peaks ammu olema pensionil ja mõned isegi hooldekodudes.
 
Ka näinud 07. veebruar 2021, kl 14.33
Ja vaadake kasvõi perearste, günekolooge ja pshühhiaatreid jms. Ka nende hulgas pole nooremaid töötajaid. See on haruldane nähtus, kui tõesti mõni noorem ka hulka eksib, kellega saab suhelda ja keda saab usaldada. Kas tõesti kõik nooremad, kes ka inglise jeelt oskasid, on lihtsalt loobunud Eestis tegutemisest!? Tõesti ajab tigedaks, kui igal pool vaid vanureid näeb sellistes kohtades!
 
to Ka näinud 07. veebruar 2021, kl 18.44
Tööl käiv inimene peab olema hooldekodus ? Kuidas sellest aru saada ?

Aga Eesti riik peaks tegema nii, et noored tahaksid kodumaale jääda, siin töötada. Austan väga neid Eesti noori, kes on kohapeale tööle jäänud !!!!

Oled täiesti valede inimeste peale tige. Pahane peaksid noorte peale olema, kes välismaale jooksevad, kellele kodus töötada ei kõlba.
 
Viimasele 08. veebruar 2021, kl 14.26
Jah, VANAINIMESED peaksid pensionil olema, mitte töötama sellises kõrges vanuses, kui ollakse vaat et sent veel surmale võlgu.
Ja tänapäeval ongi inglise keel vajalik nendele, kes töötavad nn kõrgematel kohtadel, isegi kui ongi juba vanemas eas.
 
Väga kummaline 08. veebruar 2021, kl 14.34
Olin võimeline ka Türgis puhkamas olles, (minevikus muidugi, mil koroonat polnud) türgi keelt õppima. Et kohapeal saaks ka kohalikega nende emakeeles suhelda. See näitab vaid seda, et soivi korral ON võimalik keelt õppida, kui seda tõesti tahta. Mina suutsin kohalikke meeldivalt üllarada, kuigi oskasin vaid üksikuid lauseid türgi keeles. Aga seegi, kui osata kasvõi üksikuid lauseid, on ka suur asi.
Seega, kui tõesti tahta, siis on võimalik kasvõi natukenegi osata teist keelt. Aga Eestis ametnikud luhtsalt pole tahtnud inglise keelt suhtlustasandil natukegi osata?
 
eelmisele 08. veebruar 2021, kl 20.37
Su jutu algus ja lõpp ei sobi kokku.
 
to Väga kummaline 09. veebruar 2021, kl 00.03
Algus aiast, lõpp aiaaugust.
 
mis mõttes 13. veebruar 2021, kl 00.57
Sellepärat nõutaksegi, et sinusugused vinguvad kui ei saa inglise keeles asju aetud... Ja nüüd sa ise siin kurdad selle nõudmise üle? Ei saa aru..
 
ohh 22. veebruar 2021, kl 02.30
See inglise keele hullus on juba vastikuks muutunud. Saan aru, keeleoskust on vaja, kuid see, kuidas seda serveeritakse, on ebameeldiv pehmelt öeldes.
 
Eks muidugi 04. juuli 2021, kl 15.37
Lihttöötajatelt sellepärast nõutaksegi inglise keele oskust, sest ülemused ja muud ametnikud ise seda ei oska. Ja nii nad siis nõuavadki, et vaid lihttöölised seda oskaks! Ise pole nad viitsinud seda õppida, aga lihtöölistelt iskavad seda nõuda!
eid_1534ee99c0384d 07. august 2021, kl 10.07
1. Inimesed ei eelistanud saksa keelt, vaid see oligi mõnes (maa)koolis ainuke valik.
2. Keeleõpetuse tase ei olnud väga hea ja oli passiivne, suhtluskeelt ei õpetatud,
seepärast ka inglise keelt õppinud "vanuritel" ei ole see eriti hea, sageli puudub
julgus rääkida.
3. Nende nn. "vanurite" hulgas on päris palju 40-60 aastasi, kes parimagi tahtmise juures
ei saa praegu pensionil olla, kellel pealegi väga suur erialane kompetents ja kogemuste-
pagas.
 
Aga 15. september 2021, kl 11.05
Kui meile tuleksid moslemid, kes KA sõnagi inglise keelt ei oska ja nad peaksid kusagil ametiasutuses ametnikega suhtlema? Siis need ju EESTI keeles ei hakka ju rääkima. Inglise keelt ei oska. Siis ilmselt on ametnikud igal pool küll varmad ja võimelised ARAABIA keeles nendega suhtlema! Siis õpivad küll igal pool kõik amtnikud araabia keete õige ruttu ära! Aga millegipärast just inglise keelt ei õpita ära, et kust iganes tulijatega suhelda!
 
Ilmselt 15. september 2021, kl 12.09
Sellepärast ametnikud inglise keeles ei suhtlegi, et ootavad aega, mil hoopis araabia keeles saab hakata suhtlema. Sest kui neid illegaalseid pagulasi sigineb igale poole Euroopasse, saabki tulevikus hoopis arabaabia keel rahvusvaheliseks. Inglise keel sureb välja
 
Andre 10. november 2021, kl 03.49
Ei ole nõus et Araabia keel kunagi saab populaarseks meie regioonis. Maailmas teine keel peale Inglise on Hispaania keel (rohkem kui 500 miljonit kõnelejaid maailmas), ja USA-s see on teine riigikeel, seal elab 40 miljonit inimest kellel Hispaania keel on emakeel. Ja hispaaniakeelne muusika varsti muutub populaarsemaks kui inglisekeelne saast mis tuleb raadiost!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!