Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
soovitage sõiduõpetajat
 
ly 23. jaanuar 2002, kl 10.37
kuna nõu küsimise rubriiki pole siis jätan selle teate siia.
tahaks leida sõiduõpetajat kes oleks hea ja rahulik, mitte ei oleks suhtumisega et "autojuht peab teadma mida ta teeb" mul on seni olnud 3 erineva sõiduõpetajaga ainult halvad kogemused st. et nõu küsides vastatakse mulle just eelneva lausega. ja ma muide ei ole selline närvis juht vaid saan oma asjadega ilusti hakkama. teooria asjad on mul kõik korras...vaja oleks vaid leida just inimene kellel on aega.
väga hea oleks kui oleks võimalik jätta siia ka siis selle sõiduõpetaja nimi ja telefon et ma saaks temaga otse ühendust võtta.
ette tänades
ly
 
ka autojuht 23. jaanuar 2002, kl 11.26
To: Ly
Kallikene, aga autojuht ju PEABKI teadma, mis ta teeb. Kui ei peaks, oleks liikluses viibimine eluohtlik!!
Jumal küll, nii lihtsalt see asi ka ei käi.
 
Niisk 23. jaanuar 2002, kl 11.35
Oi, palun kah samasugust abi!!!
Olen nimelt erakordne kobakäpp ja autot ei oska üldse juhtida. Ka ei taha ma kuulda korraldusi nagu "lahuta sidur" vaid juttu tavainimese keeles, mitte mingit autojuhtide murrakut, näiteks võiks ta öelda - vajuta sidurit ja hoia all.
Mu eelmine sõiduõpetaja rääkis sellist 40-aastase staazhiga autojuhi slängi a la "siis, kui kuuled, kuidas rooliotsik vastu klapisääretihendit läheb" (sry, sihkest asja pole tegelt olemas, lihtsalt näide). Kui keegi teaks õpetajat, kes suudaks mitte slängitseda ja rääkida lihtsalt "kui hakkab rohkem mürisema, siis.."
 
ly 23. jaanuar 2002, kl 11.35
loomulikult peab..ja ma teangi....aga kui ma küsin et kas ma sõidan ühte teed pidi või teist..selles mõttes et küsin nõu kumb on parem...et kui ma küsiks, et mis märk see on või teine..aga kui selline tavaline küsimus ja kui siis nähvatakse...
mul on isegi nii olnud et sõiduõpetaja räägib telefoniga 20 minutit minu 50minutilisest sõiduajast ja ma olin täiesti algaja ja sõitsin ringi sõpruse pst'l jne. minu meelest ei ole selline asi eriti normaalne. veel on olnud probleeme sellega et sõiduõpetaja jääb hiljaks ja tõstab sõiduaegu ümber. selline asi ei ole eriti meeldiv ja häirib mind.
nii et ma ei otsi seda et hästi lihtne oleks...vaid et sõbralik ja abivalmis suhtumine
 
kadi 23. jaanuar 2002, kl 11.51
Tegin load 2 aastat tagasi ja siis töötas Johannes Pirita Autokoolis üks tore ja RAHULIK sõiduõpetaja - Helmut.
 
muta 23. jaanuar 2002, kl 12.08
to Niisk: ...kui ikka erakordne kobakäpp, siis... ei pea ju vägisi igaühest autojuhtijat saama, endale ja teistele ka ohtlik ju. ega igaühest ei tule lauljat või baleriini ka, onju.

aga sõiduõpetajatest veel, et mul oli kunagi venelasest sõiduõpetaja, kes püüdis kogu aeg juhendada eesti keeles, näiteks: "sittur-pittur-jallat-jallat" ja "jooksendab, jooksendab moodi koer" (kommenteerimaks Sõpruse puiesteel ühte üle tee jooksvat vanameest)
 
keegi 23. jaanuar 2002, kl 12.53
minust sai kaks aastat tagasi Odiumis Arvi juures autojuht. Fantast vana oli. Õpetas juhtimise ikka hästi selgeks, esimese korraga sain eksamil läbi, kuigi enne autokooli minekut polnud iialgi roolis olnud. Arvi oli karmi olemisega ja ei salli lolle beibesid. siiamaani tuleb naer peale, kui ta meenutas, mismoodi mõned keskerakonna kaunitarid tema juures roolikeeramist õppisid.
 
Krista 23. jaanuar 2002, kl 12.58
Kulla Ly. Kui sul on 3 (loe: kolme) erineva õpetajaga ainult halvad kogemused, siis on küll viga sinus endas.
Ega kõik saagi heaks autojuhiks, mõnel võtab see kaua aega.
Kui oled 3 erineva inimese juures tunde saanud, peaksid neid tänaseks juba üsna palju olema läbi teinud. Ja ikka ei oska?
 
ly 23. jaanuar 2002, kl 13.11
3 erineva inimese juures olen proovinud....esimene hilines 2 korda aga sõidutunnid lõppesid nn. õigel ajal ja raha maksin terve aja eest...kuidas on see minu viga? teine ülbitses küsimuse peale kus kaudu ma sõidan...olin nõmmel, kohas mida ma absoluutselt ei tunne..ja selle õpetajaga esimest korda. ülbitsemine ei ole nagu teema....rohkem selle inimesega ei proovinud ka sest lõpuks maksan ma ÕPETAMISE mitte sõitmise eest..ega ma taksoga ei ole...kolmas õpetaja võttis kätte ja telefoneeris pool aega vabandamata minu ees..(ma õpilasena olin nagu üksi liikluses siis) ja kui ma palusin endale tähelepanu pöörata...(väga viisakalt, et ma tahaks et mul oleks võimalus midagi küsida sõidu ajal) ma olen algaja ja ma tahan et minule tähelepanu pööratakse kuna olen veel ju ebakindel...
ma ei saa aru miks inimesi häirib kui nõu küsitakse???
ma ei ole pirtsakas ega lihtsalt bimbo vms.. tavaline inimene kellel on olnud halvad kogemused...ja muideks sõita ma oskan..aga linnas sõitmist on ometi vaja ju harjutada...
nii et linnas olen sõitnud ainult 4 korda. palun ärge tehke minu suhtes järeldusi..selleks pole esiteks alust ja ega kellegil pole õigust ka....
suured tänud aga nendele inimestele kes jätsid siia need nimed... ma kindlasti helistan ja uurin ning ütlen siis ka et inimesed soovitasid :)
ly
 
yuyu 23. jaanuar 2002, kl 13.27
Mina sain oma load 10 aastat tagasi. Õpetaja nime ei mäleta, aga igavene tropp oli. Ühtegi head sõna tal ei olnud. Ma saan aru küll, kui sa pead aastast-aastasse neid va algajaid õpetama a la no-mitu-korda-ma-pean-ühte-ja-sama-rääkima stiilis.
Mulle ta igatahes ühes tunnis ütles, et teie vist küll seekord lubasid kätte ei saa! Ja siis kui ma linnasõidu tegin ainsagi miinuspunktita (kokku oli vist võimalik kuni 100 miinuspunkti saada, siis sai veel läbi), ei tulnud isegi juttu ajama, rääkimata oma vea tunnistamisest. Teistega arutles küll, et kes mida õieti-valesti tegi. Aga, noh load sain kätte. Kahjuks kasutan neid praegu küllaltki harva!
 
vip 23. jaanuar 2002, kl 13.31
ly: nu pagan, küsi siis raha tagasi firmalt. aga selles on sul õigus, et sõiduplaan võiks olla. Kui mina kunagi autokoolis käisin siis oli sama jama, et sõidame a punkti b ja siis vahepeal teeme punkti c ka. Ja see punkt c tuli siis kui ma olin juba kuhugi end ära rivistanud ja lihtsalt polnud võimalik c punkti sõita.

to niisk: ma soovitaks üht asja, võta auto (laena kasvõi sõbralt) ja lase end sõidutada kuhugi parklasse ja harjuta. Sa peaks kõigepealt auto ise selgeks saama, et ei peaks koguaeg tähelepanu olema käigukangil, piduril ja siduril. Muidu oled varsti kuskil postis kinni. Ja harjuta üksi, siis keegi ei karju ja nõu võid oma sõbralt ka küsida.
 
Mummu 23. jaanuar 2002, kl 13.50
Ise sain load ca 4 aastat tagasi. Sõiduõpetaja nimi Lang. Õpetab Pääsküla Keskkoolis noori sõitma. Tel.nr olen kahjuks kustutanud.
 
oh teid 23. jaanuar 2002, kl 14.53
lang... tema patustas jalgu, anna ikka gaasi ka. sain sinikad:(
 
Eff 23. jaanuar 2002, kl 15.16
Käisin ka Odiumi autokoolis ja mul oli õpetaja nimega Ülar,teda võin julgelt soovitada. Rahulik, sõbralik ning seletab ja laseb harjutada kannatlikult niikaua kuni asja selgeks saad.
 
minna 23. jaanuar 2002, kl 16.13
Fantast sõiduõpetaja on Rein Piirsalu, kui ma ei eksi, siis saab temaga kontakti J.Pirita kooli kaudu! Ülimalt rahulik ja väljapeetud õpetaja.
 
Muri 24. jaanuar 2002, kl 09.16
appikene, kui pärast esimest kohtumist sõiduõpetajaga minema jooksed ja niimoodi kolm korda järjest, peaksid ehk hoopis psühholoogi juurde pöörduma. Proovi ikka rohkem vastu pidada, esimene mulje ei ole alati jääv. Minul sellised kogemused. Algul ei saanud samuti õpetajast aru, olin nagu kohmakas puuhobune, siis harjusin ära ja kõik sujus suurepäraselt.
 
suusi 24. jaanuar 2002, kl 10.05
Tegelikult on nii, et kui õpetajaga ei teki normaalset suhet, siis on ikka väga raske õppida. Ei ole kõik need inimesed psühhiaatri abi vajavad, kes ei jõua ühel ajal välja kannatada niigi pingsat olukorda liikluses (no kui ikka algaja oled - kuskilt peab ju alustama! kõik ei sünni, autorool käes!!)ning siis veel ülbet ja matslikku õpetajat. See on fakt, et õpetamine on selle õpetaja töö ning kui see talle ei meeldi, otsigu uus amet! Ei saa ju asja võtta nii, et: kurat, tuleb siia õppima, ise midagi ei jaga! Tema asi on õpetada ning asi mutt ja teha seda rahulikult ja viisakalt. Ka siis, kui õppur on TEMA meelest näiteks loll beibe. Või ajudeta kana või ülbe nolk vms. Psühhiaatri juurde võiks saata hoopis need tõmblevad õpetajad!
Käisin ka Odiumis Mustamäel, sinna jäin pidama ka peale paari ebaõnnestunud katset mujal. Õpetaja oli MEELIS, ei öelnud kunagi halba sõna, viskas nalja jne, samas oma tööd võttis tõsiselt. Minu meelest oli proff õpetaja. Kord oli mul ka eespool mainitud ARVI, temagi oli ok!
 
Muri 24. jaanuar 2002, kl 10.18
Tegelikult on nii, et teooria saab selgeks kui paned raamatu ööseks pea alla, praktika aga sõiduõpetajaga magades.
 
ehee 24. jaanuar 2002, kl 11.44
Ly
ära põe
kui leiad sobiva sõiduõpetaja - siis sõida terviseks
ja edu sulle!

ise omalajal (ikka aastaid tagasi) olin ise hädas oma sõiduõpetajaga, vahetada polnud kellegi vastu võimalik, läksin kunagise Harju Automi kursustele no ja sõiduõpetaja oli selline nagu oli

sain osaks mitmesuguseid ülbitsemisi ja elamusi

üks mis tagantjärgi eriti naerma ajab oli juhus, kus kuskil kalamaja kandis parempöörde sooritamise järel hõigati mulle vaata nüüd tahavaatepeeglisse ka...
no vaatasin, auto ju liikus, keset tänavat seisma poleks nagu ka saanud jääda... vastasin siis et vaatasin, mis edasi
ja mis siis selgus - kõik tahavaatepeeglist paistnud märgid olevat olnud nn seljaga minu poole ehk siis oleksin pidanud taipama, et olen ühesuunalisel teel ja järgmiseks vasakpöördeks oleksin pidanud reastuma äärmisesse vasakusse ritta

no tere tore, ega ma esimeste sõidutundidega ju suuda kõike märgata - oleks võinud viisakalt öelda, et järgmiseks pöördeks sinna suunas tuleb reastuda nii, sest jne

milleks siis õpetajat mul vaja kui ei õpeta vaid sunnib algajat nn ise järeldusi tegema ja välja mõtlema, mida ja kuidas...

ärge nüüd ainult parastama hakake - olen ca 15 aastat rooli keeranud nüüdseks ning pole ühtegi avariiohtlikku olukorda tekitanud ega sellisesse olukorda ka sattunud (sülitan veel igaks juhuks 3xüle v.õla, ei või iial teada muidugi, kuskohast ja mismoodi keegi uljas ette võib jääda)
 
tytto 24. jaanuar 2002, kl 12.50
mina sain load suvel. käisin plekk-liisu autokoolis ja seal on ka megahead õpetajad. minuga sõitis Jaanus Madissoo - no superrahulik inimene. ma ise olin kahh alguses päris koba - ei teinud vahetki kus asub sidur, kus pidur, kus gaas. aga nyyd oskan sõita kyll :))
Plekk-Liisu ise asub Narva mnt 9E ja telefon on 6 109 299. seal oli veel yx sõiduõpetaja, keda õppurid ilgelt kiitsid, aga tema nime olen paraku unustanud.
Aga helista sinna. Hästi toredad inimesed on.
 
putukas 24. jaanuar 2002, kl 15.17
Rein Piirsalu ülimega hea õpetaja. Minul on õppesõidust ainult meeldivad mälestused, kuigi sain load juba 7-8 aastat tagasi.
 
ulvi 24. jaanuar 2002, kl 16.12
Soovitan ka Johannes Pirita kooli õpetajat Rein Piirsalu. Väga tasakaalukas ja meeldiv inimene.
 
Kris 03. veebruar 2002, kl 23.07
Odiumi autokooli ei soovitaks ma kellegile. Ainult ühe õpetajaga kogu kooli peale võis rahule jääda, kuid sobivat sõidutunni aega oli tema juurde peaaegu võimatu saada.
 
angelina 04. veebruar 2002, kl 19.52
Mina tegin load eelmine aasta Liivalaia Gümnaasiumis. Sõiduõps oli Arno Taim. Jube rahulik vanamees oli. Ei karjunud ega õiendanud kunagi. Istus rahulikult kõrval ja ümises omaette. Kui midagi küsisin, siis ikka vastas ka.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!