Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Tallinna auklikud tänavad
 
niisama 06. veebruar 2002, kl 12.11
Jubedad tänavad on Tallinnas. Autoga sõites tekib tunne nagu sõidaksid kuskil kuumaastikul. Lombid ja pori.. Isegi uued remonditud teed on juba lagunenud... Kas see on tingitud meie ilmastikust või ei osata ikka veel korralikult teetöid teha...
Igatahes masendus tuleb peale...
 
Sirts 06. veebruar 2002, kl 13.38
Eks ikka seda ja teist. Lisaks veel need nõukogudeaegsed planeeringud, kui arvestati, et siin riigis sõidetakse ainult busside ja hobustega. Lasnamäelgi on ju suur osa tänavatest planeeritud nn kvartalisisesteks teedeks, aga nüüd uhavad seal kitsukestel teedel mitme liini bussid, eraautoomanikest rääkimata. Tee-ehitus on kallis ja suuresti käib ka selles vallas tants raha osavama kantimise, mitte teede parema kvaliteedi nimel.
 
vip 06. veebruar 2002, kl 17.12
sirts, kas ikka käib kantimine? kui sa nii kindel oled, siis tõesta ex. muidu kipud olema küll nagu koer kes hagub karavani järele (sry väljenduse pärast, aga mulle meeldip:))ja lasnamägi projekteeriti siiski ajal kui autosi oli ikka vägavähe praegusega võrreldes. aga mille üle kurdad? nõukogudeaja üle? seda ju enam pole, mis siin ikka tuiutada
 
Sirts 07. veebruar 2002, kl 01.44
Vipile: kantimise juhtumeid on mulle kirjeldatud, hea tuttav töötab ühes teede projekteerimisega seotud firmas ja tunneb üsna hästi näiteks teetööobjektide jagamiseks läbiviidavate "konkursside" skeeme. Paraku pole mul luba konkreetseid juhtumeid siin nimetada. Ma tõesti ei taha, et tuttav tööst ilma jääks.
Lasnamäe projekteerimise kohta tahtsingi seda öelda, et kuna sel ajal olid vaid vähestel väljavalitutel autod, siis ei osatud suuremat liiklust ette näha ja rajati vaid väiksemad käänulised teed, mida nimetati kvartalisisesteks teedeks. Generaalplaanis (mida nüüd eestikeelsemalt nimetatakse üldplaaniks) olid mikrorajoonide ümber joonistatud ka suuremad teed, mis olid mõeldud suurema liikluse jaoks. Paraku jäid nad omal ajal välja ehitamata - algul põhjusel, et liiklus pole kuigi tihe, saab esialgu nendetagi hakkama. Siis aga kukkus vene võim ja kuskilt polnud enam raha võtta nende teede väljaehitamiseks. Viimastel aastatel on hädaolukorra (liiklustiheduse progresseeruv tõus) survel valmis ehitatud paar varem kavandatud suuremat teed (nt Peterburi maanteed ja Lasnamäe erinevaid mikrorajoone ühendavad teed), kuid suurem osa algselt kavandatud teedest (mida mööda näiteks ühistransport pidi liikuma hakkama) on siiani ehitamata. Kui Sa tõesti seda väidet ei usu, siis tutvu palun esialgsete projektidega. Mina olen neid linnavalitsuses oma silmaga näinud.
Ja lõpuks: kui said minu eelmisest jutust nii valesti aru, ju siis väljendusin halvasti, mille eest palun vabandust.
 
Feliks 07. veebruar 2002, kl 08.26
Mida krdit - loomulikult saab paremini projekteerida-ehitada, kuid võrreldes nt viimase 15 aastaga on Tallinna tänavad kohe märkimisväärselt siledamaks muutunud. Kuis uudetakse nüüd veel kuidagimodi proofilid kah veel paika ja rentslisse restkaevud (ja restkaevudele äravoolud!) kah veel tea, hakkaks juba looma:)
 
vip 07. veebruar 2002, kl 15.59
to sirts: kas seda siis ei või nimetada kuritöö kaasosalemiseks, et kui tead aga salgad? mina ei saanud su jutust valesti aru, vastasin sellele mida lugesin.
 
Feliks 11. veebruar 2002, kl 09.52
Kantimised kantimisteks...aga tänavate auklikkusel on sel suht vähe pistmist..kuisiis aint, et teed tuleb odavamalt teha, sest osa raha peab jääma valimiste ettevalmistuseks, et garanteerida ka järgmise võimu ajal tellimuste saamine..lihtne:(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!