Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Teksad ebastandardsetele inimestele
 
Cat 30. aprill 2002, kl 14.28
Käisin hiljuti omale uusi teksasid otsimas. Ja nagu alati, nii lõppes ka seekordne retk mulle täieliku masenduse ja ruineerunud närvidega. Ma tahaksin saada kõige tavalisemaid, sirge lõike ja keskmise vöökohaga denim-pükse. Ei midagi enamat.
Kõige masendavam on minna poodi, kus sa seletad müüjale puust ja punaseks, milliseid pükse sa tahad ja küsid, on neil sulle midagi pakkuda. Sagedasemad vastused: "Oi, meil ei ole.", "Ei, mina ei tea!", "Aga minge sinna riiuli juurde ja valige endale sobiv mudel välja, ma siis ütlen.", "Selliseid pükse ei olegi...", "Mämm...". Eriti hiilgab sellise suhtumisega Tartu Cartini pood. Sealt välja tulen alati pea nuttes. Isegi siis, kui ma seletan väga täpselt ära, mis mu soov on ja toon müüjale ta oma teksavalikust mudelite näiteid, mis mulle on istunud, ei suuda ta mulle mitte midagi pakkuda. Võib-olla ma eksin, aga nende suhtumisest jääb mulle alati mulje, et ma tulin neid kallil töö ajal segama oma ostusooviga.
Olen 163 cm. pikk. Noh, püksinduse seisukohast tähendab see, et olen lühike, sest müüjad kipuvad mind üsna sageli lasteosakonda suunama. Kui leiab püksipaari, mis on mõeldud ~165 cm-sele inimesele, siis on teoreetiliselt pooled püksid juba käes. Loomulikult, kui ei ole silmas peetud makaronjalgadega näitsikuid. Viimasel ajal on mulle püksid isegi säärest kitsad. Ma tunnen end nagu raskejõustiklasest maanaine Maali, kui järjekordsed püksid sääremarjast pigistavad või siis strech-variant nagu sukk ümber ihu on. Teksatootjate arvates tuleb inimestele vist ikka väga selgeks teha, et kes on maadligi masajas, see on ikka üks paras tünn küll. Vähemalt alates selles osas kehast, mis puusadest allapoole jääb.
Teine mure on see, et minul on näiteks puusa ja keskkoha ümbermõõtude vahe kuskil 30 cm, natukene siia-sinna, ja vaat see on juba probleem!
Peale muserdavat päeva mööda püksipoode kolades (ja neid ei ole Tartus ju NII palju) leian ma end salaja teisi naisi piilumas, et näha, kas selliseid naisi, kellele poest püksid jalga saavad, ka päris elus on. Teksapüksid tehakse vist naistele, kes on keskohast kas sümboolset markeerimist vajava vöökohaga silindrid, seejuures väga pikkade makaronjalgadega. Või on nad allapoole ahenevad koonused. Igas mõttes. Kui püksid puusast enam-vähem istuvadki ja säärest ei pigista, siis vöökoht lotendab nagu prügikast selja pealt laiali. Ja need teksad, mille vöökoht teoreetiliselt peaks sobima, nendesse õnnestub heal juhul sisse pressida üks kints, ja siis masendunult peeglist oma püksilasusse mitte mahtuvat tagumikku vaadata ja vaikselt ahastada, et NII kohutavalt lai see ahter enne küll ei tundunud.
Miks ei ole Eestis võimalust, et ma lähen poodi, annan oma mõõdud, nemad toksivad need kuskile andmebaasi ja mina saan sealt alati soovitud mudeli hästi istuvaid teksasid? Jessas, ma oleksin nende klient kuni surmani! Suurest rõõmust ei läheks paksuks ka mitte! Ja igal õhtul peaksin neid oma tänupalves meeles. Ja teksakandjate kaitsepühakule paneks igaks pühakupäevaks küünla.
Oeh! Nüüd sai natukene kergem. Tunne on küll ikka veel nagu masajal plasku-punnpepul, aga sai natukene auru välja lastud. Ja jumala pärast, ärge soovitage mulle nüüd kommentaarides mingisguseid 1000-krooniseid Leviseid või kurat-teab-mida. Ma olen jõudnud ka neid proovida ja kogemus näitab, et istuvaid teksasid on hinnast sõltumata ikka raske leida, ning 300-kroonised Cartinid-Douglased ja 1000-kroonised Levised kuluvad näiteks reie siseõmblusest sama ruttu katki. Kokkuhoidlik kodanlasehing minus leiab, et kaupa üle maksta ei ole ka mõtet. Pealegi ei ole ma inimene, kes kannaks riide asemel mõnuga kaubamärki, ükskõik, mis hinnaga.
 
tolerant 30. aprill 2002, kl 14.42
Kujutan ette seda emotsiooni, mis Sinus praegu on:)
Ma ise vihkan poest kâimist, iseäranis siis kui on olemas ettekujutus, et mida tahan. Tundub, et mida konkreetsem soov on, seda raskem on seda tâita :)
Juba aastaid tagasi leidsin, et ainuke asi, mis nârve sâästab ning soovitud tulemuse annab on oma õmbleja leidmine.
Siis saad tõesti sellise asja, mida tahad ning nârvid jââvad ka alles. Tuleb küll nädala-paari võrra kannatust varuda (õmbelmine võtab ikka tiba aega), kuid see tasub ennast kuhjaga ära.
 
mallekas 30. aprill 2002, kl 14.54
Sama probleem kuigi olen pikka kasvu (178 cm). Viimased teksad ostsin megahinna eest (1200.-) ja meesteosakonnast, sest "naistele selliseid ei tehta". Ei taha kanda puusapükse ega ka selliseid, mis on kukekad ja hoiavad seljast meeter eemale nii, et aluspüksid paistavad. Kohati on selline tunne, et riidetootjad toodavad makaronidele aga mitte keskoha ja puusaga naistele.
 
suslik 30. aprill 2002, kl 14.55
Tuttavad need teksade ostmise vaevad...Soovitaksi sellist kodumaist kaubamärki nagu Pintax ehk siis Tehase Teksamüük - on mugavad, istuvad hästi, on soodsad ja vastu peavad ka. Istuvad ühtviisi hästi nii mu 165cm pikale emale kui ka modellifiguuriga sõbrannale, ise ostan ka viimasel ajal ainult neid pükse. Müüjad on ka sümpaatsed, abivalmid ja asjatundlikud.
 
hermione 30. aprill 2002, kl 15.05
Ka Sangar pole paha, nende strech variant on kuidagi leebe, ei ole väga tihkelt ümber, aga säilitab vormi. Aga kuskilt mäletan, et kui reieõmblus kulub, on reis tüse. Omal sama mure. Varem kulusid muidu mujalt ka vormist välja, nüüd sangari streche kandes kohe kahju, muidu püks kena, aga vat see õmblus.
Aga lühikesi nagunii ei leia. Kunagi 100 aastat tagasi õnnestus - beavers vist oli see nimi, 160 pikkusele. Mis ime see oli, ei tea tänaseni.
Aga Pintaxi müüjad olid küll lehked ja puha
 
mallekas 30. aprill 2002, kl 15.12
mina kahjuks pole ka sealt Pintaxist abi saanud. Kui pikkus sobib, siis püksid mujalt suured - eriti keskkohast :(
 
j. 30. aprill 2002, kl 15.41
Mul on ka üks õudus see teksaost. Viimased ostsin u 3 aastat tagasi Seppäläst. Olen ka selline teksamõistes lüheldane paksuke (kintsud-pepu ikka toekamad) ja siiamaani olen abi saanud sellest, kui meesteteksad ostan ja need lühemaks teen, sest ilusatesse naisteteksadesse mahuvad ainult ilusad peenikesed tüdrikud. Üks variant oleks muidugi samasuguseks kõhnuda...
 
mer 30. aprill 2002, kl 16.05
oi kui tuttav tunne...ikka kohe saab totaalse närvirikke,enne kui sobivad püksid leiad.Tavaline mure see,et kui säärest ja tagumikust parajad,siis keskkoht mega lai.Nüüdseks olen avastanud,et kui (kurb-kurb) teksapaari eest ca 900-1000 välja käia ja saab täiesti istuvad Big Star teksad.Ja kohe igatpidi parajad.Aga Cartini .... kahjuks on seal vist mõeldud mingitele imelike kehadega inimestele.Vabandust,kui sealjuures nüüd kedagi solvasin.
 
plika 30. aprill 2002, kl 16.07
Olen ka 163 ja 52 kilo. No ja ei leia teksaseid. Õnneks olen USAst mõned paarid kaasa toonud. Nüüd on need ka läbi. Eelmine kevad leidsin samuti Beaversid. Need on väga head, peenike keskkoht ja laiemad puusad. Suvel läheb õde USAsse, lasen sealt tuua sama stiili, mis ise sealt oststin. Muide, see on hea äriide, hakata lihtsale eesti naisele taksaseid modelleerima.
 
Naine 30. aprill 2002, kl 16.11
Minul on sama probleem - püksid istuvad muidu väga hästi, ainult et pükste ja selja vahele jääb meeter maad. Lõpuks andsin alla, ostisin sellised teksad ja ilusa vöö, mis tõmbas keskkoha kokku. Minu puhul on see kahjuks ainus võimalus teksastega käia...
 
mina ka 30. aprill 2002, kl 16.11
Kas Tartus ka see Tehase teksamüük kusagil on? Sama häda, mis eelkõnelejatel, pikkust 169, puus ja reied tugevad, keskkoht märksa peenem. Imelik on müüjatelt küsida, vaatavad na kummalisel pilgul, et kuidas sa ikka nii ebastandardne oled.
 
Naerataja 30. aprill 2002, kl 16.24
HIS teksade hulgast olen leidnud nii mõnedki mudelid, mis mõeldud peenikese keskkohaga ja laiade puusadega naisele. Ostan ainult HIS-i! Hinnad on neil 700-800 kr. ringis.
 
tsinna 30. aprill 2002, kl 16.35
Mulle on küll arusaamatu mure, et pikkuse või lühiduse tõttu teksaseid ei saa, sest erinevalt muudest pükstest tehakse ju teksaseid mitmes pikkuses. Ise olen 29/32 ja viimasel kahel aastal olen ostnud Lee Cooper´it. Varem kandsin ka suvalisi asju, ja minu meelest on vahe firmakatega ikka tugev.
Iseasi, et just eelmisel nädalal murdsin ka pead, et kuhu kõik teksad on kadunud. Tahan endale suveks heledaid liivakarva teksaseid ja Lee Cooperi firmapoes (Magistralis ja Kristiine keskuses) neid polnud. Aga vähemalt on seal alati niiiii meeldiv teenindus. Sealsed müüjad on just parasjagu abivalmid, ei ole pealetükkivad ega jäta sind üksi püksihunnikutesse tuhlama.
Siis mõtlesin, et proovin siis vahelduseks mõnda muud marki. Selgus, et ega see nii lihtne polegi. Cartinit ei tahtnud, seega Metro jäi kõrvale. Magistralis oli veel üks teksapood, seal polnud ka midagi sobivat. Rocca al Mare keskuses on seesama Lee Cooperi pood. Vanalinnas Viru tn oli varem mitu poodi kõrvuti, enam vist mitte, aga pole seal selle pilguga ammu vaadanud.
Mis marki teksaseid Eestis üldse müüakse ja kus müüakse? Mulle hakkab juba tunduma, et Lee Cooper on suht monopoolses seisus firmateksade osas.
 
karin 30. aprill 2002, kl 17.08
jagan muret. Ma olen see keppjalg, kuid puusad on olemas ja kui püksid on siis puusast parajad on nad mulljälle keskkohast totaalselt kitsad, masendus tuleb peale. teksalõiked on üldse ebanormaalsed, kui tänaval vaadata, siis pooltel inimestel on püksid hullult @!#$ vahel, jube ebamugav ju. Ise lahendan probleemi nii, et kui tahan hea välja näha panen enda number püksid, kui aga mugavalt tunda, number suuremad, et kõhtu kinni ei sooniks, oeh, sellepäarast eelisatngi seelikuga käia.
 
Lii 30. aprill 2002, kl 17.17
Tartus Cartinist ei ole minale veel ühtegi paari sobivaid teksasid leidnud. Aga kui minna Compakti ja panna jalga esimene paar ning võid need ära osta, istuvad valatult. Kuidas need lõiked neil nii palju erinevad, mina eitea.
 
q 30. aprill 2002, kl 17.38
boosley poodides on väga häid teksasid (kristiine keskuse 2.korrus ja viru tänava keskuses 3.korrus) ise olen laiade puusadega ja sealt leidsin teksad ja hinnad on al. 500.-
 
kass 30. aprill 2002, kl 17.46
oehhhh-küll on tuttav teema. mul jällegi sedasorti kereehitus, et pikad koivad, suur taguots ja vöökohta nagu polegi, st nagu meesterahval-ei mingit taljet (kujutage nüüd kõik mind ette-täna ju volber:::))))nojahh, ega see nüüd nii traagiline polegi, kui õiget sorti säärevarjud saan, aga seda juhtub harva. ja teksad ostan alati nii, et paar numbrit on pikkuse ja laiuse vahe. viimased head sain Laagri Maksimarketist, kus oli Beaversi lõpumüük-ometi midagi ka minule, mitte kukepüksid ja ei pigista ka kusagilt. aga linna (tallinna) teksapoodidest käin juba tükil ajal kaarega mööda-ei viitsi lihtsalt üle elada cati poolt väga värvikalt kirjeldatut.
aga tõeline jamps hakkab alles viigi(kostüümi) pükstega - kui jakk on paras, siis püksid nagu hernehirmutise seljast -kottis,lottis ja LÜHIKESED. Kui püksid on parajad, siis on pintsak nagu noorema venna seljast... sõnaga tõeline õudukas. ja olengi loobunud endale korraliku kostüümi ostmisest, lihtsalt kombineerin erinevaid jakke-pükse-seelikuid (iga aastaga aina vähem-ei tea, kas emantsipatsioon:)))
 
-!- 30. aprill 2002, kl 18.49
ma olen üleüldse teksadest loobunud!!!
liiga palju energiat kulub lihtsalt sobivate otsimisele.
 
Mira 30. aprill 2002, kl 19.18
Minul on kah teksadega probleem. Aga probleem on see, et ülaosa istub tavaliselt perfektselt, aga alt on lühike. See jama on üldse pea igasugu pükstega, kõik alt nagu kukekad, muidu perfektne. Mingi standardpikkus on 1.68, millele suur osa pükstest on tehtud, mina olen aga 1.79. Nii naeruvääristangi ennast kogu aeg lühikeste pükstega :(
 
polehullu 30. aprill 2002, kl 20.36
Mul on alati olnud teksaste ja kõikide pükstega häda, tänu laiale pepule,lisaks jämedad reied pidin alati pärast ostu püksid ümber tegema, ikka tavaliselt sääred alt kitsamaks ja lühemaks. Ja sai kõrini, võtsin kätte ja tegin aktiivselt 3 kuud trenni ja keha on nüüd nagu valatud pükstesse, mida iganes kaupa proovin poes. Lihtsalt tuleb keha ümber vormida, et sa mahuks pükstesse kui kaua ikka viitsib riideid ümber teha. Pigem paneb see mõtlema, et sa võid oma taguotsa kasvatada, aga kui sinna ümber riiet enam ei leia, tuleks mõelda selle vähendamisele.
 
mari 30. aprill 2002, kl 21.11
minu jaoks on teksade põhihäda alati see, et liiga lühikesed on. minuarust peab teksasäär ikka kingatallani ulatuma, mitte nii,et sokk ka veel näha on. kui leian sellise pikkusega teksad, siis nad on sellise lõikega, et ülevalt laiad ja säärest lähevad ikka kitsaks. ühesõnaga sageli on lõige täitsa mööda. ja see tingimus on mul ka, et üle 600 krooni põhimõtteliselt mingi püksipaari eest ei maksa ikka küll. samas ei nõustu ka mingit turukraami kandma. niiet tavaliselt tuleb mingi hädavariant leida. tõsi küll, viimased poolteist aastat pole selle probleemiga tegelenud, aga ilmselt varsti tuleb jälle retkele minna. tundub jah, et lihtsam on oma keha riietele vastavaks teha, kui normaalne hilp leida, mis korralikult istub:)
 
moon 30. aprill 2002, kl 23.45
Tuleb välja ju, et enamus on ebastandardsed. Aga jumala eest, väga tuttav probleem. Ise olen 163 pikk ja 54 kg, aga kuidagi ka sellise kujuga, et teksaseid naljalt ei leia. Ma siiamaani mäletan ühtesid Wranglereid, mis olid tõega unelmate püksid...Proovige leida pükse, mille laiusnumber oleks sama või suurem pikkusnumbrist (nt.28/28 või 28/27, nagu mulle vaja)!! Hoopis ärritab mind poodides see pidev müüjate ligitikkumine. Ma tahan ise alguses vaadata ja olukorraga kohaneda. Küll ma siis küsin. Ja see, mida ma Kristiine Metros kuulsin, rabas - vaatasin pükse lettidelt ja siis tuli müüja, kes ütles: seal taga on kõik püksid stendile riputatud. No jumalauta, kas ma pean nagu putkast sigaretti ostma või ? Kas ma ikka tohin neid teksaseid katsuda. Äkki lähen veel proovima ka? Sealt ma tulin siis ära. Aga tänud eespool kirjutajale, kes soovitas Tehase teksamüüki.
 
kadri 01. mai 2002, kl 14.21
Mul on see pikkuse probleem... ma olen 172 ja 55 ning eriti ei tundu, et jalad väga pikad oleks (maast puusani 106cm) ja KÕIK püksid- nii teksad kui ka tavalised on lühikesed. Ja ikka NII lühikesed, et halb vaadata kohe.

Ma tahaks just selliseid madala puusalõikega ja väga pikki sirgeid teksaseid... mul ühed isegi on (itaaliast toodud) aga nendel on vöökoht suht kole, et neid saab kanda vaid pikkade särkide ja kampsunitega... tahaks teinekord ka armsa t-särgi teksade peale panna :)

Kas keegi teab, kas õmbjejad teksaseid teevad, kas sellist kangast üldse saada on?
 
prill 01. mai 2002, kl 20.26
Sangar teeb aeg-ajalt selliseid teksaseid, mis keskkohani ulatuvad, mitte ei lõpe enne naba.Mul endal jalg na lühikesevõitu ja seepärast kannan vöökohani ulatuvat püksi.
Viimasel käigul nende firmapoodi karja tn.-l ei leidnud kahjuks midagi ja müüjannal puudus vähimgi soov minuga tegelda.Otsin seega edasi.
Mis Pintaxisse puutub, siis nende pükstel kipuvad vöökohad lõpp laiad olema.Ise olen vööst 68 ja puusast 95, nii et see, mis puusast paras, ei klapi vöökohaga.Ühed püksid olen Tehase Teksamüügist küll ostnud(vööst ikkagi törts laiad), ent jalgevaheline osa juhtus neil küll omaette ooper olema- tunnikese kõnnid nendega ja seejärel oled alt otsast korralikult ära hõõrutud-ei ole sellist jama varem ega hiljem ühegi püksipaariga juhtunud.
Muideks, viimased Sangari teksad, mis mõned kuud tagasi ostsin (stretch), hakkasid pärast esimest pesu(temperatuur ja pulber õiged)üleni imelikult lõhnama-pesin uuesti ära-pärast paari kandmiskorda jälle sama lugu jne.jne. Mitte midagi ei oska teha- kas kellelgi on ka samalaadset ette tulnud?
 
üliõpilane 01. mai 2002, kl 22.28
mina soovitan soojalt big stari-hind on suur, aga isegi minu ebaproportsionaalne keha näeb selles ilus välja
 
lipelgas 02. mai 2002, kl 00.00
jagan muret. teksade ostmine on hullem kui aluspesu ostmine. eelmised püksid olid nii läbi, et ei julgenud istudagi - ikka see jalgevahe õmblus. nädal tagasi läksin siis vihaga poodi, et enne ei lähe koju kui püksid leian. laagri maxist sain cartinid 350 eeku, veidi madalama vööga, täpselt minu järgi tehtud! muidu ka samad mured, vöö 30 cm kitsam kui puus, tugev kints ja pikad jalad (pikkus 33).
 
elevant 02. mai 2002, kl 09.21
ma ei tahaks küll kedagi solvata, aga kui teksad reitest läbi kuluvad, siis on ainult üks järeldus -- sul on liiga paksud reied.
 
eneL 02. mai 2002, kl 09.54
Sama mure. Olen 160 pikk. Varem kandsin LEE pükse 29/29. Nad on ka ainsad, kes teevad pikkuses 29 pükse. Viimane kord ei leidnud sobivaid ja siis võtsin Lee Cooperi 30/30 püksid. Tegelikult leidsin, et selle firma see 30 oli sama pikk, kui 29.
Kunagi ammu, mingi 15 aastat tagasi, sain mingist kaltsukast püksid, mis mulle meeldisid. Kandsin nad loomulikult ribadeks. Praegu enam sellise lõikega ei tehta. Mulle meeldiks küll, kui püksid oleksid vöökohani ja puusadelt laiemad, et end mugavalt tunda. Praegu on kõik nii ümber ja mis ei ole ümber, need on alt ka täiesti lohmakad.

elevant:
Mul kuluvad ka teksad reitest läbi, aga mitte õmblused. Tegelikult kulub riie läbi. Arvaksin küll, et mul on väga paksud jalad, aga mu kindlasti saledamate jalgadega sõbrannal kuluvad samalt kohalt. Samas tean natuke paksemaid, kellel kuluvad hoopis mujalt.
 
ogalik 02. mai 2002, kl 10.19
oskab keegi soovitada, kus müüakse Tartus normaalseid teksasid. mis ei oleks vöökohast laiad (nagu paljud eelkõnelejad on juba kurtnud), et sääred ei oleks porgandilõikelised vaid sirged või alt kergelt laienevad. olen juba paar kuud otsinud, üksainus peavalu, muud ei midagi. kusjuures eelistan stretše(mitte liibukaid) ning must meeldib rohkem...
 
huvi 02. mai 2002, kl 11.57
jagan muret. kuid minu viga on - mul lai vöökoht-kitsas puus-paksud jalad. St kui vöö ja jalaosa on paras, siis tagumik lotendab ! mulle jälle tundub, et enamik lõikeid on just tehtud laiemapuusalistele ja kitsama vöökohaga inimestele, aga siit loen, et ka nemad ei leia midagi. trenni teen ja mõõtude järgi ennast pakuks ei pea, aga mingid figuuri-iseärasused on ilmselt juba geenidega kaasas, mida raske muuta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!