Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
nahaalsete autojuhtidega
 
k 19. juuni 2002, kl 16.17
...kes ignoreerivad liikluseeskirju,lihtsalt viisakast liiklemisest rääkimata.Näit. kui ise jään sebra ees seisma,
et jalakijad üle lasta,siis ülbik kõrval/vastasreas mitte
või see suunatulesid näitamata reat-ritta süstimine,
ja miks peaks linnas venima 30-40ga ?Kui miskit viga,
pangu ohutuled peale,siis kaugelt näha.Näiteid palju.
Selliste ohjeldamisega politsei ei tegele.Sõidan iga
päev ja kui kuskil politseid näha on,siis üksnes kiirust
mõõtmas,mitte ummikutes liiklust reguleerimas.
 
r 19. juuni 2002, kl 16.53
Eile kui ma autoga foori taga rohelist tuld ootasin,siis mu kõrval reas oli vana laguneva kaubikuga vanamees u.60.a ja siis ta järsku keris oma akna alla ja hakkas roppusi suust välja ajama nt.kuradima l...,mine p.... jne.Haiged vanamehed,tunnevad ikka hirmsat kadedust kui sa oled parema autoga kui nemad.
 
doktor aivalus 19. juuni 2002, kl 17.29
A endal on muidu tervis korras vä?
 
r 19. juuni 2002, kl 21.11
mu tervis on korras,ei mina hakka nõmedikele nõmedustega vastu,las kisab kui tahab,eks igal lollil oma lõbu.või teie arvates oleks pidanud ka akna alla laskma ja sama nõme olema kui tema?
 
Rocky 19. juuni 2002, kl 22.44
Mind ajavad just närvi sellised "tuusad" kujud, kes linnas turbo välja võtavad ja ise kusjuures täis on. Pärnus said 2 tydrukut ju surma, kusjuures nad olid kõigest hääletajad ja täis poisid jäid ellu
 
Feliks 20. juuni 2002, kl 09.06
...kui närvi ajavad, ei tohiks enam edasi sõita.
Ainuke vahe, mis on ebaviisakatel autojuhtidel nt ebaviisakate jalgsi liikujate või jalgratturitega on suuremas kanatanus.....paraku. Samavõrd, kui lööb ebaviisakus välja autojuhis, samavõrd ka mistahes muus liiklemisvormis...ja suhtlemisvormis. Kui suhtlemsel on võimalik aru saada, aks tegemist on juhuse, tahtamtuse, oskamatusega, siis autojuhis on seda raske märgata. Nt seesama jalakäijate ülekäiguraja ees peatunud autost suunatuld näitamata mööda lipsamine - ei pruukinud ju õigeaegselt märgata ei ülekäigurada, seal liikujat ega ka ees liikuva auto peatumist...või oles sobind rohkem et taganttulija oleks Su tagatiibadele uue disaini and?......Kahtlemata on pealiskaudse kogemuse põhjal hinnagu andmine kerge tulema..as ka õiglane. Usun, et enamik nn liiklushuligaanidena näivad iinesed on muidu suht nroaalsed inimesed...sageli lausa meeldivad.
 
skiso 20. juuni 2002, kl 09.52
Feliks - see ei vabanda inimeste eksimusi liikluses kui ad tavvalises elus Sulle normaalsed tunduvad. äärmusliku näitena võid olla kui normaalne tahes, siis nt inimesele otsa sõites see Sinu süüd ei kergenda :)
 
Hiir 20. juuni 2002, kl 09.53
Kõige rohkem ajavad marru need autot, mis venivad maanteel mingi 80-ga. Sellest ei saa mööda ilma kiirust ületamata, aga taha toppama ka ei taha jääda. Minu arust peaks politsei ikka midagi ette võtma nende venijatega, sellisest tropist maanteel mööda sõitmine on ju teistele liiklejatele ohtlik.
 
skiso 20. juuni 2002, kl 10.03
seda enam kui need venijad on miskid suured kastikad nt Tallinn-Tartu maanteel, neist ei näe miskit mööda kah ja siis kihuta nii pool umbes :(
 
Feliks 20. juuni 2002, kl 10.04
Skiso: ei vabanda jah....a mõista neid juba eos süüdi nt nahhaalsuses...vaid seepärast nad midagi tegid..kah pole õige.
Ise sõidan korralikult....a ikka juhtub ja täiesti tahtmatult-....paistis päike silma, nain esegas jnejnejne. Eile sõitis sõber otsa jalgratturile...sissejuhatavalt hakkasid kõrval ratateel sõitjad tänitama , et krdi autojuhid va mälakad...sõber sõit 20 astat ühegi avariita ja trahvita...seekord paistis päike silma ja jalgratur tegi enesehävitusliku diagonaalis tänavaületuse....oligi ta sii snahhaal, et lasi endal päikesel silma paista?
 
rattur 20. juuni 2002, kl 10.17
sõitsin eile pärast tööd rattaga koju.
koju ei jõudnudki kuna üks auto sõitis mulle otsa.

pääsesin kergemate kehavigastustega - st, et väljanägemine on mul selline justkui oleks peretülis keegi mu läbi peksnud.

autojuht nägi mind, aga ei jäänud seisma. ta isegi ei pidurdanud mitte.

minult võeti vereproov, et näha kas olen ka alkoholi joonud. autojuht oli selleks ajaks kadundu. nn. põgenes sündmuskohalt.

ja ärge arvake, et olen hulljulge jalgrattur, kes koperdab sõiduteel ja kihutab jalakäijate teel. tunnen ka liikluseeskirja ja sõidan neile vastavalt.

aga praegu on mul liigagi valus olla. värksed haavad ei anna rahu.
 
Eve 20. juuni 2002, kl 10.17
Sellised autojuhid,kes venivad linnas 40-50 on veel hullemad liiklejad, kui need kes sõidavad norm.kiirusega 60-70.Kes tahab sõitu nautida sõitku äärmises reas ja ärgu ronigu teele ette-kõik on rahul.
 
Silja 20. juuni 2002, kl 10.20
Olen teiega nõus, et nahaalsus liikluses hakkab viimasel ajal kuidagi väga jõhkralt silma, aga kas te juba kuulute viisakate autojuhtide klubisse, mis mai keskel Tallinnas asutati?
Tegelikult on vist nii, et enamik sõidavad siiski normaalselt, aga see ebanormaalsus hakkab nii räigelt silma, et tundub teda terve maailm täis olevat. Te ise sõidate, nagu ma aru sain ju kenasti ja viisakalt...
 
Silja 20. juuni 2002, kl 10.23
To Eve, kas sinu meelest on linnas sõita normaalne 60 - 70???
OK - 40 on aeglane, aga linnasõidul on piirkiirus 50 ja 70 on juba liiga kiire!
 
rattur 20. juuni 2002, kl 10.23
need kes sõidavad linnas nn norm kiirusega 60-70 on juba kiirust ületanud!!

ja siis paanika, et ei märganud õigeaegselt ülekäigurada või et teine auto seal pidurdas, või et laps üle tee jooksma hakkas.
 
Feliks 20. juuni 2002, kl 10.24
Silja: jep...juba aastaid.
 
Iseseisev 20. juuni 2002, kl 10.27
Norm. kiirusega 60-70 linnas ? Minu meelest kehtivad liikluseeskirjad kõigile! Ja mind ajab jälle vihaseks, kui ma sõidan korralikult, liikluseeskirjdele vastavalt aga mingid bimbod ja rullnokad arvavad , et nendele eeskirjad ei kehti.Kui linnas on vajalik suurem liikumiskiirus , siis tuleks see ju eeskirjadega kehtestada ja kõigile teatavaks teha.
 
Feliks 20. juuni 2002, kl 10.28
?teatavasti on spidomeetrid enamikul autodel nõnda stitud, et näitavad tegelikust rohkem...kui spidol on 50, sõidab auto tegelt 40-45-ga....seega ku ispiodl on 60, sõidab auto tegelt ca 50-ga.
 
Silja 20. juuni 2002, kl 10.28
Feliks:
No tore on...
Selgub, et liigitunisegi enda poolt tõstatatud kategooriasse vanamees rohelise moskivtsiga, sest üritan jääda linnas sõites nii 50-55 kanti - seda ma imestasin-arvasin kogu aeg, et mu spidomeeter valesti näitab ja minust kõik mööda panevad
 
mustikas 20. juuni 2002, kl 10.30
Minul on olnud kogemusi maanteel jalgratturite tropidega. Näiteks sõidavad üksteise kõrval ja kui teine auto vastu tuleb, peab kiiruse nendega ühele tasemele laskma. Nõmedad inimesed, ja need, kes Tallinnas julgevad jalgrattaga sõita, peavad ikka tõelised enesetapjad olema. Mina küll ei julge :-)
 
Silja 20. juuni 2002, kl 10.30
Feliks - kust sul selline info sättimise kohta - või on see sulle eneseõigustuseks, kui 70-ga sõidad???
 
leena 20. juuni 2002, kl 10.32
Paraku on siiski nii, et kiirusepiirangu märk ei ole ilmaasjata üles pandud, vaid ikka ohutuse tagamiseks. Kuigi ise ei suuda ka alati 30 hoida teetööde kohal, püüan ikka asulas 50, äärmisel juhul 60 sõita. Kas tõesti, on teil rallimehed- ja naised, nii head rallisõitja kogemused, et linnas 70 pealt õigesti suudaks reageerida? Ei usu, aga veendumus selle kohta võib tulla liiga hilja. Maanteel panen küll mõnikord mõnuga gaasi põhja sirgel ja heal teel keset päeva.
 
Feliks 20. juuni 2002, kl 10.34
..ja veel..ku ikalliks läheb nn norm kirusega sõitmine. Enamikul autodel on ökonoomseim (seega vähima kütusekuluga - loodus ja inimkopsusõbralik) kiirus alates 70-80km/h-st. Iga 1- 2 -3 käiguga, kuid suht kõrgetel pööretel sõitmine on ümbritsevale keskkonnale ebameeldivamate tulemustega....kas jalgratturid seda soovivad, et oleks hea hingata..et muidu ei saa kaifi kätte?
Sõidan ise kah suht palju jalgrattaga ja minu tähelepanek on, et kõige enam ohtlikke situatsione tekitavad jalgratturitele mitte autod vaid jalgsi liikujad, rulluisutajad ja teised ratturid (pingerivis). Ja sõidan ma nii jalgrattateedel kui ka maanteel-tänavatel. Kui ma ise endale sõitu ohtlikuks ei tee, pole ka miskit erilist ohtu ka mulle rohkem kui mistahes muul viiil liilkuskeerises olles.
 
Feliks 20. juuni 2002, kl 10.35
Silja: Tartu mnt on koht, kus radar märgib auto tegeliku kiirust ja näitab seda ka juhile...minu viimatine katse näitas spidolt 110 - tegelik 89.......
 
rattur 20. juuni 2002, kl 10.40
mutsikas, sama võib öelda jalakäija kohta. julged tallinna linnas jala käija oled enesetapja. või autojuhile.

mina julgen.
on olemas jalgrattateed, mida mööda sõita tuleb. kui neid pole sõidan sõiduteel. mitte keset teed vaid paremal äärel.
 
Silja 20. juuni 2002, kl 10.43
Feliks:
Jah olen seda kohta läbinud, mul läksid näidud enam-vähem kokku. Vot, seepärast ma ei saanudki aru, sinu väidetest, olin - ja olen edasi naiivne, kes usub auto spido näitu ja arvab, et ongi nii.
 
Iseseisev 20. juuni 2002, kl 10.48
Felix: sama katse ja spidomeeter näitas täiesti õieti. Veidi vanaldane auto vist Sul.
 
skiso 20. juuni 2002, kl 10.49
Feliks - sel juhul on sul küll spidomeeter rikkis :)))
 
vip 20. juuni 2002, kl 11.00
skiso: oleneb ju rehvidest, paned nati suuremad (kui tehasest pandud) siis spidomeeter ju kohe muutub. Väiksemate rehvide puhul on näit suurem ja tegelik kiirus väiksem.
 
skiso 20. juuni 2002, kl 11.18
nu jah, mu meelest on mingid (tehase-)soovituslikud näitajad papude valikul. ei tulnud sellise variandi peale, kuna pole kunagi proovinud oma äranägemise järgi autot ümber ehitada :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!