Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
usuhull
 
kris 15. august 2004, kl 12.41
lugu siis järgnev: tuleb minu kõrvale trollis mingi vanamutt ja küsib mis nr. on. vastasin talle (polnud mingit ajakirja näpus, vaid turukotid, seega ei osanud kahtlustadagi, et mooril muud plaanid) ja siis küsib mult, kas usun jumalat? (järgmine kord ütlen vist küll, et usun ükskõik mida- jäta mind ainult rahule)!
ütlesin, et mitte ja siis hakkas uurima, kas tõesti isegi mu vanemad ja vanaema ei usu??? olen kunagi käinud pühapäeva koolis, kuid see on ka kõik. suure kemplemise peale tegin talle selgeks, et mind tõesti see asi ei huvita ja siis, kui ta nägi, et must pole kohe üldse asja, hakkas suure häälega oma jumalalt abi paluma:S kohutav häbi, oleks ta siis veel vaikselt rääkinud- kus sa sellega, lõugas üle trolli:@
kas usk on tõesti selline asi, mida tuleb peale suruda? minu arust on see igaühe vaba valik, mitte sunniviisiline...
ja kui nad tõesti tahavad nii kangesti kedagi põrgutulest päästa, mingi aidsi, narkarite v bordellide asutustesse.
 
ateist 15. august 2004, kl 13.19
Täiesti õige-mina arvan ka,et see nagu vabatahtlik.
Enda jaoks leidsin peletusvahendi-kuulan vaikselt jutu ära ja kui lastakse üldse midagi öelda,siis küsin-kust ma tean et ta pole praegu saatan inimesenahas.Tal(saatanal) pidi ju olema võime ükskõik kelleks muutuda.
 
Triin 15. august 2004, kl 13.48
Kõige parem on öelda, et Jumal on ebatäisulik, kuna tõeline täius koosneb kahest poolest - heast ja halvast. Seetõttu on Saatan tunduvalt täiuslikum jumalik vorm. Ja siis välguta silmi ja soovi talle ilusat elu. Ja hakka ladinakeelseid sententse pobisema. (6)
 
Margit 15. august 2004, kl 14.16
Usuhullud on ja jäävad. Nad tõlgendavad asju valesti ja lõugavad üle ühistranspordi oma usku. Ükskord sõitsin ka trolliga ja mingi ema lapsega lõugas täiest kõrist valesti laulda ja "palvetas".
 
darkangel 15. august 2004, kl 14.37
usuhullud mind ei julge eriti tylitada, ma ilmselt näen nii iivel välja :P a eriti närvi ajab see, et kui lapsega kahekesi oleme kuskil linnas, siis nad hakkavad mingeid materjale ja lendlehekesi konkreecelt mu lapsele toppima :S urrrrr.
 
to Triin 15. august 2004, kl 14.46
Palun soovita mõnda sententsi, mida sina tavaliselt pobised!
 
irw 15. august 2004, kl 15.10
öelnud et oled satanist, sinu vananvanemad 13ndat põlve samuti ning hakanud tema usujutu peale ladinakeelset pobinat ajama... silmad pahupidi ja hambad ristis...
 
vanapagana käsilane 15. august 2004, kl 15.21
Mul on need jutuajamised lõppenud sellega, et usklik röögib nagu segane ja kisub juukseid peast välja, lõpuks jookseb minema. Kahjuks viimasel ajal nad ei tule enam tülitama. Tõesti kahjuks. Oleks nii palju öelda. Aga mis teha, nad on hullud ja sellega tuleb leppida.
Paar cheati:
Kui tuleb seletama siis öelda, et jumal on su enda pea sees kinni ja teda pole olemas.
Sa toidad teda oma energiaga ja töötad nagu robot (kusjuures ongi nii, sest ta jääb aint ühte asja korrutama lühises)
Ütled, et mina olen saatan ja evil ise, vaata nüüd kuidas sul läheb halvasti (kuna ta programm ei saa aru siis hakkabki endale alateadlikult sitta keerama)
Väites, et kõik jumalad on üks ainult siis erinevate maskidega ja seletad ära miks see nii on siis on jälle mök mök mök...
Erinevad usud mille aluseks on üks sama raamat ähvardab teineteistel silmad peast rebida. Miks see küll nii on?
Usk mis on olnud 2000(tegelikult kauem ikka) aastat aga usk mis on olnud aegade algusest peale ehk looduse usk. Kumma vanust siis tegelikult hinnata.
Ja lõpuks võib öelda, et me hetkel olemegi paradiisis/põrgus...

Noh piibel on nii vigu täis ja ära väänatud, et sellepeal saab vabalt mängida...
 
CK 15. august 2004, kl 15.36
Keda normaalset see juudimuti lauta- sünnitamise- stoori ikka kotib? Mis see meisse puutub??
 
tädike 15. august 2004, kl 15.55
Tore müügiagent jumalale küll miski kriiskav ja segamini psüühikaga vanamutt! Kohe kisub "liituma".
Olen ikka imeks pannud usklike ja esoteerikute enesekindlust. Nagu nende käes oleks tõe monopol. Eriti võigas, kui nad räägivad kellegi "halvast energiast", kui kellegi maailmavaade erineb nende omast. Usklikud võiksid andestada.
Mõne lahke tädikese käest olen vastu võtnud küll nende pakutud raamatu. Miks mitte tagasihoidlikult misjonitööd teha?
Lõpetuseks tuletan meelde paar lihtsat ladina sententsi :)
ars longa, vita brevis est. homo homini lupus est. e pur si muove. o tempora, o mores. cogito ergo sum.
 
laura 15. august 2004, kl 15.58
keda kotib,keda mitte.eks see usuvärkki on ju osa ajaloost,ainult seda esitatakse teises kondekstis.aga kes minevikku ei mäleta....mul pole endal usu ja kiriku vastu midagi.kuigi kirikusse satun korraks vaid jõulude ajal.üldse on mul jumalast ja usulugudest teine arusaam,kui usuhulludest.

ise arvan,et peale suruda usku ei tohi.alles hiljuti käisid tartus norra noored:laulsid kihvtisti,tantsisid,tegid jeesuse -teemalist muusikali moodi asja.lahe oli vaadata.aga kui nad hakkasid ringi käima ja jeesuse armastamisest ja olemasolust rääkima lasin jalga.

pole õnneks ka usuhulludega erilisi kokkupuuteid olnud,näen vist nii pühalik ja vaga välja.kuid koolis käis vahetundide ajal üks noor kutt meile kõvasti piiblit lugemas,ja mormoonidest on ka siiber.
 
Triin 15. august 2004, kl 17.31
Ama tamquam osurus, oderis tamquam amaturus! Ama tamquam osurus, oderis tamquam amaturus! Ama tamquam osurus, oderis tamquam amaturus!
 
vastikud rästikud ja nastikud 15. august 2004, kl 18.21
Ja ma tahaks näha, kuidas sa Triin seda purjus peaga pomised
 
juju 15. august 2004, kl 18.30
Mulle tundub, et see mutt tahtis rohkem seltskonda ja tähelepanu kui tegelikult misjonit teha. olen ise usklik, aga ei salli ka neid, kes kuskil enda ajakirju või muus stuffi peale suruvad. Lihtsalt läilaks läheb. Sellel on juba teotamise maik man. Tavaliselt ma ignoreerin täiesti, sest saan alati närvivapustuse, kui keegi tuleb küsima, et kas ma usun jumalat, kuigi ma usun ju. Aga see on nii isiklik asi.
 
x 16. august 2004, kl 01.01
Sõbrale tuli kord ühistranspordis selline ligi jutuga, et noormees, mina tahan teid äratada. Sõber polnud kade ka ja käsikis hommikul kell 7.00 kohale ilmuda, sest äratuskell oli katki läinud ja ärgata oli kuidagi vaja. Selle jutu peale vaadati talle pikalt otsa ja rohkem see hull teda ei tülitanud enam kunagi, kuigi sama transpordiga(rongiga) sõitsid nad mitmeid kordi koos. Teine kord taheti samale sõbrale piibli kohta jutustada. Tuldi ligi ja öeldi, et tahaks teiega piiblist rääkida. Sõber õppis aga sel ajal konsistooriumis ja tal oli kaasas ladina keelne piibel. Ta ütles, et hea meelege vestleks teiega piiblist ning võttis oma ladina keelse välja. Usuhull vaatas seda piiblit ja millegipärast hakkas tal väga kiire.
 
Triin 16. august 2004, kl 01.19
Irw, miks ma peaks seda purjuspäi pomisema?

Einoh, ma saan aru, et mõned ainult purjuspäi ringi kondavad, aga no phaaluun, kõik pole säärased...
 
ärkaja 16. august 2004, kl 02.59
mul käisid ka kunagi jehoovatunnistajad ukse taga, töötasin siis öösiti ja kui nägin koridoris kahte neiut ajakirjaga"Ärkamine",ei lasknudki neil rääkida,ütlesin ainult et vabandust,aga mul pole plaaniski "ärgata".mina pidasin silmas usulist nemad aga nägid,et olen öösärgis,mõtlesid,et tahan veel magada ja rõõmsalt kuulutasid: OK me tuleme siis hiljem tagasi:))

usuhull mutt on iga kell etem,kiimas vanamehest.bussi oodates istus minu kõrval pingil sümpaatse välimusega,hästisäilinud u.65-70 aastane vanamees ja nägi ränka vaeva kommikarbi ümbert kile kättesaamisega.pakkusin siis viisaka inimesena abi ja alles hiljem taipasin,et pole need vanamehe sõrmed nii töntsid midagi,see oli ainult kaval trikk jutu alustamiseks.algul ajas normaalset juttu,päris igasuguseid asju ja siis pakkus ennast n.ö.sponsoriks.tükk tegemist oli,et onklist lahti saada ja lisaks tekkis umbusk vanurite suhtes:(
 
Triinule 16. august 2004, kl 09.13
saatan on Jumala sülekoer
 
jinny 16. august 2004, kl 11.24
Mu endine klassiõde pööras ära ja on Vahitorni omadega juba 3 aastat mestis .
 
plika 16. august 2004, kl 11.44
hea viis nendest lahti saamiseks, kui nad näiteks uksepeale tulevad on see, et ütled et kartulid kôrbevad ja jooksed tuppa tagasi. =)
 
Triin 16. august 2004, kl 15.29
Nende ajakirjadega on muuseas see lugu, et need tasub vastu võtta. Eriti see "Ärgake!". "Vahitorn" on puhas propaganda, aga "Ärgake" on pigem teadusajakiri. Aegajalt mainitakse Jumalat. Aga see ei häiri oluliselt.
 
reedene rõõm 16. august 2004, kl 20.06
"Ärgake" on täis pseudoteadust, jämedaid faktivigu ja - ime küll - mõnikord võib sealt tõesti ka üht-teist asjalikku leida. Kui pakutakse, võtan vastu mõttega "tunne oma vaenlast". ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!