Varia
kadaka kolumn
žprott 06. november 2014, kl 20.36 |
kadakajupp 06. november 2014, kl 20.40 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
kadakasupp 06. november 2014, kl 20.43 |
Täitsa Blond 06. november 2014, kl 20.46 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,474 |
žprott 06. november 2014, kl 20.46 |
kadakajupp 06. november 2014, kl 20.47 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
kadakasupp 06. november 2014, kl 20.52 |
kadakajupp 06. november 2014, kl 21.05 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
blond - jah, puhta keha lõhn on mõnus, aga mul on kiiks seda omalt poolt parfüümidega täiendada, sest ma armastan neid ja ka muid enda jaoks meeldivaid lõhnu. need kaks koos segunevad meelierutavaks kompotiks ning parfüüm ei peagi olema alati poes müüdav pudelikene.
supp - täna ei kokka, homme ei ole enam neljapäev. kalapäeva pühitsemiseks on hommikusöögiks rukkileib kuumsuitsuheeringa ja toorjuustuga, lisandiks petersell, porrulauk ja värske kurk.
supp - täna ei kokka, homme ei ole enam neljapäev. kalapäeva pühitsemiseks on hommikusöögiks rukkileib kuumsuitsuheeringa ja toorjuustuga, lisandiks petersell, porrulauk ja värske kurk.
kadakajupp 06. november 2014, kl 21.14 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
kadakasupp 06. november 2014, kl 21.50 |
kadakajupp 06. november 2014, kl 22.05 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
seda et 07. november 2014, kl 00.50 |
punapea 07. november 2014, kl 08.52 |
Sid 07. november 2014, kl 09.03 |
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> aga ideed menüü osas on endiselt oodatud, ma
> seljankat ei ole lukku pannud.
Mingi päev (vist teisipäeva õhtul) ma tegin ka elus esimest korda seljankat. Kuna mõte oli peas juba eelmisest nädalast saadik olnud, siis olin ka netist mingisuguse retsepti üles otsinud. Loomulikult tegemise käigus läks meelest seda vaadata ja seepärast sai esialgu supp natuke teravavõitu. Hilisema maitse paikatempimise käigus läks aga kogus piisavalt suureks, et mul tänagi veel natuke seda seljankat külmikus. Lõppkokkuvõttes sai supp muidugi väga hea ja järgmiseks korraks kogemust ka ohtralt.
-------------------------------------------------------
> aga ideed menüü osas on endiselt oodatud, ma
> seljankat ei ole lukku pannud.
Mingi päev (vist teisipäeva õhtul) ma tegin ka elus esimest korda seljankat. Kuna mõte oli peas juba eelmisest nädalast saadik olnud, siis olin ka netist mingisuguse retsepti üles otsinud. Loomulikult tegemise käigus läks meelest seda vaadata ja seepärast sai esialgu supp natuke teravavõitu. Hilisema maitse paikatempimise käigus läks aga kogus piisavalt suureks, et mul tänagi veel natuke seda seljankat külmikus. Lõppkokkuvõttes sai supp muidugi väga hea ja järgmiseks korraks kogemust ka ohtralt.
n46 07. november 2014, kl 09.57 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 434 |
kadakajupp 07. november 2014, kl 10.15 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
Sid 07. november 2014, kl 10.33 |
n46 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> oleks justkui tegu kokandusrubriigiga? armastus ju
> pidavat kõhu kaudu käima. et ajad oma retseptideg
> a isu peale ja mõni näljane äkki lähebki õnge.
Tegelikult mulle meeldib süüa teha, loomulikult mitte iga päev, aga kui mõni idee tuleb, siis tingimata proovin ära. Ega ma sellepärast siis kedagi õnge proovi püüda, ega kuskil plusspunkte teenida, lihtsalt enda rõõmuks teen. Kui hästi välja kukub (enamasti siiski kukub), siis saab teiste ees ka natuke kiideldud. :)
-------------------------------------------------------
> oleks justkui tegu kokandusrubriigiga? armastus ju
> pidavat kõhu kaudu käima. et ajad oma retseptideg
> a isu peale ja mõni näljane äkki lähebki õnge.
Tegelikult mulle meeldib süüa teha, loomulikult mitte iga päev, aga kui mõni idee tuleb, siis tingimata proovin ära. Ega ma sellepärast siis kedagi õnge proovi püüda, ega kuskil plusspunkte teenida, lihtsalt enda rõõmuks teen. Kui hästi välja kukub (enamasti siiski kukub), siis saab teiste ees ka natuke kiideldud. :)
kadakajupp 07. november 2014, kl 10.40 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
n46 07. november 2014, kl 10.56 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 434 |
tegelikult pakub kokandus või mõni teinegi ühine hobi parasjagu võimalusi elegantse kergusega kellegi hinge, südamesse või püksi pugeda. kui selleks tahtmist.
minu leivanumbriks on muide rukkijahukoogid. tervislikud, maitsvad ja maalähedased. homme saab ka üks eksperimentaalne käkk ahju lükatud. aga külalisi lausa peab kutsuma kui järjekordne hõrgutis valmis. no näiteks ämma.
minu leivanumbriks on muide rukkijahukoogid. tervislikud, maitsvad ja maalähedased. homme saab ka üks eksperimentaalne käkk ahju lükatud. aga külalisi lausa peab kutsuma kui järjekordne hõrgutis valmis. no näiteks ämma.
kadakajupp 07. november 2014, kl 11.05 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
et siis nagu sihiteadlik tegevus - rääkida kellegagi ühist hobi omades temaga just kuskile pugemise eesmärgil? eks juhtub sedagi, aga mulle meeldib mõelda, et kõik ei taha lakkamatult kellegi püksi ega südamesse pugeda.
rukkijahust olen siiani leiba teinud, kas koogiks jahu nn raske ei jää?
rukkijahust olen siiani leiba teinud, kas koogiks jahu nn raske ei jää?
n46 07. november 2014, kl 11.24 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 434 |
vahet pole, sihiteadlik või alateadlik. tulemuseks võib mõlemal juhul olla leibade ühte kappi paigutamine. kui huvi on, muidugi.
olen pannud umbes kolmandiku täisteranisujahu ja kaks kolmandikku täisterarukkijahu, toorroosuhkrut natuke, mõne muna, piima ja kindlasti maheoliivõli või asemel. no et ikka tervislikum oleks. jahu sisse küpsetuspulbrit ka. maitseks lusikatäie toorkakaod ja peale kaneeliga õunu näiteks. või vaarikaid sügavkülmast. isegi kui ei viitsi mune vahule ajada, tuleb täitsa söödav karaskitaoline asi. selline pruun ja isuäratav. põhiline, et suhkruga üle ei pinguta.
osa piima võiks ilmselt hapukoorega asendada. eks igaühel omad nipid ja eelistused.
olen pannud umbes kolmandiku täisteranisujahu ja kaks kolmandikku täisterarukkijahu, toorroosuhkrut natuke, mõne muna, piima ja kindlasti maheoliivõli või asemel. no et ikka tervislikum oleks. jahu sisse küpsetuspulbrit ka. maitseks lusikatäie toorkakaod ja peale kaneeliga õunu näiteks. või vaarikaid sügavkülmast. isegi kui ei viitsi mune vahule ajada, tuleb täitsa söödav karaskitaoline asi. selline pruun ja isuäratav. põhiline, et suhkruga üle ei pinguta.
osa piima võiks ilmselt hapukoorega asendada. eks igaühel omad nipid ja eelistused.
kadakajupp 07. november 2014, kl 11.33 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
kakaod ma ei saa kasutada ega mune, ainuke koogisööja ei või neid süüa. mis omakorda on sundinud päris põnevaid alternatiive otsima - keeksilaadne kook riisi-kastanijahust, apelsinimahl küpsetuspulbriga kergitusaineks. uskumatult maitsev oli. pruun suhkur ja külmpress oliiviõli on nagunii kasutusel, aastaid juba.
pagan, mul tuli mingi käki küpsetamise tuhin, aga pean hoopis tööl olema...
pagan, mul tuli mingi käki küpsetamise tuhin, aga pean hoopis tööl olema...
Täitsa Blond 07. november 2014, kl 11.35 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,474 |
Aga minule just meeldivadki teemad, mis hakkavad oma elu elama ja inimesed, kes oskavad selle vooluga kaasa minna.
Nii võibki mittetutvujast järsku saada tutvuja kui käkiretsepti üle arutledes järsku see klõps ära käib:)
n46, kui su ämm on sinu ealine, siis on sul vist ämmaga vedanud...saate rääkida ka tutivahatamise teemadel:)
Nii võibki mittetutvujast järsku saada tutvuja kui käkiretsepti üle arutledes järsku see klõps ära käib:)
n46, kui su ämm on sinu ealine, siis on sul vist ämmaga vedanud...saate rääkida ka tutivahatamise teemadel:)
kadakajupp 07. november 2014, kl 11.40 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
Täitsa Blond 07. november 2014, kl 11.48 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,474 |
kadakajupp 07. november 2014, kl 11.59 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
Täitsa Blond 07. november 2014, kl 12.04 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,474 |
kadakajupp 07. november 2014, kl 12.17 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
ahzooloog 07. november 2014, kl 12.21 |
Lisa postitus