Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Varia
tavalises rannas alasti
 
Perenaine 01. juuni 2012, kl 14.42
Milline oleks teie reaktsioon kui rannas mõni paarike alasti päevitaks - nii kusagil natuke varjatumas kohas, mitte kõigi nina all. Jääksite pimedaks? karjuksite viuhh, liputajad. Kardaksite, et äkki lapsed näevad ja saavad ka teada milline paljas inimene välja näeb? Päevitaksite välja tegemata edasi?
Oleme selline vabameelne paar, kes asja eelmisel suvel ära tegi ja reaktsioonid olid negatiivselt üllatavad.
Miks peaks oma keha üldse häbenema?
 
67 01. juuni 2012, kl 14.54
miks peaks oma alasti keha rannas kõikidele näitama????
 
Perenaine 01. juuni 2012, kl 15.05
Ei näitagi. Näitamisega ei tegele, aga lihtsalt päevitan alasti ja mulle meeldib nii. Ärgu teised vaadaku.
 
lollakas 01. juuni 2012, kl 15.08
Ausalt ma ütleks midagi krõbedat, mitte, et mulle nüüd see nii väga vastu oleks, aga minu lapsed ei pea küll sinu irevil tutti seal vahtima, rõve.
 
ka vist mitte väga vabameelne naine 01. juuni 2012, kl 15.16
...aga leian, et iga asi võiks toimuda siiski selleks ettenähtud kohas. Nudistidele on ju täiesti omaette kohad minu teada olemas. Ja see vastus, et ärgu teised vaadaku, kui ei meeldi, on pehmelt öeldes ka kohatu. Avalikus rannas on inimesi imikutest päris vanadeni välja, Sa ei saa siiski eeldada, et kõik peaksid Sinu pärast oma kombeid muutma hakkama ja kusagile mujale minema randa, kui neile ei meeldi täiesti alasti inimesi avalikus kohas näha...ma ei ütle midagi sellise ranna kohta, kus kõik nii päevitavad. Igaüks saab ju valida, tahad päevitada kehakatetega, lähed avalikku randa, ei taha, siis valid nudistidele mõeldud koha.
 
lollakale 01. juuni 2012, kl 15.16
kas sinu tutt on rõve - selline puhmas kasimata ja haiseb? Lapsed muuseas suhtuvad alastusse täiesti loomulikult
 
67 01. juuni 2012, kl 15.23
mina ei taha suvaliste inimeste suguelundeid näha avalikes kohtades
 
lollakale 01. juuni 2012, kl 15.26
aga see on normaalne kui sinu pisiksed tited palja noksiga rannas ringi lasevad?
 
+ 01. juuni 2012, kl 15.47
Aga päevita oma aias, saad vajaduse rahuldatud. Kui tahad end ilmtingimata kõigile näidata, mine randa. Mind isiklikult ei huvita näha võõrad suguelunded ei rannas ega mujal.
 
vembu 01. juuni 2012, kl 16.08
On ju kirjas et;

´nii kusagil natuke varjatumas kohas, mitte kõigi nina all.
 
nudist 01. juuni 2012, kl 16.19
Kus on olemas nudistidele päevitamiseks ja suplemiseks mõeldud kohad? Kui suurel osal inimestest on oma aed, kus päevitada? Mille poolest on rinnanibud või hooldatud triip jalgevahel ebasünnis? Inimesed, kel meeldib alasti viibida, hoolitsevad enda keha eest palju enam, kui need, kes omi genitaale paksude pokserite sees hautavad.
 
just 01. juuni 2012, kl 17.54
polegi kahjuks ühtegi nudistidele mõeldud randa ja no K U R A T ma ei mõista, mis on alasti kehas nii erilist või hirmuäratavat, kui pisut varjatult päevitada. Ennesõjaaegses Eestis oli tavaline, et inimesed suplesid ja päevitasid alasti. Mis nüüd teisiti on, eriti kui igale ühele on kergelt kättesaadav igasugu alastuse ja pornoga seonduv materjal. Tänavale ju alasti pole keegi tahtnud minna...See oleks ebasünnis.
 
tjah 01. juuni 2012, kl 17.58
olen teemaalgatajaga suhteliselt ühiste vaadetega. Rannas jah, miks mitte, aga muidugi on oht, et lintšitakse võltsmoraalijüngrite poolt ära. Tänavale alasti ja ka särgita ei läheks ja on ka mul kindel põhimõte, et söögilauda palja ülakehaga ei istu. (mees olen) aga rannas võiks ju end vabalt tunda ja võtta seda vähesti päikest, mis meie laiuskraadil on...
 
mnjaa 02. juuni 2012, kl 04.27
oleneb mõistest - natuke varjatumas kohas. aga üldiselt kui liputajatele anda täielik omavoli, ei tahaks teised enam randa minnnagi
 
mnjaa 02. juuni 2012, kl 20.25
liputaja on mees kes saab rahulduse oma tilli eksponeerimisest. tavaliselt otsivad nad noori tüdrukuid ja naisi, et neile ootamatult oma vänta vilgutada. nudism on midagi muud. palun hari end.
 
abukadabra 03. juuni 2012, kl 00.50
Nudistidele mõeldud rannad on ju olemas. Ma töesti ei mõista, miks on tarvis minna alasti päevitama avalikule rannale? Seda enam, et juba ette on teada, et selline käitumine toob endaga kaasa enamasti negatiivseid reageeringuid teiste poolt .. mõju on ju siis pigem väljakutsuv teistele. Teps mitte see, mida ise asja kohta mõtlete.

Oma keha häbenema loomulikult ei pea, aga siiski pole vaja seda eksponeerida seal, kus see võib kaaspäevitajate hulgas ebasoositav olla:))
 
to 03. juuni 2012, kl 07.26
mnjaa
02. juuni 2012, kl 20.25

selles ju point ongi - nudist halab, miks teised teda ei mõista, aga samas ise ta ei taha ju sugugi mõista enamike soovi - nudiste randa ei taheta. üleüldse ei saa aru, mis siin keerulist on?! nudistid päevitagu oma aias või neile määratud kohtades - ilmselt aga just siin põhjus ongi, teiste nudistide seas pole alasti olek lihtsalt piisavalt erutav toiming. ehk viimasest lähtudest - kui avalikus rannas paljalt ringi siblimine pole liputamine, mis asi see siis on??? irw
 
clip 03. juuni 2012, kl 08.01
Rannas alasti päevitaja nägemine ei tekita ühelgi normaalsel mingeid erilisi probleeme. Ei saa tekitada sest alastus ei ole ei patt, ebaloomulikkus ega midagi muud halba. Kui keegi ei suuda seda rannas seedida siis ta otsib ise uue koha aga selliseid on tühine hulk. See hüsteeria ja nudistide keelamine EV-s on niisuguse nähtuse nagu eesti poliitik, vaimusünnitis ja ei vääri üldse tähelepanu. Ajakirjandus on talle omasel truualamikkusest kantud kombel seda võimendanud ja nüüd kogu Eestile tundub, et nudism on Eestis lootusetult out või keelatud. Selline pilt on sügavalt ekslik.
Pirita poliitikud kas kantuna ühe elaniku (mingi meeltesegaduses padukristlane) kaebekirjast või mingil muul normaalsele inimesele käsitamatul põhjusel keelasid selle andes nii mõista rahvale, et alasti päevitamine on roppus ja patt aga ainuke mida see keeld andis, naeruvääristasid vaid end ja eriti ühiseid kultuuriarusaamu- ja väärtusi jagava lääne kultuuriruumi esindajate silmis.
 
irw 03. juuni 2012, kl 08.22
ei kujutaks ette mingeid 60-aastaseid mutte ja onkleid paljalt rannas silkamas. äkki mõni tahab veel porri ka teha, teine vbolla teiste nina all pihku peksta, järgmine aga hoopis oma sead ja lambad randa kaasa võtta jne. ükskõik kust seda piiri ka ei tõmbaks - kellegile tehtaks ikkagi liiga ja siis jälle seda nuttu eetika ja ahistamise teemal.
 
versus 03. juuni 2012, kl 18.42
Lugege palju leebema variandiga palju pahandust tekitanud loost: Mäss põuasel suvel
Eestlaste päevitusriided panid Venemaal rongid seisma.
http://www.postimees.ee/luup/99/19/elu2.shtm
 
velli 07. juuni 2012, kl 20.39
http://www.skinbikini.com/home.html
mina telliks sealt
 
string-ujukad 08. juuni 2012, kl 00.34
Mind ei häiriks. Aga ranna jaoks on selline tore asi nagu stringid. Pole vaja päris paljalt päikest võtta, võib head päevitust saada esteetiliselt väljanähes.
 
2 lapse ema 08. juuni 2012, kl 08.54
oma keha ei peagi häbenema, aga ma tõesti ei taha käia lastega rannas kus mõni mees oma kotte tuulutab või naine tutt õieli päevitab. asi ei ole vabameelsuses, vaid tähelepanuvajaduses.
Tavaliselt arvavad sellised naised et on veel superkehaga ka (tegelikult ikka ei olek küll).
Tuleb arvestada ka tavade ja kommetega ning kui soovitakse alasti päevitada - tuleb leida omaette koht.
Eks ma võin tulla ka randa - kaasas kasvatamud lapsed ja suur koer,kräunutada mingit muusikariista jne - seega tuleks jääda ikka teistega arvestavaks ja viisakaks
 
* 09. juuni 2012, kl 07.40
mina ei soovi ka vahtida avalikus kohas võõraste inimeste kotte või tutte. milleks. miks ma peaksin neid nägema. mina ei arva, et alasti kehal oleks miskit viga, aga mul puudub vajadus vajadust oma alastust vägisi teistele eksponeerida. väga haige igatahes. kui inimene soovib lihtsalt alasti päevitada, siis otsib ta selleks ikka omaette varjulise koha. kui soovib ennast eksponeerida, siis otsib "natuke varjulisema koha" ja on justkui hirmus nördinud, et ei tea, miks pahaks pannakse. eks iga "vabameelne" teab ikka ise kõige paremini, milleks ta oma tempe tegelikult teeb. inimene peaks vähemalt iseenda vastu aus olema.
 
eeh 10. juuni 2012, kl 03.10
Mu on fotokas alati kaasas. ka rannas. Nii et kui peaksid sattuma minuga koos kuhugi randa, võid end leida facebookist. Avalikus kohas võib igaüks pildistada keda tahab. Olen näinud ka rannas filmimas, eks need filmid kuhugi ikka jõua ka.
 
mhm 19. juuni 2012, kl 14.52
pole probleemi. ei käi jõllamas iga põõsa või kühmu taga kui alasti inimesi märkan. minu meelest on ka ujumisriided suht mõttetud.
 
tavakodanik 19. juuni 2012, kl 14.57
ennegi nähtud sellist vaatepilti, kusjuures müts maha julguse eest. teeks ise ka sama tüki ära aga ei julge - mitte et endhäbeneks, ohei! aga siis tulevad piilurid, räuskavad vanaeided, kommenteerivad nolgid ja lõpuks veel mõni nähtust "pimedaks jäänud" moraalitsev proua, kes kahe käega samal ajal oma laste silmi kinni katab, kutsub veel politsei ka kuigi keegi ju kedagi ei häiri ja riiva.
 
Andke abi! 24. juuni 2012, kl 17.20
Rand on eelkõige terve pere jaoks.Alasti päevita kodus,oma aias.Või kui pole sellist võimalust,siis otsi mingi privaatne koht,kus inimesed ei käi.Saan aru,et ei pea häbenema oma keha,aga seda võib imetleda kodus peegli ees!Mitte välgutama ühiskonnas,kus liiguvad igasugused inimesed,seal hulgas ka lapsed.Lastele on ehk see paljalt olemine normaalne,aga vaid mingit teatud eani.Ja minule oleks nõme isegi oma 2 aastasel lapsel paljalt ringi lasta joosta.Ja minu 10 aastane poeg ei pea nägema paljast tädi.Endal on vastik.Mulle ei meeldi kui keegi pervert näiteks,vahib mu alasti olevat last.Mull endale ei meeldi demonstreerida oma keha ja ma ise ka ei tahaks kuskil rannas mingit paljast keha näha.Mis sest et vaid päevitamas,seda enam võiks seda nudistidele mõeldud kohtades teha.Saan aru,et kompleksivaba inimene,aga ühiskond ei ole.
 
to Andke abi! 25. juuni 2012, kl 09.04
Mis ajast rand eelkõige pere jaoks on? Pered on rannas küll see viimane kontingent. Põhiliselt käijakse üksinda, sõpruskonniti, armukesega, töökaaslasega jne.
Peresid näeb üliharva on vaid üksikemad tittedega kes reeglina oma töinamiste, kilkamiste-kisamistega rikuvad ülejäänute rannamõnu.
Teiseks: randa ei minda mitte imetlema mida sa soovitad vaid päikest ja merd nautima.
Normaalne inimene ei tee sellest probleemi kui rannas on keegi alasti. Ta ei vahi teda ja seega ei näe seda "vastikut alastus".
Kõigil neil alastuse vastastel on mingi probleemid. Ollakse jäänud kuhugile nõukogude rezhiimi kus seks ja alastus olid tabud.
Su kommentaari esimene lause on demagoogiline vale. Mida sa kardad, et alustad oma mõtteid valedega?
 
to anna abi 25. juuni 2012, kl 17.29
Mida Sa lärmad! Olen sunnitud tulema nüüd väitega välja, et ma ei salli lapsi...eriti kümneaastaseid kes oma kisaga segavad nautida merd ja päevitamist. Usu kanaema, sinu lapsed võivad häirida teisi rannasolijaid rohkem kui mõni alasti päevitaja kes teisi segamata põõsa varjus raamatut loeb. Niiet ära säti end maailma nabaks vaid õpi arvestama teistega ja siis arvestadakse ka sinuga. Ja küsimus sulle kui sa juba sõna võtsid...kus meie riigis on nudistidele mõeldud kohad? Tänan vastuse eest, mida ma muidugi kindlasti ei saa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!