Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Kehakaal vs tulemused spordis
 
tippsibul 15. juuni 2011, kl 10.39
Küsimus suunatud pigem nn keskmistele tervisesportlastele, mitte proffidele.

Kui teil on valida spordis paremate tulemuste või kenama väljanägemise vahel siis kumma te valiksite?

Tänapäeva vaalatänitajate valguses?

Ma olen oma 37 eluaasta ja 1,7m pikkusega kummalise dilemma ees: kui ma söön rohkem ja kaalun rohkem (70kilo) siis on mu tulemused näiteks jooksus, rattasõidus ja ujumises palju paremad ja ma ei tunne, et ma vihkan sporditegemist ning võistlemist vaid see on pigem nagu meeldiv enese proovilepanek. Ma näiteks ei tunne, et 50km ratast suvalise ilmaga oleks üldse probleem.
Kui ma söön vähem ja kaalun 60kg, ma näen oluliselt parem välja. Kahjuks aga tulemused on viletsad, jõud nagu kaoks ära, kogu aeg on nälg ja ma pigem ei soovi üldse midagi teha. Igapäevase liikumasundimisega on probleem, võistlemisest ei räägigi.

Kuidas teil selle värgiga on? Ja kumma valiksite?
 
valdur 15. juuni 2011, kl 10.55
Kas oled M v N?
10 kg kaalukõikumist on päris palju. Kardan, et kui oled 70-st 60 kg-ni alla võtnud, on see peamiselt lihasmassi arvelt ja suure dieeditamise tulemusena, millega siis kaasneb jõu vähenemine ja halvem enesetunne. Peaksid alla võtma vähendades oma rasva%, ja usu mind hakkad rattaseljas liikuma oluliselt kergemalt ja kiiremini, eriti tõusudel:)
 
tippsibul 15. juuni 2011, kl 11.01
ehh, kurat, kõige olulisem jäi mainimata jah: naine olen :)
kuidas see rasvaprotsent väheneda võiks?
Kaloritest niipalju, et kui söön päevas sisse 2000kcal siis õhtune mugava tempoga "luuseri jalutuskäik" võtab sellest ära 450kcal (olen toidupäeviku ja pulsikella-usku, seepärast tean)

Olin 70 kilo, kõik oli okidoki, sõin ja sõitsin. Mitu aastat.
siis olin 60kilo, ei söönud ja sõita ka ei suutnud. Umbes pool aastat.
nüüd olen jälle 70 kilo, kõik okidoki, söön ja sõidan :D

aga...
ma tahan ka ilus olla :(
 
valdur 15. juuni 2011, kl 11.26
Lase teha keha rasva% mõõtmine, kasvõi spordiklubis teostatav nn fitnesstest koos rasva% elektroonilise mõõtmisega. Kuigi tulemus pole 100% täpne saad mingi ülevaate ikkagi. Toitumise pead jälgima, et saaksid kätte oma valgud ja rasvad, st soovitus on lasta asjatundlikul treeneril teha toitumiskava mida jälgida. norm kaalukaotus on ca 1-2 kg kuus, jälgides toitumiskava ja head enesetunnet, siis kipub kaalukadu minema rasva arvelt.
Mingi aja pärast lase teha siis uus mõõtmine:)
450 kcal jalutuskäik on juba päris "tõsine" jalutamine:)
 
tippsibul 15. juuni 2011, kl 11.39
rasvaprotsent on 23 :)
stamina jooksudel just paar etappi tagasi mõõdeti.

jalutamisest: mida suurem on kehakaal, seda rohkem kulub tegelikult kaloreid, see 450kcal on tund aega jooksu ainult. mul sõbranna pilkab mu õhtust sörki jalutamiseks, ta ise on nagu mägikits, alla 12km/h üldse pole suuteline jooksma :))
 
njahe 15. juuni 2011, kl 12.00
Lase toitumiskava teha.
Või siis nt minu puhul nt töötab see, et söön palju valku niikuinii, aga süsivesikute osakaalu vähendan ja asmele söön rohkem rasvu - häid rasvu siis (rasvast kala, oliiviõli, pähkleid). Kõht on täis, jõudu on, pea on selge ja rasva% alaneb vaikselt.
 
kk 16. juuni 2011, kl 09.55
60kg pole sul ju alakaal, et organism häirekella peaks lööma. Kui seda 60kg suudad hoida ja sööd (tasakaalustatud toitu) sama palju kui kulutad, siis ei tohiks küll nälg ja väsimus tulla. Kuna sul aga söögiisu on suurem kui vaja, siis kaalu hoidmiseks pead üsna täpselt arvestust pidama söödud koguste ja kulutatud kalorite osas. Ainult tunde järgi tegutsedes sööd kas liialt vähe või palju.
 
123 16. juuni 2011, kl 20.37
Kaalu langetamine ja paremad tulemused peaksidki käima üksteisest lahus-on vaja kaal alla saada tuleks seda teha võistlusvälisel perioodil(ehk ajal mil paremad tulemused pole olulised) .Kui läbi mingi triki õnnestub organism uue kaaluga ära harjutada(mis 99,99% juhtudest siiski ei õnnestu) siis tulevad peatselt ka tulemused.
Teoreetiliselt peaks 1 kg langetamine parandama poolmaratoni aega 1 minuti võrra..
 
ann 22. juuni 2011, kl 17.33
Mina olen 40 - aastane 172 cm pikk ja viis viimast aastat )mil olen regulaarselt jooksmisega tegelenud) stabiilselt 63-64 kg. Toitumisharjumused on normaalsed, vahel ei keela endale ka maiustamist. Jooksu puhul olen tähele pannud, et olles kasvõi paar kilo kergem on kergem joosta ja ka tulemused on paremad. Kehakaal tõuseb üldiselt pärast regulaarse jõutrenni tegemist, mis on ka loogiline, sest lihasmass on raskem kui muud koed. Väljanägemisega olen rahul igasuguse kaaluga. Silmaga ma seda kaaluvahet küll ei märka.
 
N45 23. juuni 2011, kl 11.12
171/58,5
See on tänahommikune kaal, eks see pisut kõigub.
Kindlasti on mul sportida kergem, kui alla 60 olen. Tean, sest olen olnud ka ligi 70 kilo.

Eriti on muutunud siis lihtsamaks aeroobsed trennid, jõutrenn sobib ka raskemale inimesele.
Minu kaal langes puhtalt trenne tehes, ajasin end lihtsalt paremasse vormi, sp on ka lihas% hea ja energiat palju. Lahjasid toite ei poolda, suhkruvabasid hoopiski mitte. Küll aga piiran söömist õhtuti. Kaloreid päevas umbes 2000, sest teen trenni, muidu oleks see palju.
 
põline sportlane 24. juuni 2011, kl 18.31
Soovitan Marek Kalmuse toitumiskavasid. Olen ise pigem profipoolne sportlane ja mul on eesmärgid. Räägid talle, mida tahad ja mida teed, sööd jne. Kui soovid, mul on kontaktid olemas. Kõike head.
 
sale 17. juuli 2011, kl 09.33
Kergemana on vähemalt minul tulemused paremad, st kuna olen pigem vähese kaaluga hädas, siis olen mõne korra maadelnud sellega ja juurde võtnud, kohe on tulemused selle arvel kannatama hakanud. Kindel, et su toitumiskava on korras? No kui 60 kilosena on jõuetus?
 
Pille 18. juuli 2011, kl 13.05
nagu siin eespool öeldud, vajad korralikku toitumiskava.

Võibollla, kui oled kaalu 60kg peale saanud - kas on liiga radikaalne dieet olnud, liiga kiiresti?

Kui sa oled selline igapäevane tõsisem spordiharrastaja, siis 60 kg võib küll sinu jaoks alakaal olla. ise olen näiteks 163 cm pikk ja kaal kõigub 57-59 kg vahet, kusjuures välja näen täiesti sale. Mõtle alati sellele, et lihased kaaluvad rohkem kui rasv.

Mis üldse on sinu jaoks ilus välja nägemine? Ma ei tahaks uskuda, et sinu kirjelduse järgi väga sportlik 170 cm pikkune ja 37aastane naisterahvas näeb 70 kg kaaludes halb välja.

Aga toitumisest ja dieedist veel - et nagu enen mainisin, ehk pead liiga radikaalset dieeti? Kaalu langetamiseks piisab ka, kui loobud igasugustest saiakestest ja muust näksimisest. samuti ükskõik kui hea toit on, ära kunagi võta teist portsu. Oota peale söömist 15 minutit, küll see täiskõhutunne tekib. Ja kui tõesti tunned ka pool tundi peale söömist end näljasena, siis söö magustoiduks õuna, pirni vmt kerget.

ka oled mõelnud üldse jääda vahepealsesse kaalu, 65 kg? Kuidas sellega lood on?
 
imestan 09. august 2011, kl 19.47
kuidas sul käimine nii palju kaloreid kulutab? minul läheb 10 km jooksuga kuskil 450-480 kalorit (pulsikell arvutab löögisageduse järgi (keskmiselt 140).
aga jah - minul on ka probleem selle rasvaprotsendiga - see on ligi 30 ja kurivaim ei liigu kuskile poole. jooksen peaaegu iga päev 10 km, söön 1800-2000 kalorit ja ei miskit.
kaal seisab ka paigal - ilmselt peaks söömist vähendama, aga siis ei jaksa jälle joosta. kaaluga pole probleeme 163/52 - pigem vähevõitu. minupuhul aitaks ilmselt jõusaal ja lihastreening rasvaprotsenti alandada - jooksmisest tundub, pole tolku :S
 
mestan 09. august 2011, kl 19.50
imestan Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kaal seisab ka
> paigal - ilmselt peaks söömist vähendama, aga sii
> s ei jaksa jälle joosta. kaaluga pole probleeme 16
> 3/52 - pigem vähevõitu. minupuhul aitaks ilmselt j
> õusaal ja lihastreening rasvaprotsenti alandada -
> jooksmisest tundub, pole tolku :S


tähendab - ma ei taha kaalu alandada küll kuskile, väljendasin valesti - pidasin silmas seda rasvaprotsendi/söömise vahekorda, aga toitumist vähendades kardan, et hakkab kaal ka langema....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!