Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
kumb annab rohkem jaksu peale haigust
 
aino 17. aprill 2017, kl 13.06
selle aasta viirusest taastumine on väga vaevaline. terve olen alles nädala. arst kirjutas tööle. aga jõudu pole. paar päeva tagasi tegime sõbrannaga jalutuskäigu mööda tänavaid ja mereäärt. rahulikult, juttu ajades ja ilma nautides. mingi kahe tunnine jalutuskäik. õhtul oli südamega väga halb. jukerdas. mis andis märku et tegu oli tugeva ülekoormusega. ega ma enne haigustki eriti tugev polnud, pole kunagi olnud. nüüd võtsin endale plaani iga päev kõndida rahulikus tempos tunnike, mitte rohkem. kui võimalus, siis lausa kaks korda päevas. ostsin sammulugeja ka, praegu olen tööl olnud ja alles tuhat sammu tehtud. kas keegi on kursis, kumb annab rohkem jaksu juurde, kas tunnike kõndimist või näiteks 15 minutit jalgrattasõitu. samamoodi aeglaselt ja uimerdades ... sest kiiret sõitu ei jaksanud ennegi teha. enesetunde järgi ei oska mitte kuidagi paika panna, sest kui teen seni kuni tunnen ennast halvasti, on juba hilja. tund peale koormust lähevad asjad väga käest ära. mul kõrgemapoolne vererõhk ka, mida ma rohtudega ikka allapoole sunnin tulema. aga koormus teatavasti tõstab ja ma ei tohi selle koormusega kuidagi üle pingutada. kahjuks on ainus kriteerium mida saan jälgida - aeg. seega kui teen kella järgi tunnike jalutamist või tunnike jalgratast, need ei ole ju võrdväärsed koormused ... arvan, et jalgratas on suurem koormus, seega peaks rattaga seiklemise aeg olema lühem. mul on küll käikudega ratas, aga olen pannud sellise käigu peale, et aeglaselt ja kerge pingutusega on sõitmine. sest mida kergema käigu panen, seda rohkem pean siblima ja siis ma ei saa koduõuestki kaugemale. enne olen väsinud. äkki on veel soovitusi... kepikõnd praegu kohe hoobilt ei sobi, sest nagu näha, pole jõudu. iseenesest tervis on taastunud, kuid kuna tegu oli kopspõletikuga, siis läheb veel aega, enne kui hingamine vabaks muutub päris. ükspäev koristasin. no mis seal kodus nii väga laamendada on, tolmu võtmine, asjade sorteerimine, tolmuimejaga üle ja valmis. aga ei. tunnike tegin, siis pool tundi kogusin ennast. jälle tunnike koristasin, pärast jälle puhkasin.
 
Agne Tamm. 17. aprill 2017, kl 14.17
Niku kullake, niku.
See on parim energiaallikas maailmas.
 
Nisu Unn 17. aprill 2017, kl 14.44
Ähhhhähhhähhhh
 
Britta Alien 17. aprill 2017, kl 14.50
Ma ei saa aru inimestest, kes sigitavad värdjaid, kes isegi kirjutamist ära ei õpi.
Suured algustähed puudu, kirjavahemärgid segamini ja lõigud puuduvad.
Vaid ehtsad heeringahaisud suudavad sellist teksti lugeda.
 
to viimane 17. aprill 2017, kl 15.23
kle, tee omale enne lahmimast selgeks, mis on interneti keel ja mis paberkandjal . ja loomulikult dokumendid kirjutatakse õigekirjalikult aga siin foorumis on kõik lubatud, see igale imikulegi teada, kus Saelanud oled, tule taevas alla.
 
Monty Python 17. aprill 2017, kl 15.45
Arvan, et teematekitaja on kroonilises spеrmapuutes tünn. See tõbi on temalt viimasegi arunatukese viinud. Selgesti väljendub see tema kohutavas kirjaviisis.
 
häbi 17. aprill 2017, kl 18.38
Britta Alien Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma ei saa aru inimestest, kes sigitavad värdjaid,
> kes isegi kirjutamist ära ei õpi.
> Suured algu
> stähed puudu, kirjavahemärgid segamini ja lõigud p
> uuduvad.
> Vaid ehtsad heeringahaisud suudavad
> sellist teksti lugeda.
Võiks esmalt enda kõneviisi jälgida, millised väljendid kaasinimeste kohta, vastik, haiglane.
Ainole aga ütleks, et kannatust, pole vaja üle pingutada.Kevadeks on niigi kõik väsinud, haigus aga teeb veel topelt nõrgaks.Kosumine võtab aega. Ka tervislik toit aitab, rohkem rohelist, värsket kraami.
 
saima 17. aprill 2017, kl 19.31
Kuhu sul kiiret-jalutades saad ise oma tempot sättida. vali lihtsam variant ega su ratas eest ära sõida.jaluta ja jälgi koormust,higistamine õues ei ole soovitav peale kopsupõletikku.
 
aino 19. aprill 2017, kl 12.09
kiiret ei olegi, aga kui jõudu üldse pole. see ka kehva aeg ju. varsti vaja aiamaal tegutseda. millega ma nokitsen seal, kui pole jaksu. jalgratas muidugi ei kao kuskile. eile kõndisin mingi 4 kilomeetrit väga vaikses tempos. täna on hirmus halb olla. süda klopib jne. järelikult jälle oli palju.
 
Priit 20. detsember 2017, kl 00.48
Ei ole küll Keskerakonna valija, aga arvan, et selles küsimuses on Edgaril 100% õigus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!