to Hispaaniast:
Näed, sulle meeldib see hispaanlaste "panniga pähe" mentaliteet, ma jälestan seda. Joobes inimene ei käitugi adekvaatselt, kaine ometigi peaks käituma, kui eluväärtuste ja maailmavaatega kõik korras on. Sel perekonnal, kellega mina kokku puutusin, ilmselgelt ei olnud kõik korras.
Ja olid nad siiski nn saadikud Hispaaniast, nii nagu seda hetkel oled sinagi. Mida enam sellesse hispaanialikku süvenen, seda vastikumaks see mulle muutub.
Jäta see SPA-numbrimärk rahule. Hispaania numbrimärkidega nahhaalselt pargitud autodest rääkis mulle inimene, kellega koos ujusin. Oli seal kirjas siis SPA või miskit muud, selge on see, et need olid Hispaania autod. Üks tuttav soovitas mulle, et oleks võinud Eesti parkimisteenuste kontrolli infonumbrile helistada, oleks hispaania rullnokad ka kuninglikku hinda pidanud maksma Eestis oma "kuninglikult" rullnokaliku ujulakülastuse eest. Kahjuks jäi see õppetund neile andmata.
Juba ammu on räägitud katoliku kiriku silmakirjalikkusest ja topeltstandarditest seoses usuga - see pole minu leiutis ega väljamõeldis. Mul lihtsalt õnnestus neid topeltstandardeid nüüd omal nahal kogeda. Ja see ON üldistus Hispaania kui katoliikliku maa kohta. Piiratud oled sa ise, kui nii üldtuntud üldistusele, mis juba sajandeid vana on, vastu põtkid.
See rullnoklus ja mentaliteet "tee vabaks "härradele"" ON ehthispaanlaslik, põhjamaade rikkad ei käitu iial nii. Isegi mitte rullnokkadest rikkurid.
See ei olnud mingi üksikjuhtum, see OLI vettpidav üldistus sellest labasest ja ülevoolavate emotsioonidega rahvast.
Põhjamaalased ON ausamad, viisakamad ja väärikamad kui lõunamaalased. Mind ei tõmba enam mingi jõuga isegi mitte turismireisile selliste metslaste hulka.
Aga sina, Hispaaniast, ilmselgelt sobid sinna riiki sinu postituste järgi otsustades. Ja olgu nii. Igaüks peabki endale leidma koha, kus tal hea on. Mul on Eestis üsna hea olla. Mulle meeldib eestlaste põhjamaine taust. Kuidagi puhtam, ausam, kargem, viisakam ja eetilisem on siin kui nt Hispaanias. Meil on omad tormid veeklaasis, aga ikkagi on need puhtamad kui Hispaanias.
Mul on olnud teisigi kokkupuuteid hispaanlastega. Ja ikka on mul sama emotsioon: hispaanlased ja eetika on teineteist üsnagi välistavad nähtused. Aga soperdamishimulistele kindlasti hispaania sobib.