Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Mul on Eestimaast nii kahju!
 
kurb 17. jaanuar 2012, kl 04.41
elan juba mõned aastad inglismaal. olen oma eluga siin üsna rahul. igatsus eesti järele on ikka nii mul kui lastel. tagasi aga pole kuhugi tulla, pole ju eestis ei normaalse palgaga töökohti ega esmatarbekaubandust. isegi lapsed saavad aru, et eestis jääme lihtlabaselt nälga, elatustasemest ei hakka rääkimagi. Siin käin neljal päeval nädalas 8 tundi tööl ning kuu lõpus laekub pangakontole ca 2000 euri. lastetoetusi saan kahe lapse pealt ca 160-170 euri kuus.
jah, mäletan et elasime ka eestis, vuhkisime moose teha ja sõbrannadega käis võistlus kes oskab odavast viinerist ja makaronidest rohkem eri toite teha. lasteriided käisid perest peresse kuni räbalateks kulusid ja siis need räbalad kasutati tolmulappideks. Iga kuu oli hirmuhigi otsa ees, et kas veab rahaga kuulõpuni välja. et jumala pärast ei jääks keegi haigeks, sest ravimid oleks väljaminek mis tuleb teha kõhu arvelt. üks paar saapaid ja kingi aastas ja palitu pidi kestma vähemalt kolm hooaega. Siin inglsmaal ei tuleks mulle pähegi kaubamajast või ASDA ketist jopet ostes enam kui 25 euri maksta. Eestis sellise raha eest talvejopet ei saa. hambahari -hambapasta maksavad 20 penni, 1 l shampooni ca 40 penni, sai 40 penni, vorst 79 penni (viilutatud 300g). piimaliiter kuni 1 eur jne
Eestis on kõik ellujäämiseks vajalik nutma ajavalt kallis. Ebakindlus ja stress muutis inimesed õelaks ja tigedaks. palganumber on inimväärikust solvav.
ometi tahaks ju eestis elada aga ei saa.
 
Rait 17. jaanuar 2012, kl 05.46
Viu-viu-viu...
Et kohe nälga jääksite?

Minul on kogu maailmast kahju, kuna inimesed tarbivad rohkem, kui maailm kanda-anda jaksab. Jooksevad oma 25€ jope järel, peavad normaalseks, et 4 päeva tööd nädalas on piisav, et pärast ogaralt tarbida jne.

Mina elan Eestis, ei ole näljas ega paljas. Sai ka vahepeal maailma teisest küljest vaadatud ja tulin Eestisse tagasi. Ei olnud seal pudrumägesid ega piimajõgesid. Oli rikkaid ja vaeseid, õnnelikke ja õnnetuid. Kõik on oma mõtlemises kinni.
 
viiul 17. jaanuar 2012, kl 07.40
Minul on kahju hariduseta inimestest, kes mujal maailmas kalkunite perseid kitkuvad või teiste sitta roogivad. Tarkadele ja hakkajatele leidub Eestis tasuvat tööd ja head elu.
 
vargamäe vanapagan 17. jaanuar 2012, kl 07.43
Vanapagan rabas ka Kaval-Antsu jaoks tööd teha lõpmatuseni, ikka lootis, et saab siis õndsaks. Kes tahab see elab Eestis, töötab nii et s... maitse suus ja sööb seeni leiva kõrvale. Tarbimise koha pealt õigus, milleks osta mitu jopet kui saab ühega hakkama ja kingi ei pea ka palju olema. Orjarahvas me ju oleme. Kellel orjaverd piisavalt pole, need põgenevad vabasse maailma-euroopasse.
 
Optimist 17. jaanuar 2012, kl 08.33
Mul on 20 aasta kogemus läänes elamisest ja töötamisest.soovitan kõigile,tagasitulles on ELUÜLIKOOL läbitud.Minu vanemad kasvatasid mulle tiivad,milledega olen elus ISE pidanud hakkama saama. Eestlastel,minu meelest,on ainult yks viga...nad ei tea kui RIKKAD nad tegelikult on!!!
 
teame 17. jaanuar 2012, kl 09.57
ikka küll kui hea meil siin olla.

Oma kodu, ilus ja puhas loodus, lastele võimalik saada hea haridus ja sellega koos mitmed võõrkeeled. Neil poleks takistuseks elamine mujal, aga armastame väga oma maad ja tahame siin elada. Siin koolikaaslased ja sõbrad, ka esivanemad puhkavad eestimaa mullas. Igal pool mujal oleksime "sihitult hulkuvad juurteta migrandid"
Siiralt kaju kes pole osanud näha ilusa Eestimaa rikkust ja läinud nagu 7:40 mu mõtted just kirja pannud.
 
maria 17. jaanuar 2012, kl 10.05
Mida seal kurvastad?Ole ikka õnnelik?MInu sõbranna kolis rootsi,kui kojuigatsus peale tuleb sõidab eestisse ja tead tagasi läheb rõõmuga,sest on ennast jõudnud korralikult väljavihastada.täpselt nii nagu eestis kombeks kõik on tigedad või igal pool probleemid-alustades kasvõi toidupoest.minu tütar ostis 110 eurise jope-juba hakkab koledaks minema.veel plaanib õppima minna,et kuskil normaalsemas riigis elada.to rait-kohe näha ,et oled kibestunud eestlane.
 
oh, 17. jaanuar 2012, kl 10.33
midagi on ikka väga viltu kui ühe joperaisa pärast nii vihastuda, et oleks valmis kodumaa jätma esimesel võimalusel.
Ei oskagi arvata, kas enamikest minejatest ongi Eestimaa kaotanud v´i hoopis võitnud. Tegijad jäävad Eestisse ja tublid tulevad tagasi. Ükskord on kõik siin veel paremini.
 
kodueestlane 17. jaanuar 2012, kl 10.35
Nõukaajal kirusime juurteta venelasi, kes kotimeestena Eestisse elama ründasid. Mille poolest praegune hädapätakast eestlane, kes kodus läbi ei oska lüüa,on neeger ja teeb välismaal kõige mustemat tööd, kotimehest venelasest parem? Kui teie elu välismaal nii hea oleks, ei käiks te eestlaste ees kiitlemas. Hapud viinamarjad nii Eestis kui välismaal. Kui olete hädapätakad sita sees, siis istuge ja olge vait, ärge sirtsuge.
 
- 17. jaanuar 2012, kl 12.07
Oleneb, mis eesmärgil minna.
Meie pere läks aastaid tagasi mitte majanusprobleemide pärast, vaid leidsime, et kuniks veel tervist, noorust ja pealehakkamist - miksmitte veidi muid maid näha. Tagasi kavatseme hiljemalt pensionieaks tulla, aga kõige parem plaan on, kui plaane ei ole.

Praeguseid Eesti elu uudiseid lugedes tuleb jah vahel ahastus peale, aga mitte ei usu, et uuesti kanda ei saaks kinnitada ja Eestis nii ilmvõimatu elada on. Halb või hea võib igal pool olla, kohanemine on oskus elus läbi lüüa.
 
xx 17. jaanuar 2012, kl 12.23
Mina siin vanal heal Inglismaal ei tea mitte ühtegi eestlast kes sitta või kalkuneid roogiks. Kõigil on korralikud soliidsed töökohad ja aus positsioon ühiskonnas. On juhuslikke õnneotsijaid kah, neid kes tulevad kohale ja loodavad pudrumägesid. Need lähevadki ca 6 kuuga tagasi ja kiruvad, et neile pakuti viletsat tööd ja suhtuti halvasti. Siin väärtustatakse igaühte selle järgi, mida ta oskab. Eestis vireleb ülikooli diplomiga õpetaja/arst/filoloog nagu paaria. Siin on ülikooli diplomiga inimene puhta tööpeal ja tema palk on keskmisest kõrgem.
Ja eestlasi on siin palju, viimase aastaga lausa ehmatavalt palju.
 
xx-le 17. jaanuar 2012, kl 13.37
Soovitan roosad prillid peast võtta, pole Inglismaa nii ideaalne midagi. Vaesus, räpasus ja prolementaliteet on väga suureks probleemiks. Haridustase on ka nagu ta on, Eestis saab kindlasti parema hariduse. Eesti lapsed kasvavad võõraste keskel üles, suvalised Ida-Euroopa immigrandid, kellele isegi kohalikud asiaadid viltu vaatavad.

Ei tea, mis kohast teemaalgataja omale toitu ja tarbekaupu ostab, aga 300 g vorsti 79 penni eest küll lihatoode ei saa olla!
 
proosamees 17. jaanuar 2012, kl 15.30
Nagu siit kommentaaridestki näha siis eestlane ikka õel mis õel. Endale ei meeldi eestis sünge pilt mis tänavatelt ja poe kassajärjekorrast inimeste näost loeb ja maja välimustest vastu vaatab. Vähe sellest et palgad on naeruväärsed ja hinnad eruole laes ja tänu majandusele inimesed vihased nagu isaherilased. Nahktagides konksninad bmw-de ümber, liiklus nagu keev vesi, närvilised bussijuhid, haud-liikumatud kompleksides kaasreisijad.
Väga harva kohtab midagi positiivset kui paks ajaleheputka mutt kildu viskab ja sul nahka üle kõrvade üritab tõmmata.
Kuu aja jooksul rõhub selline asi mind isiklikult mutta.
 
megairww 17. jaanuar 2012, kl 17.02
Ja eestis selveri letil olevad rakvere vorstid on lihatoode või :))) miks need siis 10 korda kallimad on?
 
8 riigis elanud - täpselt nii on.. 17. jaanuar 2012, kl 22.56
Rait 17. jaanuar 2012, kl 05.46
Viu-viu-viu...
Et kohe nälga jääksite?

Minul on kogu maailmast kahju, kuna inimesed tarbivad rohkem, kui maailm kanda-anda jaksab. Jooksevad oma 25€ jope järel, peavad normaalseks, et 4 päeva tööd nädalas on piisav, et pärast ogaralt tarbida jne.

Mina elan Eestis, ei ole näljas ega paljas. Sai ka vahepeal maailma teisest küljest vaadatud ja tulin Eestisse tagasi. Ei olnud seal pudrumägesid ega piimajõgesid. Oli rikkaid ja vaeseid, õnnelikke ja õnnetuid. Kõik on oma mõtlemises kinni.
 
to proosamees 17. jaanuar 2012, kl 23.57
kahma lutti ventiil
 
Mujalt maailmast 18. jaanuar 2012, kl 02.14
Mis head on Eestis rohkem kui Inglismaal voi Rootsis naiteks?
Rapasemat ja korrastamata riiki kui Eesti pole ma nainud (v.a arengumaad). Ainult Tallinna Kesklinn hoitakse turistide tarbeks korras.
Missugused autoteed on Eestis? Masendav.
Missugused rapased bussid, trammid, trollid.
Nauditava merevaatega kodus elab kaputais eestlasi. 90% elab kusagil rovedas paneelmajas voi vanamoodsas poollagunenud maamajas.
Masendav on Eestis ringi soita - teeperved hooldamata, taamal noukogude aegsete monstrumite varemed voi masendavas seisus hurtsikud.
Kui keegi arvab, et elu vaikeses paneelmaja korteris ja 800 eurine kuupalk on midagi, mille ule uhkust ning onne tunda, siis no .... andke minna.
Surmkindel fakt on, et Eesti on rapane ja vaene ja halva kliimaga koht.
Mottetu on targutada ja vorrelda kui puudub kogemus elada soojal maal ookeani voi mere kaldal, mones maailmariigi metropolis voi lihtsalt kusagil, kus on puhas ja ehitused kvaliteetsed (kasvoi Soome ja Rootsi).
Mis haridusse puutub, siis see kyll erilisi eeliseid ei anna. Koik kohad on tasuliste koolide diplomitega vehkijaid tais. Kellele neid ohumuujaid ja targutajaid vaja on? Iga paevaga tommatakse koomale kontorirottide, vahendajate ja muugimeeste arvu. Mida nad tegema hakkavad kui on oppinud vaid kindla standardi jargi kirju koostama, teooriaid suust valja ajama ja tegema asju millega tegelikult igauks ise hakkama saaks. Absoluutselt mottetud personalijuhid, konsultandid, maaklerid, muugijuhid jne jne.
Vaja on inimesi, kes teevad seda, mida vaja on teha. Inimesi, kelle toost on kasu. Kasvoi kalkunikitkujad. Ilma soogita ei sa keegi elada, aga mingisuguse personalijuhita saavad koik hakkama.
 
ja veel 18. jaanuar 2012, kl 11.46
inimesed maal on kõik töötud hakkajamad käivad soomes tööl.noored naised mehed elatuvad lasterahadest,iga aasta sünnib uus.üürid maksmatta ja vallla toetusest ei jätku.kodused mehed on joodikud.lapsed kasvavad kohutavas vaesuses.poes käies on näha,et söövad säästu toitu-mis ebatervislik.
 
pärismaallane 18. jaanuar 2012, kl 11.59
Selliseid asju kirjutavad inimesed kelle jaoks puuduvad mõisted isamaa ja aated.Nende jaoks on tähtis vaid klants ja võimalikult hea materjaalne elu- kus -pole neile tähtis.
Mina elan depressivses eesti väikelinnas ,maja kõrval on nõukaaegne tondiloss,tööl teenin 500 eur ja teinekord tuleb enne palgapäeva rahast puudu ,kuid ma ei nurise.Autot pole ja pole kunagi tahtnudki(roheline mõtteviis)jope ostan kaltsukast või osta.ee-st veelgi odavamalt,kui 25 eur,mingi firmasiltide dibin ei ole.
Pole vaja endast mõelda ,kui maailma nabast ,et mina PEAN saama kõik tänapäeva lääne hüved ja see ongi mu elu mõte.Nagunii hakkab see röövkapitalism oma raskuse ja valskuse all kokku kukkuma ja tuleb kunagi tagasi pöörduda loodusliku taluelu juurde.
 
Taluelu? 18. jaanuar 2012, kl 13.22
Elan teises riigis ja samuti maakohas (magedes oko-tursimi korraldan).
Pealinnast kaivad siin inimesed kaeams oma esivanemate sada aastat kasutamata olnud ehitiste varemeid keset dzunglit kus pole ei elektrit ega korralikku teedki ei vii kohale. Kaivad ja teevad plaane - teen korda ja kolin siia, hakkan kasvatama lambaid ja kitsi, harima maad ning viljapuid - hakkan hasti elama. Nad tulevad, sest on kaotanud linnas tookoha ja ei leia uut asemele.
Paraku ei ole neil orna aimugi missugust rasket fyysilit tood nouab siin kuumuses pollumajandusmaa ettevalmistamine. Kui inimene ei ole kogu elu teinud fyysolist tood vaid mugavad toolis ruumis istunud ning paberites tuninud, siis ei saa ta siin hakkama. Elu maal on voitlus.
Ja mis maksab eluhoone kotrrastamine? Nad ei motle uldse, et palju kulukam on lasta materjale vedada dzunglisse, sinna palgata toolised, lasta paigaldada elekter, kaevata kaev, et vett saaks kusjuures mussoonivalisel perioodil jaab seegi toenaoliselt kuivaks sest koik vajab kastmiseks suures koguses vett.
Lisaks sellel kaivad kimbutamas metselajad, kes ei maiusta mitte ainult puuviljade ja juurikatega vaid noolivad ka koduline ja loomi. See tahendab veelkord lisakulutust suurele turvalisele aiale ja korralikke koeri ning nende koolitamist, et neist kaus ikka oleks.
Ja veel. Mitte koik inimesed ei ole nii tookad oma unistustes ja plaanides. Tulevad pahad poisid ja teevad maja ning kuuri ja aia tilgatumaks. Seega nagu peaks olema vahemalt uks palgatud turvamees.
Muust ei maksa raakidagi - koigepealt peaks end koolitama kuida sja mida kasvatada. Koduloomad vajavad ka vaktsiine ja vaterinaari abi monikord.
Ja Autot on vaja. ohjaa, mitte uht. Kindlasti peab olema uks neist dzunglis liikumiseks ja kauba/asjade vedamiseks truck tyypi masin. Linnas kaimiseks aga peaks olema puhas ja korras masin.
Koik investeering kokku maal elu nullist alustamine nouab tegelikult nii suurt investeeringut, et sellega saaks inimene elu lopuni vabalt ka linnas uurikorteris ara elada. Kui aga pole tood ja kapipohjas sadu tuhandeid eure saaste, siis .... maale kolimine ja seal otsast alustamine on moeldamatu. See ei toimi, armsad inimesed. Tulge moistusele.
 
Maire 18. jaanuar 2012, kl 14.07
Mis kiidulaule ja eneseupitamist eestlase suust siin küll ära ei loe.
Jah oli minulgi viimaks tõusnud palk 500 euroni, sellest läksid maksud.
Tuli koondamislaine ja läinud kõik..........
Maal on oma majahurtsik, selle palga eest ei tee uut katust, ei osta autot, ega pane hambaproteese.
Noorim poeg käib alles elukutset omandamas.
Kas pean jääma oma kuldsesse puuri mittemidagi ettevõtmata või proovida ikkagi soome, kasvõi kalkuniperseid kitkuma, vot see on küsimus.....
Ja olen otsustanudki minna.
Kui mujal tööd ei leia, siis tean, et olen vähemalt tööd otsinud.Ja ega muidu teada ei saa, kui ei ürita ja ei küsi.
Ma ei oska isegi soome keelt.
Aga kui jaapanlane on suuteline paari kuuga eesti keele omandama, mis see soome keel eestlasele siis ära ei ole.Ühed heledanahalised mõlemad.
 
:D 18. jaanuar 2012, kl 16.29
viiul Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Minul on kahju hariduseta inimestest, kes mujal ma
> ailmas kalkunite perseid kitkuvad või teiste sitta
> roogivad. Tarkadele ja hakkajatele leidub Eestis
> tasuvat tööd ja head elu.

Sa oled lihtsalt loll ja tark ning haritud Sa kindlasti ei ole!
 
pärismaalane 18. jaanuar 2012, kl 16.41
Noh ,kõik ei tööta ka eestis kontoris ,ega tipi klaviatuuril.Minu töö on täiesti füüsiline(tehases),lisaks nõuka ajast maaelu kogemus olemas vanavanemate juures - lehma lüpsta oskan ,heina teha oskan(vikatiga)kangaspuudega kududa oskan jne.
 
küll on hea lugeda!!! 18. jaanuar 2012, kl 17.40
Et EEsti on täis körgelt haritud mitmekordselt dipolmeeritud spetsialiste kes eestis hiiglesummasid teenivad.
Ütlen teile salaja:maailm on täis körgharidusega inimesi kel pole tööd !!!! ja New Yorkis vöib professor önne kätte ära surra kui saab sitavedajaks !!
Kas te teate kui paljud öpetajaid on eestist jalga lasknud ? öpetajad-magistrikraadiga...mis arvate mis ttööd nad välismaal teha saavad? Eks ikka lihttööd ! Sest neil puudub kohalik eriala koolitus. Kas te teate, mitmekordset palka need eestis-öpetaja-välismaal koristaja? 4 x suuremat ! Nad saadavad selle raha eestisse et nende eestis elavad pered ka süüa ja lapsed koolitatud saaks.
 
on hea teada 18. jaanuar 2012, kl 17.43
et eestis elab väga palju selliseid inimesi kelle palk on kuni 500 euri kuus. Rööm tödeda et nad toituvad öhust ja eestimaa ilust. ka lapsed saavad sellest söönuks ja tuba soojaks ja majad korda. Et vaimsed väärtused on ikka esikohale seatud ja rikas siseilm ei vaja rohkem kui 1 jopet ja 2 paari saapaid elus, sest milleks, eestis ka vähemaga vöimalik önne täis olla !
 
ei osanud hinnata eestimaa ilu !! 18. jaanuar 2012, kl 17.51
Vaatamata körgkoolile ja mahu köik körgharitud inimesed marjamaale. nii ka ei mahtunud mina enam, sest noori ja ilusaid, edukaid tuli aina juurde ja kummalisel kombel ei läinud ma aastatega mitte üldsegi seksikamaks ega ilusamaks. Seega: eestis polnud midagi teha. Emigreerusin. Nüüd möned aastad hiljem vöin öelda: elan siin parema kvaliteediga ja önnelikumat elu kui eestis terve eelmine elu. Ahjaa, lapsepölv oli mul imeline, noorusaeg ja ülikooliaeg samuti. Aga siis iseseivust eestis taas ja selles önneuimas ootasin minagi ja panustasin eesti tulevikku, aga mida ei tulnud, oli ILUS ELU EESTIS. See oli nagu mutimullaauku töötamine.

Käisin nüüd ka üle pika aja eestis. Mida ma seal nägin. Söbrad sugulased välismaal, eestisse mahajäänud kurjad närvilised stressis inimesed. öelutsemine ja keelega torkamine on tavaks saanud. Teise nädala löpus tundsin kuidas tagasi tahan välismaale ehk, oma koju.
Olin tallinnas ka par päeva. linn otsast löpuni muukeelset mula täis, eesti keelt oli vähe kuulda. paar korda päevas trehvasin vahtus suude ja pahupidi silmadega zombidele kes üritasid käsi mu taskutesse vöi käekotti ajada. Teenindajate ülbitsemine, väsinud näod, hallid liikumatud ilmed..!!! Jahhhh; kahju on eestimaast. Tema parimad pojad on lahkunud. Jäänud on pätid, päevavargad ja need, kel pole isegi emigreerumiseks raha ega jöudu .
 
proosamees 18. jaanuar 2012, kl 19.21
to ei osanud hinnata eestimaa ilu !!

väga hea kokkuvõte, ega ise selle kõige keskel ei märkagi midagi. kõige magusam on see et vahest võib kogemata mõne suure kaubandus keskuse ees parklas vabalt süstla otsa astuda.
 
Esteet 18. jaanuar 2012, kl 20.53
Mis ilu Eestis on?
Peaaegu aasta labi on porine, kulm, sompus ja koik kohad on haigeid rohitsejaid ja lakastajaid tais.
Uhistransport haiseb odekolonni, kuuslaugu ja mustuse jarele.
Kasvatamata koolilapsed jooksevad vanemad inimesed jalust, touklevad, ropendavad. Vanad inimesed soimavad ja vehivad kuunarnukkidega, et bussi saada.
Maitsekalt riides inimesi kohtab vaid pangas voi kallistes ostukeskustes. Tanavapilt koosneb odavates sunteetilistes turult ostetud hiina puhvjopedes/mantlites voi siis sukkpukse taolistes teksastes palja naba ja geelkuuntega inimestest.
Teeninduskultuur on madal.
Maakohad meenutavad Aafrika naljahadalsite laagreid.
Kus on see ilu? Voi mis asi uldse on Eesti ilu? Mis sinna kuulub?
Korgharidusest on tehtud muugiartikkel. Vanemate voi rikka sobra raha eest saab korghariduse iga idioot.
Moni uksik geeniteadlane, moni uksik IT guru, moni uksik kunstiinimene. Aga kes on ujejaanud poolteist miljonit? Enamus arvab end olevat tegija kuna on soetanud pangalaenuga eluaseme, auto ning kaib aastas korra odavates Vahemeremaades paariks paevaks puhkusel.
Ulejaanud puuavad toetuste ning miinimumpalga abil hinges pusida.
Kas te nimetate seda normaalseks eluks kui veedate oma elupaevad Lasnamae kortermaja pugerikus, loksute iga paev toole ja tagasi kulmas/kuumas haisvas bussis ja teete oma sisseostud Balti Jaama rapaselt turult? Ainsaks ajaviiteks elus televisioon labaste kohalike seriaalidega? Kas see elu on midagi vaart?
 
Lisaks ka! 18. jaanuar 2012, kl 23.13
samad kogemused,mis eelkõnelejatel.
Võib-olla kusagil maakohas ehk märkakski seda "eestimaa ilu" aga üldmulje Tallinnast on RÕVE! hullem kui nõuka-ajal! Mingit heldimust eu tekita see tiblagorsk! Kõik sõbrad ja tuttavad "roogivad sitta"ja "kitkuvad kalkuniperseid":)))Ainult penskarid,joodikud ja tiblad kakerdavad veel teie ilusal eestimaal...nendega võite oma VIIE RIKKAIMA HULKA marssidagi!
 
minna 19. jaanuar 2012, kl 00.34
aga minul on kahju, et Eestis on palju nii kitsa silmaringiga "viiuleid", kes arvavad, et kõik mujal maailmas elavad kaasmaalased kalkunite perseid kitkuvad või teiste sitta roogivad.

kala otsib kus sügavam, inimene kus parem ...
ka Rootsist käiakse üle piiri teise riiki tööle (nagu eestlased Soome). lähemalt sõidetakse iga päev, kaugemalt minnakse tööle nädalaks või kauemaks.
eelmisel aastal oli umbes 26 000 Rootsist-Norra ning 20 000 Rootsist-Taani pendeldajat,
käiakse muidugi ka vastupidi, aga kuna Rootsi palgad on väiksemad, siis on need arvud tunduvalt tagasihoidlikumad :)

tunnen palju rootslasi ja taanlasi, kellel sugulased-tuttavad kuskile teise riiki kolinud.
põhjused kodumaalt lahkumiseks on siingi erinevad - mõned otsivad vaheldust, mõned paremat kliimat, mõned on leidnud armastuse, mõned lähevad õppima ja tulevad tagasi, aga minnakse ka parema palga pärast, nii nagu eestlased Eestistki.
ainuke asi, mis erineb - siin tundub selline rahvaste rändamine täiesti normaalne olevat. vähemalt mina pole veel kuulnud, et kodumaal elavad rootslased siit ära kolinuid, või teises riigis tööl käijaid sõimaks nii nagu eestlased anonüümselt sõimavad välismaal elavaid/töötavaid eestlasi.
kas keegi oskab seletada, millest tuleb selline suhtumise vahe?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!