Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Hakkaks kliimapagulaseks!
 
Pensionär 18. mai 2015, kl 00.21
Võtaks kokku pundi pensionäre ja põrutaks elu nautima Hispaaniasse! Teiste riikide vanad on endale kommuunid loonud seal. Looks eestlastest ka. Seltsis ju segasem ja julgem ka. Saaks sügiseks huvilised kokku siit. Mis arvate?!
 
Kah vana 18. mai 2015, kl 01.05
Üliväga hea mõte!
 
Pensionärile 18. mai 2015, kl 01.41
Ma olen küll alles keskeas, aga jahutaks veidi Teie indu. Nimelt on talvel Hispaanias, isegi Vahemere ääres Costa del Sol`is küllaltki jahe, mingit mõnusat suvesoojust ei pruugi olla. Mõned päevad võivad olla soojemad, võib aga ka vaevu +10 olla ja sadada. Kui kindlat sooja soovite, aastaringset +30 ümber temperatuuri ja sama sooja merevett, võtke parem Tai ette. Seal on samuti eestlaste kommuunid ees, kes aitavad kohaneda. Elu on tunduvalt odavam kui Hispaanias samuti. Mõte on Teil muidugi julge ja soovin edu :)
 
Liiga soe 18. mai 2015, kl 02.25
Oli see nüüd 2014 suvi või aasta varem, kui meil +30 oli terve nädal. Mul oli ainulaadne võimalus keldris koristustöid teha, sest elamises polnud hingamiseks õhku.
Liigne soe pole hea, siis tahaks karget talveõhku.
 
Pensionär 18. mai 2015, kl 09.15
Aga Tais on ju probleeme nii viisa kui ka tervisekindlustusega! EL piires on ikkagi arstiabi tagatud ja ei ole see Hispaania nii kaugel ka, et autoga kohale ei saa. Vanas eas piirduks samuti tuttava, euroopaliku kultuuriga. Päikeserannikul saab küll ka inglise keelega hakkama, kuid hispaania keel on eestlastele küllaltki kergelt õpitav. eesti keel ka ju käändeid - pöördeid täis.
 
pensionieelik 18. mai 2015, kl 09.44
Mina ei liitu. Mina tahan ära küll, ma olen sellele mõelnud, ja mu (kinnis)varanduslik seis isegi võimaldaks seda, et saaksin endale lubada kuskil mujal elamist, AGA ma tahan seda mujal elamist teha täielikus vaikuses ja rahus. Jah, Itaalias, aga mõnel väikesaarel, kus kohalik rahvastik elab hõredalt, ja hoidku jumal, et mõni eestlane (või soomlane) kuskil vastu tuleks. Ma ei oska ei itaalia, ei hispaania, ei prantsuse, ei INGLISE keelt, selletõttu ongi mul lihtsam üksinda täies rahus kuskil eraldatud kohas elada, sest suhelda ma ei taha ja õnneks ei oskagi. Saksa keelt võin kätega vehkides rääkida. Praegu veel mees olemas (pensionär), nii et kui jalga lasta, tuleks seda õige varsti teha, et jõuaks veel kahekesi "üksindust nautida", ja kui jään üksi, siis olengi üksi. Ei mingit soomlaste ega sakslaste kommuuni kuskil.
 
eestlaste kommuun 18. mai 2015, kl 10.09
on Tenerifel täitsa olemas. Ka Egiptuses, Nuweibas talvitub teadaolevalt eestlasi rohkem kui üks:) Tai ja India on minu jaoks liiga ekstreemsed, sinnapoole ei vaata.
Mina hakkan kliimapagulaseks nii viie aasta pärast, praegu on veel vara ja siis ikka nii, et novembris minema ja aprillis tagasi. Suveks pole suurt mõtet ära minna, siis võib Eestis tööd teha ja talviseks äraolemiseks pensionilisa teenida.
Aga ega eestlane üldiselt karjaloom ole, talle meeldib ikka üksinda (nojah, kui just kulusid saab jagada...) nii et teine talu ei ole silmaulatuses.
 
mõtlen 18. mai 2015, kl 22.43
ka selle peale pidevalt, aga ükski minu tuttav ei ole nõus tulema, seega vaja luua uued tuttavad. Hispaania mulle meeldib, Kanaari saared oleks ka hea. Hingamisruumi vajan aga päris üksi ei saaks hakkama.
Novembrist minema ja kevadel tagasi. Hea oleks paremas kliimas tervena elada.
 
tups 19. mai 2015, kl 13.52
Hispaanias on üürid sarnased nagu meil tallinnas...ehk siis alates 300€ kuus. Rannikul ehk isegi kallimadki. Kuidas toime tuled?
 
kiimapagulane 19. mai 2015, kl 14.25
Tenerifele telk püsti ja pole vajagi kallist üürikorterit. mingi vend pidi ju tünnis elama kusagil sealkandis.
kui kindlat katust peakohale tahad, siis korterist odavam variant:
https://www.facebook.com/pages/Purjejaht-Bellatrix/160415700686627

erilist mugavust vist ei pakuta, aga ümber maailma sõitnud jahi peale peaks vast vähemalt kolm inimest ikka peale mahtuma. see teeks 100 euri nägu kuus. pmts. nagu suvila ranna lähedal. mingi kuuks ajaks kannataks minna küll, kui natuke seiklejahinge olemas. ise kaalun septembriks bronnimist.
 
Pensionär 19. mai 2015, kl 15.25
Sellepärast ongi vaja mitmekesi korterit jagada, et suudaks üüri maksta. Kui 3-kesi üürida 3-toaline(3 magamistoaga) korter 300.- kuus+kommunaalid, siis ninapeale tuleb 100.- kuus + kommunaalid.Sellises korteris on peale magamistubade veel elutuba. söögituba ja ka köök. Sellist korterit aga on juba täiesti jõukohane maksta. See on küll nüüd miinimumhind, millega on võimalik korterit leida. Harilikult leiab uusi kortereid alates 400.- kuus+kommunaalid Seda enam, et uutes majades on magamistoad juba koos vannitubadega. Mis puutub aga telki, siis vanad kondid ei kannata enam kividel magamist
 
mõtlen 19. mai 2015, kl 17.52
pensionärile, vanad kondid saavad päikesega pehmeks ja valuvabaks.
Kas oled mees või naine ja mis huvid. Kui koos elada ühes korteris, siis peab olema tuttav või enam vähem sarnased ootused, harjumused sarnased jne.
 
Kliimapagulane 19. mai 2015, kl 18.51
Mina kohe käpp. Mida varem minna, seda parem. Koha leiab kindlasti. Valmis dialoogiks. Mees 53a-180cm-85kg
kliimapagulane@suhtlus.ee
 
mammi50 20. mai 2015, kl 00.48
Kuule, Mees 53-a, mul on Sinust siiralt kahju! Need mutid, kes siin nii hoogu on läinud, on 70+, Sul pole nendega küll midagi peale hakata.
 
Pensionär 20. mai 2015, kl 09.47
Mees53, kui igakuine sissetulek olemas, siis pole täpsetel aastatel tähtsust.Keegi pole siin voodijagamist pakkunud ja korterit saab jagada ka erinevate huvidega inimestega. Kõik vaid läbirääkimiste tulemuste taga.Seda küll, et kokkulepitud tingimustest peab kindlasti kinni pidama. Tenerifel pole käinud, aga olen elanud Vahemeres oleval pisikesel saarel 2 aastat ja talved olid küll piiikad, tüüütud ja iiigavad.Kui mandrile minna autota,siis oled kui jalutu mandril ja kui lähed autoga, siis ülevedu kallis. Sellepärast pole kuigi vaimustatud saarel elamisest.
 
Kiimapagulane 20. mai 2015, kl 18.27
Ma just mõtlesin, et saaks mõne muti põlle alla ujuda
 
mõtlen 21. mai 2015, kl 11.38
et kliimapagulane pole veel täiskasvanuks saanud, või põgeneb oma sohilaste ja nendele elatise maksmise eest.
Ma eeldan, et kui selline grupp kokku pannakse, on kõik võrdselt võimelised enda elamise eest maksma ja ennast ise elatama. Ka kohustustevaba, see tähendab, et kodumaale ei jää sabasid, mis hiljem järgi lohisevad. Eeldan ausust ja austust enda ja teiste suhtes. Sel juhul olen ka läbirääkimisteks valmis.
 
Tutvuja 21. mai 2015, kl 16.35
Kas kiimapagulased ka võivad üritusel osaleda?
 
kiimapagulane 21. mai 2015, kl 19.48
mina osalen igal juhul. jahiomanik lubas allahindlust ka kui pikemaks ajaks laevale elama minna.
 
ritamaali 22. mai 2015, kl 19.44
Edu Teile, kui kohale jõuate, andke teada kuidas eluke kulgeb, siis.....
 
taat. 23. mai 2015, kl 19.31
hea idee, aga kahjuks mõttekaaslasi leida on vist lootusetu.
Koha hakkavad sellised tarkurid esinema:
Mina ei liitu. Mina tahan ära küll, ma olen sellele mõelnud, ja mu (kinnis)varanduslik 

Liitun ka mõttekojaga, mulle meeldiks mõte, üürida või osta soojal maal elamine ca 10 peale ja siis
vaheldumisi seal punditi soojendamas käia. Ja eks siis näi, mis edasi.
Aga esmalt saaks siin reaalselt mõnes pubis kohvitassi taga kokku,
killuviskamine delfis mõtet ei oma.
 
Pensionär 24. mai 2015, kl 19.08
pundiga ostmine on kui viitsütikuga pomm ja sellele õlga alla ei paneks.enne pubis kohtumist ehk koguneme kokku mõne tasuta blogi alla.kes teeks? kas mees53 on ehk nii lahke ja võtab asja ette ja teatab ka meile siin lehekülje!?
 
Kliimapagulane 25. mai 2015, kl 12.42
Blogi on tore, kuid mitte just kõige parem mõte. Organiseerin pigem korraliku kodulehe. Sellise, kuhu liikmed saavad postitada pilte, lugusid jne. Annan teada, kui valmis.. Kellel huvi kaasa lüüa, siis mõttekada ootab kliimapagulane@suhtlus.ee
 
taat. 25. mai 2015, kl 17.36
koduleht on väga vajalik, võimaldab leida mõttekaaslasi, grupeeruda ja hoiab aega kokku, ei pea lõputult kordama korra räägitut - avaldatut.
Ainult et neid magavaid kodukaid on palju, kuidas teha selline, mis ka toimima hakkab.
Ettepanek, alustada nn mõttetalgutest, kui sealt midagi asist koorub, siis on mõtet ka kodukas teha.
Ühe „mehe“ nägu kodukat enamasti tööle ei hakka.
Seega alustama peaks eesmärgi ja sihtgrupi määratlemisega ja seda on päris mugav alustada näiteks siin, suurema huvigrupiga. Ja, ei saa hakkama ka päris heast tahtest, serveriruum midagi maksab,
mitte eriti palju, paarkümmend €-i kv-s.
 
Kliimapagulane 25. mai 2015, kl 18.10
Server selle toreda asja juures ei maksa midagi. Koduleht ise, et see oleks käsitletav kui kaasaegne täisfunktsionaalne süsteem, kuhu saab sisse logida ja seal vastavalt soovidele majandada, see maksab. Aga pole probleemi, see saab tehtud, sest teema on iseenesest huvitav ja sihtgrupi saab jagada nii vanuse kui regioonide järgi. Iseasi on see, kui palju on meil tõelisi ja potensiaalseid kliimapagulasi, sest enamus on paraku nn tugitooli pagulased. Aga igaühe elu on siiski oma teha ja kui ükskord avastad, et üheksa kuus s...a suusailma on tervisele liiga teinud, võib olla juba hilja.
 
Pensionär 25. mai 2015, kl 22.54
noh, facebookis uus grupp luua ei maksa midagi. seega on võib-olla seal kokku koguneda mõttekam?. siin pole palju liikumist näha. pole seega raha eest mõtet midagi teha-luua.hea kui rahatagi rahvas sõna võtab. mida huvilised arvavad?
 
geomant 25. mai 2015, kl 23.50
Mulle Hispaania ei sobi, aga mõtteid on minekuks küll. Ei pea just aastaringselt soe olema, ka kuuest suvekuust täitsa piisaks, USA ida- või keskosa näiteks.
 
hoog maha 26. mai 2015, kl 13.16
Talvel on just seal jube külm. Toad niisked ja rõsked. Nemad ju ei soojusta ega küta oma maju nagu siin põhjamaal. 13 kraadis õues on täitsa mahe talveilm, aga see tähendab sama temperatuuri neil ka toas.

Teiseks on suvine kuumus eelkõige vanainimestele ohtlik. Neil seal ju suviti kõrb ja suured tulekahjud. Ja aina hullemaks läheb iga aastaga. Roheline loodus suvel puudub.
 
........... 26. mai 2015, kl 13.18
Ma pole kunagi nii palju külmetanud, kui mõnel soojal maal talveperioodil. Tuul puhub seintest läbi, hallitus ja keldri rõskus.
 
neomaan 26. mai 2015, kl 19.24
geomant, seltsis segasem, või mis: rolle112@hot.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!