Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Küsimus represseeritute kohta Nõuka Eestis
 
Känbit Th. Willin 18. veebruar 2016, kl 13.52
Tervist.
Oskab keegi kirjeldada kuidas need repressioonid välja nägid?
Nii palju ma juba tean, et väidetavalt sisestati represseeritule, et abi ei saa kusagilt ja kuna tegu oli okupatsiooniga, siis sai represseeritu lohutust faktist, et asja kallal on okupandid. Nüüd makstakse repressiooni all kannatanutele mingit riikliku hüvitist.

Mind huvitab milles seisnes repressioon, kuidas see välja nägi. Mida üksikasjalisem kirjeldus seda parem.
 
küüditamine 18. veebruar 2016, kl 14.10
Hüvitist makstakse küüditatutele, neile keda püssimeeste vahel Siberisse viidi.
 
Orav 18. veebruar 2016, kl 14.15
Mürgitamine näiteks. Eesti tegelased iseseisvuse ajal kirjeldasid erinevaid kemikaale mida söödeti salaja ohvrile. Tapmised ;)
Kui juba represseeriti, oli väga vähe tõenäoline, et sellest välja tuled. Nüüd on need hallid korralikud represseeritud nagu täitsa ponks. Tundub, et tavalised kodanikud keda okupandid lihtsalt tümitasid.
Igasugune ajutegevust pärssiv mürgitamine teeb ohvrist lamba keda jalaga taguda ja heal juhul ronis ohver sellest välja. Siin seisnebki erinevus Eesti ja Vene aja vahel. Nimelt nüüd ravitakse represseerituid samuti aju tegevust pärssivate kemikaalidega mis lubavad häid tulemusi, samas kedagi ei koti. Mingi lendorav kes pesitseb kusagil p.rses tuleb sind üle vaatama, et saada kinnitust selle kohta mida tehakse. Pole hullu kui tugev oled, seega tehakse ajukeemiaga imesid.. .
Lollide kari kelle käitumine inimlikkusest võõrandunud on ja kui neid näed, mõistad, et oma paksu persega, heal juhul kena ja ilusaga, käiakse ohvrit lihtsalt oma kohalolekuga tümitamas. Ja nii tehti, nüüd lihtsalt mätas märg ja eit kõva käsi, et riik kui selline ülistatud saaks ja kõik oma osa saaksid. Samas süngus on ikkagi asjaga kaasas ja seda need noored v.tud õpivadki.
Mingid Taani lillad on ka asja kallal. Vene ajast pärit Eesti pededest rääkimata.
 
Känbit Th. Willin 18. veebruar 2016, kl 14.17
Oota mis kus. Küüditatule ei maksta midagi. Makstakse "represseeritutele". Vaata pensioni ametist. Meil ka neid ohvreid avalike tegelaste hulgas kes nüüd riigi aparatuuri valitsemise kallal.
 
Känbit Th. Willin 18. veebruar 2016, kl 14.18
Ja neid ei küüditatud.
 
Orav 18. veebruar 2016, kl 14.24
dissident, tra küll
 
Ers dLoperdav P. E 18. veebruar 2016, kl 14.31
Ajukeemiaga just mängitigi. Kõik sõltus represseeritu ajutegevusest, sellest mida ta tajus ja kuidas ja vastavalt sellele korraldati midagi mis ohvrit häirisid. Tänapäeva kaasajooksik tunneks kohe, et asjal on mõte ja sujuv kaaslus asjas mis ei seisne iseseisval olekul ja ühiskondlikul printsiibil, on põhjendatud.
Õpitud nusserdajad kes "oskasid", mitte omast käest vaid õpitu alusel inimese ajukeemiat muuta ja teadsid tagajärgi, vajasid ohvreid kelle peal katsetada, et kogemusi juurde saada. See oligi repressioon.
Nüüd kaitseb kõiki riik ja iseseisvus on midagi mis vajab kaitsmist. Samas lolle leidub igal-pool ja kui tunned, et oled puudutamata, oled loll lammas mõne silmis. Heal juhul oled pandav.
 
pendel E 18. veebruar 2016, kl 14.47
Küüditamine ju ainuke repressioon. Need keda kohalikul tasandil represseeriti, said surma. Need kes üle elasid, elavad ilma toetuseta ja ka Eesti riik on nad hüljanud.
 
lol elektrotehnik Eestis 18. veebruar 2016, kl 14.53
Me ise valmistame neid seadmeid. Meie vanad günekoloogid kes oskasid hinnata asja ohtlikkust ja vastavalt talitleda, teadsid, et teatud asi teeb teatud asja. Millest mingi seade koosnes ja kuidas õhk juhtivus asjaga kaastaud on, teadsid nad ka. Samas olid nad represseeritute hulka kuuluvad ja kogu tehnika, nagu Isreali poolt müüdud sõjatehnika, täielik saast olid. Nüüd tuleb kukk kellel nimeks Kaupo ja kes suitsu teeb ja kellel siniseks pekstud dildo emmi asemel on. Ise väike plika.
Ja igal ühel oma ase ja seda jagab Eesti riik. Seega vabadusega hüvasti ja kuse oma surma
 
plix-a 18. veebruar 2016, kl 15.12
Okupandid olid jah suht oskajad. Nad olid targad.
Nüüd kari lolle asja kallal kelle ülesanne okupatsiooni ajal seinses rahva ma ei tea milles, õpetavad järgmisi oma suguseid välja. Mõni neist normaalne ka vä?
 
guugelda 18. veebruar 2016, kl 15.20
Memento raamatud ja sirvi neid.
 
hj 19. veebruar 2016, kl 18.21
Mingi hullumaja patsient siin peksab segast.
 
Segane vist? 20. veebruar 2016, kl 03.51
Känbit Th. Willin Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Oota mis kus. Küüditatule ei maksta midagi. Maksta
> kse "represseeritutele". Vaata pensioni ametist. M
> eil ka neid ohvreid avalike tegelaste hulgas kes n
> üüd riigi aparatuuri valitsemise kallal.

Kui sa nii tark oled ja pensionite kohta lugenud, siis samas kohas on ka ära toodud, kes arvatakse represseeritute hulka.

http://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/represseeritud-isikute-toetused-soodustused-ja-pensionioigused/

.
 
pailaps 26. veebruar 2016, kl 03.46
Repressioon tähendab riiklikku karistuspoliitika toimepanemist. Ka käesolevas Eesti Vabariigis on samasugune poliitika olemas. Sellest võib lugeda Karistusseadustikust. Mind represseeriti 1982.a. Olin sügavalt rahul karistuse leebusega ja õnn säras mu silmis, kui kaks aastat kolmeaastase katseajaga ette loeti. Ma ise ei ütleks, et mulle on liiga tehtud- ma kartsin hoopis hullemini minevat. Ja mulle ei maksta ka midagi, sest sellise rikkumise eest oleks igasugune võim karistanud.Siit siis nüüd tagasihoidlik näide.
Milles see arutelu tuum üleüldse on? Mida küsija teada tahab?
 
Vana Hea Vasalemma. 20. märts 2016, kl 23.32
Mind saadeti 87-ndal viieks aastaks Põhja-Venesse küsitava kohtuotsusega. Eestis ei taha sellega mitte keegi tegeleda. Kõik need lähetajad on senini pukis.
 
pailaps 21. märts 2016, kl 17.00
voi paska
 
kirjandus 31. märts 2016, kl 09.31
Loe eesti kirjandust, Kross kirjutab palju represseeritutest.
 
Sr 13. aprill 2016, kl 23.16
Kui palju eesti inimesi suri Siberis küüditamise tagajärjel nälga ja haigustesse.Need ellujäänud kes pääsesid peale amnestiat kodumaale oli enamusele keelatud elamine endises kodukohas ja ega poleks saanudki,sest uued elanikud olid kodudesse paigutatud.See oli repressioon.
 
veidi kursis 17. mai 2016, kl 18.19
minu äi saab seda represseeritu lisapensioni.

tema isa ja vanaisa lasti kohapeal maha selle eest, et neil talu oli. ema koos alaealiste lastega pandi veoauto peale, viidi tallinna ja sealt edasi loomavagunis siberisse. olid siberis aastaid, eestisse tagasi tulla ei lubatud, sest "riigivaenlasest kulaku" pere. kui stalin lõpuks ära suri, tuli miski amnestia ja lubati koju tagasi. kui ära viidi oli vast 1.kl juntsu, kui tagasi lasti, siis selleks ajaks oli juba 8.klass lõpetatud venemaal, aga emakeel praktiliselt ununenud, sest pidi õppima vene koolis siberis.

praegu pensionieas, see represseeritu pension tähendab seda, et tavapärase 300€ asemel kuus saab ca 100kond euri kuus nüüd rohkem.
 
Võitlev Sõna 27. november 2020, kl 12.17
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/putini-abi-repressioonides-ei-olnud-suudi-stalin-vaid-susteem?id=91797641

Kui Jeesus peaks maa peale tulema ja surnuid hakkama üles äratama nagu Jehoova Tunnistajad räägivad peab ta kõige esimesena Stalini üles äratama. Tema tööpõld on vahepeal nii suureks ja laiaks läinud et jube kohe. Siberikanditaate kõik kohad täis
 
KÜÜDITATU Ferdinand von Wilta maakeeli Vilta Värdi 31. detsember 2021, kl 16.33
Raplamaa Sõnumid 2021 mai
Kuuuurija 96
https://www.delfi.ee/artikkel/92419087/video-ja-fotod-marjamaal-poleb-elumaja-lahtise-leegiga

Näe ei lastud inimesel rahulikult kodus surra. Ja pealegi on tal nimi ka muudkui pagan ja pagan. Mõnitate raisk. Ei noh eks põhi asi oli ikka see et asukoht on kui pilt peldiku seina peal oleks maja kuskil näiteks seal linnutsehhi või kanatapamaja taga asund poleks see kedagi huvitanud.
 
noor sotsoravkesiklased 06. jaanuar 2022, kl 13.25
miks need inimesed ei kutsunud ometi politseid
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!