Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Soomlased
 
Eestlane soomes 06. juuni 2018, kl 12.04
Mind paneb ikka imestama see soomlaste käitumine ja riietumine. Olen ise soomlastega kontoris tööl ja no täitsa haige kuidas need soome mutid siin riides käivad, nagu maakad no. Käituvad nagu mehed pmts kaa. Ise ikka hoolitsen enda välimuse eest ja käin korralikult riides ja ei läheks elusees siukeste riietega välja nagu nemad. Mis veel on et varsti ei taha nende enda mehed kaa neid. Nii palju olen tänapäeval kuulnud kuidas soome mehed ikka jumaldavad eestlannasid ja venelannasid. No ei imesta ka... Isegi nädalavahetusel pole siin hea väljas käia sest et jobud lärmavad ja maadlevad klubides. Inimlikult käituda ei oska :D
 
to. eestlane soomes 11. juuni 2018, kl 20.34
Miks läksid Soome, olnud siis Eestimaa konnatiigis edasi.
Pole vaja minna Soome Eesti kultuuri viia ega tuua.
Ole oma konnatiigis edasi ja kraaksu seal.
 
Eestist eestlane 12. juuni 2018, kl 07.59
Alles nägine, kogu meedia oli pilte täis kuda paljud, väga paljud eestlased Soomes "jaanipeol" juuatäis eestlased. kõhud paljad, vehkisid sinimustvalge lippudega ja karjusid kooris ELAGU EESTI!

Sama, mis Eestiski venelased lehtivad georia linte ja karjuvad elagu Putin!
 
K 27. juuni 2018, kl 07.46
oleksid näinud millised jubedikud nad 90-dail olid, siis ei osanud nad veel kontsakingadega kõndida ega meikkida, reede-laup-peale ööklubi/pidu kusevad tänavale(naised), metslased
 
Mida veel... 16. september 2018, kl 23.47
Nojaa. Sest kui sa ennast igapäevaselt üles ei löö ja minimaalselt 10cm kontsadega ringi ei kõpsuta, siis oled alam klass ja mingi eestist pärit tsikk võib sind maha teha? :) Pane oma prioriteedid paika! Olen pool aastat Soomes elanud ja ei jõua ära imestada kui sõbralikud ja toredad siin kõik on. Pole pähegi tulnud kellegi riietumisstiili kritiseerima hakata!

Aga noh, kui sinu ainus väärtus on disaineri logo särgi kaelusel - edu...
 
pailaps 18. september 2018, kl 20.33
Sa "Mida veel" peaksid ikka kauem olema. Selle lühikese ajaga on kõik lill. Ma pole nii depressiivseid ja maitselagedaid inimesi mujal kohanud. Ma ei räägi logodest ega muust sellisest. Ka poodi või välja jalutama minnes, eriti nädalalõppudel, võiks sitased tunked koju jätta. Ma pole eluaeg olnud logomees, aga igal asjal on piirid. Ka maitsel.
 
teemaalgatajal on õigus 03. oktoober 2018, kl 07.03
lisada võiks veel sellele rahvale iseloomuliku üksteise peale kaebamise ja viinalembuse
 
pailaps 06. oktoober 2018, kl 22.49
 
Hahh... 08. oktoober 2018, kl 20.18
Üksteise peale kaebamine, labane jutt ja viinalembus.. see meenutab mulle hoopis ühte teist rahvust, Soomest veidi lõuna poole..
 
eelmisele 10. oktoober 2018, kl 07.32
oma perekonnast räägid?
 
Eestlane soomes 23. oktoober 2018, kl 14.32
Sa Mida veel... ei saanud vist aru millest ma räägin. Rääkisin _korralikult_ riides käimisest. Ehk siis korralikud ja puhtad riided oleks seljas eksole, ma ei kanna kontsasi ega disaineri logosi oma riietel. Eestis lihtsalt töödates kunagi ikkagi harjunud sellega et käiakse riides normaalselt. Soomes olen kahjuks kohanud rohkem selliseid inimesi kes lampi haisevad ja käivad katkiste riietega ringi. Niiet minu prioriteedid on paigas :)
 
ups! 01. november 2018, kl 22.25
Näha, et tegu isikiku arvamusega. Olge kursis somega. Sest soomes ei ole mingit tähtsust kuis
välja näed! Hoopis kõik on peidus sisemises ilus. Vot see on see, mis peidus nõmeda riietuse all.
Huvitav, kui paljud oskavad teha lipsule sõlme eesti keelsete soomes asuvate hulgas.
Ja kui paljud naised oskavad kanda õmblustega sukke seeliku all.
 
vanaema 02. november 2018, kl 08.22
23.okt 14.32-le "eestlasele soomes" --- mida klähvid sommi peale? Käib kuidas oskab ja õpib tasapidi eestlaste pealt...Mul vastas majas asub 1 eesti perekond(keskealised 45+) naine+ mees=algkooli tütar.Mees oli kunagi töökaaslane, tuleb tänaval vastu siis arugi ei saa mis värvi riided on. Jope oli mõni aasta tagasi ostes hele hall nüüd s-karva pruunikas-must, kootud kinnastes suured augud.. Naine töötab kaubanduses müüjana, mees Olkiluoto tuumajaamas, peres on 2 autot, olemas 2 toaline korter kõigi mugavustega+ üldkasutatav saun ja pesumasin , aga kõntsakorda riietelt maha pesta ei jaksa...Kui mees tänaval juttu alustab, tahaks kiiremini kaugemale joosta, et möödujad ei arvaks vestlejat "paadialuseks" Vot sellised on EESTLASED SOOMES
 
pailaps 03. november 2018, kl 16.49
Aga vanaema! Milleks sa ei taha sitaseks saada? Niiviisi hakkad ju paratamatult üldisest massist välja paistma ja võid sattuda ära põlatud puhaste seisusesse. Hea küll - nali naljaks.
Olen ainuke eestlane tehases ja vaatan imestusega, kuidas üks kindel kontingent kordagi käsi isegi pärast tööd ei pese. Lõunasöök meie väikeses sööklas läheb ka sitaste kätega alla. Aga samas kasutavad üldkasutatavaid kohvikanne ja mikrolaineahjusid. Nõukogude ajal kandsid töösangarid vabal ajal medaleid. Siin kantakse sitaseid riideid.
 
vanaema 04. november 2018, kl 10.21
Kui ma nüüd õieti mäletan, siis üldkasutatavad töö-ja puhkeruumid koristab koristaja, tööriideid sai töökohal 1x nädalas heita pesukorvi, kus kohast järgmisel nädalal,laost sai puhtad riided, vähemalt Aker-Jardsil oli küll selline kodukord. Tõsi on ka see et paljusid inimesi ei häiri ennast ümbritsev korralagedus, seda ka meie eestlaste hulgas
 
pailaps 04. november 2018, kl 15.52
Jah, pärast koristab. Aga kui sitaste kätega nugade ja kahvlite hulgas sobrab, siis tuleb enne söömist juba neid pesta ja koristajatädi ei ole kunagi sel ajal valvamas. Ja see riiete pesemine on vabatahtlik. Mina pesen tarviduse järgi kodus, sest meil on riietevahetamise päev kolmapäeviti. Kuna ise olen metallitööline siis on teinekord iga päev vaja hommikul puhtad tunked selga ajada.
 
viimasele 04. november 2018, kl 20.21
aga ära unusta mainimast, et pesumaja peale riiete-tunkede pesu neid ka neid hädapäraselt ka lappis-korjas, et ikka seljas püsiksid.....kuid kahvimukki ei pese somm küll tõesti kunagi... see oleks sommi meelest pühaduseteotus....
 
Rabe Ise 03. detsember 2018, kl 23.19
Tib!i Tule koju.
Kui aga Soome sendid maitsevad, ära kögise sealse rahva kallal.
Oled seal elanud vähe. Mina kauem. Tean, et kui sinna jääd. Sa samastud varsti ja hakkad soome keelt selgeks saades pugisema Neile kui kehv on elu Eestis.
 
Jack C. Financial Home 19. september 2019, kl 07.31
Kas otsite soodsa intressimääraga ehtsat laenu? töödeldakse 4–6 tööpäeva jooksul. Huvitatud kandidaadid peaksid meiega täna ühendust võtma, et saaksite ilma stressita veebis kiiret ja lihtsat laenu.

Nimi: Jack C. Financial Home
E-post: cinoj00@gmail.com
24/7 Interneti-laenud.
Ootame teie kiiret vastust.
 
Lizzie 01. oktoober 2020, kl 13.27
Nii nõme, et inimesi riietuse järgi lahterdatakse. Puhas peab olema, aga muu ei mängi mingit rolli. Ongi nii, et Eestist väljas riietun hoopis teisiti kui siin - lihtsamalt. Siin aga ja nagu selgu, kas välismaale minnes on eestlasel kolmas silm kaaskondaniku seiramiseks ja halvustamiseks. NÕME!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!