Ma just eile tegelesin põhjalkumalt põiepõletiku teema uurimisega. Kuna sain just eile teada, et minu põletike põhjustajaks on E. coli, keskendusingi just sellele.
Tuleb välja, et E.coli armastab väga happelist keskkonda, sh kõik teed ja joogid, mis muudavad uriini happeliseks, on E.colile paradiisiks. Nii polegi midagi imestada, kui üldiselt heaks põierohuks peetav jõhvikamahl, leesika- ja pohlatee ja kõik põieteed, mis neid ürte sisaldavad, ei tee olukorda paremaks ja varem või hiljem haigus jälle kordub. Ükski Eesti arst pole mulle seda kunagi rääkinud, nüüd ingliskeelsetest netilehtedest lugesin.
Soodsas keskkonnas suudab E.coli 20 min jooksul oma populatsiooni kahekordistada, kuid aluselises keskkonnas jällegi on paljnemine häiritud ning kui järjepidevalt uriini aluselisena hoida, ongi võimalik sellest nuhtlusest täiesti vabaneda. Üks hull asi on veel, et E.coli muutub antibiootikumide suhtes väga kergesti resistentseks.
Üks väidetavalt tõhus asi E.coli orgamismist eemaldaja on looduslik preparaat D-Mannose. Seda saab väga lihtsalt internetist tellida, koos saatmisega maksab 350 kr. http://www.dmannose.co.uk/
Tellisin ise selle eile ära, vaatame, kui kiiresti kohale jõuab. See jutt, mis seal lehel on tundub täiesti usutav, seda enam, et ka seal on räägitud keha happe-aluselise tasakaalu olulisusest.
Aluselise dieedi kohta saab lugeda raamatust "pH ime", aga üldjoontes võib öelda, et karmi dieedi ajal on keelatud kõik teraviljad (tatart natuke võib), kohv, must ja roheline tee, igasugu ketšupid ja äädikat sisaldavad toiduained, liha, kala.
Minu menüü koosneb praegu kapsast, brokolist, kaalikast, sibulast, küüslaugust, vähesest koorega küpsetatud kartulist (max 2 kartulit päevas), avokaadost, kurgist, tomatist (sh ka päikesekuivatatud tomat), basiilikust ja muudest mõnusatest potisalatitest ja muidugi rohkelt kvaliteetset külmpressiõli. Eks ta raske ole talvel end niimoodi näljutada, aga see pidev põiepõletik on nii üle visanud, et ma tõesti olen võtnud nõuks sest lahti saada.
Väga hea on näiteks sibula ja küüslauguga küpsetatud kaalikas. Ning avokaadosalat kapsa, rukkola ja päiksekuivatatud tomatiga. :)
Kergelt segadust on tekitanud, et mis teed need siis uriini aluselisemaks muudavad, praegu arvan, et põldosi ja kummel on igatahes ohutud ja põiepõletiku ajal soovitatavad pealegi. Juua tuleb palju, mina joon oma 3 liitrit päevas, vbl peaks rohkemgi jooma, sest väga tähtis on põies kogu aeg liikumist hoida, käia vetsus kohe kui häda on, mitte kannatada. Ma ise jooksengi praktiliselt iga 30-40 min tagant vetsu.
Edu kõigile enda ravimisel ja head põiepõletikvaba uut aastat!