Oh muidugi, ma tean, et online testid ei ole täpsed. Pigem ehmatas mind see, kui palju seal oli sellist, mis mind igapäevaselt häirib ja ennast hulluna tundma paneb. Näiteks autoga sõites aga ka muidu kuulen ma iga kriiksatust ja kahinat, mida mitte keegi teine ei kuule ka siis, kui neil kuulata palun. Mina aga kuulen neid nii valjult, et ei suuda vestluselegi keskenduda, sest nii kohutavalt häirib. Mu autol näiteks kojamehed krigisevad, olen nendega sada korda töökojas käinud, õlitatakse ja vahetatakse ja mida kõike veel, aga ikka krigisevad ja see ajab mind nii närvi, vahel tekib tahtmine vihmas ilma kojameesteta sõita, et seda heli kuulma ei peaks. Üldse häirivad mind igasugused helid ja ma ei suuda vestelda kui keegi teine kõrval räägib või telekas mängib vms, ma justkui ei suudaks ainult ühele jutule keskenduda ja siis kuulen ühest lausest katket ja teisest katket ja mitte muhvigi ei saa aru, mida mulle räägitakse. Koolis oli ka täiesti võimatu, sest ma lihtsalt ei suutnud kuulata, mida õpetaja mulle rääkis. Nii kui tema suu lahti tegi lülitus minu mõte muule lainele, hakkasin näiteks seinakella tiksumist kuulma ja oligi kõik. Üritasin küll kogu hingest kuulata ja ta jutule keskenduda, kuid ei suutnud. Ka praegu, kui keegi mulle näiteks juhiseid annab, teejuhiseid, ma ei kuule, mida ta ütleb. Ma näen, et suu liigub, ma tajun, et heli on, aga ma ei kuule sõnu. Samas kõrvakuulmises asi ei ole, sest niisama vestlust kuulen küll, aga õpetus justkui ei jõua ajusse kohale.
Ja seal oli midagi küsitud selle kohta, kas närin huuli vms. Mul on suu ja huuled täiesti ära söödud seestpoolt, kogu aeg kui midagi teen, hambad käivad ja kui siis ükskord avastan on olukord täiesti jube. Ma täitsa tõsiselt söön iseennast ära varsti. Käte olukorrast ma ei hakka rääkimagi, kohe, kui tähelepanu millelgi muul on, hakkan ma kätelt nahka maha rebima.
Ja tegelikult on neid asju nii palju. Võiks peaaegu iga tuntud sümptomi kohta oma elust näite või mitu tuua, aga samas, äkki ma mõtlen selle kõik lihtsalt välja? Haigustega ju on nii, et kui sümptomeid loed siis võid endale mistahes asja külge mõelda. Ning autistide ja aspergerite kohta öeldakse ju, et nad on endale huvipakkuval alal väga andekad ja suudavad meeletult selleteemalisi detaile ja fakte meeles pidada. Minul aga ei ole midagi sellist. Mul ei püsi mitte midagi meeles ja ühtegi asja, milles ma hea oleksin mul ka ei ole.
Mis te arvate, kas oleks väga imelik kui ma kõik need asjad sedasi kirja paneksin ja oma psühhiaatrile annaksin? Ma pole mitu aastat tema juures käinud, sest see näis nii mõttetu, aga ma ei oska edasi minna enam kuidagi. Ise ma talle rääkida ei julge, kuid siin kirjutades on lihtsam. Või ta vaatab, et ma täiesti lollakas, kui isegi oma muresid verbaalselt väljendada ei oska vaid kirjutama pean?