Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
palun abi
 
õnnetu 07. november 2010, kl 17.00
Nimelt vaevlen depressiooni ja ärevuse käes.On küll ad peal aga tolku ei miskit.Pidev minestustunne,ärevus,rahutus,söögiisu pole ollagi,pea uimane ja tasakaaluhäired ja nõrkus.Kas on keegi veel sama probleemiga hädas olnud ja kuidas ja millest abi saanud?
 
tunnen kaasa 07. november 2010, kl 17.15
Mul sama jama, olen proovinud mitmeid eri antidepressante, aga tundub, et ei leia kuidagi 6igeid. Lisaks teevad rohud mind uniseks. Tööl olen olnud pidevalt - kogu aeg raskes 6htuses vahetuses, on ka perekond, kelle eest peab hoolitsema. Olen palvetanud ja palvetanud ja loodan, et kord tuleb ka vastus. Kepik6nd ja jooksmine aitab suurepäraselt, paraku olen praegu liiga väsinud, et spordiga tegeleda.
Meid on palju, maailm lihtsalt ei paista sobivat 6rnema hingega inimestele.
 
Vastaja 07. november 2010, kl 17.16
Tee oma elu korda siis läheb ka tervis korda, nii vaimne kui füüsiline.
 
to tunnen kaasa 07. november 2010, kl 17.41
Mis ad praegu kasutad?
 
tunnen kaasa 07. november 2010, kl 17.50
Ravimit, mille nimi on Moclobemid. Algul nagu aitas, aga nyyd on olemine väga kummaline. Ehk olen ka selles eas - 45 aastane - et hormoonid teevad olemise nii viletsaks.
 
to tunnen kaasa 07. november 2010, kl 17.54
kuidas see vilets olemine sul on?Ja kas see moclobemid on ad?
 
tunnen kaasa 07. november 2010, kl 18.09
No k6ige hullem on see, et olen väsinud pideva masenduse vastu v6itlemast. Moclobemid on päris tugev antidepressant, kergematel juhtudel seda vist ei määratagi. Samas ei taha mu tööandja aru saada, et masendus on haigus. Korra olen haiguslehel olnud ja sain s6imata, enam eriti ei julgegi.
 
to tunnen kaasa 07. november 2010, kl 18.15
Aga kas sul füüsilisi sümptomeid ka on?Näiteks minestustunne,nõrkus,iiveldus,süda paha jne.....................
 
tunnen kaasa 07. november 2010, kl 18.21
N6rkus ja minestustunne on vahel, need on vist masenduse puhul ysna tavalised nähud.
Tegelikult ma pole oma p6hiloomult nii väga synge inimene, liiga tundlik lihtsalt. Imestan, et mu elutahe nii kadunud on, proovin sellest soost kuidagi välja rabeleda... Aga millist ravimit ise kasutad?
 
ärevus 07. november 2010, kl 18.33
aga kas teil ka käte-jalgade valutamist ja surisemist on ka esinenud?
 
tunnen kaasa 07. november 2010, kl 18.50
Käed vahel valutavad, aga ilmselt väga fyysilise töö t6ttu.
 
eelmistele 07. november 2010, kl 18.50
jah on ka käte-jalgade valutamist ja surisemist.Kasutan Mirtazapini ja vajadusel alprazolami.Mul see minestustunne igahommikune nähtus,no nii halb on olla.
 
kas 07. november 2010, kl 19.15
te ps haiglas pole olnud selle jamaga keegi?Kuidas seal on kas saab abi?
 
April 07. november 2010, kl 22.51
tean inimest, kellel tekkisid ärevus- ja paanikahood kilpnäärme haigestumisest. kui leiti põhjus, kuigi mitte kohe, kadusid eelpool nimetatud sümptomid. kas teil on kilpnääret kontrollitud?
 
õnnetu 08. november 2010, kl 06.50
kunagi on,aga see väga ammu.Kas kilpnääre võib ka selliseid vaevusi põhjustada?
 
kilpnääre 08. november 2010, kl 07.34
mina pidin selle haigusega otsad andma, nii halb oli oll, et meenutadagi jube.Teiseks-ainult AD tablettidest ei piisa.Kui ikka elulust kadunud ja mõtet ei näe, siis on asi kurjasti.Leidke omale korralik psühholoog kes teid tõepolestära kuulata viitsib, äkki aitab rääkimine....
 
n 08. november 2010, kl 08.36
kohe minu probled.aastaid paanik,ärevik,depressiivikDDDDDDDD:))))))))
migreenik-ei päevagi tabladeta,totaalselt unetu,ärrrituv.aastaid tarbin xanait,cymbalatat ja ei aita.ilmselt sellest et ülekaal on nii suur,point selles et arstid ei suude doosi määrata ja veel suhkruhaigusDDDDDDD:)))))))
 
April 08. november 2010, kl 09.01
to õnnetu
jah, ka kilpnäärme haigus võib paanika- ja ärevuse häireid põhjustada, samuti väsimust, jalgade surinat, naha kuivust, juuste väljalangemist, südame pekslemist jpm...
 
anni321 08. november 2010, kl 13.05
soovitasin siin just ühele peavalu hädalisele michael gach raamatut "akupunktuuri bioaktiivsed punktid" seal ka justkui sulle mõeldud peatükk ja ravipunktid. kasutamine lihtne vaatad probleemi otsid punktid üles ja paned akuklepsud vastavaltele punktidel ja hädad hakkavad leevenema. klepsud ostan netipoest http://www.tukara.cieaura.com/ kasutan purerelief klepse.
ise tarbisin noorelt igasugu depreka tablette nüüd enam apteeke ei toida ja saan ise endaga hakkama
 
kk 08. november 2010, kl 13.24
minul olid sellised sümptomid just kilpnäärme ületalitusega.
endokrinoloog aitas, vastav tabletiravi (muidugi mitte AD-d)
 
no 08. november 2010, kl 13.57
Nagu minu haigusloost maha kirjutatud, lisaksin veel iivelduse ja kõrvetised.
Ka põen kilpnäärme alatalitlust.
Tasakaalu sain tagasi Lexotanil tablettidega, neid nii paar kolm päeva võtta(mitte tervet kuuri)...kuni järgmnise korrani, millal tasakaal ära kaob ja jälle halb hakkab.
Ka üldine enesetunne on tunduvalt paremaks läinud. Muidu olin nädal aega täitsa voodis...lihtsalt polnud jaksu ülesse tõusta, nii paha oli olla.
Proovisin algul ka diasepami, kuid see oli, nagu hane selga vesi, ei aidanud.
Selline asi kordub mul nii paari kolme kuu tagant ja tavaliselt täitsa rahulikus olekus, kaob tasakaal ära ja selline minestuseelne nõrkuse tunne tuleb peale, vererõhk hakkab ülesse alla hüppama.
Millest sellised ootamatud haigushood tingitud on, ei teal...
 
kai 08. november 2010, kl 14.07
Kui vanad te olete?
 
N34 08. november 2010, kl 17.42
to anni123
kas asi on tõesti nii lihtne? mis valudest ise lahti said. Söön aastaid xanait. Kui mujalt abi saaks viskaks tabletid kus k..
 
ei jaksa enam? 08. november 2010, kl 18.00
kas teil on lihaspinged ka ja valuhood üle keha?
 
jah 08. november 2010, kl 18.16
minul on. mul sotsiaalfoobia. lihaspinged kurnavad nii läbi, et hommikul olen veel rohkem väsind kui õhtul magama minnes. rivotrili võttes oli lihaspingeid palju vähem, aga seda ei tohi kaua võtta.
 
to jah 08. november 2010, kl 22.38
Ma ka kasutan rivotrili ööseks pool tabletti.Vähemalt saab magada.Ja lihaspinged ka mul,nii et hommikul ei ole seda väljapuhanud tunnet.Mis ad sa kasutad?
 
jah 08. november 2010, kl 23.34
ei kasuta mingeid rohtusid praegu. see haigus on mul aastaid juba ja lihaspingetest ma lihtsalt lahti ei saa. olen varemalt mitu aastat võtnud Ad-id, aga praegu pole selleks otsest vajadust. lihaspingeid Ad-d minul ei ravind, küll aga unehäireid ja depressiooni. aga see kõik on individuaalne. olen teinud selliseid harjutusi, kus keskendun ainult lihaste lõdvestamisele. see vahel aitab natuke.
 
to jah 09. november 2010, kl 08.17
Mida sa siis unehäirete vastu kasutasid?
 
n 09. november 2010, kl 08.53
te saate magada,proble selles et ma ültse ei uinu,apsoluutselt.teil ju supper elu.hea et foorumid on kus ööd läbi aega veeta.ega ma päeval ka ei lahku.kehakaal on nii suur et liigesed jäävad haigeks.kondivalu on kohutav
 
jah 09. november 2010, kl 10.37
mul olid unehäired kestnud juba aastaid. olin väga haige. minu ravi oligi pikaajaline Ad-de ravi + kogn. käitumisteraapiat natuke juurde. algul võtsin lisaks 2* päevas veerand rivotrili, natuke hiljem ainult õhtuti veerand. siis püüdsin neid üldse hakata ära jätma, mitte järsult vaid kui ikka und ei tulnud ja paistis et ei kavatsegi tulla, siis võtsin rohtu. kui järsult ära jätta, siis võib uinumisraskused ju jälle tagasi tulla. uinumine on harjumusega väga palju seotud. sellepärast rivotril aitabki seda uinumisharjumust algul organismil omaks võtta, aga siis peaks see sujuvalt üle minema harjumuseks ilma rahusti abita. igaõhtused rahustavad rituaalid on ka olulised - soe lõõgastav dušš, rahustav muusika, igal õhtul ühel ja samal ajal magama minemine jne. aga kui mõnel õhtul tunned, et tuleb uni varem, siis tuleb kindlasti kohe magama minna, mitte lükata seda edasi. organismi tuleb omalt poolt kõigiti toetada uinumisharjumuse omandamisel. mitte mingil juhul ei tohi midagi ergutavat õhtuti kasutada - kohvi, kanget teed, põnevusfilmid või raamatud (ka väga emotsionaalsed) ja loomulikult ei tohi siis kui uni ei tule hakata muremõtetega tegelema ja oma probleemidele väljapääsu otsima. pigemini võta siis juba rohi ja tegeleda millegagi, mis ei nõua erilist mõtlemist. ühesõnaga nõuab see pidevalt lõõgastumisele ja rahule pühendumist, sest kui seda teadlikult ja pühendunult mitte teha, siis see ärevus lihtsalt võtab võimust ja valitseb meie üle.
tegelesin ka oma mõtetega. kuna mõtete virvarr oli meeletu, siis lihtsalt keskendusin mittemillegile mõtlemisele ja lihaste lõdvestamisele. alati ei tulnud see välja, sest see nõuab väga suurt keskendumist, mida ärevushäire puhul on eriti raske saavutada. jäin magama rahustava muusika saatel jne. ühesõnaga tegin kõik selleks, et luua endale rahulik ja turvaline keskkond ja samal ajal ravida end nii rohtude kui ka rahustavate mõtetega ja mul õnnestus oma unehäiretest vabaks saada. vahel küll võtan rivotrili ka praegu kui olen endast väga väljas (foobiast tulenev paanika) või ees ootab mingi sündmus, mille pärast mul muidu und ei tuleks. väga oluline on, et saaks stressitekitavast keskkonnast välja, sest muidu on ravi vähe tõhus. mina olin kaua kodune ja mu kodune õhkkond oli ka rahulik, sellepärast sain ainult oma probleemide lahendamisele pühenduda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!